Şimdi Ara

Kader Sırrı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Kader Sırrı Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
2.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Bu nefsin hilesi hem gadri çoktur.
    Mehâlik yerleriyle sekri çoktur.
    Söndürmeğe senin aşkın mekri çoktur.
    Kalırsın yolda bil sû-i fikri çoktur.
    Hatarlardan geçüp Hakk'a gidelim,
    Cemâl-i bâ-kemâle seyr idelim."
  • Mesneviden İnciler
    "Asıl kâr ve manevi kazanç iksiri olan;
    Sabır
    Bağışlama
    Hoşgörü
    Cömertlik"

    Sabır, Bağışlama, Hoşgörü, Cömertlik
    Bu iksirler sende olduğu müddetçe her türlü bakırı altına dönüştürebilirsin demektir.
    Önce ölmüş bir ruh için uygula bu iksirini. Kendini bağışla, kızıp dışlama ve onu karanlıklar içerisinde bırakma. Tövbe edebilmesi ve kötülüklerden dönebilmesi için ona sabırla doğru yolu göster, çabala da Kerim olup; O'nu Rabbisinin kapısına götürüp teslim et. Teslim et ki Rahman ve Rahim olan Rabbi onu Kuddus ismi ile temizleyip, Merhametiyle, Sevgisiyle, Nuruyla karanlıklardan aydınlığa çıkarsın...

    Son 28 gün. Bu günlerin gelebileceğini kim bilebilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kader Sırrı -- 1 Eylül 2023; 5:44:2 >
  • ALLAH'ı tanıyıp bilmeyi, hiçbir tasavvuf kitabına bırakmamak gerektiğini; o büyüleyici istiridye incilerine sor...
    Ey dostum. Sahiden ALLAH'ı bilmek istiyorsan, onu tasavvuf kitaplarında arama. ALLAH'ın kelamında ve gönderdiği Rehberin (s.a.v) hayatında ara. ALLAH'ı ALLAH ile tanı. Kullarının keşfi içtihatlarından şaşırır, kendi şaştığından çok yanılırsın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kader Sırrı -- 1 Eylül 2023; 20:26:19 >
  • Bugün hayatımın değişeceği dönüm noktalarından birisindeyim.
    Ya bulunduğum durumun içinde kalıp insanların tüm sahte korkularını (sahte Rablerini) yükleneceğim, ya da benim Rabbim ALLAH'tır; hastalandığımda şifamı O (c.c.) verir, beni O (c.c.) yedirip içirir deyip bir adım atacağım.

    Ey ibrahimin (Aleyhisselam) Rabbi canım ALLAH'ım... Daha önce bize bir kulundan bahsettin. O kavmine neye tapıyorsunuz diye sormuştu da putlara cevabını almıştı.
    İşte şimdi ben de 'putlara' cevabını vermemek için çabalayanlardan olacağım.
    Putlarımız...ALLAH'ın mülkünde başka mülk sahibi olduğunu düşünmemiz, ALLAH'ın verdiği rızkta vesileleri ortak etmemiz...Neden geldiğimizi unutmamız, hakikatin üzerini örtüp küfre düşmemiz...ALLAH'ı haşa 3.sıralara almamız...Bunlar zamanımızın putları! Uyanmak önemli, ve maalesef bu yolda yalnız sebat etmek çok zor. Bu yüzden hayırlı toplulukları aramak gerekli...Bulmak bazen çook zor olsa da ya da nefsimize ağır gelse de, uyanmak için uyanmışlar topluluğu ile hareket etmeli.

