Şimdi Ara

Kacak int kullanimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Binamizda kacak kullanan bir kac kisi var ve bu konuda kavga ettik.kendilerini ttnete sikayet etmeyi dusunuyorum.tam olarak ne yapmak gerekiyor.ne ceza alirlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• asertyu kullanıcısına yanıt
    Kaçak nasıl kullanabilir ? Siz tam olarak nasıl kullandığını söyleyin açıklayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asertyu

Binamizda kacak kullanan bir kac kisi var ve bu konuda kavga ettik.kendilerini ttnete sikayet etmeyi dusunuyorum.tam olarak ne yapmak gerekiyor.ne ceza alirlar

kaçak internet değildir o. Ortak kullanımdır.

Ttnet ortak kullanımla uzun zamandır uğraşmıyor.
  • Ortak kullanim evet.daha once tanidigim sikayet edip kablolari kestirmisti

• Zaten AKN belasının sebeplerinden biride bu. Koydular 3 Mbps hızı o yüzden artık TTNet arkadaşın dediği gibi bunları avlamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pphammer

quote:

Binamizda kacak kullanan bir kac kisi var ve bu konuda kavga ettik.kendilerini ttnete sikayet etmeyi dusunuyorum.tam olarak ne yapmak gerekiyor.ne ceza alirlar

Kaçak interneti ilk defa duydum. Kaçak yayın filan duydum da, ortak kullanım nasıl oluyor ?
  • asxcerqwe kullanıcısına yanıt
    Sizin internetinizi nasıl kaçak olarak kullanıyorlar açıklarmısınız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Bir ethernet kablosuyla biri modeme giriyor diğeri anlaştığınız adamın evindeki router veya bilgisayarına takıyorsun kabloyu ortak kullanım bu oluyor ama siz yanlış anladınız sanırım ben ortak internet kullanmıyorum gördüğüm kadarıyla konu sahibi arkadaş bu ortak internet kullanımından şikayetçi..

• asxcerqwe kullanıcısına yanıt
    kardeşim benim sınırsız internet parası vereyim elin adam'ı ortak internet kullanısın böyle birşey olamaz ben olsam 155 ararım Türk Telekom İl Müdürlüğü Yılmaz Tohumoğlu, Kaçak Adsl Kullananlar Hakkında Yasal Takip İşlem Başlatılacağını Söyledi.

Türk Telekom İl Müdürlüğü Yılmaz Tohumoğlu, kaçak ADSL kullananlar hakkında yasal takip işlem başlatılacağını söyledi.

Kayseri Telekom İl Müdürü Yılmaz Tohumoğlu, yaptığı açıklamada, internet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte suç içerikli film, fotoğraf, metin gibi iletişim platformlarının da arttığını belirtti. Tohumoğlu, "ADSL hatlarını başkalarıyla paylaşan müşterilerimiz, hattı ortak kullananların internette neler yaptıklarını bilemezler ve bu durumda doğabilecek her türlü olumsuzluğu baştan kabul etmek zorunda kalacaklardır. Ortak ADSL kullanımlarında, internet üzerinden işlenen suçlarda ADSL aboneliği kimin adına ise, o kişi yada firma hukuken sorumludur. Tesis adresi dışındaki mekanlarda daire, dükkan, lojman, site, iş hanı özel yada tüzel kişilere ait farklı binalarda kablolu olarak HUB veya switch ile LAN üzerinden, yada kablosuz olarak wireless router veya modemler ile ADSL internetin paylaşımlı kullanılması ADSL sözleşmesini imzalayan müşteri açısından birçok hukuki sonuçlar doğurmaktadır. Ülkemizde internet üzerinden işlenen suçlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nda yeni düzenlemeler yapılmış ve ağır cezai müeyyideler uygulanmaya konularak internet kullanıcılarının ve toplumun maruz kalabileceği bilişim suçlarına karşı korunması amaçlanmıştır. Bu tür suçların hangi abone üzerinden, hangi tarih ve saatte işlendiği teknik olarak tespit edilebilmektedir. Bu nedenle müşterilerimizin ADSL hatlarını kesinlikle ortak kullanmamaları gerekmektedir. Müşterek ADSL kullanan müşterilerimiz, hesaplar arası usulsüz para transferi gibi mali suçlar, internet ortamında gönderilen küfür içerikli mesajlar gibi terör eylemleri, hakaret gibi adli suçlar, spam, fikri ve sınai hak ihlalleri gibi diğer bilişim suçları ile karşı karşıya kalabilecekleri gibi, hız düşüklüğü gibi internet erişim problemleri de yaşayabilirler. Kayseri' de ADSL hizmeti alan yerleşim yerlerinde tespit çalışmalarına başladığımız günden bu yana özellikle apartman, site yada iş mekanlarında 250 adet binada ortak kullanım tespiti yapılmış ve bu konuda oldukça sık şikayetler alınmaya devam edilmektedir. Tespit işlemleri de yoğun bir şekilde sürmektedir. Müşterilerimizle imzalanan ADSL Abonelik Sözleşmesi'nin 5.8, 5.18, 5.25, 5.29 ve 5.30 maddelerinde ortak kullanımın yasak ve iptal nedeni olduğu belirtilmekte ve kullanıcıların internet ortamındaki sorumlulukları hatırlatılmaktadır. Bilişim suçlarının 10.000 TL' ye kadar ağır para cezası ve 3 yıla kadar da hapis gibi ağır cezaları bulunmaktadır. Müşterilerimiz ADSL hatlarını kaçak kullandırmamalıdırlar. Devam etmekte olan uygun koşullardaki modem kampanyasından faydalanabilirler. ADSL' i kaçak kullandıran müşterilerimiz, bu durumu devam ettirmeleri halinde aboneliklerinin iptal edileceği ve hukuki sürecin başlayacağını bilmeleri gerekir" dedi.

