Şimdi Ara

Kafama Takılan Birşey Var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Evet, şu pangea olayı şimdi kafamı karıştırdı, iyice bi araştırayım, yazarım birşeyler, sizler de yazın fikrinizi.
  • dünyaya biizim bilip bilmediğimiz bir çok peygamber gelmiştir. ama en son peygamber SAV Muhammeddir. 4 büyük kitap inmiştir. Tevrat Zebur İncil Kuran.. bazı peygamberlere sayfalar inmiştir. kimine 5 sayfa kimine 10 sayfa. bizim bildiğimiz peygamberler kur'an da ismi geçen büyük peygamberler. arkadaş demiş 124bin peygamberden bahsetmiş. biz kaç tanesini biliyoruz ve hangi kavimlere gönderildiler biliyor muyuz?
  • arkadaşım ne güzel merak etmişin ama araştırsana biraz.
    (Fatır suresi 24)
    "Hiç şüphesiz biz seni, Hak ile bir müjde verici bir uyarıcı-korkutucu olarak gönderdik. Hiç bir ümmet yoktur ki, içinde bir uyarıcı-korkutucu gelip-geçmiş olmasın."

Her topluma hatta cinlere bile bir uyarıcı gelmiş yani merak etme. nebi ve resul diye iki kavram var. Resul kendisine kitap verilen peygamber. Nebi ise Allah tarafından uyarıcı/haberci olarak tayin edilen peygamberler. Bunların sayısı çok daha fazla tabi.
  • şuda var ben türkçe konuşuyorum,peygamber arapça veya ibranice nasıl bana kendini ifade edip peygamber olduğunu söyleyecek
  • oralar unutulmuştur belkide...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jukk

şuda var ben türkçe konuşuyorum,peygamber arapça veya ibranice nasıl bana kendini ifade edip peygamber olduğunu söyleyecek

hangi peygamber tam hatırlayamıyorum ama hiç bilmediği lisanlarda bile konuşabiliyormuş. hatta Hz.Süleyman'ın cinler ve hayvanlar ile konuşuyormuş. böyle mucizeler var iken basit bir lisan sorunu pek kalmaz gibi geliyor
  • Allah adildir..Nebi yada Resul göndermediği hiçbir ümmete azap etmez..Ewt ordaki topluluklarda dahil hepsine onlarla ortak dili konuşan uyarıcılar gönderilmiştir.Ama kimisi onlara tabi olmuş kimiside isyan etmiştir....
  • lisede dinci bu konuya şu cevabı vermişti:

''insan Allah'ın varlığını havaya, suya bakarak anlayabilir''

ne alakası var hala kuramadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: JusTimu

quote:

Orjinalden alıntı: TT

Çinlilere, Aborjinlere vs peygamber gönderilmediğini nereden biliyorsunuz?

Bir Hadis-i Şerif'e göre Hz. Adem'den Hz. Muhammed (SAV) e kadar 124.000 (yüzyirmidörtbin) peygamber gönderilmiştir.

Dolayısıyla onlara da peygamber gönderilmiş olabilir.

son din dersimizde toplam 25 adet peygamber gönderildiğini söyledi hoca..

Kuran da adı geçen peygamber sayısıdır 25. Gönderilen bütün peygamberlerin sayısı değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ApAtHe89

lisede dinci bu konuya şu cevabı vermişti:

Demek istediği yarattığı mucizelere bakıp Rab'ın varlığını anlayın diye.Ama suç o din hocasında ve ne yazikki okullarda verilen din eğitimleri çok yüzeysel eleştirisel değil ve bilgi sahibi o hocalarda ezberci mantıkla ilerleyen öğretmenler.
    Bana dinimi güzel bir şekilde empoze etselerdi keşke.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ApAtHe89

lisede dinci bu konuya şu cevabı vermişti:

aynen. ne soru sorarsan sor hep kaçamak yanıtlar verilir. aklını kullanan insanları sevmez din öğretmenleri genelde
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.