Şimdi Ara

*** KABLOSUZ ADSL MODEM TAVSİYESİ *** (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
469
Cevap
0
Favori
129.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

TT ve AirTies arasındaki farklılığın muhtemel nedenleri:

1) AT gerçek zamanlı ölçüm yapıyor. TT ise sitesini (güya) 12 saat sonrasında güncelliyor.

2) Ay sonlarında da durum biraz acaip Telekomda. Diyelim 30 Eylül saat 21:00 de uzun süren ve kesintisiz bir DL yaptınız ve bu 1 Ekim sabahı 02:00'de bitti ve toplam DL 1 GB oldu. T.Telekom bunu Eylül'e 1 GB olarak kaydediyor ve üstelik bundan sizin haberiniz 1 Ekim'de gündüz öğledensonra olabiliyor. Ama bu DL 30 Eylül saat 23:58 de 5 dakikalığına kesseydiniz o zaman Eylül kullanımına 1 GB değil yaklaşık 0.6 GB (600 MB) yazılacaktı...

Benim aklıma bunlar geliyor...

Zaten biliyorsunuz belki, son 3-4 gündür (özellikle hafta sonunda) TT Data sayacı sitesine girilemedi. Sizin hesabınız tam olarak güncellenmemiş bile olabilir...
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• Selamlar,
    Ben adsl modem almayı düşünüyrum baktım aşağıdaki modemleri beğendim. Hepsi ile ilgili yorumunuzu ve hangisini seçeceğinizi söyleyeiblir misiniz?
    ZYXEL PRESTIGE P661HW61 ADSL WIRELESS ROUTER
    www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=340&productid=BD60591
    US ROBOTICS USR999106 KABLOSUZ ADSL MODEM
    www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=81433&productid=bd28132
    AIRTIES RT-210 ADSL2+ MODEM
    www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=82045&productid=bd5183
    ASUS AAM6020VI 4 PORT KABLOSUZ ADSL MODEM
    www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1574&productid=bd45557
    INCA IM-250G WIRELESS 4 PORT ETHERNET+USB ADSL2/2+ MODEM+ROUTER
    www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=81376&productid=bd90383
    LINKSYS WAG54G KABLOSUZ ADSL MODEM
    www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=2662&productid=bd26049
    SAGEM FAST 1500WG (buna link bulamadım)

• quote:

Orjinalden alıntı: asprin

Telekom son kota bilgileri

Hız ve kota bilgileri tutmuyor.

Telekom'la AirTies ADSL sayacı arasında ki farkın sebebi açık,
    Telekom fatura kesme saatine göre ayı bitiriyor, AirTies internet üzerinde bulunan ve modem'inda arayüzünden ayarlanabilen zaman sunucularına göre ayı bitiriyor.

Orjinalden alıntı: pahmet

Selamlar,
    Ben adsl modem almayı düşünüyrum baktım aşağıdaki modemleri beğendim. Hepsi ile ilgili yorumunuzu ve hangisini seçeceğinizi söyleyeiblir misiniz?
    ZYXEL PRESTIGE P661HW61 ADSL WIRELESS ROUTER
    www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=340&productid=BD60591
    US ROBOTICS USR999106 KABLOSUZ ADSL MODEM
    www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=81433&productid=bd28132
    AIRTIES RT-210 ADSL2+ MODEM
    www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=82045&productid=bd5183
    ASUS AAM6020VI 4 PORT KABLOSUZ ADSL MODEM
    www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1574&productid=bd45557
    LINKSYS WAG54G KABLOSUZ ADSL MODEM
    www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=2662&productid=bd26049
    SAGEM FAST 1500WG (buna link bulamadım)

Pahmet kardeş nickler de benziyor ama sana şunu söylüyüm, yazdığın modemler arasında iki tane modem diğerlerinden çok üstün bunlar Zyxel ve AirTies. Ben AirTies'i fiyat performans olarak öneririm, ikisininde chipseti aynı Zyxel'in satış sonrası desteği berbattır. Ama modem kalite olarak AirTies'la aynıdır.

• Herkes bir modem söylüyor. Ne yapmalı, şahsen usr düşünüyordum çoğu yerde airties diyor ancak bazıları kötülüyor. Diğerlerini de göz önünde bulundurarak bana söyleyebilirmisiniz? Yani ne kadar forum okursam okadar kafam karışıyor.

Sn. asprin

TT ve AirTies arasındaki farklılığın muhtemel nedenleri:

1) AT gerçek zamanlı ölçüm yapıyor. TT ise sitesini (güya) 12 saat sonrasında güncelliyor.

2) Ay sonlarında da durum biraz acaip Telekomda. Diyelim 30 Eylül saat 21:00 de uzun süren ve kesintisiz bir DL yaptınız ve bu 1 Ekim sabahı 02:00'de bitti ve toplam DL 1 GB oldu. T.Telekom bunu Eylül'e 1 GB olarak kaydediyor ve üstelik bundan sizin haberiniz 1 Ekim'de gündüz öğledensonra olabiliyor. Ama bu DL 30 Eylül saat 23:58 de 5 dakikalığına kesseydiniz o zaman Eylül kullanımına 1 GB değil yaklaşık 0.6 GB (600 MB) yazılacaktı...

Benim aklıma bunlar geliyor...

Zaten biliyorsunuz belki, son 3-4 gündür (özellikle hafta sonunda) TT Data sayacı sitesine girilemedi. Sizin hesabınız tam olarak güncellenmemiş bile olabilir...

quote:

Telekom'la AirTies ADSL sayacı arasında ki farkın sebebi açık,
    Telekom fatura kesme saatine göre ayı bitiriyor, AirTies internet üzerinde bulunan ve modem'inda arayüzünden ayarlanabilen zaman sunucularına göre ayı bitiriyor.

Hesaplarsak
    Telekom'a göre toplam download : 164,656 + 650,251 = 814,907MB
    Airties'a göre toplam download : 0,489*1024 (500,736Mb) + 0,125*1024 (128MB) = 628,736
    Sanıyorum bu sorun Airties Hizmet Programının bazen modeme bağlanması uzun sürdüğünden veya bağlananmamasından oluyor.
    Airties'in değeri daha çok olsaydı dediğinizi doğrulayacaktım.

Ayrıca Telekom'da hız testi yapıyorum 219,2kbps çıkıyor. Test yaparken hizmet programı 226kbps de sabit. Bu hız kaybı mıdır? Eğer hız kaybıysa sebebi nedir? Yoksa Airties Hizmet Programı yanlış değer mi veriyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asprin -- 12 Ekim 2005, 11:29:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: pahmet

Herkes bir modem söylüyor. Ne yapmalı, şahsen usr düşünüyordum çoğu yerde airties diyor ancak bazıları kötülüyor. Diğerlerini de göz önünde bulundurarak bana söyleyebilirmisiniz? Yani ne kadar forum okursam okadar kafam karışıyor.

USR İyi ve köklü bir modem markasıdır; tabii herkes gibi onlar da U.Doğu'da fason ürettiriyorlar tasarımlarını. Türkiye'de şu ana kadar bulunan 9106 kablosuz modeli iyi ve güvenilir bir modem olmakla beraber adsl2+ desteklemez. Bu ürün şu aralar raflarda bitmeye başladı ve yerine yeni 9108 gelecek ve bu yeni model adsl2+ uyumlu olacak; Broadcom chipset kullanıyor.

Ancak US ithalatçısı Armada ve Arena'dır. Bunlar büyük Şirketler olmakla beraber tek ithalat konuları modem değil, Zyxel'in ithalatçısı da aynı konumda. Bu nedenle satış sonrası destek olayı bunlarda zayıf kalıyor. Böyle olmasaydı T.Telekom tarafından akrediteedilen ilk modem markası aşağıda diğer üstünlüklerini sayacağım AirTies olmazdı!.....

Ancak diğer seçeneklerden AirTies ve Zyxel Broadcom'dan teknolojik olarak daha üstün olan Texas Instruments chipseti kullanıyorlar. İki modem teknik açıdan eşdeğer ama AirTies'da:
    a) SMPS regüleli güç adaptörü var; Türkiye'deki şehir şebekesi dalgalanmalarından etkilenmiyor,
    b) Menüsü tamamen Türkçe ve kurulum ve kullanımı son derece kolay,
    c) Download sayacı var (ve real-time çalışıyor..)
    d) Gerçek anlamda 24/7 satış sonrası servisi var. Yakında 444'lü çağrı merkezi de devreye girecekmiş. Ayrıca az bir ihtimalle bir arıza durumunda ve Istanbul'da iseniz öyle bayi vs. ile uğraştırmadan işinizi kolayca hallediyorlar.

