Şimdi Ara

kafadan işlem yapma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
6.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zeka nın sınıflandırılması hala anlayabilmiş değilim?İQ testi ile sınanan zeka mı?yoksa bilgi mi?benden daha çok okuyan birisi daha zeki mi olur?eğer olursa 95.000(9.000 miş düzeltir; özür dilerim."Yağmur adam'ın sırrını çözüyor" topiğinden alıntı yapmıştım) kitabı hafızasında tutabilen otistik bir insan en zeki dir diyebiliriz.Ben bu şekilde sınıflamanın komplekslerden ileri geldiği kanaatindeyim.Daha kültürlü olmak ,daha bilgili olmak ayırımı yapılabilir,ama daha zeki denilebilir mi? sanmıyorum.Kimbilir dünyamız da işlenmemiş ne cevherler vardır,yeterli imkanlar verilse belki Neron'un kölelerinden biri dünya yı bugün olduğundan daha ileri taşıyabilir di.Zeki lik veya İQ testinin insanları aşağılama ve belli sınıflara sokma gayreti olarak görüyorum.Bir işe daha fazla emek harcayanın emeğinin karşılığı elbette olmalı,ama bu sığ karşılaştırmalarla, insanları hayata küstürmemeli.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steinberger -- 14 Aralık 2005, 18:57:54 >

• Bu kafadan çarpma meselesinde rekorun en fazla kaç basamaklı olduğunu bilen var mı?
    Araştırdım ama bir türlü bulamadım. Mümkünse bu rekoru kırmak istiyorum.
    Rekorum 30 basamaklı 2 sayıyı çarpmak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Botanlı

Bu kafadan çarpma meselesinde rekorun en fazla kaç basamaklı olduğunu bilen var mı?

ciddimisin şaka mı yapıyorsun anlamadım doğrusu..
  • Ciddiyim ama bir türlü rekorun kaç olduğunu öğrenemedim. Bilen biri varsa lütfen söylesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uranium

quote:

Bu kafadan çarpma meselesinde rekorun en fazla kaç basamaklı olduğunu bilen var mı?

ciddimisin şaka mı yapıyorsun anlamadım doğrusu..

100000000000000000000000000000 x 100000000000000000000000000000 = 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

bu tarz bir işlem olsa gerek ayrıca sayıyı sözel olarak ifade etmesi imkansız - çok zor

• Hayır tamamen rasgele sayılar. Bu rekor meselesinde ciddiyim. Eğer biri 30'dan az olduğunu biliyorsa kırmak istiyorum ama daha fazla olduğunu tahmin ediyorum. Arkadaşlar 45 çarpan olduğunu söylemişlerdi ama emin değillerdi.
  • quote:

Hayır tamamen rasgele sayılar. Bu rekor meselesinde ciddiyim. Eğer biri 30'dan az olduğunu biliyorsa kırmak istiyorum ama daha fazla olduğunu tahmin ediyorum. Arkadaşlar 45 çarpan olduğunu söylemişlerdi ama emin değillerdi.

otistikmisin diyecem ama ..biliyorum değilsin....
    30 rakam sana rekor için yeter sanırım...
  • İşte 30 rakamın yetip yetmeyeceğini nasıl öğrenebilirim.
    Guiness'in sitesinde bu tarzda bir rekor bulamadım. Mesela bundan 8-9 sene öncesinde Objektif programında 20-25 çarpanlar vardı diye hatırlıyorum. Bu yüzden 30'un en fazla olduğundan emin değilim.
  • quote:

İşte 30 rakamın yetip yetmeyeceğini nasıl öğrenebilirim.
    Guiness'in sitesinde bu tarzda bir rekor bulamadım. Mesela bundan 8-9 sene öncesinde Objektif programında 20-25 çarpanlar vardı diye hatırlıyorum. Bu yüzden 30'un en fazla olduğundan emin değilim.

İşlemlerin ne kadar sürüyor ?
    Sonucu sözsel olarak söyleyebiliyor musun yoksa sıra sıra rakam mı sayıyorsun
  • valla ben bu konuya çok önem veriyorum,sanırım rekor senin;ne duruyorsun buradadoğruysa söylediklerin hemen rekorlar kitabına başvurman gerek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dcocuk

quote:

İşte 30 rakamın yetip yetmeyeceğini nasıl öğrenebilirim.

İşlemlerin ne kadar sürüyor ?
    Sonucu sözsel olarak söyleyebiliyor musun yoksa sıra sıra rakam mı sayıyorsun

İlk denediğimde 3,5 saat sürmüştü. Sınıfta yapmıştım o zaman ama baya bir gürültü vardı. Zaten 60 basamağın 4'ünde hata yapmıştım. Ama heralde bir kaç alıştırma yapsam süreyi kısaltabilirim diye tahmin ediyorum.

Sonucu söylerken her 3 basamaktan sonra milyon milyar trilyon değilde hepsine ortak bir ad verip nokta diyorum. Öbür türlü imkansız çünkü kentrilyondan sonrasını bilmiyorum.

Aslında 40 ya da 50 basamaklı da yapabilirim. Ama hesapladım iki 50 basamaklı sayıyı çarpmam bu işlem hızımla en az 8-9 saat sürer. Yani ortada rekor filan yoksa böyle bir işle uğraşmam gereksiz.

O yüzden tekrar söylüyorum : Bu rekoru bilen ya da nerden öğreneceğimi bilen biri varsa bir adres ya da link verirse sevinirim.

• Arkadaşlar mümkünse geyik bölümüne geçiş yapın,amacınız dalga geçmek mi?yok eğer değilse bu kadar üstünde durmanın ne alemi var?

