Şimdi Ara

Kafamı Kurcalayan bir konu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nasıl analtırım bilmiyorum ama küçüklükten beri din dar bi şekilde büyüdüm yani kuran kurslarına gittim kuran okumayı öğrendim falan allah inancım vardı alahtan korkardım neye büyüdük işte biraz şüphelenmeye başladım ama içimde hala ya varsa korkusu var tabiki deçünkü küçüklükten bu bize işlendi ve bana kalırsa biz bu yüzden şanslıydık ama nedne biz şanslıydıkda elin amerikada doğan cocugu şanssızdı ve cehennemlik oalcakdı onun bir sucu yokdu ağaç yaşken eğilir misali o cocugada küçüklükten beri farklı şeyler işlenmişti ve onun allah a inanması bu saatden sonra zordu şimdi soruyorum belki bne cok cahilim sığ düşünüyorum olabilir ama nerde adelet bunda ne suçu va yada biz gerçekten şanslımıydık (Haşa allah yoksa amerikadakı cocuk 10 kat daha şanslı orası ayrı)bu konu hakkıdnaki görüşlerinizi merak ediyorum herkesin bi iradesi var falan demeyin o çocugun müsliman lması cok zor artık o saatten sonra nasıl bizde her türlü günahı işlemiş birinin aklına allah geliyorsa hala bunun sebebi cocukluktan bunun ögretilmesi o amerikada dogan cocugun görüşleride farklı olur ve allaha inanmaz cehennemlik olur

• Dostum ben de aynı anlattığın şekilde büyüdüm ve şöyle bir düşünceye sahibim; Allah adaleti sağlar. O çocuk büyür de İslam' ı tanır, seçim şansı önüne gelir ve o düşünmeden reddederse o zaman cezasını çeker (ki bunu söylemek bile yanlış, bize kesin yargı belirtmek düşmez). Ha eğer çocuğa İslam sürekli kötülenmişse, önüne seçim şansını geçtim araştırma şansı bile gelmemişse neden cehennemlik olsun diye düşünüyorum. E tamam Müslüman değil ama sonuçta çocuğu yönlendiren çevresi. Burada resmen çocuğa söz hakkı düşmüyor. E bu durumda da Rabbimiz en doğrusunu yapacaktır.
  • XraTiNq2'nin dediği gibi, Allah'ın adaletli olduğunu bilmek yeterli bu konuda. Çünkü Allah, bu konuda hükmün ne olduğunu Kur'an'da net olarak bildirmemiştir.

Fikir olarak sorarsan; İslam'ı hiç bir şekilde tanımamış ya da çevreden duydukları yüzünden yanlış tanımış bir insanın Kur'an hükümleri konusunda sorguya çekileceğini düşünmüyorum. Bunun yerine başka bir şekilde sorguya çekilir belki. İyilikleri ve kötülükleri ile mesela. Ama sadece iyilik ve kötülük ile sınırlandırıldığında da bazı felsefi sorunlar ortaya çıkıyor. Madem din bilmeyen birisi iyiliği, kötülüğü seçebiliyor neden dinlere ihtiyaç duyuldu gibi sorular da çıkabiliyor. İslam alimlerinin de buna benzer fikirleri var ama sonuçta insan düşüncesi bunlar. Doğrusu nedir bilemeyiz.
  • ben de bazen şuda oluyor yaratıcı var ama müslümanlık diye bir din yok çünkü müslümanlıgın temelinde bir çok hata oldugunu düşünüyorum sadece araplara uygun tasarlanmış gibi falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cja

ben de bazen şuda oluyor yaratıcı var ama müslümanlık diye bir din yok çünkü müslümanlıgın temelinde bir çok hata oldugunu düşünüyorum sadece araplara uygun tasarlanmış gibi falan

Ki öyle değil.. İslam'in gelişim sürecine bakacak olursan dinin doğuşu, yayılması ve gelişmesi insan iradesiyle olabilecek bir şey değil. Allahın apaçık bir lütfu.. Arabistan coğrafyasının etrafı çöllerle çevrili. O dönemin şartları altında çölü geçmek çok ciddi problem. Kuzeye doğru geçilirse doğuda İran imparatorluğu; batıda bizans ve Roma İmparatorluğu var, eğer isterlerse Arabistanı haritadan silebilecek bir güce sahipler. Güneye doğru hunt Okyanusu. Batıda ise Akdeniz ve Avrupa devletlerinin kuş ucurtmayan donanmalari.

