Şimdi Ara

Kablosuz modemi Access Point yada kablosuz adaptör olarak kullanma (AIRTIES RT205 ve benzerleri) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
789
Cevap
57
Favori
526.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: teotem

quote:

Orijinalden alıntı: senol2985

quote:

Arkadaşlar benim binamda sekiz kişi birlikte internet kullanıyor. Ben ayarları yapmıştım sorunsuz çalıştı 6 kişide sorun yok ama biri ip çakışması nedeniyle olmuyor. mac mı atamalıyım farklı ip ataması mı olmalı yada başka bir çözümü varsa yardım ederseniz sevinirim....

çakışma her 2 modemdede dhcp açık oldugu için üstte video var oradan bakabilirsin

Benim modemin dhcp'sini kapattım. Diğer modem kablolu bildiğim kadarıyla. iki modeminde dhcp'si kapalı mı olmalı? Bu arada herkes switch ile kablolu alıyor.

2 modemdede kapatırsan nasıl ip alacak merkezi modem de açık olmalı videoyu izledinmi?

• evt arkadaşlar şimdi sizlere zyxel NBG -417N accsespoint kurulumunu anlatacağım zyxel modem firmasını aramama rağmen tam anlamıyla accses point kurulumunu yanlış

yönlendirmelerden dolayı gerçekleştiremediler internette o kadar araştırmama rağmen hiç bir kaynağa ulaşamadım.

kendi uğraşlarım sonunda accses point baglantısını gerçekleştirdim.accses point cihazım hem lan portuyla masa üstü bilgisayarlara hemde evdeki diz üstü bilgisayarlara

kablolu ve kablosuz olarak bağlana bilir. nasıl yaptığıma gelince.. ÖNCELİKLE ZYXEL modemi elektirik pirizine takıyoruz 1 dakika sonra ışıklar sabitleniyor diz üstü bilgisayarımızdan kablosuz agları taratıyoruz baglanıcağımız zyxel baglantısına tıklıyoruz tabiki baglantı şimdilik şifresiz daha sonrada şife koymayı anlatacağım. ağ adresi alınıyor diyecek ve bağlandı diyecek baglandıktan sonra

internet explorer adres arama sayfasına 192.168.1.1 yazıp modem ara yüzüne gireceğiz modem arayüzü şifresi kullanıcı adı admin parola 1234 buradanda sol

menüden bakıma tıklıyacağız sys op modu genel sekmesini açacağız buradan sistem çalıştırma modunu erişim noktası seçeceğiz uygula dedikten sonra cihaz yeniden

başlatılacak.daha sonra (evinizdeki ve ya komşunuzdaki )modemin lan portlarının her hangi birinden kablo çekerek almış olduğunuz zyxel NBG -417N accsespointin lan

girişine takacağız. ve 2 dakika bekledikten sonra kablosuz olrak internete bağlanmış olacağız baglandıktan sonra. şimdide gelelim ağımıza şifre koymaya internet

sayfasını açıyoruz adres satırına bu kezde. DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE 192.168.1.2 yazıyoruz tekrar modem arayüzüne giriyoruz kullanıcı adı admin şifre 1234 yazıyoruz

modem arayüzü karşımıza çıkıyor buradan kablosuz ag genel sekmesinden Ad SSID YAZAN YERDE BAGLANDIGIMIZ ACCSES POİNTİN İSMİ YAZAR YANİ ZYXEL İSMİ

İSMİ DEGİŞTİRE BİLİRSİNİZ DEGİŞTİRMEK İÇİN YAZAN KUTUTUYA BAŞKA İSİM VERE BİLİRSİNİZ DAHA SONRA KANAL SEÇİMİNDEN OTOMATİK KANAN

