Şimdi Ara

'Kader' hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kaderimiz buymus deyip oturmak mı lazım, kaderimi ben kendi elimle belirlerim demeyimi düşünüyorsunuz ?

• Tanrı kaderimizi yazmıştır değişmez inşallah ilerleyen bölümlerde kötü bir son yazmamıştır benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktas34 -- 22 Eylül 2010; 9:57:14 >
  • Bu konu uçar.

Neyse çekilişe katılmak istiyorum.
  • kader keita
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheBearGrylls

kader keita

ricardo quaresma
  • Kaderin esas anlamı Allah’ın, olmuş olacak her şeyi bilmesi demektir. Dikkat edersek insan iradesini yok saymıyor. Bilmek ayrı yapmak ayrıdır. Bilen Allah’tır, yapan kuldur. Bu konuya bir misal verelim;

Peygamberimiz İstanbulun fethini ve komutanını yüz yıllar önce müjdelemiş ve haber vermiştir. Zamanı gelince de dediği gibi çıkmış. Şimdi, İstanbul Peygamberimiz dediği için mi fethedildi, yoksa fethedileceğini bildiği için mi söyledi. O zaman Fatih Sultan yatsaydı, çalışmasaydı, ordular hazırlatıp savaşmasaydı yine olacak mıydı. Demek ki Allah Fatihin çalışıp İstanbul’u fethedeceğini biliyordu ve bunu elçisi Hz. Peygambere bildirdi.
  • Benim iyiyi ve kötüyü seçme iradem var mı, var?
    Yaratan herşeyden dolayısıyla zamandan münezzeh mi münezzeh?
    La aciz miyiz aciziz? (Beynimizin bile yüzde kaçını kullanıyoruz ki! )

E ne duruyorsunnnn helva yapsanaa helva yapsanaaa...

Neyse, yani diyeceğim o ki düşünen için kader kavramını kavramak o kadar da zor değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konu dışı özele açsaydın daha çok bilgi sahibi olurdun.

Kader, kadere inanmak imanın şartlarından biridir. Kaderini sen belirleyemezsin.

En azından ben böyle biliyorum.
  • Kötü bir şey olduğunda kendini avutmak?
  • Kaderimiz zaten yazılıdır.Değiştiremezsin bazı yerlerde elinden geleni yapmayıp kaderimde ne varsa yaşarım demek yanlış.Çünkü çaba gösterip başarı olacak olman kaderinde olabilir.Yani aslında kaderin kendi ellerinde ama zaten yazılı...
  • insan kotu bırsey oldugunda ya Zavallı şeytanı suclar yada Kaderımız buymuş der anlamadım gıttı şeytanın ne sucu var
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktas34

Tanrı kaderimizi yazmıştır değişmez inşallah ilerleyen bölümlerde kötü bir son yazmamıştır benim için.

insan kendı sonunu kendı hazırlar kader sana sadece seçenek sunar bıraz kafayı çalışıtırın
  • Mesela senin hangi aileden doğacağın, annen yada babanı belirlemek senin elinde mi, değil bu senin kaderin

Ama gittin intihar ettin yada sarhoşsun temkinli olmadın kaza yaptın öldün bu senin kaderin değil, bu senin iradenle gerçekleşen bi olay
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hols

quote:

Tanrı kaderimizi yazmıştır değişmez inşallah ilerleyen bölümlerde kötü bir son yazmamıştır benim için.

insan kendı sonunu kendı hazırlar kader sana sadece seçenek sunar bıraz kafayı çalışıtırın

allahım ya arkadaş nefsime allah vermedimi sevişeceğim zamanda sevişceğimi bilemezmi. büyük ihtimal bilir beni öle yarattı çünkü.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hols

quote:

allahım ya arkadaş nefsime allah vermedimi sevişeceğim zamanda sevişceğimi bilemezmi. büyük ihtimal bilir beni öle yarattı çünkü.

bilmesi, senin o işi yapıp yapmaman konusunda seçenek olmuyor, yani senin elinde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.