Şimdi Ara

kablosuz elektrik iletimi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
26.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben vakum tüpü maantığıyla düşünmüştüm ama uzayda iletilebileceğini pek sanmıyorum...
    01100010 01110101 01101110 01110101 00100000 01111001 01100001 01111010 01100001 01101110 00100000 01110100 01101111 01110011 01110101 01101110 00101100 01101111 01101011 01110101 01111001 01100001 01101110 01100001 00101110 00101110 00100000 11000101 10011111 01100001 01101011 01100001 00100000 11000101 10011111 01100001 01101011 01100001 00101110 00101110 00101110
  • EVET ilginç bir yazı okudum baya güzelde aslında..

Orjinalden alıntı: bunalmis

quote:

arkadaşım elektrik en iyi boşlukda iletilir zaten ama uzay elektriği yönlendirebilmek için çok büyük...

Elektriği nasıl boşlukta iletiyorsun? Vakum tüplerindeki mantıkla mı?

Eğer öyle ise ciddi bir hata yapıyorsun.

iki ucu da açık yalıtkan bir tüple uzaya çıkalım, şimdi tüpün içi "uzayla" dolmuş olmalı. her iki ucu da iletken bir metalle içindeki uzayı dışarı sızdırmamak üzere kapatalım ve dünyaya dönelim. tüpün bir ucundan verdiğimiz akım, tüpün içindeki "uzaydan" geçip diğer metale gelebiliyorsa, elektrik de uzay boşluğunda iletilebilir diyebiliriz.

sanırım arkadaşımız elektrik en iyi boşlukta iletilir derken, "foton en hızlı uzay boşluğunda yol alır" bilgisinden esinlenmiş. ki konuyla alakası yok.

uzay en iyi iletkense, o zaman uzaya çıkardığın akü hemen +/- uçlarından kısa devre yapacaktır. bunu illa da deneyerek görmek isteyen var mı?

http://multiplyenergy.com

• bkz: nikola tesla'nın projeleri

ona göre mümkündü. belki olabilir. neden olmasın

Orjinalden alıntı: horselogy

benim bildiğim kadarı ile (asında bunu deneye yenıla buldum) frekans ne kadar yüksek ise dalga o kadar uzağa gidebiliyor. 200 volt'u bir ileri bir geri sallarsak ne olur?

şimdi böle diyimce aklımda bir soru işareti oluştu. frekansı yüksellti diyelim bulunduğu nokta ile 40km uzaklıktaski lambalar arasında kalan canlılar insanlar noolcak. sonuçta toprak üstünde kalan her yükseklik potansiyel alıcıdır değil mi? oz aman 40km arasında kalan her canlının zarar görmş olması gerekir.

http://www.electrotherapymuseum.com/2006/LIPhotos/index.htm

http://www.electrotherapymuseum.com/Movies.htm

tesla yanılmadı:kablosuz elektrik iletimi sağlandı..http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/6725955.stm

http://www.experiencefestival.com/a/Wireless_energy_transfer/id/1980821

http://www.mind-course.com/wireless.html

Arkadaşlar belki ilginizi çeker diye biraz araştırdım .........:D

• Bence gayet güzel gidiyormuş herşey ama yarım kalmış, tesla gibi...

kablosuz elektrik iletimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: oyuncu2007

Arkadaşlar frekans üzerinden çalışmaya başladık deneye 20 cm ileriye iletmeyi başardık ama araya ne koyarsak köz oluyordu. :D

Kaynağı yukarı koyup aşağı doğru bir ölçüm yapsanız nasıl olur peki? Direk yukarıdan aşağıya yani :)

Teslanın hayatını okuyunca Edison dan nefret etmeye başladım.

Teslanın dahi olduğunu Prestij filminde ele almışlar. Hatta baya bir ciddi almışlar. Kesinlikle izlemenizi tavsiye derim. Edison DC akımla akkor ampul yakarken Tesla laboratuarında floresan ampul kullandığı söylenir. Mikrodalgayı ilk bulan odur. Teslanın en büyük zaafı ticari zekası olmamasıydı. Çünkü buluşları için patent almadı ( gerçi parası da yoktu )

Hatta Amerikanın "Philadelphia Deneyi" nde imzası olduğu daha sonradan deneyin felaketle sonuçlanacağını anlayıp deneyden ayrıldığı.

