Yediğinizi bir çok balık türüde buralardan beslenir. İyi bir midye açıklarda kayalık alanlardan çıkartılan midyedir bunlarda genellikle küçük canlılar ve plaktonlarla beslenir.
quote:
Orijinalden alıntı: R@deon
midye kanalizasyonların denize döküldüğü yerlerde bolca yaşayan..son derece pis bir canlıdır..içiniz nasıl alıyor bunu? ..dinen falan değil sorum gerçekten nerede nasıl kızartıldıgını falan hiç merak etmiyormusunuz..
İnciraltında Özdilek'in sahile bakan kısmında akşam 17.00'dan sonra otopark alanında küçük bir tezgahtan satış yapıyorlar önünde genellikle uzun kuyruk oluşur hemen farkedersiniz. En geç 18.30'a kadar midyeler tükeniyor.
quote:
Orijinalden alıntı: ghost100
quote:
Orijinalden alıntı: proteo
Midyenin toplandığı yer önemli, İzmirde sürekli midye yediğim ve artık iyi midye sattığından emin olduğum bir arkadaştan yaklaşık 150 adet yemişliğim var. Kötü midye 50 adetten sonra zehirleyebilir iyisi 200 e kadar yolu var. Bundan sonrası ne kadar temiz olsada zararlı. Midye yemeyi alışkanlık haline getirmemek lazım ayda dört ya beş kez yemek kötü sürprizlerle karşılaşmamak için sınır olmalı.
izmirde nerde ? bi denemek lazım
arabasına iddaaya giren bi kişi 367 tane yedi
quote:
Orijinalden alıntı: Erdal35tr
quote:
Orijinalden alıntı: ghost100
quote:
Midyenin toplandığı yer önemli, İzmirde sürekli midye yediğim ve artık iyi midye sattığından emin olduğum bir arkadaştan yaklaşık 150 adet yemişliğim var. Kötü midye 50 adetten sonra zehirleyebilir iyisi 200 e kadar yolu var. Bundan sonrası ne kadar temiz olsada zararlı. Midye yemeyi alışkanlık haline getirmemek lazım ayda dört ya beş kez yemek kötü sürprizlerle karşılaşmamak için sınır olmalı.
izmirde nerde ? bi denemek lazım
kale :)
Ben evka5 te oturuyorum kale'den bi abi geliyor buraya yıllardır ismi ali belki tanırsın yada aldıgın kişi tanır :D Hiç birşey olmadı azcık gaz yaptı onu saldım izmir havasına
gece oldu masada hala midye kabukları ulen dedim niye hepsini bi kerede yedim geceye bıraksaydım birazda harbiden bu midye ayrı bişiy
quote:
Yediğinizi bir çok balık türüde buralardan beslenir. İyi bir midye açıklarda kayalık alanlardan çıkartılan midyedir bunlarda genellikle küçük canlılar ve plaktonlarla beslenir.
quote:
Orijinalden alıntı: R@deon
midye kanalizasyonların denize döküldüğü yerlerde bolca yaşayan..son derece pis bir canlıdır..içiniz nasıl alıyor bunu? ..dinen falan değil sorum gerçekten nerede nasıl kızartıldıgını falan hiç merak etmiyormusunuz..
Midyeler umumiyetle beslenmeleri sebebiyle, küçük kurtçukların bol olduğu yerleri tercih ederler. Bu yerlerse denizlere lağım dökülen yerlerdir. Bu tip mikroplu sularda yaşayanlar, tifo mikrobunun kolayca bulaşmasını sağlarlar. Demir ve bakır bulunan yerleri de severler. Buralarda yaşayan midyeleri yiyen insanlar hemen zehirlenebilir. Ayrıca bazı zehirli yosun ve flagellatları yutmuş olan midye ve istiridye gibi yumuşakçaların yenmesiyle ortaya çıkan zehirlenmeler ciddi felçlere ve ölüme sebep olabilir. Midye, tarak ve istiridye gibi organizmalar suyu filtre ederken bu zehirli mikroorganizmaları besin olarak alırlar. Zamanla bu yumuşakçaları yiyen balıklarda kitlesel ölümler görülebilir. İnsanda ise belirtiler, zehirli midyenin yenmesinden birkaç dakika sonra başlar ve birkaç saatten birkaç güne kadar sürebilir.