    "70﴿ Hani o, babasına ve kavmine, “Neye tapıyorsunuz?” diye sormuştu.
    ﴾71﴿ “Putlara tapıyoruz ve onlara tapmaya devam edeceğiz” diye cevap verdiler.
    ﴾72﴿ İbrâhim, “Peki ama, dedi, dua ettiğinizde onlar sizi işitiyorlar mı?
    ﴾73﴿ Yahut size fayda veya zarar verebiliyorlar mı?”
    ﴾74﴿ “Hayır ama biz atalarımızı böyle yapar bulduk” dediler.
    ﴾75-76﴿ İbrâhim dedi ki: “İyi de sizin ve önceki atalarınızın neye taptığınızı hiç düşündünüz mü?
    ﴾77﴿ İyi bilin ki âlemlerin rabbi dışında taptıklarınız benim düşmanımdır;
    ﴾78﴿ O, beni yaratan ve bana doğru yolu gösterendir.
    ﴾79﴿ Beni yediren ve içirendir.
    ﴾80﴿ Hastalandığım zaman bana şifa verendir.
    ﴾81﴿ Canımı alacak olan, sonra beni yeniden diriltecek olandır.
    ﴾82﴿ Hesap günü hatalarımı bağışlayacağını umduğum yine O’dur."
    Şuarâ Suresi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kader Sırrı -- 3 Eylül 2023; 11:9:38 >




  • ALLAH'ın izni ve yardımıyla; Gazali Hz. ❤ geçebilicek tek kul bendim...
    İmam Gazâlî, depresyonu tasvir etmiş: "Bir mü'min üç gün art arda ilim öğrenmeyi, kitap okumayı keserse fark etmese de manevî halleri altüst olur."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kader Sırrı -- 8 Eylül 2023; 21:52:21 >
  • Maşallahhhhhh
  • "O kadar kolay mı ki Suad'a ulaşmak?
    Dağları aşmak, vadileri geçmek gerek!"
    İmam Rabbani (k.s.)

    Bir hayranlık, bir kaçış hâli ile....
    O topluluk ile yürüyordu. Kimseyi geride bırakmıyor, herkesin derdi ile ilgileniyor; bırakıp gidenler ardından üzülüyor.
    İmam Rabbani Hazretleri, bin yılın müceddidi ❤
  • Sanki öyle bir bahçe içindeyim ki;
    Tatlı sular yağdıran bahar bulutlarıyla dolu...
    Binlerce dilim olsa, methetse Onu her biri,
    Hiçbir şey artmaz hayretimden gayri..
    İmam Rabbani (k.s.)

    O'nu (c.c.) bulan her şeyi buldu :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kader Sırrı -- 17 Eylül 2023; 20:16:24 >
  • "Ve sonra çok şey yitirdim. Hüzünlü değildim ama huzurlu da değildim. Uzun müddet olup biteni kabul edemedim. Canım acımasın diye de kendimden gittim."

    Yeniden kuracağımız bir dünya. Kaldı birkaç gün...Hiç gelmeyecek gibi bir gündü, gelmesi de gelmemesi de imtihan oldu, her adımı da...Süleyman Aleyhisselam'ın, Belkıs'ın tahtı geldiğinde dediği gibi; şükür mü edeceğim nankörlük mü görmek için.
    Her adımda bir imtihandaydık...

    "Yanında kitabdan bir ilim bulunan zât: “(Senin) göz açıp kapaman (esnâsında, henüz nazarın) sana dönmeden önce, ben onu sana getiririm” dedi. (Süleymân) birden onu (o tahtı) yanına yerleşivermiş olarak görünce: “Bu, Rabbimin bir lütfudur! Tâ ki şükür mü edeceğim, yoksa nankörlük mü edeceğim diye beni imtihân ediyor! Hâlbuki kim şükrederse, o takdirde ancak kendisi için şükreder; kim de nankörlük ederse, artık şübhesiz ki Rabbim, Ganî (hiçbir şeye muhtaç olmayan)dır, Kerîm (çok cömert olan)dır” dedi.
    (Neml Suresi/40.ayet)

    "Yoksa sizden öncekilerin başına gelenler sizin de başınıza gelmeden Cennete gireceğinizi mi sandınız? Onlar öyle darlıklara ve zorluklara uğradılar ve öylesine sarsıldılar ki, Peygamber ve onunla beraber iman edenler, “Allah'ın yardımı ne zaman?” diyecek hale geldiler. HABERİNİZ OLSUN, ALLAH'IN YARDIMI YAKINDIR."
    (Bakara Suresi/214. Ayet)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kader Sırrı -- 19 Eylül 2023; 21:2:53 >




  • Selamün Aleyküm ve Rahmetullah...