SEÇİMİ KUTUCUGUNDAKİ TIKI KALDIR KANAL NUMARASI OLARAK 11. KANALI SEÇ .GÜVENLİK MODUNA GEL WPA2 PSK ŞİFRELEME TÜRÜNÜ SEÇ paylaşım öncesi

anahtar kutucuğuna 10 haneli sayı ve rakamdan oluşan şifreni yaz uygula de. cihaz yeniden başlayacak daha sonra diz üstü bilgi sayarımızdan kablosuz ağları

taratıcagız acces pointimize az önce vermiş oldugunuz baglantı ismine tıklayıp kutucuga şifremizi girip baglan diyecegiz artık interneti kablolu ve kablosuz olarak güvenli

bir şekilde kullanacağız herkese hayırlı uğurlu olsun.... acses pointin diger portlarından kablo çekerek diğer bilgisayarların ethernet girişlerine takarak internete baglaya bilirsiniz ve ya usb willeres adaptör alıp masa üstü bilgisayarlarınızada kablosuz bağlana bilirsiniz anlatmış olduğum accses point cihazın fiyatı 70 tl civarında usb willeres adoptörlerde 25 ila 50 tl civarında herkese sayğılar selamlar bir teşşekürü çok görmessiniz herhalde:))) (BİLGİ PAŞLAŞINCA ÇOĞALIR)

• Selamlar,

elimde 2 kablosuz modem var.
    -Ana modemim huawei hg521 antensiz
    -acces point yapmak istediğim 2. modemim ZTE 531B tek antenli
    anten çevresine aliminyum folyo ile reflektör yaptım
    -Kablosuz usb alıcım tp-link WN-727N (Tencere kapağına aliminyüm folyo
    kaplayarak çanak anten uygulaması yaptım)
    Amacım karşı binadaki annemin internetini kullanmak.
    Bu malzemeleri kullanarak en iyi kablosuz ağı nasıl kurabilirim ?
    Modemleri nasıl ayarlarım. Cevaplandırırsanız sevinirim
  • Merhaba elinde 4 tane modem var biri bozuk geri kalan 3 tanesinden herhangi ikisini tekrarlayıcı yapıp kullanmak istiyorum evin içinde sinyal zayıflıyor bir modem yetmiyor.baya uğraştım ancak sonuç alamadım.modemler;
    1)tplink td854w = 4portlu, şuan kullandığım modem (tt lokumdan alındı)
    2)tp link td-w8101g = tek port, sağlam modem yedek duruyor (ttnet)
    3)airties rt210v2 = 4portlu modem çalışıyor ancak adsl hat sürekli koptuğu için kullanmıyorum, tekrarlayıcı özelliği var.
    4) airties air5341 = 4port, mesh var ama modem kafasına esince kapanıyor hiç açılmıyor, yine kafası güzel olursa açılıyor başka sorunu yok

2 airtiesi mesh ile bağlarım ama biri bozuk olduğu için o seçenek yok. Geriye 2 tp 1air kaldı bunlar işimi görmez mi ille bir accespoint almak mı lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foz54 -- 24 Mayıs 2013; 10:30:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Airties modemi garantiye verdim tamir edilip geldi ama yine yapamadım.

Air5341 internete bağlı, rt210 ise boş. bu ikisini kablosuz olarak eşleştirdim, wep şifresi koydum ve bağlantı sağlandı rt210 lan portları üzerinden interneti dağıtıyor ama wifi üzerinden dağıtmıyor şimdiki sorun bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [_HadeS_]

arkadaşlar d-link dsl 2640u adsl modem routerı ap olarak nasıl kullanablirim ? ayarlarını bulamadım bi türlüde. d-smartın verdiği modem bu

