Şimdi Ara

Kaddafi ne lanet bir diktatörmüş :O (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
6
Favori
6.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serhat_ps3

Kaddafi Nasıl bir diktatördü?

Libya'da evlerde kullanılan elektrik bedava.

Su ve doğalgaz zorunlu ihtiyaç kapsamında olduğu için bedava.

Libya'da eğitim ve sağlık hizmetleri bedava.

Libya devleti, tüm hastalara ilacı hiçbir ücret talep etmeden veriyor.

Benzinin litresi 0.08 Avro, yani bir Libyalı'nın bir litre benzine ödediği para Türk Lirası'yla yaklaşık 20 kuruş.

Libya ulusal bankaları faiz almıyor.

Libya vatandaşları hiçbir şekilde vergi ödemiyor.

Libya hem Afrika'da hem de tüm dünyada en borçsuz ülke.

Libya'da arabalar fabrika çıkış fiyatına satılıyor, nakliye bedellerini ise devlet karşılıyor.

Yurtdışında burslu okuyan öğrencilere Libya devleti iadesiz olarak aylık 1650 Avro burs veriyor.

Libya'da tüm üniversite mezunları bir iş bulana kadar maaşa bağlanıyor.

Libya'da evlenmek isteyen tüm çiftlere devlet 150 metrekarelik daire veriyor.

Libya'da istisnasız olarak her aile aylık 300 Avro, yaklaşık 760 Türk Lirası yardım alıyordu.

Kıbrıs savaşında(çıkarma) Türkiye ye karşılıksız yardım eden tek ülke( Birleşmiş milletlerin ambargosuna rağmen kıbrıs savaşında türkiyeye silah ve mühimmat desteği yapmıştır)

Yani yeraltı zenginliklerinden gelen geliri vatandaşları ile paylaşıyordu.Şimdi bu zenginlikleri ABD, AB ülkelerinin petrol şirketleri paylaşıyor kendi aralarında.Yani üzümü emperyalistler yiyor, sapını da Libyalılar.

Şu anda her aşiret kendi ordusunu kurmuş durumda eski imkanları mumla arıyorlar.

Libya halkı bu adamı devirdi!!!

Good work citizens of Libya

Kaynak sorup duranlara:

doğru kaddafi çok pis bir diktatör hatta kaddafiyi iğrenç şekilde öldüren paralı askerler hızını alamadı şimdi suriyeye demokrasi taşıyor. bu kadar sene nerdelerse demokrasi severler...

• demokrasi amaç değil araçtır
  • quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

aga siz nasıl safsınız direk libyalıdan dinledin hastane yokmuş ülkede yol yokmuş beleş olsa ne yazar

Adamlarda istemediğin kadar para var hastane ve yol mu olmayacak?Çöle otoban yapmışlar.Üniversite okumaya gidene ayda 1600 euro veriyor, işsiz üniversite mezununa iş bulana kadar bakıyor.Sen bu ülkede devletten karşılıksız 5 lira alabildin mi?Bana para ve iş vermedikleri gibi palavradan sigortalı yapıp 1000 lira borç kaktırdılar.

1-kaddafi ve çevresinde istemediğin kadar para var
    2-çöle otoban yapamamışlar
    3-bazı şeyleri karşılıklı almak hiç alamamaktan daha iyidir
    4-libyada olsan hiç yaptıramayacaktın

ülkemizin durumu kötü ama bir libya değil daha

1-Olabilir.Bizim başbakanında çevresinde istemediğin kadar para var almadık şirket bırakmadılar
    2-Enka bile yol yapmış.Libyanın %95'i çöl, çölden tabiki otoban geçer.
    3-Böyle bahane olmaz.Devlet karşılık istemiyor.Orayı Türkiyeyle mi karıştırdın?Kuruşu kuruşuna faiziyle birlikte isteme ancak bu ülkede olur.
    4-Evet yaptırmayacaktım gerek yoktu çünkü devlet a'dan z'ye herşeyi karşılıyor.
    Ülkemizin durumu kötü ama burası yerine eski libyayı bin kere tercih ederdim.İş bulma derdi yok, sıkıntı yok, evlensem ev veriyorlar mis gibi.