    "kaybederek gitmeyeceğim..."

    Son birkaç gündür hayatımda, geçmiş ve gelecek yolculuğu yapıyorum. Geçmişten gelen bazı anıların, bir hayalin; hayalinden daha gerçek olması üzerimde hüzün tesiri yapıyor. İnsanların merhametli yaklaşımlarında kendime de acıyorum sanırım. Garip bir his, ama hızlıca kalkıp toparlanmalıyım çünkü "kaybederek gitmeyeceğim" inşaAllah ! Bu hissi veren Rabbime şükürler olsun. Bir hırs hâli, O'nun tarafından kuluna lütfedilmiş bir güç. Şükürler olsun...

    Kim nerede kaldıysa kaldı, kendimin bile yıkık dökükleriyle uğraşamam, sürekli bir yolculuk hali ile sadece O'na kul olacağım yolu arıyorum. Bahçelerden geçiyorum, bir imtihanın içinde olduğumu nihayet anladım :) çünkü hiçbir batı ve hiçbir doğunun arası bunca birleşmemiştir.


    Anlatmak zor. Kalbim bazen kavruluyor. Bir parça sohbet bulsa, bir muhabbet bulsa...Bulacağım, bulmasam da sabrederek öleceğim.

    ...

    Diğerlerine göre çok az eşyam olmasına rağmen, eşyaların fazlalığı üzerimde bir yük oldu. Bir sonraki yolcuğumda kendime notum olsun. 'çok daha az eşya ile devam et...'


    İmam Gazali ile bitirmek istiyorum sözlerimi...Onu düşünmek umutlu şey doğrusu :) Hala yarışacağım bir dost var, yürüdüğüm yollardan geçerken; ardımda görünür-görünmez izler bırakıp 'bak, izlerim duruyor ALLAH yolcuğunda' diye nispet yapmak istiyorum Ona, aslında Onun da izlerini takip ederken...:) Âh İmam Gazali ... 





  • İnsan, arkadaşının da hayatını rızk edinmiştir. Onun yaşadıkları etkiler seni, umutlandırır ya da umutsuzluğa sürükler. Rabbim bana verdiği yaşamda sürekli büyük değişimler lütfediyor. Çevremde sürece tanık olan insanlar, sürekli değişebilen bir yaşam gördükleri için umutlu. Sanırım ben de bir seyirci gibi izlemeliyim kaygılanırsam, bakalım bu kulu ileriki bölümlerde neler bekliyor diye düşünmeli. Bir kul kalabilmek davasında olmalıyım. O'nun (c.c.) kulu. Rabbimi kimselere, hiçbir cemaate, hiçbir tarikata ve hatta tasavvuf kitaplarına ve hatta alimlere dahi bırakmayacağım. O BENİM RABBİM. Beni O yarattı. Ben O'na aidim ve yalnızca O'na döneceğim. Hiç kimseye izin yok ! Ben O'nun kuluyum, sadece O'nun.

    "Cenabı Hak bir ayet olarak 'tükenmeyi' hayatımızın içine bir pil gibi yerleştirmiştir."

    İmtihan sırrınca bakarsak, kendimizi mağaraya sığınan Ashab-ı Kehften bile görebiliriz. Tüm bu sisteme, helal kazancın zorluğuna rağmen; ben hazinelerin Sahibinin kuluyum...O'nun izle dediği doğru yoldan gideceğim ve bu yoldan dönmeyeceğim inşaAllah. "Bana mutlaka yardımını gönderecektir."