+1
  • konuyu buldum çok sevindim.
    Dün uydunet bağlattım d-smartt net sözlememi bitirip. hali hazırda airties RT-205 modem var. Uydu net ıle gelen Modem NetMaster CBW-384Z4. İş yerim ve evim altlı üstlü. İnterneti kablosuz olarak evden kullanıyordum adsl ile. Yapmak istediğim şey işyerindeki telefonu da iptal edip posları da internet posu ile değiştirip telefondan kurtulmak ve bilgisayarımı da kablolu yada kablosuz olarak internete bağlamak işyerinde. Modemi Access pint olarak bu NetMaster CBW-384Z ile kullanabilirmiyim ? yada ne yapmam lazım ? tecrübeli arkaşalardan yardımları için şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADIOWINGS

konuyu buldum çok sevindim.
    Dün uydunet bağlattım d-smartt net sözlememi bitirip. hali hazırda airties RT-205 modem var. Uydu net ıle gelen Modem NetMaster CBW-384Z4. İş yerim ve evim altlı üstlü. İnterneti kablosuz olarak evden kullanıyordum adsl ile. Yapmak istediğim şey işyerindeki telefonu da iptal edip posları da internet posu ile değiştirip telefondan kurtulmak ve bilgisayarımı da kablolu yada kablosuz olarak internete bağlamak işyerinde. Modemi Access pint olarak bu NetMaster CBW-384Z ile kullanabilirmiyim ? yada ne yapmam lazım ? tecrübeli arkaşalardan yardımları için şimdiden teşekkür ederim.

NetMaster CBW-384Z4 bu cihazin router ozelliginin olmasi lazim. eski adsl modemdeki gibi birden fazla makinadan baglanırsın.
  • ADIOWINGS kullanıcısına yanıt
    Sayın Kullanıcımız,

ADSL modeminizi kablosuz olarak Access Point olarak kullanamazsınız ancak her iki cihaz arasında Ethernet bağlantısı sağlayarak ADSL modeminize interneti vermeniz mümkündür.
    Kablosuz köprüleme için size WDS-300 Kablosuz AP-Router, WTR-300 Wireless Repeater ya da aynı elektrik fazı üzerindeyse powerline cihazlarını önerebiliriz. Binanızın özelliklerini göre en uygun çözümle ilgili ayrıntılı bilgi ve teknik yardım için NetMASTER Destek Hattı'nı arayabilirsiniz.

0216 366 66 96

Saygılarımızla,
  • arkadaşlar elimdeki tplink td w8901g modemi wireless adaptör olarak kullanmak istiyorum (modemin ap özelliğide var) ama bir türlü beceremedim. bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
  • arkadşlar bende pikatel airmax 101 modem var kullanmadığım onu ap veya wireles güçlendirici gib kullanmka istyrum lan kablosuyla pc ye bağladım bi ucu ethernete takılı bi ucuda pcye ama burdan sonra tıkandım internete cok baktım ama bi türlü çözemedim ve o ip sitelerine girmiyor bende birazcık teknoloji özürlüyüm bana yardımcı olablrmisinz internetim iyi cekmiyor
  • çapulcu penguen kullanıcısına yanıt
    o modemi ana modeme bağlayacaksın lan kablosu veya wifi ile. ancak modemlerin markası aynı olmalı, bazen aynı olsa bile teknoloji farkı oluyor sadece landan dağıtıyor wifi dağıtmıyor bende olduğu gibi (rt210- air5341)
  • quote:

Orijinalden alıntı: foz54

o modemi ana modeme bağlayacaksın lan kablosu veya wifi ile. ancak modemlerin markası aynı olmalı, bazen aynı olsa bile teknoloji farkı oluyor sadece landan dağıtıyor wifi dağıtmıyor bende olduğu gibi (rt210- air5341)

yok markaları aynı değil kablolarla uğrasmka istemiyorum zaten wifi ilede olmaz diyosun ozaman gidip alıcam cihazlardan ama onlardada baya çeşitlilk var sanırım marka olarak değilde işlev olarak hatta bitane sinek ilaçlığı raid gibi bişey var prize takıon okadar sanırım
  • Arkadaşlar bilenlerin yardımcı olmasını rica ediyorum, artık bıktım usandım gerçekten. Elimde TTNet'in verdiği iki modem var:

1- Huawei HG655d
    2- Airties Air 5341

Şu anda kurulu olan modem Huawei, bu öyle lanet olası bir modemki dibinden bile girsen kablosuzu bazen 3 ile çekiyor, yan odalarda ise kağnı hızıyla bağlanıyoruz adeta, bazense çekmiyor zaten. Denemediğim ayar kalmadı, modunu b/g/n yaptım, kanal ayarlarını değiştirdim, hız ayarlarını farklı farklı yaptım, bir türlü istediğim verimi alamadım.

