Şimdi Ara

Kacak akim rolesi notr toprak kisa devresinde ATMALİ Mİ ATMAMALİ Mİ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaslar sayport kar vardi. Sadece simsek caktiginda atiyordu. Bir de yanlislikla notr toprak birlesirse sadece benim daire atiyor binanin ki atmiyordu.

Buzdolabi icin kara girmeden faz notr hat cektim ve oyle kullaniyordum. Ugrasmayayim siemens takayim dedim. ( komsular da siemens takmislar simsekte atmiyor dediler)

Siemensi taktim. Test dugmesine basiyorum atiyor. Kontrol amacli notr toprak yapiyorum. Bazen sadece daire atiyor, bazen hem daire hem binanin kar atiyor, bazen dâireninkinde tik yok binanin ki atiyor. Benim anlayamadigim ya âtar ya atmaz...

Neden olabilir. Sayportta boyle bir sey yok siemenste var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dembay1 -- 13 Aralık 2016; 19:17:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• nötr toprak birleşirse yada evdeki cihazlardan elektrik kaçağı meydana gelir topraklamaya elektrik giderse
    kaçak akım rolesi atar.başka dairelerin cihazlarında kaçak veya kısa devre meydana gelirse ana girişide kaçak
    olan dairenin kaçak şalterini attırabilir.sizinki atmaz.şalterlerin üzerlerinde akım değerleri vardır.63Amper 50 40 32gibi amper değerleri vardır.binanın girişindeki 63 Amper sizin dairenizinki 32 amper olabilir.dairenizin çektiği elektrik akımı 32Amperi geçerse atar.Binanın çektiği elektrik akımı 63 Amperi aşarsa atar.Bana göre çok daire varsa ve aşırı şekilde binanınki atıyorsa binanın kaçak akım rolesini iptal etmeniz sadece sigorta ile devam etmeniz.böylece sorun olan dairenin kaçak akım rolesi atar.ana binanın atma durumu olmaz.Zaten kaçak akım roleleri ana binanın ana girişlerine bağlanmaz.dairelere sayaçtan evvel bağlanır.tabi kaç daire apartmanmı bilmeden söylüyorum.şu anda sigorta piyasasında en kaliteli olan siemenstir.

• quote:

Orijinalden alıntı: topcu197877

nötr toprak birleşirse yada evdeki cihazlardan elektrik kaçağı meydana gelir topraklamaya elektrik giderse
    kaçak akım rolesi atar.başka dairelerin cihazlarında kaçak veya kısa devre meydana gelirse ana girişide kaçak
    olan dairenin kaçak şalterini attırabilir.sizinki atmaz.şalterlerin üzerlerinde akım değerleri vardır.63Amper 50 40 32gibi amper değerleri vardır.binanın girişindeki 63 Amper sizin dairenizinki 32 amper olabilir.dairenizin çektiği elektrik akımı 32Amperi geçerse atar.Binanın çektiği elektrik akımı 63 Amperi aşarsa atar.Bana göre çok daire varsa ve aşırı şekilde binanınki atıyorsa binanın kaçak akım rolesini iptal etmeniz sadece sigorta ile devam etmeniz.böylece sorun olan dairenin kaçak akım rolesi atar.ana binanın atma durumu olmaz.Zaten kaçak akım roleleri ana binanın ana girişlerine bağlanmaz.dairelere sayaçtan evvel bağlanır.tabi kaç daire apartmanmı bilmeden söylüyorum.şu anda sigorta piyasasında en kaliteli olan siemenstir.

Yanlis anlasildik herhalde.

25 amperlik sayport kisa devrelerde atarken, 40 amperlik siemensle degistirince tutarsizlik oluyor diyorum. ( tesisatta hic degisdiklik yapilmadan) siemens kisa devrelerde bir atiyor bir atmiyor veya dairedeki atmadan bina girisindeki kacak akim atiyor.

Sorum su sayportta atiyorken ayni yer ve 10 dakika sonra neden siemenste tutarsizliklar var.( kacak akim arizali mi?)

Ve benim bildigim bina girisine 300 mA lik daire girislerine 30 mA lik kacak akim rolesi baglaniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dembay1 -- 13 Aralık 2016; 22:13:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Diğer açtığın iki konuya detaylı yazmıştım. Oradan bakabilirsin.

https://forum.donanimhaber.com/m_122392921//tm.htm

https://forum.donanimhaber.com/m_80333972//tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerosen

Diğer açtığın iki konuya detaylı yazmıştım. Oradan bakabilirsin.

https://forum.donanimhaber.com/m_122392921//tm.htm

https://forum.donanimhaber.com/m_80333972//tm.htm

cevap veriyorsunuz teşekkür ederim. ama yaşadığım yerdeki elektrikçiler birbirinden bi haber. muallakta kalıyorum.

BENİM DAİREDE kaçak oluyor (notr toprak) benim kak tan (30 luk) geçiyor atmıyor ama 300 lük apartmanın ki atıyor. o zaman ece kaçak akım takmanın anlamı yok diye düşünüyorum. ( çin malı dediğimiz atıp beni koruyor ama siemens atmayınca terettüde düşüyorum)

• Sebebini yazdım, bu durum olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerosen

Sebebini yazdım, bu durum olabilir.

teşekkür eddiyorum. böyle bir durum olabiliyorsa ve kaçak 300 lük olabilecek kadar büyük olupta bendeki kar atmıyor aşağıdaki atıyorsa ben kötü dediğim çin işi kar ı geri takayım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dembay1 -- 14 Aralık 2016; 15:39:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    toprak fişe kablo nasil baglanir?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.