• Bu yapılan işin ilk önce tüm insanların hakkına tecavüz olduğunu düşünüyorum. @365634b'nin de dediği gibi bizler tam olarak fiyatı ödeyelim başkaları da çok zeki (!) oldukları için işi ucuza hatta bedavaya getirsinler bir de üstüne biz bunlar yüzünden akk denilen saçmalığı çekelim. Ülkemizde internet fiyatları her ne kadar layığının üzerindeyse de ödenemeyecek bir miktar değil. Bu konuda bilincin tam olarak yayılması ve bu yapılanın aynı şekilde elektrik,su,doğalgazda yapıldığı gibi sahtecilik ve düzenbazlık olduğu gerčegi toplumun tüm bireylerince idrak edilmelidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

quote:

quote:

Kaçak interneti ilk defa duydum. Kaçak yayın filan duydum da, ortak kullanım nasıl oluyor ?

mesela üst katındaki komşuna kablosuz şifreni veriyorsun senin hattın, modeminden bağlanıyor.
    bunun karşılığında belirli bir miktar veriyor.
    Sende komşunun verdiği parayla daha yüksek akk satın alıyorsun.

bizim burada bu işi internet cafeler yapıyor.

kablosuz yayınlarının ismini cep telleri yapıyorlar. örnek wifi "5053457899 bizi arayın"
    Modemlerine sizin macidnizi ekliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C2E26CFC3 -- 20 Mayıs 2016; 21:40:03 >

• ilk defa duydum
  • Bişey anladıysam.....

2 farklı dairede kablolu olarak kullanıyorlarsa şikayet işe yarar gibi

Ama kablosuz şikayetin işe yarayacağını sanmıyorum
  • asertyu kullanıcısına yanıt
    Sorunu ortadan kaldırın direk engelleyin olsun bitsin artık eski çağ'da yaşamıyoruz artık teknoloji bu fırsatları sunuyor.
    İnternet Servis Sağlayıcınız faturayı ödemeyince nasıl internet erişiminizi durduruyorsa yada akk geçtiğinizde hızınızı sistem kesiyor ve uyarı web sitesi açılıyorsa artık herşey sistemsel oldu.
    İp ve Mac adresleri güvenlik açısından gizlenmiştir.

Kacak int kullanimi

Kacak int kullanimi

Kacak int kullanimi

Kacak int kullanimi

Kacak int kullanimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 20 Mayıs 2016; 23:27:26 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

quote:

quote:

mesela üst katındaki komşuna kablosuz şifreni veriyorsun senin hattın, modeminden bağlanıyor.
    bunun karşılığında belirli bir miktar veriyor.
    Sende komşunun verdiği parayla daha yüksek akk satın alıyorsun.

bizim burada bu işi internet cafeler yapıyor.

kablosuz yayınlarının ismini cep telleri yapıyorlar. örnek wifi "5053457899 bizi arayın"
    Modemlerine sizin macidnizi ekliyorlar.