1950 li yıllarda bir otel odasında güvercinlere yem verirken öldüğü, öldüğünün birkaç gün sonra farkedilmesi...

Teslanın bazı takıntıları olduğu söylenir. Mesela fazla konuşmazmış, köşeli cisimlerden nefret edermiş, yaptığı ve yapacağı buluşları kesinlikle kağıt üzerinde planlamadığı, bütün projeyi aklında tasarlayıp bir kerede yaptığı bunun için Tesla nın projeleri hakkında pek fazla yazılı kaynak olmaması bu yüzdenmiş...

Ama Prestij filmini mutlaka izleyin derim...

• teslanın notlarından anladığım aklında bir bulut mantığı vardı, daha sonra radyo dalgaları fikrine geçti.

2008 ve 2009 bilim ve teknoloji fuarlarında bu yapıldı. kablosuz sarj etme, lamba yakma filan var, fulton diye bir marka ilgileniyor özellikler galiba. bir bknz:D
  • Yüksek gerilim ve yüksek frekanslı elektrik iletimi konusundaki araştırmalar, Nicola Tesla'yı Colorado Springs yakınlarındaki bir dağın üzerine dünyanın en güçlü radyo vericisini kurup çalıştırmaya yöneltti. 60 metrelik direğin etrafında, 22,5 metre çapında, hava çekirdekli transformatörü yaptı. İç kısımdaki sekonder 100 sarımlı ve 3 metre çapındaydı. Üreticisi, istasyondan birkaç mil uzaklıkta bulunan enerjiyi kullanırken, Nicola Tesla ilk insan yapımı şimşeği oluşturdu. Bir direğin tepesindeki 1 metre çaplı bakır küreden, 30 metre uzunluğunda, kulakları sağır eden şimşekler çaktı. Ufka kadar gök gürültüsü işitildi. 100 milyon Volt değerinde gerilim kullanılıyordu.

İlk denemesinde, vericideki güç jeneratörünü yaktı. Fakat tamir ederek 26 mil uzağa, gücü telsiz ile iletebilinceye dek deneylerine devam etti. O uzaklıkta, toplam 10 kW'lık 200 tane akkor ampulü yakmayı başardı. Daha sonra, kendi patentleriyle meşhur olan Fritz Lowenstein, Nicola Tesla'nın yardımcısı iken bu gösterişli başarıya şahit oldu.
    devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayicisini kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.

• Arkadaşlar ev içinde ve ofislerde iletim sağlanmış kayıp ne kadar bilmiyorum ama bi yerde yüzde 25 diye duymuştum bu sisteminkini ise hiç bilmiyorum

http://www.youtube.com/watch?v=B3Z_7thurlw

Orijinalden alıntı: samara81

ahaaaa bu zaman da bu kadar saçma bir konu ile uğraşıyorsunuz hayret wallahi
    onun bunun dediğine bakmayıp biraz kafanızı çalıştırsanız böle bişeyin icadının devrim niteliğinde olduğunu anlardınız.

havadan elektrik iletilmez mi => iletilir tabi kullandığınız radyolar bile havadan gelen radyo dalgaları ile çalışıyor ama öle 40km den 200 lambayı yakacak kadar bir frekans üretemezsiniz....

önceden millet daha mıknatısın ne olduğunnu bilmeden birkaç sivri akıllı mıknatısları kullanarak milleti kafaya alıyodu sivri zekalı teslada buna benzer bişey yapmıştır

ben öle ayıştanmış teslaymış cart curt bunlara hiç inanmam bunlara bakarsanız kendi beyninizi köreltirsiniz kendinizi gerizekalı hissedersiniz ....

saaaaaaaaaaaççmmmmmmmmaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!

Gelişimi yeterli olmayan beyinlere teknoloji sihir gibi gelir...