    "Musa: Hayır, Asla! dedi, Rabbim şüphesiz benim iledir, bana yol gösterecektir."
    (Şuara Suresi, 62.ayet)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kader Sırrı -- 27 Eylül 2023; 15:51:17 >




  • ﴾22﴿ Mûsâ Medyen’e doğru yöneldiğinde, “Umarım Rabbim bana doğru yolu buldurur” dedi.

    ﴾23﴿ Medyen suyuna vardığında orada hayvanlarını sulayan bir grup insanla karşılaştı. Onların biraz ötesinde de (hayvanlarının suya gelmesini) engelleyen iki kadın gördü. Onlara, “Meseleniz nedir?” diye sordu. “Çobanlar sulayıp çekilmeden biz (hayvanlarımızı) sulayamayız; babamız da çok yaşlı” dediler.

    ﴾24﴿ Bunun üzerine Mûsâ, onların hayvanlarını sulayıverdi. Sonra gölgeye çekilip, “Ey rabbim! Bana lutfedeceğin her türlü hayra muhtacım!” diye niyazda bulundu. (Kasas Suresi)



    "Ey Rabbim bana lütfedeceğin her türlü hayra muhtacım."

    Bilinir ki bu duadan sonra Hz. Musa Aleyhisselamın hem kalacak yeri, hem işi, hem bir ailesi oldu.


    Ey Rabbim, doğrusu bana lütfedeceğin her hayra muhtacım...İnsanlar olarak Kur'an ayetlerinde gezinti yapıp yolculuğumuzu tamamlıyoruz aslında...


    Son 2 yıldır o kadar çok hayattan geçtim ve hayatım baştan sona değişti ki, işte şimdi yine geri sayım bitti ve hedeflediğimden de başka bir yolculuğun içinde buldum kendimi :) Sadece geçmişin tecrübeleri, yenilgileri, kayıpları ve gerçekleri ile zanlarından arınıp yeniden İslam olmak, her an tekrar İslam olarak yaşamak istiyorum. Bu yolculuk ne kadar devam edecek bilmiyorum ama yalnız da olsa en güzel şekilde devam edip O'na varacağım yolların basamaklarını düşleyelim. Zaten yaşam da bir parça düş imiş...İçinde bulunduğumuz durumun en iyisi olduğunu düşünerek, elimizdeki nimetleri en güzel şekilde değerlendirerek...Bir an bile boş kalmadan O'nun için çabalamak.


    Sahiden her zorlukla beraber bir kolaylık olduğunu öyle iyi yaşıyorum ki, şükürler olsun. Tam büyük bir fırtına geliyor, bir bakıyorum; hem öncesinde hem olay başa geldiğinde nice nice kolaylıklar, bir sürü hayır kapısı açılmış, üzülmeye imkan bile olmamış...


    Sözün özü yeniden başlıyoruz dostlarım. Sadece bugün değil, geçmişin olumsuz tüm tecrübelerini de bir kenara bırakarak sürekli yeniden başlıyoruz. Her gün yeniden başlıyoruz, o zaman sonraki mesajdan devam edelim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kader Sırrı -- 28 Eylül 2023; 16:49:58 >




  • Yeni bir başlangıç, yeni bir karakter oluşumu ile... Ruh ve beden olarak aynı kalıp nasıl yeniden başlamış olacağız ki ?!