Diğer modem olan Air5341'in kurulumunu da gerçekleştiremedim, neden yapamadım bilmiyorum, normalde az çok anlarım bu işlerden zaten kendisinin kolay kurulum CD'si de var ama gerek CD'yle gerek normal kurulumla kuramadım bunu da, bozuk mudur nedir anlamadım.

Ben de bari ikinci modem olan Air 5341'i Access Point olarak yan odaya kablosuz olarak bağlayayım dedim. Şurada yazan adımları tek tek yaptım arkadaşlar: Ama ben yine de sırayla yazacağım yaptığım işlemleri, lütfen bilen arkadaşlar da kontrol etsin.

Ana Modem: Huawei
    Access Point: Airties

1-) Ana modemin web arayüzüne 192.168.1.1'den girerek, Güvenlik Seviyesini: WEP, Kablosuz Ağ Adını: UZUNER, şifresini de: 1234567890 yaptım. Sonra, Kanalını 11 olarak işaretledim.
    2-) Ardından yan odaya geçerek Access Point'in kurulumu için, Airties modemi ethernet kablosuyla bir bilgisayara bağlayarak 192.168.2.1'den web arayüzüne girdim. Burada da Kablosuz Ağ Adını: UZUNER, şifreyi: 1234567890, Kanalını 11, güvenlik tipini de WEP yaptım.
    3-) Sonra MESH seçeneğinden ana modemin yani Huawei'nin oluşturduğu UZUNER kablosuz ağ adını bularak; kaydettim.
    4-) Son olarak ise, yine Airties modemin ara yüzünden DHCP'yi kapatarak, IP Adresini: 192.168.2.254 yazarak kaydettim.

Ama maalesef olmadı, arkadaşlar neyi yanlış yapıyorum? Kafayı yiyeceğim artık, Airties modem mi bozuk, Huawei mi engel koyuyor, yoksa Huawei modem ile de mi ekstradan bir işlem yapmam lazım, lütfen yardımcı olun bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp -- 7 Temmuz 2013; 21:53:47 >

• 2 gün boyunca uğraşıp bende yaptım sonunda.İki modem arası -68db'e kadar düşürsem de çok stabil değil ama işimi görür.Bu uğraş boyunca 1 tane TP Link 8101G modem de cosladı. Ana modemim RT211, RT211'den TP-Link'i AP olarak ekleyince modeme garip şeyler oluyordu ışıkları felan gidiyordu.Bende yazılımını güncelleyeyim düzelir deyip yazılım atıyordum ki yarıda dondu, ve sonuç olarak artık hiç bir tepki vermiyor

Tekrarlayıcı olarak dün Air 5341 aldım ve işe koyuldum.İlk olarak 5341'de yapılması gerekenler soldaki Internet sekmesinden Protokolu dhcp olarak değiştiriyoruz , ikinci adım kablosuz ağ ayarlarında kanalı 11 yapıp 10 haneli web şifreleme koyuyoruz.Diğer modeme geçip (RT211) Kablosuz sekmesinden 10 haneli aynı şifreyi WEB olarak veriyoruz, tekrarlayıcı kısmına gelip burayı "etkin" yaptıktan sonra "Tara" deyip 5341'i ekliyoruz.RT211'de artık işimiz bitti, tekrar 5341'e geçip Kablosuz/Mesh sekmesinden RT211'i bulup ekliyoruz.

