Şimdi Ara

Kablosuz kulaklığı pille kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba elimde bataryası bitik durumda bir bluetooth kulaklık var. Bataryayı söküp yerine pil yuvası lehimlemeyi düşünüyorum kulaklığı pil takıp kullanabilmek için. Elimde voltmetre yada benzer bir alet olmadığı için bataryanın voltajını öğrenme imkanım olmadı ancak internette 50 - 60 mah'lık benzer bataryaların 3.7 ile çalıştığını öğrendim.

2 adet 1.5 voltluk alkalin pil takarak kulaklığı kullanabilir miyim?
    Kısa veya uzun vadede kulaklığı 3 voltla çalıştırmanın zararı olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Üzerinde bulunan lityum batarya 3 ila 4.2 volt arasında doluluk gösterdiğinden takacağınız 2 adet kalem pil (yani 3v gerilim) referans voltajının altında kalacak ve kulaklık batarya bitiyor gibi algılayacağından kısa sürede kapanacaktır. Pili 3 adet bağlanmanız gerekebilir. Deneyip karar verirsiniz.

Yada şöyle sorayım kulaklığı 4.2 voltun üzerinde kullanmanın bir zararı olur mu?

• Sorun olabilir, gerilim regülatörü muhtemelen yoktur ve başka elemanların bozulmasına yol açacaktır. Ayrıca pil yatağı ve pil ağırlık yapıp dengesiz duracaktır. Yeni pil çok mu yüksek maliyetli? Karar sizin.

• Kulaklığı pille kullanmayı isteme sebebim kullanım süresini uzatmak. 50 - 100 mahlık bir batarya işimi görecektir ama en fazla birkaç saat dayanır ( daha önce kulaklığı kullanırken şarjı en fazla 1 saat gidiyordu) ancak ben kulaklığı tek şarjla (pille) 10 - 15 saat gidecek şekilde düzenlemek istiyorum ve kulaklığı sadece evde ve muhtemelen kanepeye uzanırken kullanacağım için pil kutusu ve pillerin ağırlığının sorun olacağını düşünmüyorum.

Konu hakkında farklı bir görüş veya tavsiye olursa dinlemekten memnun olurum.

Diğer seçenek 3 adet alkalin pille 4.5V luk uygulamada riski azaltmak için araya bir adet diyot (1n4001 vb) ekleyerek gerilim düşümü ile yaklaşık 3.8V ile kulaklığı besleyebilirsiniz.

İşime yarar mı bilmiyorum ama 2 adet aa boy kalem pil takıp 3 voltluk gerilimi bu kartla 3.7 volta çıkarsam olur mu? Tavsiye eder misiniz?

• Sorun olmaz zaten şarjlı pil tam dolu iken 4.2 volt ila 4.4 volt arasındadır.
    Yani 4.5 volt normal pille çok güzel çalışır

Orijinalden alıntı: symbolcu

Sorun olmaz zaten şarjlı pil tam dolu iken 4.2 volt ila 4.4 volt arasındadır.
    Yani 4.5 volt normal pille çok güzel çalışır
    Katılıyorum.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.