Şimdi Ara

KAHVE MAKİNALARI GENEL&..>>CARREFOUR 260 KULLANANLAR KULÜBÜ<<.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
6
Favori
31.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Resident

quote:

Orjinalden alıntı: fatguncom

bence su haznesini kontrol et min.yazan yer kadar da üstünde su kalsın ortalama

Sürekli max da tutuyorum Zaten cezmi33 ' nin videosunu izleyince moralim bozuldu. Ben youtube daki yabancı videolarda bile o kadar su aktığını görmedim :( .

valla hocam ben de dün gece aldm aleti bugün ikinci kez yaptım normal seviyede geliyo aşırı sıkıştırmama rağmen.Şöyle bir durum var ışığın yanıp sönmesi suyu ısıttığı anlamına geliyor tamam söner sönmez de kahveyi takıp tuşa basıyorum sıcaklıkta yine sorun yok ama dolaptan çıkardığımız süt bir dakikada bile nozzleda tutulduğunda istenilen sıcaklığa gelemiyor dumanlar çıkıyor tamam da ben mi aşırı sıcak olsun istiyorum çözemedim ılıkla sıcak arası bi capuccino elde ediliyor sütü biraz ısıtmayı deneyeblirim bir dahakine

• Hocam bence sen kaynar seviyorsun taşana kadar ısıtcan ozamn
  • @cezmi33 ellerine saglik video cok iyi olmus da cok kiskandim benim kahve kopurmuyor boyle :) ama sorunun kahvede oldugunu dusunuyorum yarin senin kullandigin kahveyle deneyecegim.

http://www.youtube.com/watch?v=sf2-pRiDH4k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kut -- 14 Mart 2009; 0:06:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kut

@cezmi33 ellerine saglik video cok iyi olmus da cok kiskandim benim kahve kopurmuyor boyle :) ama sorunun kahvede oldugunu dusunuyorum yarin senin kullandigin kahveyle deneyecegim.

http://www.youtube.com/watch?v=sf2-pRiDH4k

Çok sağol hocam senin tavsiyen uzerine videoyu hazırladım. Sanırım arkadaşalar da yararlandılar. Hocam sizinkinin kopuğunun az olması çok buyuk ihtimal ile kullandığınız kahveden kaynaklanıyor. Kahvenin oğutulmesindeki en ufak ayarsızlık espressonun kalitesine ve kopuğune direkt etki ediyor. Starbucks kahvesinde sorun kaltede değil de kahvenin oğutulmesi sırasında olmuştur. Jacobs bu kahvelere gore daha standardize edilmiş bir urun sanırım o yuzden daha randumanlı oluyor.

Yarın fırsat bulursam sut Kopurtme ile ilgili de bir video hazırlayıp arkadaşlara sunacam..

• Makinadan ben de aldım hatta bir kaç arkadaşa da alıp gönderdim. Süt köpürtmesi gerçekten çok eğlenceli ve etkili

Bu arada kahve makinası alamayan arkadaşlar varsa bana ulaşsınlar 75TL + kargo ile gönderebilirim. Kargo bedeli PTT ile 5-7TL arasında tutacaktır.
  • Arkadaşlar diğer süt köpürtme aparatını almayı düşünür oldum bende zira nozzle ile 1 sefer köpürtürsem 10 sefer köpürtemiyorum sütü ve her yere süt damlaları saçılıyor acaba nozzle ile nasıl süt köpürteceğimizi cezmi arkadaşımız gibi biri videolu şekilde gösterebilirmi? Bu arada iyi güzel ama tam profosyonel bir alet değilmiş ben bunu anladım her seferinde aynı şeyi elde etmek mümkün olmuyor ne yazıkki. Birde podu takmadan 1 cup seçip su ısıtmasını beklerken damla damla su damlatıyor bende sizdede böylemi? Hiç hoşuma gitmedi bu özelliği
  • quote:

Orjinalden alıntı: margornn

Arkadaşlar diğer süt köpürtme aparatını almayı düşünür oldum bende zira nozzle ile 1 sefer köpürtürsem 10 sefer köpürtemiyorum sütü ve her yere süt damlaları saçılıyor acaba nozzle ile nasıl süt köpürteceğimizi cezmi arkadaşımız gibi biri videolu şekilde gösterebilirmi? Bu arada iyi güzel ama tam profosyonel bir alet değilmiş ben bunu anladım her seferinde aynı şeyi elde etmek mümkün olmuyor ne yazıkki. Birde podu takmadan 1 cup seçip su ısıtmasını beklerken damla damla su damlatıyor bende sizdede böylemi? Hiç hoşuma gitmedi bu özelliği

Kardeş yapıp koyacam süt köpürtme videosu sana söz. Yalnız kardeş şunu unutma. Kalp masajı yapmayı bilenler bilir. İyi bir kalp masajında birkaç kaburga kırılır... Bu da oyle sütü köpürtürken Krema üste değdirip çekmekle oluyor. E tabii biraz etrafa sıçrıyor. Profesyonel makinelerde kopurtme nozzle uzun oluyor. Ve bu sebeple onlar derin kap kullanabiliyor. Ancak bizim makinelerde nozzle o kadar uzun değil ve derin kap kullanılırsa dibe ulaşmıyor. Birde süt çok onemli her sutle olmuyor

Su damlatma olayına gelince once 1 kup duğmesine bastın. Sonra espresso duğmesine bastın Su aktı durdurdun. Şimdi espresso düğmesi yanıp sonuyor evet o anda suyu keser ama birkaç damla akar bu benimkinde de var hocam onun zararı yok suyu ısıtması ve basıncı verebilmesi onemli. Işık sondugunde tak potu çalıştır

• quote:

Orjinalden alıntı: cezmi33

quote:

Orjinalden alıntı: margornn

Arkadaşlar diğer süt köpürtme aparatını almayı düşünür oldum bende zira nozzle ile 1 sefer köpürtürsem 10 sefer köpürtemiyorum sütü ve her yere süt damlaları saçılıyor acaba nozzle ile nasıl süt köpürteceğimizi cezmi arkadaşımız gibi biri videolu şekilde gösterebilirmi? Bu arada iyi güzel ama tam profosyonel bir alet değilmiş ben bunu anladım her seferinde aynı şeyi elde etmek mümkün olmuyor ne yazıkki. Birde podu takmadan 1 cup seçip su ısıtmasını beklerken damla damla su damlatıyor bende sizdede böylemi? Hiç hoşuma gitmedi bu özelliği

Kardeş yapıp koyacam süt köpürtme videosu sana söz. Yalnız kardeş şunu unutma. Kalp masajı yapmayı bilenler bilir. İyi bir kalp masajında birkaç kaburga kırılır... Bu da oyle sütü köpürtürken Krema üste değdirip çekmekle oluyor. E tabii biraz etrafa sıçrıyor. Profesyonel makinelerde kopurtme nozzle uzun oluyor. Ve bu sebeple onlar derin kap kullanabiliyor. Ancak bizim makinelerde nozzle o kadar uzun değil ve derin kap kullanılırsa dibe ulaşmıyor. Birde süt çok onemli her sutle olmuyor

Su damlatma olayına gelince once 1 kup duğmesine bastın. Sonra espresso duğmesine bastın Su aktı durdurdun. Şimdi espresso düğmesi yanıp sonuyor evet o anda suyu keser ama birkaç damla akar bu benimkinde de var hocam onun zararı yok suyu ısıtması ve basıncı verebilmesi onemli. Işık sondugunde tak potu çalıştır

Eyw hocam bekliyorum vidyoyu sek süt kullanıyorum ben bazen çok mükemmel krema elde ederken bazen köpük elde ediyorum bu taşıcak gibi oluyor ısıtıcıdan sütü alınca hemen sönüyor ve hacmini kaybediyor anlam veremedim. Geniş bir cezve kullanıyorum süt sıçramasınıda önemsemiyorum yeterki bol bol krema olsun plastik kısmı çıkarmadan deniyorum ben birde onu çıkarıp denerim, olmadı o 18tllik aparatı almayıda düşünüyorum ayrıca o sitede şuruplarda satılıyor onlardanda alasım var

