Şimdi Ara

Kadir Has Üniversitesi Hakkında! (Yardımcı olabilirim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Üniversite tercih zamanı okuduğum üniversite hakkında sizlere bilgi vererek tercihlerde yardımcı olmak istedim, aklınıza gelen sorular olursa yardımcı olmaya çalışırım. Ben Dikey Geçiş ile Kadir Has Üniversitesine geldim ve bu sene 3. sınıf Elektronik Mühendisliği okuyorum. Okul hakkında sizler sormadan biraz bilgi vereyim eksik kalan birşey olursa sorarsınız.

    Önce iyi yanlarını yazayım;

    - Hoca kadrosu gerçekten çok iyi, tüm hocaların hepsi genç, anlaşılabilir, yardım sever hocalar. İstediğiniz zaman kapılarını çalıp birşeyler sorup danışabilirsiniz. %60'ı yurt dışında doktorasını yapmış buraya gelmiş, %30'u Boğaziçi, İTÜ gibi kalbur üstü üniversitelerde, %10'u ise diğer üniversitelerde.
    - Burs kesilme olayını bilemiyorum ama 1. sınıfta 1.80, 2. sınıfta 1.90, 3. ve 4. sınıfta 2.00 ortalamayı tutturmanız lazım aksi takdirde gözetime düşüyorsunuz, eğer lisede matematiği seviyorsanız kesinlikle bu ortalamalara yaklaşmazsınız bile. En az 2.30 ve üstü, çok fazla zorlamıyorlar çünkü.
    - Dersler her ne kadar ingilizce olarak işlensede tam anlamıyla %100 değil. (Bu artı mı eksi mi bilemedim :) ). Hocalara Türkçe soru sorup ingilizce cevap alabilirsiniz. Sınavlar ingilizce.
    - Yurt dışı imkanları çok yeterli olmasa da 2.50 ve üzeri yapan hemen herkesi gönderiyorlar. Erasmus'a gitmek isteyipde gidemeyen pek fazla öğrenci olmuyor.
    - 3.50 ve üstüne burs alma imkanınız var ve bu not ortalamasını yapmak çok çok zor değil. Birde şöyle iyi bir yanı var eğer gözetime düşmezseniz üst sınıflardan seçmeli dersleri alabilirsiniz.
    - Ders çalışmak isterseniz sessiz olarak bir sürü yer var,
    - Okul ufak bir okul olduğu için hocalarla çabuk kaynaşabiliyorsunuz, hatta diğer bölümlerden bile arkadaşlarınız olabiliyor, bunun avantajları oluyor.
    - Öğrenci kulüplerine katıldığınız okulun bütün imkanlarını kullanabilirsiniz, bir etkinlik düzenlemek istediğinizde bunu çok rahat yapabilirsiniz.

    Kötü yanları ise;

    - Laboratuvarı yok, sadece göstermelik var. İddia ediyorum; ben Şişli Anadolu Teknik Lisesi mezunuyum şuanda o lisenin laboratuvarları bizim üniversitenin ki ile aynıdır. Yazılım Geliştirme laboratuvarı var bırakın yazılım geliştirmeyi, notpad zor açarsınız.
    - Kütüphanesi çok kötü, kütüphanede 8 bilgisayar var sekizinin hali içler acısı. (bu dönemin sonunda bıraktığımda öyleydi).
    - Erasmus ile öğrenci gönderebiliyor fakat yurt dışından çok fazla tercih edilen bir üniversite değil. Buda bir eksiklik bence,

    Aklıma bunlar geldi, sizin aklınıza takılan birşey olursa cevaplayabilirim.







  • Bende kadir has üni. Enerji sistemleri müh.tercih vermeyi düsünyorum bölüm hakkında bilginiz var mı ? Ayrıca hazırlık okulunun fiyatları çok yüksek indirim söz konusu olmaz mı aceba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhablar, şuan üniversitemde Yönetim Bilişim Sistemleri okuyorum fakat okulumu ve bölüm hocalarımı sevmedim. Bölümümüzde düzgün hoca yok öğrenci kalitesi yerlerde vs. Bu sebeplerden ötürü okulumu değiştirip yatay geçişle Kadir Has`a geçmek istiyorum aynı bölümden (YBS). Bu üniversitede, yönetim bilişim sistemleri okuyan veya kadir has`ta okumakta olan öğrenciler fikirlerini aktarabilirlerse sevinirim.
  • up
  • Merhaba arkadaşlar, Kadir Has Üniversitesi'nde okurken aldığımız evi mezun olduğum için satmayı planlıyoruz. Okula 5dk yürüme mesafesinde, Haydar Mahalle muhtarlığının hemen karşısında 1.katta 70 mt2, 2+1 daire. Düşünen olursa iletişime geçebilirsiniz. erayvardalli@hotmail.com

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.