Şimdi Ara

Kablosuz Modem Kanal ve Mod Ayarı Nasıl Olmalıdır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
12.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Airties Air5650 modemim var, apartmanda yaşıyoruz, haliyle herkesin kablosuz modemi var, inSSIDER isimli proğram ile baktığımda herkesin farklı kanallar bağlandığını görüyorum, 3-4-5-7-8-9-11 var hangisini seçmeliyiz, modemde 13'e kadar kanal var kanal 1'in menzili uzattığını, hızı azalttığını, 13'ün ise menzili kıstığını, hızı artırdığını söylüyorlar, mod ve kanal nasıl olmalı bilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

NOT:Bu arada aynı zamanda telefon ve tablettende bağlanacağım, diğer odalarda da kullanacağım ve ayrıca kablosuz modemle telsiz telefon arası 1 metre.

• Kanal ile Hız ve Menzilin bir alakası yok. Kanal olarak hangisi daha boş ise onu tercih edin. Band olarakta 40 MHz tercih edin. 40 MHz'de daha fazla veri aktarımı yapılıyor. (20 MHz ile 144.4 Mbps, 40 MHz ile 300 Mbps'e kadar veri aktarımı yapılıyor.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ferrari kullanıcısına yanıt
    Peki kanalı 6 yaptım 6 hiç yok, 20 mhz tek olarak var ancak 40 mhz tek olarak yok 20/40 diye var, 20/40'ı seçtim, peki mod olarak neyi seçmeliyim, b/g/n ? b/g ? sadece n var bide ?
  • cordoncayo kullanıcısına yanıt
    b/g/n seçebilirsiniz.
  • Ferrari kullanıcısına yanıt
    Tşkler hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir cihazın 40 mhz de yayın yapabilmesi için kendisinden başka cihaz olmaması lazım çevresinde oda günümüz şartlarında imkansız 3. parti yazılımları ile 1. 6. 11. kanalları kontrol et en boş olan frekans hangisi ise o kanalı seç ve kullan

yada diğer bir çözüm git vatana Airties Air-5760 299 tl kampanyası var
    al o modemi 5 ghzden bağlan 22 kanal var ve hepsi bomboş sonuna kadar yardır :D
  • Jquair kullanıcısına yanıt
    Valla çok güzel olur lakin bu seferde tablet filan bağlanacak mı heralde cihazlarında uygun olması gerekiyormuş onun için inSSDİR ile baktım 6.kanalda hiç yok bağlanan 6'ya çektim lakin 3-4-5 var yine üst üste biniyor frekanslar herkes farklı yapmış ne güzel ama yine üst üste biniyor :):)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    zaman ayarlı modem
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jquair kullanıcısına yanıt
    Hocam birde farkettiğim bişey var, eski laptopum acerdi onda 130 mb/s ile bağlanıyordum bozuldu hp aldım, şimdi 72 mb/s'yi geçmiyor neden olabilir

• cordoncayo kullanıcısına yanıt
    Wifi alicisi dusuk mbpsdir o yüzden
    Diğer modem konusunda
    Ac modemler geriye dönük desteği var o yüzden sıkıntı olmaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.