Şimdi Ara

Kafe veya çay bahçelerindeki berbat çayın nedeni.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çaysever biri olarak sıkıntıdayım. Son yıllarda bir kafe, çay bahçesi vb. gidip düzgün bir çay içmek zorlaştı. Çayı şekerle içenler pek farketmiyorlar galiba. Birçok yerde kusmuk gibi iğrenç bir şey getiriyorlar. Yani kullanılan çaydan, nadiren de sudan kaynaklanan bir durumdan bahsediyorum, yoksa beceriksizce yapılmış veya bayatlamış çaydan değil. Bunu neden yaptıklarını anlayamıyorum. Kaçak maçak berbat bir çayı çok ucuza alıyorlar da maliyeti mi düşürüyorlar akıllarınca. Bileniniz var mı? Gerçi bunu da mantığım kabul etmiyor (*) ama birçok mekan seviyesiz ve kültürsüz insanların elinde olduğu için bunların hastalıklı kafa yapısı ile bu da olabilir belki diyorum. (* Mantık: Bir ara ocakçılara sormuştum 1 kilo çaydan kaç bardak çay çıktığını. Çoğu cevap ver(e)miyor ama sonunda biri konuştu: Kullanılan çaya, bardağa ve ocakçının davranışına göre çok değişmekle beraber 500 ila 1000 bardak çıkabilirmiş. Onun anlattıklarından 600 bardak desek iyi bir ortalama rakam olacağı kanaatine vardım. Yaptığım kaba hesaba göre güzel bir bardak çayın maliyeti içinde çay yaprağının tuttuğu yer en çok 3 kuruş. Müşteriye güzel bir çay götürmek yerine iğrenç bir çay götürerek ne kadar kara geçilebilir ki? Mantıksız.) Yani bilmeceyi çözemedim. Cevabı bilen, mesela sektörde çalıştığı için fikir sahibi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Kafe veya Çay Bahçelerindeki Berbat Çayın Nedeni

    Çay, dünyanın en çok tüketilen içeceklerinden biridir ve kahvehaneler ve çay bahçeleri, sosyalleşmek ve rahatlamak için popüler yerlerdir. Ancak, bu mekanlarda sıklıkla berbat çay servisi edilir. Bu durumun ardındaki birkaç neden vardır:

    • Çok Az Çay Kullanımı: Kaliteli bir bardak çay demlemek için yeterli miktarda çay yaprağı kullanmak önemlidir. Bazı işletmeler maliyetleri azaltmak için çok az çay yaprağı kullanır, bu da zayıf ve tatsız bir çayla sonuçlanır.
    • Kısa Demleme Süresi: Çayın aromasının ve tadının tamamen açığa çıkması için yeterli süre demlenmesi gerekir. Ancak, bazı işletmeler siparişleri hızlandırmak için çayları çok kısa süre demler, bu da zayıf ve sulu bir çayla sonuçlanır.
    • Uygunsuz Su Sıcaklığı: Çay yapraklarının farklı sıcaklık aralıklarında demlenmesi gerekir. Örneğin, yeşil çay daha düşük sıcaklıklarda demlenmeliyken, siyah çay daha yüksek sıcaklıklarda demlenmelidir. Uygun olmayan su sıcaklığı, acı veya ekşi çayla sonuçlanabilir.
    • Kalitesiz Çay Yaprakları: Kalitesiz çay yaprakları, berbat çayın bir diğer nedenidir. Bazı işletmeler, maliyetleri düşürmek için düşük kaliteli çay yaprakları kullanır, bu da zayıf ve tatsız bir çayla sonuçlanır.
    • Kirli veya Bakımsız Ekipman: Kirli çaydanlıklar, filtreler ve diğer ekipmanlar, çayın tadını ve aromasını bozabilir. Çay demleme ekipmanının düzenli olarak temizlenmesi ve bakımı, kaliteli çay servisi için çok önemlidir.

    1 kg Çaydan Kaç Bardak Çay Çıkar?

    1 kg çaydan kaç bardak çay çıkacağı, çay yaprağının türüne, demleme yöntemine ve kullanılan fincan boyutuna bağlı olarak değişir. Genel olarak, 1 kg çaydan yaklaşık 200-300 bardak çay çıkarabilirsiniz.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bayat bim çayı veriyorlar özsütte
  • birine para karşılığı çiğneyip tükürdüğüm belki de kustuğum çayı içirmekten alacağım hazı 2-3 lira kâra geçerek alamam muhtelemen. ondan olabilir.
  • Arkana cay makinasi bagla pipetle icerek dolas en rahati.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 degil 2 degil 3 hic degil 4 kilo cay 10 lira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nickbulpageat

    birine para karşılığı çiğneyip tükürdüğüm belki de kustuğum çayı içirmekten alacağım hazı 2-3 lira kâra geçerek alamam muhtelemen. ondan olabilir.

    Çiğneyip tükürdüğün belki de kustuğun mesajları yazmaman daha iyi bir karar olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan


    quote:

    Orijinalden alıntı: nickbulpageat

    birine para karşılığı çiğneyip tükürdüğüm belki de kustuğum çayı içirmekten alacağım hazı 2-3 lira kâra geçerek alamam muhtelemen. ondan olabilir.

    Çiğneyip tükürdüğün belki de kustuğun mesajları yazmaman daha iyi bir karar olabilir

    evet, o kadar olmasa da yine de haz alıyorum; devam edeceğim. esprilisin beğendim.
  • Normalde bi çay 1 kere demlenmesi gerekirken böyle mekanlarda su ekleye ekleye aynı çayı 2 çok zorlarlarsa 3 kere demliyolar soğumuş çayı tekrar ısıtiyolar şekerle içenler anlamıyo ancak çayda iğrenç acı bi tat kalıyo ben şahsen genelde çayımı kahvede içerim gerçi oralardada pahalandı ama gene bile kafelere oranla ucuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragomir -- 14 Mayıs 2015; 8:21:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet etiketlicem diye kendini kazıklandığının farkına varamıyor, hiç unutmam bir kere cafenin tekinde profiterol istemiştim adam bu marketlerde satılan 1.5 tl lik profiterolü plastik kabından bile çıkarmadan getirmişti
  • dragomir D kullanıcısına yanıt
    "Şekerle içenler anlamıyo" demek istedin sanırım. Benim izlenimim böyle. Ben şekersiz içtiğim için çayın gerçek tadını alabiliyorum ama şekerle içenler çayın kalite farkını anlayamıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇAYLAARRRRRRRRRR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayat ya da poşet çay veriyorlar.
  • evrenso E kullanıcısına yanıt
    Bende şekersiz içiyorum yanlıs yazmışım şekersiz içen insan çayın gercek tadını anlıyo zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üst üste demlıyorlar aynı cayı bazen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabahdan akşama kadar kaynıyor ondanda olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuzenimin Ankara Bahçelievler'de küçük bir kafesi var. günde hemen hemen 1 kg çay bitiyor. kendiside çay tiryakisi olduğu için içmeyeceği çayı asla satmaz.
    çay içtiğiniz yerde çayı kazandan mı yoksa demlikten mi verdiklerine bakın, kazan çayı saatlerce bekliyor.
  • Çay diye bir şey yoktur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evrenso E kullanıcısına yanıt
    Çünkü çay özen ister. Sadece çay degil, su, demleme methodu, atesin havı hersey onemlidir. Memleketimizde işini ozen ile yapan insanların sayısı cok degil maalesef.
    bir de kotu cay tabi. yapraktan haric herseyi cay diye demliyorlar. ucuz olması yetmiyor. daha ucuz olması gerek onlara gore.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.