Bazı insanlar her hastalıkta antibiyotik kullanır ve iyi geldiğini sanmaktadır. Şahsen ilaç kullanmamaya çalışırım.
Griple ilgili yazılara bakarken bulduklarımı aktarayım:
Antibiyotikler gripte faydalımıdır?:
Grip ve benzeri hastalıklarda antibiyotiklerin hiçbir faydası yoktur. Tersine çok ciddi sakıncaları olabilir. Hiç bir antibiyotik doktora danışmadan alınmamalıdır.
Gereksiz ve yanlış antibiyotik kullanımı ne gibi sonuçlara yol açabilir?
Antibiyotiklerin gereksiz kullanımında, diğer bir deyişle herhangi bir antibiyotik tedavisine gerek olmadığı halde bu ilaçlar kullanıldığında, öncelikle bakterilerde bu antibiyotiklere karşı direnç gelişebilir, bunun sonucunda hastaya her defasında daha güçlü ve daha geniş kapsamlı antibiyotik vermek gerekecektir. Ayrıca kullanılan her ilacın kişiler arası farklılık göstermesine rağmen belli başlı yan etkileri ortaya çıkmaktadır. Bu yan etkiler nadiren de olsa ciddi hayati tehlikelere yol açmaktadır. Gereksiz antibiyotik kullanımının bir başka dezavantajı da tedavi maliyetindeki artıştır. Hastaların doktor kontrolü veya önerisi dışında yanlış antibiyotik kullanımı ise yukarıdaki istenmeyen durumlara ek olarak mevcut hastalığının iyileşmeyerek zaman kaybına belki de daha da kötüleşmesine yol açabilir. Bakterilerin antibiyotiklere karşı direnç geliştirmesi, çevredeki ve sağlık kurumlarındaki bakteri popülasyonlarını da etkileyeceğinden, toplumsal bir sorun da oluşturur.
Antibiyotikler ateş düşürücü müdür? Her ateşi olan hastada antibiyotik kullanılmalı mıdır? Ateşi düşürmek amacı ile antibiyotik kullanımı toplumumuzda ne yazık ki oturmuş yanlış bir kanıdır. Oysa antibiyotikler kesinlikle ateş düşürücü değillerdir. Hastalık uygun antibiyotikle tedavi edildiği zaman, hastalığın diğer belirtileriyle birlikte ateş de düşer. Bu olay antibiyotiklerin ateş düşürücü etkisi olduğundan değil, hastalığın kaynağı olan enfeksiyonu ortadan kaldırdığı için oluşmaktadır. Ateş sadece enfeksiyon hastalıklarında yükselmez, örneğin romatizmal hastalıklarda, çeşitli kanser türlerinde de ateş yükselebilir. Bu yüzden ateşin kaynağı enfeksiyona bağlı olmadığı sürece antibiyotik tedavisi verilmez. Bu tedaviye karar verecek kişi de hekimdir.
Dikkatli olun...
Konu dışına açmıştım.Buraya açmak daha mantıklı...
bizim bi japon komşu vardı bebeği vardı bunun 2 -3 yaşında falan ateşi çıkıyodu hap falan vermiyodu valla... sadece doğal şeyler limon vs. işte japonlar da en uzun ömürlü millet sanırsam ki
bizde az bişey başı ağrıyınca hap içiyolar yazık...
bende önceden her başım ağrıdığında direk ağrı kesici antibiyotik felan alırdım ama şimdi artık bıraktım almayı çünkü onları kullandıkça bağımlı gibi oldum resmen Bu arada paylaşımın için saol çok güzel bilgiler
quote:
Orjinalden alıntı: _ViŞNe_
bende önceden her başım ağrıdığında direk ağrı kesici antibiyotik felan alırdım ama şimdi artık bıraktım almayı çünkü onları kullandıkça bağımlı gibi oldum resmen Bu arada paylaşımın için saol çok güzel bilgiler
Rica ederim. Dikkat etmek lazım. Antibiyotikin etkileri vücuttan uzun yıllar atılamıyor.
Anama okutayım bu yazıyı, teşekkürler sevgili irish.
quote:
Orjinalden alıntı: fuducuk
Anama okutayım bu yazıyı, teşekkürler sevgili irish.
Rica ederim sevgili fuducuk...
Bir de şöyle bir durum var. Antibiyotikler diğer ilaçlara göre kısmen daha pahalı. Bu ilaçları alarak gereksiz yere hem sağlımıza hem de ekonomimize zarar veriyoruz. Küresel ilaç üreticileri bu işlerden ciddi paralar kazanmaktadır...
Antibiyotikler dahil hiç bir ilaç ezbere kullanılmaz. Antibiyotikde dikkat edilecek bir şey daha var, hastalık sona erme yoluna girse veya geçse bile yazılan tüm antibiyotiği bitirmek zorundasınız.
kardeşim ve babam tırnaklarının ucu ağrısa ilaçlara koşarlar kardeşimde büyük bi zevk ilaç atmak antibiyotik içmek zararlı diyoruz ama anlamıyo ilaç vermeyince başım ağrıyo boğazım ağrıyo diye ağlamaya başlıyo...
quote:
Orjinalden alıntı: .TaneR.
Antibiyotikler dahil hiç bir ilaç ezbere kullanılmaz. Antibiyotikde dikkat edilecek bir şey daha var, hastalık sona erme yoluna girse veya geçse bile yazılan tüm antibiyotiği bitirmek zorundasınız.
Haklısın . hemen hemen her ilacı doktor kontroluünde almalıyız. ancak bahsi geçen ilaçların vücuda verdiği zarar biraz daha fazla olduğu için daha dikkatli olmalıyız.
@duygusuz...onlar alışkanlık yapmış artık...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme