Şimdi Ara

KAFE AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUM. ÖNERİLERİ ALAYIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
5
Favori
7.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir kenarda sıfır araç almak için biriktirdiğim para + mevcut aracımın bedeli dahil 150k bir param var.
    Ancak sıfır araç almak fikrinden giderek soğudum. Aynı şekilde kardeşimin de benim kadar bir sermayesi var. Bu kadar parayı bana hiçbi faydası olmayan ve kapının önünde duracak bi teneke yığınına yatırım yapmaktansa, küçük bir Anadolu şehrinde, üniversitenin olduğu, öğrencilerin yoğun bulunduğu mahallede kahve veya kahvaltı konseptli kafe açmayı düşünüyoruz. Bu arada yaşadığımız şehirden bahsediyorum.

    Birinci sorum: frenchise tarzı bi dükkan (kahve dünyası, çıtır simit vs) mı açmak daha mantıklıdır? Yaklaşık 400k para istiyolar ama anahtar teslim dükkanı hazırlayıp veriyolar.

    Yoksa, frenchise işine hiç girmeden kendimiz bişeyler yapmak daha mı akılcı olacaktır? Bu şekilde yarısına veya daha az bi maliyetle, kafemiz hazır hale gelebilir.

    İkinci sorum: soru değil daha doğrusu, bu işi yapan, yapmış veya yapmayı düşünen arkadaşların görüşleri nelerdir? Tavsiyeleri nelerdir?







  • Eatafurullah hocam, ben de siz yaşlardayken aynı pozisyondaydım. Okulunuz bitip, iş hayatına başlayın. Bi 10 sene sonra eşiniz de çalışırsa min aylık 10k gelir sahibi olabilirsiniz. Benim açımdan övünecek, sizin açınızdan yerinecek bi durum yok bence.

    Hem burdaki "işsiz" arkadaşın konudışındaki muhabbetlerini ve hazırcevaplarını seviyorum. Hoşuma gidiyo yani. Ayrıca kafe gençlere hitap edeceği için sizlere danışmak daha doğru olur diye düşündüm.
    Hocam frenchise işinde dükkanın lokasyonu çok çok önemli frenchise ile girerseniz reklam derdiniz olmaz tarif derdiniz olmaz markanın tecrübesine sahip oluyosunuz direk ama kötü yanları kendi dükkanınız olmasına rağmen firmanın size izin verdiği kadar hareket edebiliyorsunuz dükkanda istediğiniz gibi değişiklik yapamıyorsunuz onun dışında dükkanımı kendim diyazn ediyim kendi markam olsun diyorsanız kendi markanızı açın size tavsiyem minumum sermaye ile girin baktınız işler iyi sonra yatırın gelen parayı dükkana işleri büyütün diğer türlü bütün parayı basarsanız olası bir kötü gidişatta büyük batarsanız benden söylemesi
    Hocam 25 yaşındayım 2 sene kadar kafe işlettim mekan kiraydi ve iyi bir çevrem vardı bu nedenle şükür çok fazla içeri girmedim ama her zaman ya zar zor kurtarıyor yada kısmen içeri giriyordum son dönemlerde en azından benim bulunduğum yerde her adım başına kafeler açıldı kahve diyarından tutun da kahvehanelerden bozma kafelere kadar neredeyse her adım başında bir kafe bulunuyor, hal böyle olunca hiç biri kazanmiyor zar zor kiralarını çıkarıp yediklerini de kar sayıyorlar.

    Simdi diyeceksiniz ki biz bu kadar parayla ne yapalim durum malum, naçizane fikrim benim bugun o meblagda param olsaydi son günlerde popüler olan işlerden birini yapardım ornegin solucan örneğin mantar gibi gibi evet bir Nebze riskli duruyor diyebilirsiniz ama kazandırırsa da parayi 300 400 é katlıyor en olmadı eski mantıkla plaka veyahut kepçe satın almak da çözüm olabilir.

