Şimdi Ara

Kablosuz modemi Access Point yada kablosuz adaptör olarak kullanma (AIRTIES RT205 ve benzerleri) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
789
Cevap
57
Favori
526.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abdurrahimk

aynı marka şartı olması gerektiğini düşünmüyorum. Çünkü benim kablosuz olarak bağlantı kurup şu an kullandığım modemlerden biri U.S. Robotics diğeride Airties. U.S. Roboticsi kaynak modem olarak diğerini access point olarak kullanıyorum. ama tersininde denedim ve çalıştı.

bende airtes rt 206 v4 ve usrobotics 9108a modemleri var ve bir tanesini ascces modem olarak kullanmak istiyorum. ancak 2 modemi wirees ile birbirine bağlayamıyorum. ne yapmam lazım hangi modemi ana yapıp hagisini accees point olarak kullanayım. nasıl işlemler yapayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akkalp

quote:

aynı marka şartı olması gerektiğini düşünmüyorum. Çünkü benim kablosuz olarak bağlantı kurup şu an kullandığım modemlerden biri U.S. Robotics diğeride Airties. U.S. Roboticsi kaynak modem olarak diğerini access point olarak kullanıyorum. ama tersininde denedim ve çalıştı.

bende airtes rt 206 v4 ve usrobotics 9108a modemleri var ve bir tanesini ascces modem olarak kullanmak istiyorum. ancak 2 modemi wirees ile birbirine bağlayamıyorum. ne yapmam lazım hangi modemi ana yapıp hagisini accees point olarak kullanayım. nasıl işlemler yapayım.

us roboticsi modem olarak kullan kabloyla airtiesin arkasına gir. air tiesin ayarlarından dhcpyi kapat. kablosuz ağ kur access point olarak kullan . galiba mesh özelliği varmışl onu kullanıyon airtieste. normal routerde ise ben dhcpsini kapatıp arkadan kabloyla neti girip kablosuz dağıtıyom

• quote:

Orijinalden alıntı: yorkashton

quote:

quote:

us roboticsi modem olarak kullan kabloyla airtiesin arkasına gir. air tiesin ayarlarından dhcpyi kapat. kablosuz ağ kur access point olarak kullan . galiba mesh özelliği varmışl onu kullanıyon airtieste. normal routerde ise ben dhcpsini kapatıp arkadan kabloyla neti girip kablosuz dağıtıyom

ilgin için çok teşekkür ederim. ben us robotics si acceess point olarak atadım. ancak airtes a eternet kablosu ile bağladım. hem airtes ın hemde us robotics in wreeslerinden internete girdim. ancak ben 2 modem arasında eternet kablosu istemiyorum. iki modemi wiress ile birbirine bağlamak istiyorum. burda yazılan birkaç öneriyi uyguladım ancak olmadı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ilgin için çok teşekkür ederim. ben us robotics si acceess point olarak atadım. ancak airtes a eternet kablosu ile bağladım. hem airtes ın hemde us robotics in wreeslerinden internete girdim. ancak ben 2 modem arasında eternet kablosu istemiyorum. iki modemi wiress ile birbirine bağlamak istiyorum. burda yazılan birkaç öneriyi uyguladım ancak olmadı.

anladım şimdi ama kablosuz bağlamanın ne gibi yararı olcak? mesafelerimi uzun?

o zaman cihazın birini repeater modundan çalıştırsan olur ama o cihazların o tip modları olmayabilir.

modemleri birbirine kablosuz bağlarsan hem verici hem alıcı olduğu için sinyal gücü düşebilir. yada birinden kablosuz yaydığın interneti diğerinden access point olarak alıp kablolu dağıtırsın büyük ihtimal

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

anladım şimdi ama kablosuz bağlamanın ne gibi yararı olcak? mesafelerimi uzun?

o zaman cihazın birini repeater modundan çalıştırsan olur ama o cihazların o tip modları olmayabilir.

modemleri birbirine kablosuz bağlarsan hem verici hem alıcı olduğu için sinyal gücü düşebilir. yada birinden kablosuz yaydığın interneti diğerinden access point olarak alıp kablolu dağıtırsın büyük ihtimal

teşekkürler. mesafe biraz uzun. arada kablo istemiyorum. yoksa etenert kablosuyla kurulumu yapmıştım.

• arkadaşlar uydu alıcım elimdeki 3g zte modemş desteklemiyor. ve bu 206v4 airtese laptoptan bir türlü wifi yollayamadım ama bağlantı geliyor. dhpc yi kapatıyorum yine routere dönüşmüyor. 206v4 için biri ecces pointe yani döngleye dönüştürme için bilgi verebilirmi saygılar.
  • benim de şöyle bir problemim var; üst katta superonlineın verdiği huawei hg 253 wireless modem (bilgisayarın yanında) var fakat alt kattaki odalardan çekmiyor. merdivene kablosuz access point veya kablosuz router koyarak bu sorunu çözmeye çalışıyorum. evde daha önceden almış olduğum linksys wag54g2 modem var bunu kablosuz access point veya kablosuz router olarak olarak kullanabilir miyim?
  • iyi akşamlar metro net kullanıcısıyım airties modemimi metronete bağlıyamıyorum çünkü metro net teki uç lan yani kalın giriş modemdeki giriş elofon tipi ona göre kabloda bulamadım ne yapmam gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: adventue

iyi akşamlar metro net kullanıcısıyım airties modemimi metronete bağlıyamıyorum çünkü metro net teki uç lan yani kalın giriş modemdeki giriş elofon tipi ona göre kabloda bulamadım ne yapmam gerekir

airties modemin modeli ne? modem kablosuzmu? ille bi kaç tane ethernet girişi vardır. yoksa ucuz bitane routerle halledersin
  • Arkadaşlar merhaba bana aşağıda ki konuda yardımcı olabilir misiniz.