Çift kamçılı fitoplanktonlardan “Gymnodinium breve”, “Dinophysis acuminata” ve “Camierdiscus toxicus” gibi mikroorganizmaları besin olarak bünyelerine alan midyeler şiddetli zehirlenmelere sebep olurlar. Başlangıç belirtileri, dudaklar, dil ve yutakta uyuşma, baş dönmesi ve bulantı şeklindedir. Daha sonra kusma, karında kramplar, ishal, aşırı duyarlılık, eklemlerde ağrı şekline dönüşür. Zehirlenen kimse, nefes alamadığından ve dolaşımın engellenmesinden ölebilir. Bu toksinden meydana gelen ölüm oranı, binde 5'ten daha azdır. İlk şoku atlatan kimsede iyileşme çok hızlı olmaktadır. Mide barsak şikayetleri çok çabuk yok olur, ancak nörolojik etkileri haftalar ve hatta aylarca sürebilmektedir.
AFİYET OLSUN SİZE....
Midye haramdır.
quote:
Orijinalden alıntı: Yasin Dayıoğlu
Midye haramdır.
Adet olduğu üzere mi?
quote:
Midye haramdır.
Midye mekruhdur genç İçtiğin sigarada aynı şekilde (içmiyosan artizlik yapma genel bi mesaj bu)
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
quote:
Midye haramdır.
Adet olduğu üzere mi?
onu bunu bilmem hacı haramdır dün akparti genel merkezinde sohbete katıldım orda olan hocaya sordum haramdır dedi.
Fazla mıdye yemek kaşıntıya sebep olur.
Ben midyeden öleni görmedim duymadım afiyet olsun.
quote:
Midye haramdır.
Denizden çıkan hiç bir şey haram değildir, midye mekruhtur. Haram ile mekruhu karıştırmayalım.
quote:
Mekruh (Arapça: مكروه) İslam dininde olmayan bir terim. Efâl-i mükellefin'dendir. İslam'da "hoş görülmeyen, beğenilmeyen şey" manasına gelir. İslam'da dinî bakımdan yasaklanmamış olsa da yapılmaması istenen eylemlere verilen isimdir. Ayrıca mekruh sözcüğü eski dönemlerde Türkçe'de "iğrenç, tiksindirici"[1] gibi manalara da gelmekteydi.
Diğer mana: Haram olmayan, ancak harama yakın.
Bilip bilmeden konuşmayalım...
Bu arada benim rekorum tek başıma 110 tane falan... İnciraltı Özdilek'in önündeki elemandan sıcak sıcak alıp hemen karşıda iskelenin kayalıklarına oturup birayla o midyeleri götürmek kadar güzel bir şey daha yoktur.
quote:
Orijinalden alıntı: #Lionheart#
quote:
Midye haramdır.
Denizden çıkan hiç bir şey haram değildir, midye mekruhtur. Haram ile mekruhu karıştırmayalım.
quote:
Mekruh (Arapça: مكروه) İslam dininde olmayan bir terim. Efâl-i mükellefin'dendir. İslam'da "hoş görülmeyen, beğenilmeyen şey" manasına gelir. İslam'da dinî bakımdan yasaklanmamış olsa da yapılmaması istenen eylemlere verilen isimdir. Ayrıca mekruh sözcüğü eski dönemlerde Türkçe'de "iğrenç, tiksindirici"[1] gibi manalara da gelmekteydi.
Diğer mana: Haram olmayan, ancak harama yakın.
Bilip bilmeden konuşmayalım...
Bu arada benim rekorum tek başıma 110 tane falan... İnciraltı Özdilek'in önündeki elemandan sıcak sıcak alıp hemen karşıda iskelenin kayalıklarına oturup birayla o midyeleri götürmek kadar güzel bir şey daha yoktur.
110 taneye ne kadar bayıldın bende alayım :) hazır pişirilmiş içinde pilavı varmıydı :)
Ankarada olduğum için görürsem en fazla 5-6 tane
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme