Şimdi Ara

kafadan işlem yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
6.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çoğu insan kafasından işlem yapabilir bir yere kadar.bölme işlemini bu bölüme dahil etmiyorum.çünkü sonucun sonsuz-ana cevap kadar ihtimali vardır çoğu zaman.çünkü çoğu sonucun virgülden sonrası vardır.
    gelelim çarpmaya.2 basamaklı sayılar da yapılır bir nevi.3 basamak da bazıları yapabilir.bundan sonrası nadirdir.küçüklüğümden beri yaptığım alıştırmalar sayesinde şu anda 4*4 işlemleri yapabiliyorum.en son yaptığım 4 basamaklı işlem 4158'in karesini almak oldu.artık 3'er basamaklılar çocuk oyuncağı gelmeye başladı.yeni hedef 5*5 'ler ne diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toliveistodie140 -- 11 Aralık 2005, 0:07:26 >

• hesap makinesi varken işlemleri kafadan yapmaya uğraşmak, hammallık bence..
  • bu tür işlemleri kafadan yapmanın ne gibi bir yararı olabilir ki.
    bunun yerine bir çamaşır ipinin neden bir diferansiyel denklem ürettiği üzerine düşünmek daha yararlı olabilir.
  • ama öyle düşünme.calculaters are maded by people but we are maded by tanrı.kısaca hesap makineleri insanlar tarafından yapılmış.basit bir şey.sadece bir program o.nedir ki?insan beyni ise dünyanın en karmaşık şeyi.ayrıca bu hesapları yapmanın bana çok iyi geldiğini,düşüncelerimi açtığını söylemem gerek.her sabah 3*3 basamaklı basit bir çarpma işlemi yapıp güne başlamak kadar zihin açıcı bir şey yok.üniversitede okuyan biri olarak bölme işlemini hiç yapmadım kağıt üzerinde ilkokulda yapılan bir kaç saçma işlem hariç.çünkü o kadar zamandır kağıt üzerinde yapmıyorum ki unuttum. nereye sıfır ne zaman konuluyor.ben bütün işlemleri kafamdan yaparım.(4 işlemi)
  • ayrıca çoğu hesap makinesinin 5*5 yapamadığını söylemem gerek. çünkü karakter sayısı yetmiyor.5*5 yapmam için iyi bir hesap makinesi bulmam gerekecek
  • ben univ.e baslarken 6 milyona almstım bi hesap makinesi. 3. sınıfa geldim hala da pasalar gibi kullanıyorum. 10^100-1 e kadar islem yapabiliyor.
    hatta 2lik,4luk,8lik ve 16lık sistemlre de 4 islem yapıyor. sonra 10luk sistemde ustel,trigonometrik, faktoreiyel, logaritmik islemlerin hepsini yapabiliyor.
    demek ki 6ytlilik hesap makinesi>insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 11 Aralık 2005, 1:14:18 >
  • Toliveistodie140 ,her insanın ortalama 50 kilo olduğun dan hareketle 7 milyar insan kaç ton gelir?50 yıl sonra dünyanın nüfusu 100 milyar kişi olursa ,bu dünya yı etkiler mi?yada nüfus artışı dünyanın kütlesini değiştirir mi?rakamları hafızadan çarpmak bölmek iyi ama, onları anlamlandırmak daha iyi değil mi? bizim hesap makinesinden veya bilgisayar dan ne farkımız var ?5 haneli rakamları birbiriyle çarpacak hesap makinesi yapmak çok mu zor?.Eğer yapılamazsa forum aracılığıyla size sorarız fena mı:)sıkılmazsanız tabi:)...

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steinberger -- 11 Aralık 2005, 1:29:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

hesap makinesi varken işlemleri kafadan yapmaya uğraşmak, hammallık bence..

