Şimdi Ara

Kablosuz Ağ Bağlantısı simgesi yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, artık kullanmadığım bir masaüstü bilgisayarı bir akrabamız istedi, ben de kendisinin evine götürdüm ve bilgisayarı kurdum. İnternet almama gerek var mı diye sordu, ben de gerek olmadığını, zaten aynı apartmanda oturduğumuzdan benim modemden kablosuz olarak bağlanabileceğini söyledim.

Bilgisayarı kurduktan sonra Ağ Bağlantılarım'a gittim ancak Kablosuz Ağ Bağlantısı simgesi yoktu. Bunun üzerine bilgisayarın kendi web sayfasından WLAN sürücülerini indirip yükledim, ancak simge yine de gözükmedi. Evde kullanılmayan bir modemi götürüp taktım, belki modemi takınca Kablosuz Ağ simgesi çıkar diye, yine de olmadı.

Şu anda bilgisayarda kurulu olan sürücüler: Broadcom NetXtreme Gigabit Drivers for Microsoft Windows XP ve HP WL500 PCI (802.11a/b/g) WiFi Wireless LAN Adapter Driver for Windows 2000/XP

Birinci sürücü bilgisayarı ben kullanırken yüklüydü, ama ben hiç kablosuz bağlanmamıştım, şimdi de ikinci sürücüyü yükledim Kablosuz Ağ simgesi gözüksün diye, ama olmuyor. Ayrıca aşağıdaki linteki HP WLAN 802.11b WL220 Wireless Controller Driver sürücüsünü de denedim.

Bilgisayar: link

WLAN sürücüsü yüklü olmasa anlayacağım ama kendi sitesinden indirip kurdum, üzerine bir de modem taktım kablosuz ağları çeksin diye ama bir türlü o simge gözükmüyor. Aygıt Yöneticisi'nde hiçbir ünlem yok, Ağ Bağdaştırıcıları sekmesi altında Broadcom Nextreme Gigabit Ethernet Drivers for Windows XP yazıyor, ki normal olan bu.

Nasıl çözebilirim bunu? Teşekkürler.

• Masaüstü bilgisayardan kablosuz internete bağlanabilmeniz için bir ağ adaptörüne ihtiyacınız vardır. Daha önce hiç kablosuz internet kullanmadıysanız herhalde sisteminizde bu donanım mevcut değil.

Iki daire arası kablosuz internet için şu adaptör işinizi görecektir:

Asus PCE-N10 Network Adapter
    Vatandan haftasonu indirimiyle 30-35 TL gibi bir fiyatla alabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XdC -- 7 Şubat 2014; 0:17:56 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XdC

Masaüstü bilgisayardan kablosuz internete bağlanabilmeniz için bir ağ adaptörüne ihtiyacınız vardır. Daha önce hiç kablosuz internet kullanmadıysanız herhalde sisteminizde bu donanım mevcut değil.

Iki daire arası kablosuz internet için şu adaptör işinizi görecektir:

Asus PCE-N10 Network Adapter
    Vatandan haftasonu indirimiyle 30-35 TL gibi bir fiyatla alabilirsiniz...

WLAN sürücüsü yüklememe rağmen simgenin çıkmamasının sebebi bu mudur yani? Bilgisayarda adaptörün olmaması? Bunu ben de düşündüm, bu yüzden bir modem taktım bilgisayara, hani bilgisayarın içinde o adaptör olmasa bile modem aracılığıyla kablosuz bağlansın diye, yine de olmadı. Modem taksam bile de mi gerekiyor bu adaptör?

• Masaüstü bir bilgisayarda ağ adaptörü yoksa kablosuz bir şekilde bağlanamazsiniz. Modemden ethernet kablosuyla ancak Lan bağlantısı kurabilirsiniz. Bilgisayara modem bağlayarak adaptör işlevinde kullanamazsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de masaüstü bilgisayarimda ağ adaptörü yok. Evimdeki kablosuz internete bağlanamiyorum. Yakın zamanda belirttiğim Asus PCE-N10 modelini almayı düşünuyorum.

• Adaptör konusunda biraz daha araştırma yapın. Modem ile bilgisayar arasındaki uzakliga, duvarlara göre kaliteli bir ürün seçin ya da modemden bilgisayara ethernet kablosuyla LAN bağlantisi kurun.

• Hocam az önce bir araştırma yaptım ve Router cihazlarınin da işinize yarayacagini düşünuyorum.
    Nedir router cihazi?
    Akrabanizin evine koyuyorsunuz bu cihazı ve sizin evinizdeki kablosuz ağı akrabanizin evine yayıyor. Aynı zamanda Lan portlariyla kablolu internet bağlantisi kurmanizi sağlıyor.

(Bu arada evinizdeki modem kablosuz modem değil mi?)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Adaptör konusunda biraz daha araştırma yapın. Modem ile bilgisayar arasındaki uzakliga, duvarlara göre kaliteli bir ürün seçin ya da modemden bilgisayara ethernet kablosuyla LAN bağlantisi kurun.

Anladım hocam. Adaptörü biraz araştırdım, fotoğraflarına baktım, acaba onun soket yeri benim bu takacağım bilgisayarda var mıdır? Bilgisayarın linki burada:http://h20566.www2.hp.com/portal/site/hpsc/public/psi/manualsResults/?lang=en&cc=us&sp4ts.oid=403745
    Bir bakar mısınız rica etsem, adaptörü takabilir miyim bu kasaya?

• quote:

Hocam az önce bir araştırma yaptım ve Router cihazlarınin da işinize yarayacagini düşünuyorum.
    Nedir router cihazi?
    Akrabanizin evine koyuyorsunuz bu cihazı ve sizin evinizdeki kablosuz ağı akrabanizin evine yayıyor. Aynı zamanda Lan portlariyla kablolu internet bağlantisi kurmanizi sağlıyor.

(Bu arada evinizdeki modem kablosuz modem değil mi?)

Hem kablolu hem kablosuz, ikisi de oluyor. Ben kablolu kullanıyorum masaüstü bilgisiyarıma takılı şekilde, eve birileri geldiği zaman laptoplarıyla kablosuz şekilde bağlanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miba54 -- 7 Şubat 2014; 2:08:34 >
  • Bu adaptörü kullanabilmek için PCI Express slotuna ihtiyacınız var. HP DC5000'de bu slot var mı yok mu tam öğrenemedim.
    Birçok adaptör var. Pci Express slotunuz yoksa, USB portundan takabileceginiz adaptörler de mevcut.

• miba54 M kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, masa üstü bilgisayar ile kablosuz sinyal almak istiyorsanız, yapmanız gereken şey basit. Şöyle bir usb adaptör alıp bilgisayara kurmak.

http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/airties-air-2315-air-2315-150mbps-kablosuz-n-usb-adaptor/productdetails.aspx?I_ID=62339

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdhcp -- 7 Şubat 2014; 14:21:26 >
  • Görev çubuğu özelliklerinden bildirim alanı simgelerini özelleştirin. Basit bir çözüm ama.
  • Sağolun arkadaşlar, modem takılsa bile adaptör gerektiğini bilmiyordum, teşekkür ederim cevaplar için.

@XdC @pcdhcp
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.