Şimdi Ara

Kablosuz modemde başka kullanıcıları engellemek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
25.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeğenimin modemine karşı komşuları, alt komşuları ve birkaç tanımadığımız kullanıcı bağlanıyor. Bunu nasıl engelleyebiliriz? Modemde şifre var ama modem öyle tuhaf ki, dışı datron 1030w şeklinde admin paneli ise Us Robotics Sure connect serisinin admin panelinin aynısı. Mac filtreleme yok bulamadım. Ayrıca şifre değiştirme kısmı da yok. Nasıl bir modemse artık..

Modemin admin panelinden bir resim,  Kablosuz modemde başka kullanıcıları engellemek?

• Arkadaşım Modeminin Ara yüzüne Gir İnternet Adresinden orada Wiraless yazan yeri tıkla tüm işaretli sekmelerin işaretini kaldır ok de modeminin Wiraless lambası sönerse bilki bağlanan yok tur ayrıca yardım istersen aquma4@hotmail.com ekle..
  • Bağlandıklarını biliyoruz. Engellemek istiyoruz. Bunu nasıl yapabiliriz?
  • Büyük ihtimalle modeminizde şifre yok, siz onu panel şifresiyle karıştırıyorsunuz :) Engellemek için security kısmını biraz karıştırın. Wep yazısını görürseniz etkinleştirin ve 10 haneli herhangi bir şifre koyup modeminizi yeniden başlatın. Eğer securityde bulamazsanız Wep anahtarını bulana kadar diğer yerleri de araştırın.
  • restrict network access diye bir bölüm varsa oraya engellemek istediğin bilgisayarın MAC adresini gireceksin
    bütün modemlerde bu bölüm bulunmuyor, genelde sadece izin verilen MAC adreslerini girebiliyorsunuz
  • Öyle bir bölüm yok. Başka yolu yok mu? Programla falan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: achfighter

restrict network access diye bir bölüm varsa oraya engellemek istediğin bilgisayarın MAC adresini gireceksin
    bütün modemlerde bu bölüm bulunmuyor, genelde sadece izin verilen MAC adreslerini girebiliyorsunuz

Yarbayımın dediği en doğrusu yine. Verdiğin resimde security ve network bölümlerine bir bak. "Only in allow mode" "only in deny mode" gibi bişeyler yazıyor olması lazım. Bu arayüze ben ulaşamadığım için (benimki farklı) ne yapman gerektiğinin adımlarını veremiyorum. Kullandığın modemde "Access Control" özelliği mevcut. Yani bu MAC kısıtlama işini yapabilmen lazım. Modem arayüzünde access control diye bir yer ara. RTA750W model DATRON modemime ait Router sayfası ve MAC ayarları resimdeki gibidir. Gördüğün gibi evimdeki iki laptop bilgisayarın mac adreslerini bu listeye girip "only in allow mode" seçeneğini seçtiğimde yalnızca mac adresi verilen bilgisayarların kablosuz internet erişimi oldu. Şimdi benim üzerimden internete bağlanmak biraz SIKAR. Hala bağlanabilen bir babayiğit varsa da bağlansın artık emeğe saygı derim o kadarına da

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ttnet portları mı engelliyor ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  Kablosuz modemde başka kullanıcıları engellemek?

Bende o kısım da yok işte. Ne saçma bir modemse artık anlayamadım... Access Control'de bunlar var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanb3

Bende o kısım da yok işte. Ne saçma bir modemse artık anlayamadım... Access Control'de bunlar var...

Tamam kardeş bu işte zaten. Access Control Mode dediği yeri enable diyeceksin. Yani sadece enable (izin verilmiş) mac adreslerine bağlantı izni verecek. Daha sonra altta yer alan "add" (ekle) düğmesinden her iki bilgisayarın da mac adreslerini access control (erişim kontrol) listesine eklediğinde işlem tamamlanmış olacak. MAC adreslerini DHCP Table yazan yerden öğrenebilirsin. Yalnız anladığım kadarıyla senin router MAC üzerinden değil IP üzerinden filtreleme yapıyor. Farketmez aynı şey. MAC değil ip yazacaksın bu durumda. Ordaki seçenekleri biraz kurcala ip numaralarını bulursun. 192.168.1.1. (ana makina) ve 192.168.1.2. (diğer makina) olarak verilir ip genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 6 Ağustos 2009; 4:24:13 >

• Sorun çok daha fazla karışıkmış x) Benim yeğen komşularıyla ortak kullanıyormuş interneti. Yani asıl modem (us robotics olan) komşudaymış. Yeğenin babası da modemden çıkan ethernet kablosunu alıp kendi modemine takmış. Modemi anten olarak kullanmış bir nevi. x) Herkese teşekkürler yardımı için.
  • Gerçekten güzel konuymuş :=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

quote:

Orijinalden alıntı: achfighter

restrict network access diye bir bölüm varsa oraya engellemek istediğin bilgisayarın MAC adresini gireceksin

Yarbayımın dediği en doğrusu yine. Verdiğin resimde security ve network bölümlerine bir bak. "Only in allow mode" "only in deny mode" gibi bişeyler yazıyor olması lazım. Bu arayüze ben ulaşamadığım için (benimki farklı) ne yapman gerektiğinin adımlarını veremiyorum. Kullandığın modemde "Access Control" özelliği mevcut. Yani bu MAC kısıtlama işini yapabilmen lazım. Modem arayüzünde access control diye bir yer ara. RTA750W model DATRON modemime ait Router sayfası ve MAC ayarları resimdeki gibidir. Gördüğün gibi evimdeki iki laptop bilgisayarın mac adreslerini bu listeye girip "only in allow mode" seçeneğini seçtiğimde yalnızca mac adresi verilen bilgisayarların kablosuz internet erişimi oldu. Şimdi benim üzerimden internete bağlanmak biraz SIKAR. Hala bağlanabilen bir babayiğit varsa da bağlansın artık emeğe saygı derim o kadarına da

slm..arkadaşım benim o gösterdiğin yerdde mac adreleri göstermiyor

• okan yani komsular izinli giriyormus zaten anladigimiz kadari ile. ah be kardesim ne velvereye verdin formu :D
    quote:

Orijinalden alıntı: adase

Gerçekten güzel konuymuş :=)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.