Ainesi iştir kişinin LAF 'A bakılmaz...

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steinberger -- 24 Aralık 2005 10:41:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Steinberger

Arkadaşlar mümkünse geyik bölümüne geçiş yapın,amacınız dalga geçmek mi?yok eğer değilse bu kadar üstünde durmanın ne alemi var?

Saygılarımla,

Bu konu hakkında bilgisi olanlardan yardım istedim. Bilmiyorum bir sakıncası mı var?

Yorumundan bu kafadan çarpma denemelerinden bihaber olduğun anlaşılıyor. O zaman bilgin olmadığı halde bu topiği geyikmiş gibi göstermeye ne hakkın var?

Mesela en hızlı çarpma rekoru bir Hintli olan Shakuntala Devi'ye aittir. Bilgisayar tarafından seçilen rasgele 2 13 basamaklı sayıyı 28 saniyede çarpmıştır. Ancak en çok kaç basamaklı çarpıldığına dair bir bilgi bulamadım.

Türkiye'de 20-25 çarpmaya çalışan bir çok kişi vardır. Mesela zamanında Objektif programında çarpmaya çalışan biri bazı basamaklarda hata yaptı ve olmadı. Bunu yapan kişilerin olması da bunu bu kadar inanılmaz kılmıyor.
    Peki senin bilmediğin bir meseleyi geyik kapsamında gösterip insanları yanıltmaya ne hakkın var?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Steinberger

Arkadaşlar mümkünse geyik bölümüne geçiş yapın,amacınız dalga geçmek mi?yok eğer değilse bu kadar üstünde durmanın ne alemi var?

Saygılarımla,

Bu konu hakkında bilgisi olanlardan yardım istedim. Bilmiyorum bir sakıncası mı var?

Yorumundan bu kafadan çarpma denemelerinden bihaber olduğun anlaşılıyor. O zaman bilgin olmadığı halde bu topiği geyikmiş gibi göstermeye ne hakkın var?

Mesela en hızlı çarpma rekoru bir Hintli olan Shakuntala Devi'ye aittir. Bilgisayar tarafından seçilen rasgele 2 13 basamaklı sayıyı 28 saniyede çarpmıştır. Ancak en çok kaç basamaklı çarpıldığına dair bir bilgi bulamadım.

Türkiye'de 20-25 çarpmaya çalışan bir çok kişi vardır. Mesela zamanında Objektif programında çarpmaya çalışan biri bazı basamaklarda hata yaptı ve olmadı. Bunu yapan kişilerin olması da bunu bu kadar inanılmaz kılmıyor.
    Peki senin bilmediğin bir meseleyi geyik kapsamında gösterip insanları yanıltmaya ne hakkın var?

Arkadaşım öncelikle rekor hakkında bilgi almak istemişsiniz onu anladım,ama bunu bu kadar çok ifade etmenizi anlayamadım.Bilen varsa yazar.Ayrıca sorunun cevabı sanırım sizde varmış,daha etraflı bir bilgisi olan varmı bende merak ettim.Son olarak herhangi bir konuda serzenişte bulunup bulunmamak için o konuda bilgi sahibi olmak mı lazımdır.Hem benim bu konuda bilgim olmadığını nerden çıkardınız?

Saygılarımla,

• İlk mesajımda talebimi belirttim. Daha sonra da sorulan sorulara cevap verdim ve bunlarda da tekrar söyledim ki ciddi olduğum anlaşılsın. Çünkü arkadaşlar şaka yaptığımı sandılar ve ben de bu yüzden ısrarla talebimi tekrar ettim.

İnsanları dalga geçmekle itham etmeden ya da bir meselenin geyik olduğuna karar vermeden önce ya o insanlara sorulması ya da o mesele hakkında bilgi sahibi olunması gerekir diye düşünüyorum.
    Yoksa 20 kişi girer bu topiğe , hepsi bilip bilmeden bir laf atıp gider ben de soru sorduğumla kalırım.
  • quote:

İnsanları dalga geçmekle itham etmeden ya da bir meselenin geyik olduğuna karar vermeden önce ya o insanlara sorulması ya da o mesele hakkında bilgi sahibi olunması gerekir diye düşünüyorum.

Haklısınız bu konuda hatalıyım,sizi yanlış anlamışım.Sorunuza yanıt bulmanız dileğiyle...
  • İyi ki bu forumda hatalı olduğunu kabul edebilecek kadar erdemli insanlar var.
    Ben de tartışmayı gereksiz yere uzattığım için özür dilerim.
  • quote:

İyi ki bu forumda hatalı olduğunu kabul edebilecek kadar erdemli insanlar var.
    Ben de tartışmayı gereksiz yere uzattığım için özür dilerim.

Bende gösterdiğiniz olgunluk için tşk ederim..

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steinberger -- 24 Aralık 2005 17:10:56 >
  • Geçen gün gördüğüm bir haberde kızın biri 200 basamaklı bir sayının 13. kökünü 8 küsür dakiakda hesapladı diyordu. Rekor kırmış haliyle. Ben daha o ikiyüz basamaklı sayıyı ezberleyemem bırak 1. kökünü almayı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacman -- 24 Aralık 2005 17:04:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: pacman

Geçen gün gördüğüm bir haberde kızın biri 200 basamaklı bir sayının 13. kökünü 8 küsür dakiakda hesapladı diyordu. Rekor kırmış haliyle. Ben daha o ikiyüz basamaklı sayıyı ezberleyemem bırak 1. kökünü almayı .

Nerde gördün ? Öyle birşey olabileceğini sanmıyorum, ya da 200 basamaklı sayıların 13. cü kökünde bir işlem kolaylığı vardır

8 küsür saat olmasın bi de
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.