Böyle bir yerde bir adam çıkıyor ve tek, mutlak hüküm sahibi olan Allah'dan bahsediyor. İnsanlara o güne kadar hiç görmedikleri kadar adil davranan birisi, bu hususta düşmanları dahil herkes hemfikir.. İnsan basit, alelade aklıyla düşününce böyle bir ifadenin, iradenin bırak dünyada söz sahibi olmayı, ortaya çıktığı şehre bile hakim olamayacağını düşünür ama bu din öyle bir noktaya geliyor ki, ortaya çıktığından itibaren 40 50 yıl içinde Kuzey Afrika, Çin, Asya ve Anadolu içlerine kadar hakimiyetini yürütüyor.. Böyle bir şeyin bir yaratıcının lütfu olmadan bu kadar kısa sürede oluşabileceğini düşünmek pek mantıklı değil. Bir manası olamaz böyle bir şeyin. Bu sadece bir etken İslamın hak ve son din olduğu noktasında..

Senin için çekinceye sebep olan Arap unsurları İmanın ve İslamın şartları içerisinde esasen yer edinmiyor; ama bir yaşam tarzı demek olan din ile toplumun yaşam biçimi içiçe geçebiliyor. Bahsettiğin mevzu da bu zaten. Müslümanlık demek Allah'ın emirlerine uymak, yasaklarından kaçınmak; O'na her anlamda teslim olmak manasına geliyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dünya 3000 binden fazla din ve tanrı var ama seninki doğru değil mi? Sende yerel bir kabile dinine göre yanacaksın ve kafirsin onlara göre.Hala bu konuları konuştuğuma şaşırıyorum dinlerin saçmalığı aşikar değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plato. -- 9 Ekim 2015; 3:23:18 >
  • Şimdi olaya dıştan baktığımı düşünürsem, kafir doğuyor belki İslama göre ama ömrü uzun, belki ileride değişip düşünüp taşınıp İslama geçiyordur bir çoğu, ya da en azından böyle bir seçim şansını görüyordur. Belki zamanında İslam ı incelemişlerdir bir çoğu ömrünün belli zamanlarında fakat seçmemişlerdir. Yani öyle de birşey var şimdi İslam'dan haberi olmak da önemli değil, belki incelemiş fakat birşey hoşuna gitmemiş ve seçmemiştir. Ki böyle de bir hakkı vardır. Böyle bir durumda, dinin bir anlığına hakikatten gerçek olduğunu düşünürsek, kişi görmüş olup seçmediğinden, yanmaya mahkumdur. Belki istemiyordur Müslüman filan olmak?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aklımda bir iş fikri var
    2 yıl önce açıldı
    Kafamı vurdum acil sorum var
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cja

ben de bazen şuda oluyor yaratıcı var ama müslümanlık diye bir din yok çünkü müslümanlıgın temelinde bir çok hata oldugunu düşünüyorum sadece araplara uygun tasarlanmış gibi falan

Müslümanlıkta hata olduğunu ve araplara uygun olduğunu düşünmenin tek sebebi, İslam içine arap kültürünün karışmış olması. Bugün bilene bir çok arap kültürüne ait öge, bize sanki dinin bir parçasıymış gibi gösteriliyor. Şu an toplumda bize günah, yasak, sevap vs. diye lanse edilen bir çok şey aslında arap kültüründen gelme, dinle alakası olmayan şeyler.

5 saatlik bir video. Parça parça da izleyebilirsin. Ama kafandaki bir çok sorunun cevabı emin ol bu videoda.

http://www.youtube.com/watch?v=YqAV_ru9d5s

• Müslüman olmayan biri sonradan Müslüman olursa yeniden doğmuş gibi sayılır, tüm günahları temizlenir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.