Şimdi Ara

Kafamizi bir yere vurdugumuzda neden siser

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
22.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: lightyeaR

Bir an acayip merak ettim, cevap verilmiş umuduyla girmiştim ama malesef sahi çok merak ettim :DŞimdi siz de konuma cevap gelmiş umuduyla girin bakalım.

harbiden bilen vardır illaki forumda

• Kafaya gelen çok hafif bir darbe bile kişi için çok ağrılı olabilir, çünkü yüz ve kafa derisi vücudun diğer bölgelerine göre daha hassastır. Kafa derisinde çok fazla kan damarı bulunduğundan herhangi bir kesik olduğunda çok fazla kan gelebilir, fakat darbe sonucu bir kesik oluşmamışsa, kanama olmasa da cilt altına toplanan kan, darbe bölgesinde şişliğe yol açabilir. Şişliğin mor görünmesinin nedeni de deri altındaki kandır, daha sonra bu renk yeşil sarı gibi renklere dönüşür bu da ilk başta mor görünen kanın şimdi tam olarak tıbbi nedenini unuttum ama kanın deri üzerinde kaldığı dönemde geçirdiği evreden dolayı.

Orijinalden alıntı: gncttyslgr

Kafaya gelen çok hafif bir darbe bile kişi için çok ağrılı olabilir, çünkü yüz ve kafa derisi vücudun diğer bölgelerine göre daha hassastır. Kafa derisinde çok fazla kan damarı bulunduğundan herhangi bir kesik olduğunda çok fazla kan gelebilir, fakat darbe sonucu bir kesik oluşmamışsa, kanama olmasa da cilt altına toplanan kan, darbe bölgesinde şişliğe yol açabilir. Şişliğin mor görünmesinin nedeni de deri altındaki kandır, daha sonra bu renk yeşil sarı gibi renklere dönüşür bu da ilk başta mor görünen kanın şimdi tam olarak tıbbi nedenini unuttum ama kanın deri üzerinde kaldığı dönemde geçirdiği evreden dolayı.

güzel açıklamışsın

• darbe, mekanik hasar vs. durumunda oradaki damarlara bazofil, ve granülsüz akyuvarlar doluşuyor hayırdır birader ne oldu burada ne ayak diye. Salgılar vs. bir hücrelerin kendisi orayı şişiriyor işte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende merak ederdim hep.. Çocukken izlediğim çizgi filmlerde de karakterin kafasına ağır birşey düştüğünde kafadaki çıkan şişliğin böyle sopa gibi uzayınca o şişliği kemik olarak algılardım. En çokta çakal ile road runner da görürdüm çakalın kafası şişerdi ağır birşey düştüğünde :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vettel -- 28 Eylül 2013; 23:36:30 >

Jason Statham
    İnsanlar farklı düşünür, farklı konuşur ve farklı dövüşür.

• Şişliğin nasıl oluştuğu yorumlarda açıklanmış ama "neden" oluştuğu söylenmemiş. Bir sebebi var mıdır? O bölgeyi koruma amacı gibi. Ben de merak ettim

Orijinalden alıntı: xLordRealx

Şişliğin nasıl oluştuğu yorumlarda açıklanmış ama "neden" oluştuğu söylenmemiş. Bir sebebi var mıdır? O bölgeyi koruma amacı gibi. Ben de merak ettim

Darbe aldığımızda kılcal damarlar patlıyor. Kanlar, damarların etrafındaki bağ dokusu ve yağlara sızıyor. O yüzden morluk oluşuyor. Buz konulması da damarların büzüşmesini sağlıyor, yani fazla kanın sızmamasını sağlıyor. Şişmenin nedeni ne kafamızdaki dokuların daha ince olması ve kafanın kemikli olması. O bölgeyi koruma amacı falan yok, sadece fazla aktivite oluyor ve dağılacak yer yok, o yüzden şişiyor O kanların orada neden mor gözüktüğünü açıklamak gerekirse kanların oksijen barındırmadığı için mor gözüktüğünü söyleyebilirim. Ben böyle biliyorum, yanlışım olabilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.