< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çetooooo -- 19 Ağustos 2021; 2:39:36 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Kafasına Göre Donan Sistem
-
-
Belleklerlerde sorun olduğu açıkca belli.Isı sorunu olabilir veya belleklerden biri arızalı....
Bellekleri önce MemTest86 ile iyi bi teste sokun derim
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448Belleklerlerde sorun olduğu açıkca belli.Isı sorunu olabilir veya belleklerden biri arızalı....
Bellekleri önce MemTest86 ile iyi bi teste sokun derim
Isı sorunu olamaz diye düşünüyorum çünkü tam onların önünde 12 cmlik bir fanım var sadece RAM'lere üflemesi için koydum sistemi ilk toplarken. Memtest yapıcak vakit bulduğumda bakayım hata var mı hocam. RAM'leri tek tek test etsem bile kit olarak aldığım için aldığım yere tekrar kit olarak gidicek bir şey farketmez diye düşünüyorum
Edit: Tam Şuan XMP kapalıyken dondu direk memtest zamanı gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çetooooo -- 19 Ağustos 2021; 2:4:33 >
-
-
Ram konusunda temiz çıktıysa biosu sıfırlayıp denediniz mi yine donma yapıyor mu ? Sistem sıcaklıkları normal mi ? Windowsta arka planda bilmediğiniz bir program çalışıyor olabilir mi ? Sorun donanımsal kaynaklı olmayabilir belki son olarak format atıp temiz kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: -Gardiyan-Ram konusunda temiz çıktıysa biosu sıfırlayıp denediniz mi yine donma yapıyor mu ? Sistem sıcaklıkları normal mi ? Windowsta arka planda bilmediğiniz bir program çalışıyor olabilir mi ? Sorun donanımsal kaynaklı olmayabilir belki son olarak format atıp temiz kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.
Sıfırlayıp default olarakta denedim sıfırlayıp tekrar ayar yaparakta denedim hocam. Sıcaklıklar düşük, kasamdaki 6-7 fan %95 hızda çalışıyor. Sisteme yeni hiçbir şey yapmadım program bile kurmadım aylardır. Sorunsuz çalışırken bir anda böyle bir şey olması canımı sıktı. Son çare format tabii ki bakıcaz artık
-
Buna benzer sorun eski sistemimde yaşadım, memtest'de sorun görünmüyordu, ama prime95 ile stres testine soktuğumda ramler bir tanesi hata veriyordu.
Konu Linki: https://forum.donanimhaber.com/i7-4790-prime95-hatasi--107583486
-
quote:
Orijinalden alıntı: ApexiRubberBuna benzer sorun eski sistemimde yaşadım, memtest'de sorun görünmüyordu, ama prime95 ile stres testine soktuğumda ramler bir tanesi hata veriyordu.
Konu Linki: https://forum.donanimhaber.com/i7-4790-prime95-hatasi--107583486
İlk çalıştırdığımda sistem anında tamamen dondu sonrasında masaüstüne atıp bu şekile geldi. Restart basıp tekrar çalıştırdım 15-20 dk oldu sayılır sorun yok hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çetooooo -- 19 Ağustos 2021; 18:36:2 > -
Hocam videoda dosyalar açılıyor ama başlat çubuğu etkisiz anladığım kadarıyla, windows dosyalarında bozulma meydana gelmiş olabilir. Elinizde windows kurtarma usb si varsa onunla bi windows dosyalarını kontrol ettirin hocam.
Birde mümkünse CCleaner, Emsisoft Malware ile sistemi taratın. Gereksiz regedit dosyası vs varsa temizlenmiş olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: StamP0fRadiationHocam videoda dosyalar açılıyor ama başlat çubuğu etkisiz anladığım kadarıyla, windows dosyalarında bozulma meydana gelmiş olabilir. Elinizde windows kurtarma usb si varsa onunla bi windows dosyalarını kontrol ettirin hocam.
Birde mümkünse CCleaner, Emsisoft Malware ile sistemi taratın. Gereksiz regedit dosyası vs varsa temizlenmiş olur.
Komple baştan format attım sorun çözülmedi BIOS resetlemiştim çözülmemişti.
Sonrasında PC’yi kapatıp önce bios resetledim hemen arkasından formatı çaktım şuanda sorun ortadan kalktı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X