Şimdi Ara

Kablosuz Ağıma Girenlerin Mac Adresini Engellemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle D-LLİNK Modem kullanıyorum Ben interneti diğer 2 komşumla paylaşıyorum fakat bunlardan birisi başka bir kişiye şifreyi veriyor çünkü ağları tarattığımda 1 pc fazla çıkıyor ve 2 aydır da kotamızı aşıyoruz bu durum çok canımı sıkıyor.Bize ait olan mac adreslerini ve o istemediğim kişiye ait MAC adresini nasıl bulabilirim ve bulduktan sonra bu MAC adresi filtreleme işlemini nasıl yapabilirim.Lütfen konuya hakim birisi açıkça anlatırsa çok sevinirim.
    Teşekkürler.[

• Normalde modemin LAN kısmında DHCP tablosunda bağlı olan bilgisayarın MAC adresi ve IP adresi ile bilgisayar adı yazar.
    Wireless MAC Filtresi kısmındanda istediğin mac adreslerini girip filtreyi aktif hale getirdiğinde sadece belirlediğin kişiler girer.
  • interneti ortak kullandığın kişiler kablolu veya kablosuz bağlantıda
    bile evdeki modemine erişebilir ancak modemin yönetim paneli şifresinide
    değiştirmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nturk-1 -- 13 Kasım 2013; 1:34:49 >
  • hocam kusura bakma ama adam belki tablet veya cep telefonundan bağlanıyordur bu cihazlarında mac adresi bulunmakta madem internetini paylaşma yoluna gittin kota aşımları ve hız problemleri yaşıyacağın %100 belli idi.şimdi ağlamanın bir anlamı yok.modemin ana sayfasına gir LAN bölümünde sana bağlanan aygıtların mac adreslerini liste şeklinde görürsün engellemeyi güvenlik altında mac filtreleme bolumunden yaparsın fakat tekrar söyliyeyim adam parasını verip telefonundan tabletinden bağlanıyor olabilir ve bunu engellemeye hakkın yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turexx -- 13 Kasım 2013; 9:58:19 >
  • kolayı var kullandıgı pc'nin MAC adresini kaydet, deki sadece kayıtlı MAC adresleri acacam
    herkes yasaklı olacak seninkisi ve 2 diger komsu toplam 3 mac adresi girersen 4. girecek
    babayı alır. adam mac'i vermezse (kasten) sifre veren odur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wi-Fi ve IP adresi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.