    Ha illa kafe diyorsanız kafe konseptine bağlı kalmayın kafe bistro tarzı yerler açın örneğin dışarıdan görünebilir bir şekilde dolabiniz olsun sağlam kahvaltılık çıkarın sıcak çorba çıkarın sabahları her gün bir tahtaya sizi kurtaracak 3 5 çeşit yemek Menüsü çıkarın 10 15 tl verin yöresel Yemekler çıkarın porsiyon başına gene 15 20 arası alın yazın bir ayran makinesi alin kapıya koyun yanına sabah gelen bir eleman bir tepsi simit poğaça alsın yazın sıcağında ekmek Peynirden daha çok gidiyor tost yapın patates cipsi yapın menemen makarna omlet tarzı şeyler yapın yemesi de yapması da pratik içecek olarak çeşidi bol tutun bitki çayları deminizi çok kaliteli tutun her yarım saatte bir içilmese de çayı döküp yenisini demleyin kahve çeşitleriniz olsun kaliteli müzikler seçin her kesime hitap etsin çalışanlar kesinlikle guler yüzlü giyim kusamlarina dikkat eden insanlar olsun çalışanlarınızı memnun edin ki onlar da müşteriyi memnun etsin müşteri size para biraksin olabildiğince minimal bir sekilde başlayın dekor olayina bendr kendi dekorumu kendim yaptım ama para geldikçe birseyler ekledim birden 300 500 her ne ise gommeyin kaç senelik emeginiz sonuçta ayrıca musterisiyle ayrı çalışanıyla ayrı toptancisiyla ayrı onunla ayri bununla ayrı ugrasacaginizi aklınızdan çıkarmayın şimdilik aklıma gelenler bunlar akliniza takılan birsey olursa tekrar sorabilirsiniz
  • Ben o elinizdeki parayla araba almış birisiyim. Kafe mi açarsınız ne yaparsınız bilmem ama parayı arabaya bağlamamak fikri çok isabetli olur .Tecrübeyle sabittir
  • Allizzwell27 A kullanıcısına yanıt
    10 bine bi brodvey alsam diyorum. Ya 2 sene sonra mersoya bineriz. Ya da ömür boyu brodveyle devam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endofthegame -- 30 Ekim 2018; 13:13:12 >
  • Daha önce cafe'de çalıştın mı hiç?
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 13 Ocak 2021; 11:22:57 >
  • 150k parayi bankaya faize yatir 2500 lira her ay catir catir ye
  • Altıpatlar kullanıcısına yanıt
    Hayır çalışmadım. Neden sordunz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

    150k parayi bankaya faize yatir 2500 lira her ay catir catir ye
    Hocam şu anda aylık 10 bin gelirim zaten var. 2500 benim için pek bişey değiştirmez şu anda. Ama dediğim işi tutturabilirsek, benim için çoğu şeyi değiştirebilir. Büyük düşünmek lazım.
  • Kade fikri bilmiyorum ya herkesin ilk tercihi oluyo nerdeyse il ve semt neresi düşündüğünüz
  • endofthegame E kullanıcısına yanıt
    Vay ne adamin aylik 10bin geliri var konu disinda takiliyor
    Demek ki burasi kaliteli bir forum ben hep issizler geliyor saniyordum
    Sasirttin beni hocam
  • endofthegame E kullanıcısına yanıt
    Bak mesela aog gibi bir kafe olsa tamam okey ama öyle bi kitleye nasıl ulaşabilirsin bilmiyorum
  • konum nere geniş çevren var mı
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Eatafurullah hocam, ben de siz yaşlardayken aynı pozisyondaydım. Okulunuz bitip, iş hayatına başlayın. Bi 10 sene sonra eşiniz de çalışırsa min aylık 10k gelir sahibi olabilirsiniz. Benim açımdan övünecek, sizin açınızdan yerinecek bi durum yok bence.

    Hem burdaki "işsiz" arkadaşın konudışındaki muhabbetlerini ve hazırcevaplarını seviyorum. Hoşuma gidiyo yani. Ayrıca kafe gençlere hitap edeceği için sizlere danışmak daha doğru olur diye düşündüm.
  • Kırıkkale/yenişehir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

    Bak mesela aog gibi bir kafe olsa tamam okey ama öyle bi kitleye nasıl ulaşabilirsin bilmiyorum
    Hocam aog değil de, ya çıtır simit tarzı bişey ya da kahve dünyası tarzı bişey düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elonardo

    konum nere geniş çevren var mı
    Konum kırıkkale/yenişehir. Çevre de var ama, kafenin hitap ettiği kesimden çevrem o kadar çok sayılmaz.
  • yıl 2019 olacak hala Ben Cafe açaçcam diye konular var. Arkideş cafe olayı bitti.Git o parayla mandıra aç inan süper kazanırsın.
  • 140 journos cafe açma serisini izle. Bu işte bir yetkinliğin yoksa iyi araştırma yapmadıysan kafe açtıktan sonra kenarda paran kalmayacaksa bu işe girişme.

    En önemlisi günde en az 14 saatini bu işe ayıracaksın, tatilin olmayacak bunları düşün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gabuk

    yıl 2019 olacak hala Ben Cafe açaçcam diye konular var. Arkideş cafe olayı bitti.Git o parayla mandıra aç inan süper kazanırsın.
    Eskisi kadar kafeye giden insan kalmadı mı yani?
  • cream cheese kullanıcısına yanıt
    Benim o kadar zaman ayırmam imkansız. Devlet memuruyum zaten. Ama 2 ya da 3 ortak olacağız. Onun haricinde koşturmayı seven bi insanım. Kendim aynı zamanda 3. Üniversite olarak iç mimarlık öğrencisiyim. Az çok tasarımdan da anlarım. Kafeyi ben dizayn edeceğim. Diğer iki ortağım da (şimdilik 1i kesin) atılgan ve çalışmayı seven iş bitiren insanlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.