Şimdi Ara

Kafa vuran 2.5' Toshiba diskten verileri nasıl kurtarırım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Eminim benzer konular açılmıştır ama benim sorunum ve aradığım çözüm kısmen farklı olduğu için konu açma gereksinimi duydum.

Harici disk olarak kullandığım 1TB, 2.5" Toshiba harddisk bilgisayara bağlandığımda sistem, diski görmüyor ve disk kafa vuruyor. Disk kısmını açıp baktım, Okuma/yazma kafasının ikinci diski okuyan manyetik kısmı deforme olmuş. Ancak sistemin diski neden görmediğini anlamadım.

Sistemin diski görmemesinin sebebi ne olabilir, kartla mı alakalı yoksa firmware ile mi? Olur derseniz, gerekirse aynı marka aynı model diskin yenisini satın alıp, ondaki kartı ve kafayı söküp, arızalı olana takabilrim. Bu çözüm önerim için siz ne dersiniz?

İçindeki verileri kurtarmam gerek. Yardımlarınıza ihtiyacım var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 19 Ocak 2015; 1:50:31 >

• Yukarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Başarıya ulaşanlar, rahatından ödün verenlerdir.
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    Ben kafayı da değiştirebilirim yazmıştım hocam. Aynı modelden bi tane satın alıp ondaki kafayı arızalı olana taksam çalışmaz mı?
    hdd içini havasız ve steril ortamda açmak gerek kafayı değiştirsen bile medya okunmaz hale gelir bu tür tamirleri birçok servisler bile yapamaz dosyaları kurtarmaktan çok geri dönülmez sorunlar oluşur.
    Hocam hep öyle söyleniyor ama, çalışan harddiskimi de defalarca söktüm taktım, sökülü halde bilgisayara bağladım, kullandım. Youtube'da da onlarca çıplak elle, normal odada kafa değişimi videosu var. Bence yok öyle bişey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 19 Ocak 2015; 13:36:54 >
    hocam öyle birşey olmasa hdd üzerindeki medya kapalı havasız ortamda çalışmazdı var ki öyle bi durum medya kısmı yalıtılmış bölümde çalışır disklerin üzerine gelebilecek toz kir vb. o kısmın okunup yazılmasını engelleyerek bad sektör sorunlarını oluşturur , yinede hdd açıp yaparım diyorsanız yapın benden söylemesi
    Oda şartlarından ötürü bir sorun oluşmasını yok sayarsak, benim yazdığım çözüm önerisini uyguladığımda, bad sector de olsa disk çalışır mı hocam?
    Başarıya ulaşanlar, rahatından ödün verenlerdir.
    Anladım hocam teşekkür ederim :)

Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

Merhaba arkadaşlar;

Eminim benzer konular açılmıştır ama benim sorunum ve aradığım çözüm kısmen farklı olduğu için konu açma gereksinimi duydum.

Harici disk olarak kullandığım 1TB, 2.5" Toshiba harddisk bilgisayara bağlandığımda sistem, diski görmüyor ve disk kafa vuruyor. Disk kısmını açıp baktım, Okuma/yazma kafasının ikinci diski okuyan manyetik kısmı deforme olmuş. Ancak sistemin diski neden görmediğini anlamadım.

Sistemin diski görmemesinin sebebi ne olabilir, kartla mı alakalı yoksa firmware ile mi? Olur derseniz, gerekirse aynı marka aynı model diskin yenisini satın alıp, ondaki kartı ve kafayı söküp, arızalı olana takabilrim. Bu çözüm önerim için siz ne dersiniz?

İçindeki verileri kurtarmam gerek. Yardımlarınıza ihtiyacım var...

diski açtıysanız sorun var. veriler silinmiş bile olabilir. 2 yol var dediğiniz gibi kafa bulup takmak yada tuzlu bir fatura ödeyim veri onarım merkezine vermek

Dell Inspiron 15 7567 Core i7-7700HQ + Samsung 970 Evo 1TB

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.