Selamun aleyküm. Normalde netbookum ile bütün kablosuz ağlara bağlanabiliyorum. Fakat bir cafedeki ağda sürekli kablosuz ağ bağlantısı geçerli bir ip yapılandırmasına sahip değil sorunu veriyor. Etrafımdakiler xp ile girebiliyorlar. Ben de win 7 var. ipconfig çıktısı:
Microsoft Windows [Sürüm 6.1.7600] Telif Hakkı (c) 2009 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır.
Medya Durumu . . . . . . . . . . : Medya Bağlantısı kesildi Bağlantıya özgü DNS Soneki . . . :
C:\Users\Administrator>
Merhaba, ipconfig çıktısına dikkat ediniz. "Otomatik Yapılandırma IPv4 Adresi. . : 169.254.155.322" satırındaki IP internet ve LAN ortamında kullanılan IP değildir. Bilgisayar 169.X.X.X şeklinde bir IP'ye sahip ise bunun basitce karşılığı bilgisayar otomatik IP alamamış demektir.
169 lu IP alıyorsunuz yani laptop'unuz DHCP sunucusundan IP alamıyor. Aygıt yöneticisine girerek herhangi bir tanıtılmamış yada sorunlu donanım olup olmadığını kontrol edin. Modemin DHCP listesini ve rezervasyon listesini inceleyin. Listede MAC adresinizi görürseniz silebiliyorsanız silin yada cihazı kapatıp açın. Googlede IP alamama yada 160lu IP alma diye aratırsanız daha çok bilgiye ulaşırsınız.
internette arattığımda bir çok kişinin aynı sorunu yaşamış olduğunu gördüm. Ben az önce sorunumu şu şekilde çözdüm:
Aygıt yöneticisinden ağ bağdaştrcılarından wireless i kaldırıp, laptop ı kapatıp açtım. gene olmadı. ardından inter prowireless gibi bir driver ım vardı onu kurdum,hala tanımlayamıyordu. laptop ın üzerinden wifi kapatıp açma tuşuyla kapatıp tekrar açtım, otomatik olarak ağıma bağlandı ve wifi üzerindeki ünlem işaretinden kurtuldum. ve internette ilk açtığım site bu oldu nasıl çözdüğümü anlattım :)
aynı sorun bendede vardi bi laptop nete bağlanıyor diğeri bağlanamıyordu.meğerse maximum kullanıcı sayısı 2 miş modemde .uydu cihazıda nete bağlandığından max kullanıcı sayısına ulaşmış.
bende de modem arayüzünde güncelleme tamamlandı geçerli bir........ diye devam eden malum uyarıyı alıyorum ne yapsam olmadı ama denemeye devam güncel çözüm varmı bilen