• yazık.
  • Libya'nın nüfusu ne ki İstanbul kadar nüfusu var zaten hatta daha az Libya'nın yer altı kaynaklarınıda ne kadar zengin olduğunu bilmeyen yoktur heralde bence bu normal ama biraz aşırı normal olmuş, ülkede herkes işsizdir bence insanlar boş boş dolaşıyordu buda bence çok kötü bir olay.Kaddafi halkını hep kısıtlamıştı zaten halkına fareler diye hitap ediyordu dış güçlerin ülkeyi sömürge etme isteğide halkı böyle ayaklandırdı böyle olması beklenen bir şeydi bence
  • Nasılki şuan Irak Saddam'ı arıyorsa çok yakında Libya'da aynı şekilde Kaddafiyi arayacak
  • bazı cahiller bir şeyler öğrenmek yerine, her şeye karşılık verme çabasına girmiş yine. bu arkadaşın yazdıkları zaten bilinen bir şeydi. yok böyle bir halk arkadaşım yok ya. onlara göre medya ne diyorsa doğrudur. ulan kendinize gelin bu kadar mı koyun oldunuz. bir şeylere karşılık vermeden önce araştırın ha bu böyleymiş, haklılarmış deyin. bir arkadaşta nerden geliyor bu değirmenin suyu demiş hiç mi genel kültürün yok be adam! libya'nın petrolü var yer altı kaynakları var. (dı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Jude. -- 9 Eylül 2012; 0:48:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pollos

Libya'nın nüfusu ne ki İstanbul kadar nüfusu var zaten hatta daha az Libya'nın yer altı kaynaklarınıda ne kadar zengin olduğunu bilmeyen yoktur heralde bence bu normal ama biraz aşırı normal olmuş, ülkede herkes işsizdir bence insanlar boş boş dolaşıyordu buda bence çok kötü bir olay.Kaddafi halkını hep kısıtlamıştı zaten halkına fareler diye hitap ediyordu dış güçlerin ülkeyi sömürge etme isteğide halkı böyle ayaklandırdı böyle olması beklenen bir şeydi bence

Ben dikdatör olsam kardeşim, nüfus beni bağlamaz. Param mı var eski Mısır diktatörü gibi olurum. Böyle bir kafa böyle bir mantık yok. Adamın olumlu şeyleri varsa hakkını vereceksin. Avatara Starbucks logosu koyup, ben biliyorum edasıyla yazmak seni adam yapmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

aga siz nasıl safsınız direk libyalıdan dinledin hastane yokmuş ülkede yol yokmuş beleş olsa ne yazar

Adamlarda istemediğin kadar para var hastane ve yol mu olmayacak?Çöle otoban yapmışlar.Üniversite okumaya gidene ayda 1600 euro veriyor, işsiz üniversite mezununa iş bulana kadar bakıyor.Sen bu ülkede devletten karşılıksız 5 lira alabildin mi?Bana para ve iş vermedikleri gibi palavradan sigortalı yapıp 1000 lira borç kaktırdılar.

1-kaddafi ve çevresinde istemediğin kadar para var
    2-çöle otoban yapamamışlar
    3-bazı şeyleri karşılıklı almak hiç alamamaktan daha iyidir
    4-libyada olsan hiç yaptıramayacaktın

ülkemizin durumu kötü ama bir libya değil daha

1-Olabilir.Bizim başbakanında çevresinde istemediğin kadar para var almadık şirket bırakmadılar
    2-Enka bile yol yapmış.Libyanın %95'i çöl, çölden tabiki otoban geçer.
    3-Böyle bahane olmaz.Devlet karşılık istemiyor.Orayı Türkiyeyle mi karıştırdın?Kuruşu kuruşuna faiziyle birlikte isteme ancak bu ülkede olur.
    4-Evet yaptırmayacaktım gerek yoktu çünkü devlet a'dan z'ye herşeyi karşılıyor.
    Ülkemizin durumu kötü ama burası yerine eski libyayı bin kere tercih ederdim.İş bulma derdi yok, sıkıntı yok, evlensem ev veriyorlar mis gibi.

1-bu o tarz birşey değil Türkiye de 0dan zengin olabilirsin ama orada hayır
    2-çölde yolu yapmakla bırakamazsın gömülmemesi için en az 6-7 metre derinliklerde işlem yapman doldurman gerekir ayrıca kum arabalar için oldukça tehlikelidir o yüzden tüm yol kenarını +3 ağaç sırasıyla kaplamalısın ki bunların sulanması vs çok büyük giderler bir devletin karşılaması oldukça zor ve karşılayamamışlar yani çoğu yerleşim birimine yol yokmuş
    3-benim bahsettiğim tabiki buradaki yanlış fakat orada hiçbir sağlık güvencen yok yani hastaneler durumu karşılayamıyor
    4-libyadaki zorun devletin karşılamayışıydı

