Arkadaşlar ben yaklaşık 1 sene önce bir araba aldım honda civic 2008 model arabayı hatasız olarak aldım 2 parça boyalı değişensiz expertize ve ustalara göstererek, dün arabama satmak istediğim de expertiz bana sol ön çamurluğun değiştiğini motor kaputunun orjinali ile değiştiştiği söyledi. Pazarlığımız bozuldu ancak ben inanamayıp 6-7 tane kaporta ustası gezdim hiç biride bunlar değişen demedi expertize geri gittim. Boyayı hafif soyuyor bunun altından astar sarı renkte çıkıyor ama diğer başka yeri hafif soyunca yeşilimsi grimsi bir renk çıkıyor diyor. Kaportacıya gittiğimde ise hiç bir değişen parçanın yani üzerinde günler uğraşılmadığı sürece 250-300 mikron değerlerini vermeyeceğini söylüyor. Arabanın sol ön çamurluğunu sadece boyalı aldım ama değişen yok dendi. Expertize motor kaputunun orjinali ile değiştiğini nasıl anladınız diye sorduğumda ise bana civatalaların aşındığını gösteriyor, ancak motor kaputunun ayarı yaparken de o civatalardan yapılmıyor mu ? Nasıl böyle net bir kanıya varılabiliniyor ? Sizin düşünceleriniz nelerdir ?