• Al sana kablosuz monitor işte demek ki yapılabiliyormuş istenildiğinde

CeBIT 2011 görücüye çıkan bu inanılmaz ekran, tüm kabloları tarihe karıştırdı.

Fujitsu'nun CeBIT 2011 standında gördüğümüz ekran 22 inç ölçüsünde, hem elektriğini, hem de video sinyalini kablosuz bir şekilde alabiliyor. Şarjlı diş fırçalarında görmeye alıştığımız uzaktan, bağlantı kurmadan şarj teknolojisine benzer bir teknoloji olan SUPA (Smart Universal Power Access - Akıllı Evrensel Güç Erişimi) teknolojisinin prototipi oldukça başarılı bulduğumuzu söylemeliyiz. Fujitsu yetkilileri ürünün seri üretimine ise 2012 yılında geçileceğinin altını çizdiler.

Elektiriği manyetik indüksiyon, video sinyalini ise PC veya Notebook'lara takılan bir USB verici üzerinden alan ekranın erişim alanı 10 metre civarında. Konsept aşamasından proje aşamasına geçen ekran için Almanya'nın ünlü ofis mobilya üretici firması Euskirchen bir ofis masası tasarlamış bile. Oldukça başarılı bulunan ürün CeBIT 2011 fuarında Evrensel Tasarım Ödülü 2011 (Universal Design Award 2011) kazandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 3 Mart 2011; 22:46:12 >

• _tesla_ kullanıcısına yanıt
    selam iyi de arkadaşlar bu nikola tesla dan önce hiç düşündünüzmü mısır piramitleri neden yapıldı diye
    musa a.s. zamanında mısır piramitlerin içine lahit mezar diyorlar ama değil mısır piramitleri mısır a yetecek
    enerjiyi piramitlerden sağlamak için yapılmışlar .ama tabi amerikalı ben yaptım diycek ya .
    nikola tesla da mısır piramitlerin içindeki bir sistemi dışarda yani bir kule şeklinde bir şekilde yapmış ama başarılı olamamış nedeni derseniz devamı yok bu enerjinin.musa a.s. bir sanduka dan bahsedilir bu sandukanın içindeki bir enerji piramitlerin sayesinde tüm mısır a yetecek kadar enerji dağıtabilecek güç.varmış.ama o sanduka kayıp ama zamanla insan oğlu o sandukayı bulacak.

şaka bi yana ben geçenlerde yotube da izlemiştim adam 50 cm den kablosuz elektrik trnsferi yapabiliyor tabiki bobin ve antenler sayesinde ama bayağı karmaşıktı sistemi

Orijinalden alıntı: Normandia_06

Al sana kablosuz monitor işte demek ki yapılabiliyormuş istenildiğinde

CeBIT 2011 görücüye çıkan bu inanılmaz ekran, tüm kabloları tarihe karıştırdı.

Fujitsu'nun CeBIT 2011 standında gördüğümüz ekran 22 inç ölçüsünde, hem elektriğini, hem de video sinyalini kablosuz bir şekilde alabiliyor. Şarjlı diş fırçalarında görmeye alıştığımız uzaktan, bağlantı kurmadan şarj teknolojisine benzer bir teknoloji olan SUPA (Smart Universal Power Access - Akıllı Evrensel Güç Erişimi) teknolojisinin prototipi oldukça başarılı bulduğumuzu söylemeliyiz. Fujitsu yetkilileri ürünün seri üretimine ise 2012 yılında geçileceğinin altını çizdiler.

Elektiriği manyetik indüksiyon, video sinyalini ise PC veya Notebook'lara takılan bir USB verici üzerinden alan ekranın erişim alanı 10 metre civarında. Konsept aşamasından proje aşamasına geçen ekran için Almanya'nın ünlü ofis mobilya üretici firması Euskirchen bir ofis masası tasarlamış bile. Oldukça başarılı bulunan ürün CeBIT 2011 fuarında Evrensel Tasarım Ödülü 2011 (Universal Design Award 2011) kazandı.

güzel birşeymiş. türkiyede yok galiba

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.