• Filte kahve yaparken otomatik zamanlama ile yapmayı seçince su haznesi minimuma gelene kadar mı filtre kahve yapmaya devam ediyor? Başka türlü nasıl kendi kendine durabilir diye düşündüğümden aklıma direkt bu geldi.. Mesela sabah kalktığımda 1 kişilik filtre kahve hazır olsun istiyorum, bu durumda minimum yazan seviyenin üzerine bir bardak hacminde su mu koyacağım? Gerçekten çok yetersiz kullanım kılavuzu..
  • Arkadaşlar süt kreması videosunu hazırladım birazdan yükleyecem.
    Arkadaşlar nozzle'ın ucundaki plastik parçayı çıkardığımda daha fazla randuman elde ettiğimi belirtmek istiyorum
    Bir de arkadaşlar krema derken pasta kreması kıvamında bir krema duşunmeyin. Kopuğumsu birşey amaçladığımız. Diğer turlu kahve satan yerlerde bunun uzerine aynı traş kopuğu gibi sıkılabilir hazır krema ekleniyor. Bu krema ile bizim yaptığımızı karıştırmayalım. Bizim amacımız sutumuze hacim kazandırmak ve Cappecinonun uzerini ortecek kopuk elde etmek.

Şu tip krema da kullanılıyor. Cappuccinonun uzerine sıkılıyor. Bunlar gerçek krema
    http://www.gcgida.com.tr/may.html

ARKADAŞLAR BU RESİMDEKİ BİZİM SÜT KOPURTEREK YAPTIĞIMIZ CAPPUCCİNO

KAHVE MAKİNALARI GENEL&..>>CARREFOUR 260 KULLANANLAR KULÜBÜ<<..

BU DA ÜZERİNE HAZIR KREMA DA EKLENMİŞ CAPPUCCİNO

KAHVE MAKİNALARI GENEL&..>>CARREFOUR 260 KULLANANLAR KULÜBÜ<<..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cezmi33 -- 15 Mart 2009; 19:32:55 >

• Arkadaşlar yine video'yu ekleyemedim. Buyurun süt köpürtme videosu

http://rapidshare.com/files/209579794/Video002.flv.html
  • Yararlı bir video..geriye bir tek filtre kahve yapımı kaldı sanırım

quote:

Orjinalden alıntı: cezmi33

Arkadaşlar yine video'yu ekleyemedim. Buyurun süt köpürtme videosu

http:/****.com/files/209579794/Video002.flv.html
  • Evet video çok açıklayıcı.Cezmi kardeşimiz döktürmüş yine.
  • kardeş öncelikle eline sağlık videoyla ilgili bi sorum var köpürtme esnansında buhar düğmesini maxa mı getirdiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatguncom

kardeş öncelikle eline sağlık videoyla ilgili bi sorum var köpürtme esnansında buhar düğmesini maxa mı getirdiniz

Kardeş tam max değildi. Biraz daha açma imkanı vardı sanırım.
  • nefis görüntülerdi tşk.

• www.youtube.com/watch?v=ZclZGXCfvDc

Süt köpürtme videosu yayında.

Teşekkürler @cezmi33.

• Sağol SUAVİ sen de yukledin sağolasın kardeşim. Umarım arkadaşlara yardımı olur
  • köpürmeyen süt yapmışlar
    yarın başka marka alayım bari yarım yağlıyla daha iyi sonuç alınır diye okudum ama deneyelim bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatgunco -- 15 Mart 2009; 23:02:51 >
  • Bununla ilgili yorum yapacak olan yok mu?
    quote:

Orjinalden alıntı: scorsese75

Filte kahve yaparken otomatik zamanlama ile yapmayı seçince su haznesi minimuma gelene kadar mı filtre kahve yapmaya devam ediyor? Başka türlü nasıl kendi kendine durabilir diye düşünürken aklıma direkt bu geldi.. Mesela sabah kalktığımda 1 kişilik filtre kahve hazır olsun istiyorum, bu durumda minimum yazan seviyenin üzerine bir bardak hacminde su mu koyacağım? Gerçekten çok yetersiz kullanım kılavuzu..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.