Şimdi Ara

Kablosuz ADSL modemi dağıtıcı yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimdeki iki modemden birini dağıtıcı olarak kullanmak istiyorum. Hatta bağlı olan modemin sinyal gücü yetersiz kalıyor, diğer modemi ona bağlamak ve ikisini birlikte kullanmak istiyorum. DHCP falan anlatımlar var internette ama ne yaptıysam işe yaramadı.

Hatta bağlı olan modem: AirTies RT-205

Dağıtıcı olarak kullanmak istediğim modem: AirTies Air 5453

Orijinalden alıntı: Elamir

Elimdeki iki modemden birini dağıtıcı olarak kullanmak istiyorum. Hatta bağlı olan modemin sinyal gücü yetersiz kalıyor, diğer modemi ona bağlamak ve ikisini birlikte kullanmak istiyorum. DHCP falan anlatımlar var internette ama ne yaptıysam işe yaramadı.

Hatta bağlı olan modem: AirTies RT-205

Dağıtıcı olarak kullanmak istediğim modem: AirTies Air 5453

ap olacak modeme kaynak modem aralığında farkli bir ip ver

dhpc yi aktaraci yapip kaynak modem ip ve yine birinci dns kaynak midem ip olacak

firewall kapali olsun ap olacak modemde

kaynak modemden ikinci modeme kablo cekip wifi isim ve wifreni belirleyip yayin yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bağlantıyı kurdum, fakat bu sefer de şu şekilde bir sorun var: ağ "Tanımlanamayan ağ" olarak gözüküyor, dolayısıyla ev grubu kuramıyorum. Kablo ile bağlanan bilgisayarda sorunsuz fakat kablosuz bağlantı yaptığımda internet ve modem arayüzüne erişim olmasına rağmen ağ "Tanımlamayan ağ" olarak gözüküyor.

Ekran görüntüsü:

• Dediklerinizi yaptım, dün en son her şey tamamdı, düzgün çalışıyordu sistem tanımlanamayan ağ sorunu da ortadan kalkmıştı. Fakat bugün yine eskisi gibi oldu, yalnızca AP yapmak istediğim modeme kabloyla bağlı olan bilgisayarda sorunsuz çalışıyor, kablosuz bağlantıdaysa internet erişimi yok diyor.

Bu arada benim modemde DHCP aktarıcı şeklinde bir opsiyon yok, DHCP Relay var, onun yerine mi geçiyor bilmiyorum ama o seçeneği kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elamir -- 11 Aralık 2013; 15:37:52 >

Dediklerinizi yaptım, dün en son her şey tamamdı, düzgün çalışıyordu sistem tanımlanamayan ağ sorunu da ortadan kalkmıştı. Fakat bugün yine eskisi gibi oldu, yalnızca AP yapmak istediğim modeme kabloyla bağlı olan bilgisayarda sorunsuz çalışıyor, kablosuz bağlantıdaysa internet erişimi yok diyor.

Bu arada benim modemde DHCP aktarıcı şeklinde bir opsiyon yok, DHCP Relay var, onun yerine mi geçiyor bilmiyorum ama o seçeneği kullandım.

aktarici relay ayni

sonucta ap nin ustunden kablosuz sorunlu kabloluda sorun yok doğrumu

Dipnot: Bilgisayar otomatik AP ye bağlanmış uzun süredir oradan internete bağlanıyormuşum ama saatlerdir uğraşıyorum, her gün böyle gidecekse bir sıkıntı var demektir herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elamir -- 11 Aralık 2013; 15:47:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Evet, üstteki mesajıma resmini ekledim. Bir de şu anda şöyle bir durum var ana modeme bağlıyken ap nin arayüzüne erişebiliyorum, fakat ap deyken ana modeme erişemiyorum.

Dipnot: Bilgisayar otomatik AP ye bağlanmış uzun süredir oradan internete bağlanıyormuşum ama saatlerdir uğraşıyorum, her gün böyle gidecekse bir sıkıntı var demektir herhalde.

sizi nete cikaran ap degil modemdir ap sadece ap ustunden modeme geçiş yapıyorsunuz

ap olacak modemin birinci dns yine kaynak modem olsun demistim

firewall ve nat özelliğide kapali olsun

yalniz anlamadığım iki cihazda ayni ip aralığında herhangi bir pc den iki cihazinda arayuzune giris yapmaniz lazim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.