çakk kardeşşş aynı fikirdeyim
  • özel bir teknik uyguluyor musunuz yoksa klasik çarpma mı?
  • nasıl yapıyorsun anlatda bizde bilek
  • evet tekniğim özel. kısaca kağıt üzerindeki işlem gibi alt alta çarpmıyorum onu söyliym sadece.
  • bizimle paylaşırmısın
  • hadi paylaş bakalım
  • bu kişiden kişiye değişir.yani guiness e katılmak istiyorsan kağıttakinin aynısını kafandan yapmak gerek.ama benimki gibi alt alta dizmeden yapılacaksa işlemler sadece alıştırma yapın.hep alıştıma yaparsanız yaparsınız bir süre sonra.ilk 2*2 den başlayın ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toliveistodie140 -- 11 Aralık 2005, 17:55:12 >
  • Bir kaç sene önce bilim ve teknikte okumuştum.araştırma kafadan işlem yapan, tarihlerin gününü kafadan bulan adamlarla ilgiliydi.dünyaca ünlü bu insanların ortak özellikleri zeka seviyelerinin düşük olmasıydı.açıklama ise bu tip insanların zekaları fazla çalışmadığından bir nokta üzerinde yoğunlaşıyolarmış.o yüzden bir takım şeyleri yapabiliyolarmış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: homo_sapiens

Bir kaç sene önce bilim ve teknikte okumuştum.araştırma kafadan işlem yapan, tarihlerin gününü kafadan bulan adamlarla ilgiliydi.dünyaca ünlü bu insanların ortak özellikleri zeka seviyelerinin düşük olmasıydı.açıklama ise bu tip insanların zekaları fazla çalışmadığından bir nokta üzerinde yoğunlaşıyolarmış.o yüzden bir takım şeyleri yapabiliyolarmış.

Öncelikle burada bazı kişilere kaynak göstererek ,dolaylı yoldan olsa da hakaret etmeniz edep kurallarına aykırı.Bu bilim ve teknik dergisi hangi yılın hangi sayısıymış?Diyelim böyle bir "araştırma" var bunun doğru olduğu sonucuna nerden vardınız?Kafası çalışan insanlar neler yapıyormuş?Kafası çalışan insanlar sınıfına kimler girer?Siz hangi gruptasınız?

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steinberger -- 12 Aralık 2005, 18:44:18 >

• quote:

Bir kaç sene önce bilim ve teknikte okumuştum.araştırma kafadan işlem yapan, tarihlerin gününü kafadan bulan adamlarla ilgiliydi.dünyaca ünlü bu insanların ortak özellikleri zeka seviyelerinin düşük olmasıydı.açıklama ise bu tip insanların zekaları fazla çalışmadığından bir nokta üzerinde yoğunlaşıyolarmış.o yüzden bir takım şeyleri yapabiliyolarmış.

bu insanların zekalarının az olduğunu düşünmüyorum. Çalıştıkça her insan bu yönünü geliştirebilir bence... Ben de iki basamaklı sayıları anında çarpabiliyorum. Çalıştıkça geliştirilen bir kabiliyet olduğunu düşünüyorum. Yanlız şahsen beynimi bunun yerine daha farklı konularda çalıştırırım. Bu benim fikrim....

• quote:

Orjinalden alıntı: neverlate

quote:

bu insanların zekalarının az olduğunu düşünmüyorum. Çalıştıkça her insan bu yönünü geliştirebilir bence... Ben de iki basamaklı sayıları anında çarpabiliyorum. Çalıştıkça geliştirilen bir kabiliyet olduğunu düşünüyorum. Yanlız şahsen beynimi bunun yerine daha farklı konularda çalıştırırım. Bu benim fikrim....

Doğru söylemişin zeka seviyesi az olan insanların yaptığını tabiki sen de yapabilirsin ama beynimi daha farklı konularda çalıştırırm demişin.bahsedilen insanların beyni başka konumlara pek çalışmıyormuş.Ben kimseye hakaret etmedim bu işlemleri birçoğumuz yapabiliriz ama ben bu konuda aşmış dünyaca ünlü insanlardan bahsediyorum.okuduğumdan eminim ayrıca yalan söylüycek değilim hangi sayı olduğunu bulurum 97 veya 98 deydi.bi bakcam dergilere.

• evet bir konuda yoğunlaşmış insanların bu özellikleri olabilir.yani onlar bile yapabiliyorsa çoğu kişi de yapabilir.ayrıca bunun geliştirilebilinir bir şey olduğu da bir gerçektir.
  • aslında tartışacak bi şey yok,
    homo_sapiens arkadaş çok üst düzeyde hesap makinesi gibi işlem yapabilen neredeyse otistik insanların zeka seviyesinden bahsetmiş,
    toliveistodie140 arkadaş ise bu sınıfa girmiyor, kendisi bu konuya önem verip yıllar süren pratik sonucu bu özelliği kazanmış...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.