Şimdi Ara

Kafama Takılan Birşey Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar konu biraz dini gelebilir ama kafama takılıyor. Tüm peygamberler genelde belli bir coğarafyaya gönderilmiş. peki aborjinlere, çinlilere, kızılderililere, azteklere neden bir peygamber gönderilmemiş. onlarda insan değilmi. hemen verilecek olan cevabı söyleyim burdan peygamberler en çok yoldan çıkan kavimlere gönderilir. aradığım cevap bu değil. aztekler yoldan çıkmamışlarmıydı insan kurban etmek en büyük kanıtı değilmi yoldan çıkmanın. yada çinlilerin buda gibi birisini tanrı yerine koymaları yoldan çıkmak değilmidir. putperestlik değilmidir.yani allah bu insanları insan yerinemi koymuyordu yoksa onların yaptıklarını doğrumu kabul ediyordu. karışık geliyor bana. bu sorunun cevabını çevremde kime sorduysam bana bir garip gözle bakmaya başladılar. sanırım beni ateist zannediyorlar. ama sorduklarımda beni tatmin edici bir cevap veremedi genelde. din tabumudur. dinle ilgili sorular sorulamazmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanashi -- 3 Ocak 2008; 15:46:51 >

• ben şu şekilde düşünüyorum...aslında bu konuya biraz siyasi yaklaşmak lazım...seninde belirttiğin gibi peygamberler genellikle arap yarımadasına gönderilmiştir.bence bunun sebebi , arap aşiretleri,kabileleri vs. tarih boyunca büyük güçlerin kötü amaçlarını gütmek için maşaları olmuşlardır bunun örneğini 1. dünya savaşındada görebiliriz.bu aslında bize biraz klişe gibi görünsede o zamanlar toplumsal düzeni gerçekten yaralayan bozan olaylardır...peygamberlerde toplumsal yaşam seviyesinin ve düzeninin standart ve her kesime hitap edecek bir şekilde tutulması için gönderilmiştir ben böyle düşünüyorum...
  • aklını kullanıyosun çoğu insan bunu yapmaktan çekınıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: jocker_player

ben şu şekilde düşünüyorum...aslında bu konuya biraz siyasi yaklaşmak lazım...seninde belirttiğin gibi peygamberler genellikle arap yarımadasına gönderilmiştir.bence bunun sebebi , arap aşiretleri,kabileleri vs. tarih boyunca büyük güçlerin kötü amaçlarını gütmek için maşaları olmuşlardır bunun örneğini 1. dünya savaşındada görebiliriz.bu aslında bize biraz klişe gibi görünsede o zamanlar toplumsal düzeni gerçekten yaralayan bozan olaylardır...peygamberlerde toplumsal yaşam seviyesinin ve düzeninin standart ve her kesime hitap edecek bir şekilde tutulması için gönderilmiştir ben böyle düşünüyorum...

yani diyorsun ki tamamen duygusal sebeplerden. en fazla kişiye ulaşma çabası. eğer öyleyse diğer kavimler topluluklar ne olacak. mesela aborjinler yıllarca izole bir şekilde yaşadılar. din hakkında birşey bilmiyorlar ve allahın gönderdiklerini öğrenemediler. onlar dinden ve ahiretten muaf mı tutulacaklar şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanashi -- 3 Ocak 2008; 16:33:07 >

• ekonomik sebepler
  • Nahl Sûresinin 36 . Ayetinde
    Andolsun biz, her ümmete, “Allah’a kulluk edin, tâğûttan2 kaçının” diye peygamber gönderdik. Allah onlardan kimini doğru yola iletti, onlardan kimine de (kendi iradeleri sebebiyle) sapıklık hak oldu. Şimdi yeryüzünde dolaşın da peygamberleri yalanlayanların sonunun ne olduğunu görün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ares_turk