her yerin fakiri zengini var kapitalist düzende çalışan yapar diktatör düzeninde 1 sülale yapar yani halk hep fakir ve fakir kalmak zorunda o yüzden kötü sistem

ayrıca keşke b.a.e de arap çocuğu olsaydım bende onların gerçekten derdi yok

1-arap arapla evlenince devletleri(şeyh) villa veriyor
    2-90 milyara denk faizsiz kredi veriyor
    3-iş bol ve local vatandaşlara ciddi anlamda yüksek maaşlı işler veriyorlar(okumuş olanına bir şirket-üniversite yönetiminden iş ayarlanıyor 20-25milyar maaş alıyor 7 serisi arabada geziyor adamlar)
    4-okumak kolay sınav falan hikaye yok öyle şeyler ünilerin çoğunda geçme notu araplara 30-40 arasında ve sınavlar ciddi kolay
    5-hayat 0 vergi hiç vergi yok
    6-1 kişiye 9 kişi hizmet ediyor ülkede 100 000 arap 900 000 işçi nüfus var ve göçmenlerin %95i hizmet sektöründe malı olan yok gibi
    7-sağlık hizmetleri tamamen bedava
    (yazılanlar işkembeden sallama değildir bizzat yaşanılıp görülmüştür)

kaddafiden bunların yarısını beklerdim libya nüfusu ve kaynakların daha az verimli oluşundan dolayı ama çeyreğini yapamadı ancak kendi mülküne tonlarca altın geçirdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Vladimir İlyiç Lénin

quote:

Libya'nın nüfusu ne ki İstanbul kadar nüfusu var zaten hatta daha az Libya'nın yer altı kaynaklarınıda ne kadar zengin olduğunu bilmeyen yoktur heralde bence bu normal ama biraz aşırı normal olmuş, ülkede herkes işsizdir bence insanlar boş boş dolaşıyordu buda bence çok kötü bir olay.Kaddafi halkını hep kısıtlamıştı zaten halkına fareler diye hitap ediyordu dış güçlerin ülkeyi sömürge etme isteğide halkı böyle ayaklandırdı böyle olması beklenen bir şeydi bence

Ben dikdatör olsam kardeşim, nüfus beni bağlamaz. Param mı var eski Mısır diktatörü gibi olurum. Böyle bir kafa böyle bir mantık yok. Adamın olumlu şeyleri varsa hakkını vereceksin. Avatara Starbucks logosu koyup, ben biliyorum edasıyla yazmak seni adam yapmaz.

Avatarımdaki Starbucks logosu ne alaka şimdi ? senin gibi insanlarla asla tartışmaya girmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pollos -- 9 Eylül 2012; 0:46:44 >

• Petrol ve doağlgazını büyük şirketlerle paylaşmaması,
    ülkesinin borçsuz olması,
    maddi durumunun da iyi olması diktatör olması için yeterli ABD için birde bu adam linç edilip öldürülürken dahi.
    "Evlatlarım siz cahilsiniz(bilmiyorsunuz anlamında), yanlış yapıyorsunuz" dedi ya daha ne diyelim.
  • quote:

quote:

quote:

Avatarımdaki Starbucks logosu ne alaka şimdi ? senin gibi insanlarla asla tartışmaya girmem

Daha onun ne alakaya geldiğini bilmiyorsan, Kapitalizm denen kelimeyi araştır.

Ben de benimle tartışmayı gir diye bekliyordum tüm gün, ah canım benim

Cahil adam.

• peki dünyada vampirlik son buldu diyebilir miyiz ? hala kanla beslenen ülkeler olduğu sürece bunu söylemek pek mümkün olmasa gerek
    leyla ile mecnun.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Cahil adam.

/>

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Cahil adam.

/>

Ve beyin koşarak uzaklaşır...

Hadi canım blok, hem cahilsin hem kafa çalışmıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Cahil adam.

/>

Ve beyin koşarak uzaklaşır...

Hadi canım blok, hem cahilsin hem kafa çalışmıyor.

Olum bi bas git ya gece gece belamısın anlamadım iyi ki bi yazı yazdık adam ne adamlığımızı bıraktı ne akılsızlığımızı

• KADDAFİ KRAL ADAMDIR... ALLAH RAHMET EYLESİN...
  • one öyle ya. adam resmen ütopya kurmuş.
  • Nato'nun ne işi var Libya da?
    Nato Libya'ya girmelidir?!?

• Adamın biri kafası iyiyken yazmış siz gelin burda paylaşın bir de inanın olcak iş mi?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.