Şimdi Ara

Kahramanmaraş hakkında bilgi almak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
14.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kahramanmaraş hakkında bilgi almak istiyorum ama şehir olarak bilgi istemiyorum insanları hakkında maraşlılar hakkında kimi arkadaşlarım çoğunun arap kökenli fln olduğunu söyledi

siyasi duruşları nedir

acaba sünniler mi yoksa aleviler mi ağırlıkta büyük ihtimal sunnilerdir ama yinede soriyim dedim dediğim gibi kimi arkadaşlarım genel arap fln dedi nedir durum bilgisi olan varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 31 Mayıs 2008; 20:30:41 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kahramanmaraş Hakkında Bilgiler

Kahramanmaraş, Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan bir ildir. Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen Kahramanmaraş, Anadolu'nun önemli merkezlerinden biridir.

Maraşlıların Kökeni

Maraşlıların kökeni oldukça çeşitlidir. Bölgede yüzyıllar boyunca farklı medeniyetler yaşamış ve her biri Maraşlıların genetik ve kültürel yapısına katkıda bulunmuştur.

Maraşlılar Alevi Mi?

Maraşlıların bir kısmı Alevi inancına mensuptur. Alevilik, İslam'ın Şii kolundan ayrılan bir inanç sistemidir. Maraş'ta Alevi nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgeler bulunur.

Kahramanmaraş Alevi Mi?

Kahramanmaraş'ta hem Alevi hem de Sünni Müslümanlar yaşamaktadır. Şehirde çok sayıda cami ve cemevi bulunmaktadır.

Maraşlılar Kürt Mü?

Maraşlıların büyük çoğunluğu Türk kökenlidir. Ancak ilde az sayıda Kürt nüfusu da yaşamaktadır.

Kahramanmaraş Halkı Kürt Müdür?

Kahramanmaraş halkının büyük çoğunluğu Türk kökenlidir. Kürt kökenli nüfusun oranı oldukça azdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • napçan aleviymiş sunniymiş ? merak ettim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ademsx1

napçan aleviymiş sunniymiş ? merak ettim

sadece bilgi almak istiyorum
  • aşalım bunları ama sağlam insanlardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1. Selim -- 31 Mayıs 2008; 20:33:02 >
  • sünnidir arab yoktur
  • Fellah dedigimiz arap tayfası hatayda mevcut daha çok maraşta hiç duymadım arap yada alevi yani tek tip bir ortam var bildigim kadarıyla hatay gibi kozmopolit biryer degil

İnsanını da gidince görürsün şimdi birşeyler yazıp kalp kırmak polemik çıkartmak istemem
  • ya insanları iyi kötü diyemezsiniz ki heryerde iyi kötü insan vardır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c3 hakkında bilgi istiyorum
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: TrDr_22

İnsanını da gidince görürsün şimdi birşeyler yazıp kalp kırmak polemik çıkartmak istemem

?
  • çok kaba insanlardıristerseniz vali olun neeeediyon yorum lan(Yorum:Yavrum)şeklinde hitap edilir...üslupları genelde çok sevimsizdir ve kabadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaynett -- 31 Mayıs 2008; 20:58:41 >
  • babamın mesleğinden dolayı maraştayım.fena deil işte kafa dengi adam yok o kadar...
  • tam kafam karıştı şimdi
  • meslek neydi?
    ne için merak ettiniz ben de bunu merak ettim

dini siyasi görüşleri az çok belli ,Alevi de var Sünni de var, Çerkez de var ....
    Üniversite olan her şehir biraz değişse de örfünde adetinde oynama olmaz bildiğim kadarıyle
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ademsx1

ya insanları iyi kötü diyemezsiniz ki heryerde iyi kötü insan vardır

elbette ki zaten bu insanlar kötüdür diye birşey demedim sadece siyasi duruşlarını ve sunnilerinmi yoksa alevilerinmi ağırlıkta olduğunu merak ettim yoksa kimseye birşey dediğim yok birde arkadaşlar arap kökenli fln dediler şaşırdım ihtimal vermemiştim yanılmamışım sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 1 Haziran 2008; 19:38:01 >
  • maraş katliamı hakkında bilgi almak istiyorsun sanırım?

OKU !
  • Yok öyle bir şey kesinlikle arkadaşlar Arap falan.

Yukarıda bir arkadaşımız bir hitap şeklinden bahsetmiş. O tarz şeyler ancak Kapalı Çarşı tarzı dışarıyla aşırı bağlantısı bulunmayan kesimlerde vardır. Merkez bölgelerde insanlar gayet hoşgörülü, ve saygılıdır.

Genelde saat 21, 22 den sonra dükkanların çoğu kapanır. Tabi pastaneler, cafeler her daim açık. Havası biraz nemlidir.

İnsanları çok hoşgörülü ve vefalıdır. Yardımı çok sever, gelişmelere çok açıktır. Kesinlikle ve kesinlikle halk arasında bir çatışma ortamı yoktur.

Bir çok insanın yanlış bildiği gibi Doğu da değildir. Akdeniz bölgesinde yer alır.

Bazı arkadaşlar çok kaba falan diyebilir ama bunu söyleten en büyük sebep Maraş'a belirli bir önyargıyla gidip asıl görmesi gereken güzellikleri görmeyişidir.

Bunlar haricinde bilindiği gibi, Dondurma, Fıstık Ezmesi ve Kırmızı Biberi meşhurdur.

• Peki halkın çoğunluğu Kürt müdür Türk müdür , Türkmen midir nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @lperen -- 1 Haziran 2008; 23:20:28 >
  • ya bende maraşlıyım ama bende kürt sünni değilim güzel bir şehir yani
  • Halkının hepsi Türk denilebilir. Çarşıya çıkıp bir kaç saat dolaştığınızda büyük ihtimalle görmezsiniz kürt, arap.. Tabi kesinlikle şive ya da başka bir dil duyamazsınız. Salt Türkçe
  • arkadaşlar !
    konuyu açan bu şahsın amacı farklı
    işi gücü ,ayrımcılık ,ikicilik ,kafatascılık ;
    aşağıdaki linke tıklayarak görüşlerinide ,neyi amaçladıgını da öğrenebilirsiniz !

http://forum.donanimhaber.com/m_23106095/mpage_1/key_alevi/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: n3k

maraş katliamı hakkında bilgi almak istiyorsun sanırım?

OKU !

dostum yok o olayı biliyorum fakat genel olarak maraş alevimi sünnimi ve siyasi duruşları ne sadece onu merak ettim herangi bir art niyetim olmadığına ve konuyu bu yüzden açmadığıma yemin EDEBİLİRİM

bu olaylar sonucunda alevilerin %80 e yakını başka şehirlere göç fln etmişler benim merak ettiğim MARAŞLININ geneli ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 2 Haziran 2008; 0:56:18 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.