Şimdi Ara

kafama takılan bi soru (fonksiyon)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gençler birim fonksiyonda örneğin f(x) fonksiyonu birim fonksiyonsa içinde ne varsa ona eşittir diye öğrettiler bana.
    Yani f(x) = x olarak biliyorum ben.

Bu soruda da f'in içinde g(x) fonksiyonu var. O yüzden f(g(x)) = g(x) olması gerekmez miydi? Teknofemden çözümünü izledim f(g(x)) = x dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pirumar -- 17 Nisan 2016; 18:50:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pirumar

Gençler birim fonksiyonda örneğin f(x) fonksiyonu birim fonksiyonsa içinde ne varsa ona eşittir diye öğrettiler bana.

Bu soruda da f'in içinde g(x) fonksiyonu var. O yüzden f(g(x)) = g(x) olması gerekmez miydi? Teknofemden çözümünü izledim f(g(x)) = x dedi

f(g(x)) fonksiyonu 2nx-4+m, bu fonksiyon en içtekine eşit olucak. çünkü x verdin sen en başta.

• üstteki açıklama daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Here Comes Again -- 17 Nisan 2016; 18:57:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahri17

quote:

Orijinalden alıntı: Pirumar

f(g(x)) fonksiyonu 2nx-4+m, bu fonksiyon en içtekine eşit olucak. çünkü x verdin sen en başta.

Şimdi hiç kafamı karıştırmayayım direk sadete geleyim

Diyelim f(g(h(x))) gibi yığınla sıralı bileşke fonksiyon da olsa yine x e mi eşitlicem?

• Pirumar kullanıcısına yanıt
    isterse 550 tane bileşke yan yana olsun fonksiyonu başlattığı şey x ise ona eşit olacak. birim fonksiyonun mantığı bu zaten. fonksiyonu başlattığın şey fonksiyondan çıkana eşit olmalı.
  • quote:

isterse 550 tane bileşke yan yana olsun fonksiyonu başlattığı şey x ise ona eşit olacak. birim fonksiyonun mantığı bu zaten. fonksiyonu başlattığın şey fonksiyondan çıkana eşit olmalı.

Son bir soru, emin olmak istiyorum. Yani yan yana milyon tane bileşke fonksiyon var ve en içte x+5 yazıyor. Bileşkeyi bulup x+5 e eşitlicez. Doğru mu anladım?
  • Pirumar kullanıcısına yanıt
    aynen öyle, milyon tane bileşke fonksiyonu çözmek ayrı zevkli olsa gerek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

aynen öyle, milyon tane bileşke fonksiyonu çözmek ayrı zevkli olsa gerek

Eyvallah
  • B mi cevap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.