Komşumuzun internetini kablosuz olarak kullanmak istiyorum. Bunun için tam Alfa Awus036NHA adaptör alacaktım ancak öğrendiğim kadarı ile bu adaptör sadece interneti alıp usb kablo ile masaüstü bilgisayarıma aktarmamı sağlayacak. Ama benim istediğim masaüstü bilgisayar dışında evdeki tablet ve telefona da bu komşumdan aldığım kablosuz interneti yine kablosuz olarak dağıtabilmek. Bunu yapabilecek bir adaptör biliyor musunuz? Mesela Tplink 8200nd bu işi yapar mı? Yada bu istediğimi en kolay nasıl yapabilirim?
  • Arkadaşlar burada bahsi geçen konu ana modemden ethernet kablosuyla diğer modeme kablo getşrerek ağ alanını genişletmek sanırım.
    Benim istediğim wireless olan bir bağlantıyı, elimdeki airties rt206v4 modemle sinyalini arttırarak kablosuz kullanmak. Yani ana modemle herhangi bir ethernet bağlantısı olmadan. Bu olabilir mi mümkün müdür? Okudum okudum pek bir şey anlamadım yardımcı olursanız çok sevinirim:)
  • aynen ben de herşey yaptım 206 yı birtürlü access point yapamadım
  • Arkadaşlar kablosuz modemimi AC olarak kullanıyorum fakat bende telefondan giremiyorum kablosuz görüyor fakat internete giremiyorum. tel:note 2 yardım olursa sevinirim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccnablade

Resim ekleyenlere bu calismalarindan dolayi tebrik ederim ama bu kadar teferruata girmenize gerek yok. Adsl mod ve bridge olayina

Resime gerek yok aslında

Her iki cihazinda kanalları aynı olacak 1 isi 1 6 isi 6 olacak. Kablosuz sifreleme varsa Wep destekler her iki cihazdada Wep sifreleme olacak ve aynı sifre olacak.

Kablosuzun altinda meshten her ıkı cıhazı bırbırının ıcınde gostereceksınız. İlk once ap yapacagınız cıhazdan secın Ana modemi listeye ekledikten sonra yerel agdan ip sini 192.168.2.254 yapıp dhcp ozellıgını kapatın.
    Ana modemdende meshten ap yapacagınız cıhazı sectıgınızde olay bıtmıstır.

Maksımum sure 15 dk bıle olmaz.

Soru ve sorunlar ıcın pm atabilirsiniz musait oldugum her zaman yardımcı olmaya calisirim.

İyi aksamlar

Allah razı olsun kardeş senden her şeyi doğru yapıyoruz ama tek bir yeri gözden kaçırıyoruz. İlk başta ap yapılacak modemi tanıtacaz ana modeme sonra tam tersi arkadaşın dediği gibi ana modemi ap yi tanıtacaz bu kadar. :D

• Arkadaşlar benim binamda sekiz kişi birlikte internet kullanıyor. Ben ayarları yapmıştım sorunsuz çalıştı 6 kişide sorun yok ama biri ip çakışması nedeniyle olmuyor. mac mı atamalıyım farklı ip ataması mı olmalı yada başka bir çözümü varsa yardım ederseniz sevinirim....
  • netmaster cxc-150 kablolu modemi airties wav-275v2 modem ile koblosuz hale getirebilirmiyim.
  • Merhaba arkadaşlar.
    Huawei HG253 ve Airties RT205 modemlerden Airties'ı ap sistemi yapıyorum tamam ancak, her iki modemde şifre olmadığında bağlanıyorlar.
    Şifreleme türlerini wep yapıyorum şifreleri aynı yapıyorum. Bu sefer airties modem huawei yi görmüyor mesh kısmında.
    Buna bir çare yok mudur? Huaweiye zaten kablosuz şifre koymayınca internete girmiyor ama o kadar saat uğraştım bir ara girdi nasıl girdi bilmiyorum.
    Ancak şuan iki modemde güvenliksiz çalışıyor. Tekrar eski sisteme döndüm.

• Mesh le ilgili küçük bir video hazırladım Yardımcısı olması dilegi ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: teotem

Arkadaşlar benim binamda sekiz kişi birlikte internet kullanıyor. Ben ayarları yapmıştım sorunsuz çalıştı 6 kişide sorun yok ama biri ip çakışması nedeniyle olmuyor. mac mı atamalıyım farklı ip ataması mı olmalı yada başka bir çözümü varsa yardım ederseniz sevinirim....

çakışma her 2 modemdede dhcp açık oldugu için üstte video var oradan bakabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: senol2985

quote:

Orijinalden alıntı: teotem

Arkadaşlar benim binamda sekiz kişi birlikte internet kullanıyor. Ben ayarları yapmıştım sorunsuz çalıştı 6 kişide sorun yok ama biri ip çakışması nedeniyle olmuyor. mac mı atamalıyım farklı ip ataması mı olmalı yada başka bir çözümü varsa yardım ederseniz sevinirim....

çakışma her 2 modemdede dhcp açık oldugu için üstte video var oradan bakabilirsin

Benim modemin dhcp'sini kapattım. Diğer modem kablolu bildiğim kadarıyla. iki modeminde dhcp'si kapalı mı olmalı? Bu arada herkes switch ile kablolu alıyor.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.