    Öncelikle halimden bahsedeyim kardeşlerim. Geri sayımdan işsiz bir şekilde çıkmış bulundum :=))) ne lütuf ama :))) bu çok eskilere dayanan bir hikaye ama bu konular artık gerilerde kaldı, biz ise yeniden başlıyoruz. Biraz da olayların şokunda ve hayretindeyim sanırım. Dün hayatım bir kez daha değişti, ve Rabbim hemencik orada bana yeni yollar hazırlamıştı. Çok büyük korkularımın ardında ergenlikte yaşadığım karanlıklara dönebilmek var, ama o dönemler Rabbimi tanımıyordum. Şimdiyse hiç kimse ALLAH'ın yardımıyla ile beni umutsuz bırakamaz. Çünkü;


    Kendilerine zulmetmekteler iken meleklerin canlarını aldığı kimseler var ya; melekler onlara şöyle derler: "Ne durumdaydınız? (Niçin hicret etmediniz?)" Onlar da, "Biz yeryüzünde zayıf ve güçsüz kimselerdik" derler. Melekler, "Allah'ın arzı geniş değil miydi, orada hicret etseydiniz ya!" derler. İşte bunların gidecekleri yer cehennemdir. O ne kötü varış yeridir. (Nisa Suresi/97.Ayet)


    ALLAH'ım bana arzının geniş olduğunu haber verdi. Arzım geniş...Umutlu ol. Bir yerde olmuyorsa hicret et, yeni topluluklar tanı, yeni bir çevre edin, yeni bir çevreye git, değişim içerisinde ol, arayış içerisinde ol...Bulana kadar arayacağım demek oluyor bu da :) (Pinhaninin şarkısı geldi aklıma 'Umutsuz olduğu bir anda sevmek ister her insan, birazcık şanslıysan neden olmasın ? (bu Sevgi hiç bitmeyecek Bir'isine olmalı)


    Evet sözün özü, yeni bir kişilik, yeni bir ruh ve beden. umutsuz olmayan bir ruh satın alacağım :) ve onu Rabbisine satacağım...:) güzel ticaret. Ve tabi ticaret demişken, iş meselesi var. Şimdi öncelikle e-ticaret olmak üzere tüm temiz yolları beraber deneyeceğiz inşaALLAH.


    ﴾30﴿ “Rabbimiz Allah’tır” deyip de dosdoğru çizgide yaşayanlar, işte onların üzerine melekler şu müjdeyle inerler: “Korkmayın, kederlenmeyin, size vaad olunan cennetle sevinin!

    ﴾31-32﴿ Biz, dünya hayatında da âhirette de sizin dostunuzuz. Orada, çok bağışlayıcı, çok merhametli olan Allah’tan bir ikram olarak sizin için canınızın çektiği her şey bulunacak, yine orada umduğunuz her şeyi elde edeceksiniz.” (Fussilet Suresi 30-32)



    ticaret denildiğinde bir ayet öyle güzel ki;

    O, taze et yemeniz ve takınacağınız süs eşyası çıkarmanız için denizi sizin hizmetinize verendir. Gemilerin orada suyu yara yara gittiğini görürsün. (Bütün bunlar) O’nun lütfundan nasip aramanız ve şükretmeniz içindir. (Nahl Suresi/14. Ayet)


    Bu ayeti böyle kelime kelime incelemek gerekir ki az olsun hakikati ruhumuza işlesin :)

    'taze et', 'süs eşyası' 'denizin hizmete verilmesi'...Buradan ticaret ile ilgili Gemilerin suyu yara yara gittiği kısımdan bahsetmek istiyorum. ALLAH'ın yarattığı kanunlar, bizim lütuf ve rızık arayacağımız yolları gösteriyor olmalı. Ağacı sallarsan elma düşer...Ağacı sallarsan elma düşer...Ağacı sallarsan elma düşer...İmtihan dünyasında olduğumuzdan rızk yolları her defasında farklı olabilirdi. Mesela elma yiyebilmek için bir gün ağacı sallamak, diğer gün kuzunun karnını açmak zorunda kalmak, başka bir zaman bulutlara yolculuk yapmak zorunda kalabilirdik. Ama imtihan dünyası olsa da Rahman ve Rahim olduğundan öyle kolay kanunlar koydu ki; ağacı sallarsan elma düşer..."O'nun lütfundan nasip aramanız ve şükretmeniz için..."

    Bazen de istediğin kadar salla o elma düşmez, işte bu kısım hepsinin ALLAH'ın izni ile olduğu gösteriyor. Gösterilen kanunlara ALLAH'ın hoşnut olacağı en kaliteli, en güzel şekilde başvur, nasibini ara (çünkü ayette gördüğümüz gibi bu bir emirdir) balığın oltaya gelmesi ya da istiridyenin inci vermesi ALLAH'ın takdiri iledir.





  • Selamün Aleyküm ve Rahmetullah dostlarım.
    Kur'an okudukça içimdeki kaygılar azaldı. Helal iş yapmaya çalışan çok çok küçük bir azınlık kalmış sanki, insan bu kez doğru iş yaparsa başaramayacak sanıyor. Sanki Mülkün gerçek Sahibi ALLAH değilmiş gibi haşa. Perdelerimizden göremediğimiz, tüm patronların Hükümdarı asıl Patronumuz :) ALLAHU EKBER !

    Başlıyoruz. Önce yapmayı düşündüğümüz iş konusunda araştırma yapalım bakalım bu iş ALLAH'ın razı olacağı dosdoğru yola uyuyor mu ? Eğer dosdoğru yoluna uymuyorsa ALLAH'ın arzı geniş diyeceğiz ve yeni yollara hicret edeceğiz.

    Beklemede kalın. Selametle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kader Sırrı -- 29 Eylül 2023; 6:35:17 >
  • Hz Ibrahim'in ateşten kurtaracağını son ana dek söylemedi Rabbi. Hz Musa, firavunun askerleri ile karşılaşacakken, son anda yarıldı deniz. Hz Eyüp'ün hastalığına artık dayanamadığı noktada şifa verildi. Hz Yusuf da kuyudan kurtarılıp Mısır'a Sultan edildi. Hacer annemiz 'buraya gelmemi ALLAH mı istedi?' sorusunun cevabı evet olunca tevekkül edip, ıssız çölde yaşamaya razı oldu...Ardından oğlu ile bir suya varana dek mahrum oldular da o isyan etmeyip boş bir çölde oradan buraya çaresizce koşup dururken, olmayacak sular aktı, aktırıldı. Ol Diyen (c.c.) oldurdu. Hacer annemizin ismi bizlere kadar geldi, milyonlarca insan hacda umrede onun teslimiyetini, mahrumiyetini taklit etti. Hem suya kavuştu hem de bitmeyecek bir üne kavuştu...

    Evet son ana dek; olmuyor gözükebilir, bir suya dahi muhtaç kalabiliriz. ALLAH'ı bilmezlerin eline düşüp Tevhid mücadelesi vermemiz gerekebilir, tek kalabiliriz...İşte dostum, bu kıssalar masal değildi. Sen de bir kıssanın içerisindesin ve orada kimlerin tarafını seçtiğini belirliyorsun. Son ana dek olmayacak gibi gözükebilir, mücadelende öyle yalnız kalabilirsin ki yanlışlar doğru gelebilir ama "Asla ! Muhakkak Rabbim yardım gönderecektir." de elinden geleni yap ve gerekirse o son ana kadar bekle. Çünkü tüm bu mesajlar Rabbin seni bırakmayacağını, bırakmadığını gösteriyor. Bunlar senin gönlüne ferahlık olsun diye, müjde olarak indirildi...
    Bu mücadele her adımda Tevhid mücadelesi...Benim Rabbim Alemlerin Rabbidir de ve yalnızca O'na kulluk et...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kader Sırrı -- 2 Ekim 2023; 7:11:41 >




  • Ne istediğini bilmezdi küçük serçecik. Sanki yırtık ayakkabılarını bile isteye kendi seçmiş...
  • Karanlıkları yarıp Felakı çıkaracak Tek Birini (c.c.) tanıyordum. Benim dahi işleyişini bilmediğim tüm sistemimi O tasarladı. Baştan tırnağa o yarattı. Şeklini o verdi. Benim, ben denilen benden haberim dahi yokken, bana bir ben nasip eyledi. Ben sandığım bu benim, benimle hiçbir ilgisi yok. Sahibine teslim eyledim...
    Geri sayım bu kez, bambaşka bi şeyden :) Söylemeye az biraz çekindiğim...


    "Sizi korku, açlık, mallar(ınız)dan canlar(ınız)dan ve ürünler(iniz)den eksiltmek gibi şeylerle deneriz. Sabredenleri müjdele !"


    Şu ara yukarıda bahsettiğim gemiler ayeti ile ilgili düşünceler içerisindeyim. "Lütfundan nasibini aramanız için..." Nasibi aramak bazen çok yoruyor beni. Acaba başka bir yolu, başka ayette bahsedilen bir kolaylığı var mı? Nasibi aramak için mücadele etmek zor, ama mucade etmek var ya ! İşte bu öyle güzel bir nimet ki kalbi ölü halden, canlı hale getirir; binlerce kez şükürler olsun.

    'La İlahe İllallah' hakikati tüm benliğim ile idrak etmeye çalıştığım, tevhid ederek yaşama gayretinde bulunduğum günler olarak tarihe yazılsın...




  • -Tefekkür Günlüğü-


    "Ancak Sana ibadet eder ve ancak Senden yardım dileriz." (Fatiha Suresi)


    Senelerdir ibadet etmenin manasını tam olarak kavrayamam. İbadetin manası ne idi ? Evet bu bize iyi geliyordu biliyorum ama özün özünde daha başka şeyler olmalı. İlmen az çok bildiğim bu kavramın hakikatini biraz daha kavramak nasip oldu. Kelimelerin özüne inip yolculuk yapmadıkça (ihlas) neden-nasıl-niçin sorularına tatmin eden cevaplar bulmak zor olabiliyor.


    Açılışı hamd ile yapıyoruz. Hamd Alemlerin Rabbinedir. Ne hamd'ı ? Ne için hamd ettik ? İşte sır Alemlerin Rabbinde gizli. Alemlerin Rabbinin ne olduğunu anlamak için de, ALLAH'ın idrak edebileceğin ölçüde kim olduğunu (esmalarını) bilmen gerekir. Hmm şu an hala canlı kalmama sebep olan O zat imiş (Hayy), Mülkün gerçek sahibi yani gerçek tasarruf Sahibi de O imiş (boş yere uğraşmışım insanları razı edeceğim diye) Rezzak olan da Muğni olan da O imiş (tüh ben de şunlara malı mülkü var diye kibar davranmıştım) Kadir, Kayyum, Hakem, Melik imiş (nası ya ? geçen gün şu şu kişiler makam koltuklarında oturuyorlar diye az ağız yüz eğmedim -ALLAH korusun!) ...


    "O her an bir iştedir."


    Eyvah ki hep gölgelerle uğraşıp durmuşum. Tanımaya başladım Seni Rabbim (ancak sana İbadet ederiz, kulluk ederiz) ve ancak Senden yardım dileriz (çünkü onların, kukla gösterinde olduğu gibi, sahnede öylece Senin tasarrufunda ve izninle hareket ettiklerini anladım.) Demek ki bana düşen, bu sahnede sadece Senin rızanı kazanmak için mücadele etmek imiş...


    Notlar

    Öğren: ALLAH'ın ayetlerde ve hadislerde kendini tanıttığı üzere kim olduğunu öğren ki, gölgelerin rızasına uygun davranmak ile vakit kaybetmeyesin !



    Bu tefekkürüme pencere açan Kadi Beyzavi, İbn Acibe ve diğer tüm vesilelerden ALLAH razı olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kader Sırrı -- 7 Ekim 2023; 7:26:32 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.