Nahl Sûresinin 36 . Ayetinde
    Andolsun biz, her ümmete, “Allah’a kulluk edin, tâğûttan2 kaçının” diye peygamber gönderdik. Allah onlardan kimini doğru yola iletti, onlardan kimine de (kendi iradeleri sebebiyle) sapıklık hak oldu. Şimdi yeryüzünde dolaşın da peygamberleri yalanlayanların sonunun ne olduğunu görün.

tamamda hocam kuranı kerimde belli bir sayıda peygamber gönderildiği yazmıyor mu? bu peygamlerin gönderilidiği coğarafya belli değil mi? ilk başta dediğim gibi yine belirli bir coğarafyaya gönderilmiş kuranı kerimde ismi geçen peygamberler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanashi -- 3 Ocak 2008; 16:44:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir şey soracam
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çinlilere, Aborjinlere vs peygamber gönderilmediğini nereden biliyorsunuz?

Bir Hadis-i Şerif'e göre Hz. Adem'den Hz. Muhammed (SAV) e kadar 124.000 (yüzyirmidörtbin) peygamber gönderilmiştir.

Dolayısıyla onlara da peygamber gönderilmiş olabilir.
  • tabikide hayır...bence birazda coğrafi düşünmek lazım...aborjinler avustralya-yeni zalanda taraflarında yani bir adada yaşayan kavimlerdir.yani diğer bölgelerle o zamanların şartlarıyla karasal bir bağlantısı yok deniz ulaşımı ise o zamanlar cok zor.yani Allah tarafından gönderilen verilerin dağılma olasılığı diğer bölgelerden daha az.arap yarımadasının ise asyaya bağlantısı war asyanında avrupaya bağlantısı war.birde belki o adayada bir peygamber gönderildi ve bağlantı kurulması zor bir bölge oldugu için tarihe işlenemedi we bu zamana kadar taşınamadı böylede düşünmek lazım...
  • quote:

tabikide hayır...bence birazda coğrafi düşünmek lazım...aborjinler avustralya-yeni zalanda taraflarında yani bir adada yaşayan kavimlerdir.yani diğer bölgelerle o zamanların şartlarıyla karasal bir bağlantısı yok deniz ulaşımı ise o zamanlar cok zor.yani Allah tarafından gönderilen verilerin dağılma olasılığı diğer bölgelerden daha az.arap yarımadasının ise asyaya bağlantısı war asyanında avrupaya bağlantısı war.birde belki o adayada bir peygamber gönderildi ve bağlantı kurulması zor bir bölge oldugu için tarihe işlenemedi we bu zamana kadar taşınamadı böylede düşünmek lazım...

eğer dediğin gibiyse bir soru daha sormak gerekiyor. Senelerden beri öğrendiğimiz bir şey var hepimiz Hz.Adem soyundan geliyoruz. eğer o zamanlarda bu insanlar bir adaya gidebiliyorlarsa neden onlarla avustrulyanın keşfine kadar bir bağlantı kurulamadı. bu arada şunu belirtmek isterim aborjin yada aztek değilim sadece merak ediyorum

• peki avustralyanın keşfine kadar orada canlı yaşadığından eminmisin...
  • inanmıyorum
  • quote:

peki avustralyanın keşfine kadar orada canlı yaşadığından eminmisin...

canlıdan kastın insan ise tabiki eminim. çünkü ingilizlerin gelmesinden öncede aborjinler vardı. ingilizler aborjin diye bir kavim ortaya çıkartmış olamazlar. aborjinler binlerce yıldır orada yaşayıryorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanashi -- 3 Ocak 2008; 17:02:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: viceroyboy

quote:

tabikide hayır...bence birazda coğrafi düşünmek lazım...aborjinler avustralya-yeni zalanda taraflarında yani bir adada yaşayan kavimlerdir.yani diğer bölgelerle o zamanların şartlarıyla karasal bir bağlantısı yok deniz ulaşımı ise o zamanlar cok zor.yani Allah tarafından gönderilen verilerin dağılma olasılığı diğer bölgelerden daha az.arap yarımadasının ise asyaya bağlantısı war asyanında avrupaya bağlantısı war.birde belki o adayada bir peygamber gönderildi ve bağlantı kurulması zor bir bölge oldugu için tarihe işlenemedi we bu zamana kadar taşınamadı böylede düşünmek lazım...