Çok adaletli türk telekoma göre bu suç yani ?

Misal ben arkadaşımla beraber 100 GB Akk, 24 mbit hızında bir internet bağlattım. Misal veriyorum bunun fiyatı 100 tl. Arkadaşım ile 50 tl, 50 tl ödeme kararı aldık. Bu suç yani ?

Peki Akk ? Parasını veren Akk olmadan kullanacak. Parasını veremeyen Akk ile kullanacak interneti. Bu çok mu adil ? Sorarım türk telekoma.

• millet hepten ruh hastası olmuş, emekli astsubay gibi saracak yer arıyor. sanane hemşehrim adam istediği gibi kullanır, sende git ortak ol yada ortak bul, milletin evindeki olandan bitenden sizene. aynı şeyle alakalı birisi beni şikayet etse yada yüzüme karşı öyle bir imada bulunsa anası babası görse tanımayacak hale getirim. nasıl hastalıklı bir kafa lan bu, hala çözemedim. internet bağlantısı kişisel bir ihtiyaçtır, hatta anayasal haktır, sosyal devlet dediğin vatandaşına bu hakkı kotasız en düşük fiyatla tabiri caizse maliyet fiyatıyla vermekle mükelleftir.

koyun sürüsü gibi meleyip ömrü hayatı boyunca doğruyu yanlışı sorgulamaktan aciz bu tarz şahıslara tavsiyem; asosyal kimlik bozukluğu teşhisi ile en yakın ruh hastanesine gidin bir iğne yapsınlar düzelirsiniz belki. la havle vela kuvvete illa billahi aliyyül azim...

• İsteyen istediği gibi kullanır ! bende bir çok öğrenciye kampüse yakın olduğum için bedava dağıtıyorum :D
    Elimden gelse maddi yönden çok rahat olsam hayrına çatıya anten takıp genişletirim kapsama alanını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 21 Mayıs 2016; 7:04:26 >
  • Ortak kullanıma "kaçak kullanım" demek ağır bir ithamdır. Ben hiç ortak kullanım yapmadım ama ortak kullananada asla kaçak kullanıyor demem. Şahsen biri ortak kullandığımdan bana bunu söylese hakaret sayarım

Ortak kullanımda hiçbir haksız durum yoktur. Bu Türk Telekom'un seneler önce sadece kendi menfaati için halkın zihnine yerleştirdiği gerçekte hukuki bir yaptırımı ve temeli olmayan bir yönlendirme, kafa karıştırma, korkutma kampanyasıdır. Bunu bilinçli yaptılar. Ve senelerce birçok abone ortak kullandı, kullanıyor, kullanabilir Ücretini ödediği sürecede kimse karışamaz...

Burda önemli olan nokta bunu ticari faaliyete dönüştürmemek. Yani 2 kişi anlaşıp ortak kullanabilir. Ama biz bu interneti aylık-haftalık x fiyata satalım dediği an bu izinsiz yapılırsa zaten açıkça suçtur.

Bu duruma "kaçak kullanım" denilirse milletin wireless şifresini kırıp girene ne diyeceksiniz, ordaki hukuksal yaptırımı nasıl talep edeceksiniz? Bu düşünce şekli bitti !!! Şirketlerin, firmaların dolduruşuna gelmeyin!

İnternet hızlarının bu sebeple artmadığını, düştüğünü düşündürmekte yine firmaların işi. Böyle birşey yok bunlara inanmayın. İsterlerse bütün abonelerde AKN'yi kaldırabilirler ama yapmıyorlar, aboneler böyle saf olduğu müddetçede Yapmazlar!!!

Kanunsal boyutta benim bildiğim "Ortak Kullanım" yapanlara ceza verileceğine dair bir tane madde yok. Genelde internet üzerinden yapılan yasadışı işlemlere ceza var. Sözleşmede yazılanlar farklıdır, Kanun farklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 21 Mayıs 2016; 8:29:56 >

• Ortak kullanimda nasil rahat ediyorlar onuda anlamiyorum. Tek kisiye yetmiyor Türkiye deki internet hizi. Adamlar 4-5 kisi kullanıyor. Tabi kullanmak denirse internet pert

• İyide sanane arkadaşım bundan? Millet istediğini yapar. Duyanda internetinden çalıyorlar sanar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.