Beni en çok uğraştıran IP ile ilgili olan yer oldu Lan ayarlarından DHCP'yi kapattığımda 5341 hem kablolu hem kablosuz olarak sınırlı bağlantı diyordu, kapatmayınca da IP çakışması oluyordu, ben de kapatıp IP adresini 192.168.2.11 yaptım, bilgisayardaki ağ bağlantılarında ise IP adresine 192.168.2.3 yazdım önce IP çakışması dedi sonra bağlantı geldi, daha sonra tekrar otomatik yapınca hiç bir sorun kalmadı.

Dün 8-9 saat bununla uğraştım artık pes edip 100 metre CAT5 kablo almaya gidecektim ki sabah yarım saatte halloldu.

IP ile ilgili olan kısmı anlayan biri uzun uzun anlatırsa çok iyi olacak...

• arkadaşlar benim internetim apartman olarak ortak kullandığımız bi internet ve kablolu. ben bu interneti kablosuz yapmak için Access point(tp-link) aldım ama kurulum sırasında bağlantı ayaraınızı kontrol edin felan deyip kurulum duruyor. tüm apartman ortak kullandığımız için interneti,modem apartmandan birinde duruyo o yüzden modeme müdahalede edemiyorum fakat Access pointimin wifi ağının şifresinide öğrenemiyorum lütfen yardımcı olun. şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Arkadaşlar benim binamda sekiz kişi birlikte internet kullanıyor. Ben ayarları yapmıştım sorunsuz çalıştı 6 kişide sorun yok ama biri ip çakışması nedeniyle olmuyor. mac mı atamalıyım farklı ip ataması mı olmalı yada başka bir çözümü varsa yardım ederseniz sevinirim....

2. modemin IP adresinin sonu küçük bir rakam ise örneğin 5 ise, modem, bağlanan bilgisayarlara 192.168.2.2,-3-4 diye IP verir 5. ye gelince modeminkiyle çakışır.Modeme 100 yada 200'lü bir rakam vermek daha doğru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezgin_744

arkadaşlar benim internetim apartman olarak ortak kullandığımız bi internet ve kablolu. ben bu interneti kablosuz yapmak için Access point(tp-link) aldım ama kurulum sırasında bağlantı ayaraınızı kontrol edin felan deyip kurulum duruyor. tüm apartman ortak kullandığımız için interneti,modem apartmandan birinde duruyo o yüzden modeme müdahalede edemiyorum fakat Access pointimin wifi ağının şifresinide öğrenemiyorum lütfen yardımcı olun. şimdiden teşekkür ederim.

AP'nin şifresini öğrenemiyorsan ya kablolu bağlanacaksın yada reset atacaksın.Ana modemin konumu önemli değil eve kablo geliyorsa 192.168.1.1 gibi URL adresi ne ise modeme oradan müdahale edebilirsin.Ortak kullanım ise, kuran kişi muhtemelen modem sayfasına şifre koymuştur, o şifreyi bilmeden de modeme giremezsin.Sonuç olarak bunlar olmadan kurulum olmaz.

• bende evde kablotv uydunet var. birde boşta duran eski evden kalma airties air 5343 modem var. ap olarak airties ı kullanabilir miyim?
  • Arkadaşlar slm evimizin karşısında lüks bir kafe var ve interneti aylardır 7 gün 24 saat şifresiz açık.Ben bu internete laptopumla mutfak cam kenarı yemek masasından idare eder şekilde baglanıyorum diger odalarda çekmiyor.Ancak geçenlerde aklıma bir şeytanlık geldi.Elimde airties rt 205 modem var bunu burada tarif edilenler gibi ayarlayarak kafenin modemine baglayarak acces point yapmaya çalıştım.Bütün ayarları yapıyorum karşı modemide mesh yaparak ekliyorum ancak sabahlamama ragmen bir türlü karşı modem sinyalini kendi modemimden eve dagıtamadım.Asıl sorum şu ben karşı modeme müdahale edemedigim için sadece kendi modemime ayar yapıyorum.Acaba bu tür ayarlarda karşı modemdende bir takım izin ayarları yapmak gerekiyormu.karşı modemde airties.tecrübeli arkadaşlardan cvp bekliyorum .tşk....
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.