eğer dediğin gibiyse bir soru daha sormak gerekiyor. Senelerden beri öğrendiğimiz bir şey var hepimiz Hz.Adem soyundan geliyoruz. eğer o zamanlarda bu insanlar bir adaya gidebiliyorlarsa neden onlarla avustrulyanın keşfine kadar bir bağlantı kurulamadı. bu arada şunu belirtmek isterim aborjin yada aztek değilim sadece merak ediyorum

peki bağlantı kurulamadığından eminmisin...dediğim gibi tarihte yaşananan her olay bugüne tamamıyla aktarılamamıştır...

• araplar iyice sapıtmışlar kız çocuklarını diri diri gömüyorlarmış.güçlü zayıfı eziyormuş. din onların karakaşı kara gözü için gelmemiş sapıttikları için gelmiş.
    bakma bazı arkadaşların hayran olduklarına.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TT

Çinlilere, Aborjinlere vs peygamber gönderilmediğini nereden biliyorsunuz?

Bir Hadis-i Şerif'e göre Hz. Adem'den Hz. Muhammed (SAV) e kadar 124.000 (yüzyirmidörtbin) peygamber gönderilmiştir.

Dolayısıyla onlara da peygamber gönderilmiş olabilir.

son din dersimizde toplam 25 adet peygamber gönderildiğini söyledi hoca..
  • quote:

Orjinalden alıntı: viceroyboy

quote:

Hocam insanlar o zamanlar adaya gidemiyordu fakat yeryüzü o zamanlar pangea adı verilen tek parça halindeydi, yani önce insanlar dağılmış, sonra da kıtalar ayrılmış olabilir.

• osmanlı zamanında asya ve afrikaya islam dinin için elçiler gönderildi fakat çoğu kavim kabul etmedi örnek afrikada bazı yerler müslüman bazı yerler hala yam yam takılıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: Civci

Hocam insanlar o zamanlar adaya gidemiyordu fakat yeryüzü o zamanlar pangea adı verilen tek parça halindeydi, yani önce insanlar dağılmış, sonra da kıtalar ayrılmış olabilir.

tamam bir zamanlar dünyada tek büyük bir kara parçası vardı. ama bu insanoğlu dünyaya gelmeden çok önce dünyanın almış olduğu bir hal diye hatırlıyorum ben

quote:

Orjinalden alıntı: Bay KospiR

osmanlı zamanında asya ve afrikaya islam dinin için elçiler gönderildi fakat çoğu kavim kabul etmedi örnek afrikada bazı yerler müslüman bazı yerler hala yam yam takılıyo

ama verdiğim örneklerin var oldukları bile belli bir zaman sonra keşinleşti. atıyorum amerikanın keşfinden önce amerika diye bir yer var olduğu bilinmiyordu.

quote:

Orjinalden alıntı: 03-09-2007

araplar iyice sapıtmışlar kız çocuklarını diri diri gömüyorlarmış.güçlü zayıfı eziyormuş. din onların karakaşı kara gözü için gelmemiş sapıttikları için gelmiş.
    bakma bazı arkadaşların hayran olduklarına.

peki yukarıda verdiğim örnekte, asteklerin insan kurban etmesini verdim. asteklerde insan kurban ediyordu. bu da bir sapkınlık değilmidir. araparları doğru yola sokmak için peygamler gönderilirken astek yada her kimse onlara neden peygamber gönderilmemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanashi -- 3 Ocak 2008; 18:22:37 >

• hz.ibrahim zamanına kadar insan kurban ediliyormuş. hatta ibrahim peygamber ismaili kurban etmek istemiştide allah tarafından koç indirilmişti.
    azteklerde zaten birşekilde soyları tükendi galiba.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.