AirTies adsl modem ve özellikle de IT ve tüketici elektroniğinde kablosuz iletişim teknolojisi üzerinde (tabi yazılım konusunda da) Türkiye'de ciddi Ar-Ge yapan bir şirket. Ürünlerini diğer ithalatçılardan çok daha iyi tanıyorlar ve gerektiğinde revizyon ve terfileri (upgrade) çok kısa sürede kendi olanaklarıyla halledebiliyorlar.

Bu nedenlerle AirTies 1. tercihiniz olmalı.
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• INCA IM-250G WIRELESS 4 PORT ETHERNET+USB ADSL2/2+ MODEM+ROUTER

Bu modem 89$ ve yeni çıkmış sanırım. Ben de kablosuz modem alacağım. Bir türlü karar veremedim.

Orjinalden alıntı: demir76

Bu modem 89$ ve yeni çıkmış sanırım. Ben de kablosuz modem alacağım. Bir türlü karar veremedim.

Valla bilemem, deneyip görmenizden başka birşey diyemem!...

Arkasında ciddi destek var mı, destek ???? (2 Yıllık Garanti Belgesi bastırmak işin en kolay yanı; hatta modem "arızalı" çıkınca alıp birebir değiştirmek de mümkün ve de işin ucuz kahramanlık tarafı...)

• quote:

Orjinalden alıntı: demir76

Bişey daha soracağım, Airties rta 210 adsl2+ modemi en ucuz hangi siteden alabiliriz?

Korkarım şu aralar AirTies RT-210 YOK SATIYOR. Duyduğum kadarıyla piyasaya yeni ve bol miktarda 20-25 Ekim arası gelecekmiş ama o parti gelene kadar AirTies RT-210 "karaborsada" sayılır ve bu nedenle mail-order'cıların elinde olması hemen hemen olanaksız. (Reklam yapmış olmak istemem ama bugün İstanbul Mecidiyeköy İris Bilgisayar'da $ 130+KDV'ye gördüm...) Ancak, diğer AirTies modelleri piyasaya dağılmak üzere.

Malın olduğu dönemde benim takip ettiğim Siteler arasında RT-210'u en iyi fiyata satanlar Markom Bilgisayar, Bascuda ve Hepsiburada idi ama şimdi mal yeniden piyasaya girince nasıl olur bilmiyorum. Saysanız herhalde 30,40 tane site oldular!

• SAGEM FAST 1500WG WIRELESS 4 PORT ADSL MODEM + ROUTER

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=84645&ProductID=bd9081

bu alet nasıl arkadaşlar sanırım yeni çıktı bilgisi olan var mı özellikleri güzel gözüküyo gerçi pek anlama ondan soruyorum

Orjinalden alıntı: kafeinn

U.S.Robotics W-MAX serisi modemleri araştırın. ADSL2 , ADSL+2 desteği ve USB PRINT SERVER özelliği olan 4 port ethernet + firewall + Access point + wireless (kablosuz ağ)
    Çok yakında ürün fiyat listelerinde yerini alacak. haberiniz olsun.

Sivil dünya'mıza (Forum aracılığı ile de olsa) HOŞ GELDİN kafeinn. Uzun zamandır senden ses seda çıkmıyordu. Malum, askerlik hali; halden anlarız... Sesini duyup (pardon, mesajını görüp) iyi olduğuna sevindik.

Esenlikler dileği ile!...

• quote:

U.S.Robotics W-MAX serisi modemleri araştırın. ADSL2 , ADSL+2 desteği ve USB PRINT SERVER özelliği olan 4 port ethernet + firewall + Access point + wireless (kablosuz ağ)

Geleceğini biliyordum ve bu modemi almayı düşünüyordum ama bana modem lazım olduğu için Airties aldım. Airties'ten memnunum. Fakat Airties Hizmet Programı söylenildiği kadar işe yaramıyor. Saat 12 den beri modeme bağlanmaya çalışıyor program ama bir türlü bağlanamadı.

ZyXEL ile iligli sizlere güncel bilgiler vermek istiyorum. Bugun tesadufen gördüğüm yazışmaları okudum, farkettiğim konular çerçevesinde ,

1.ZyXEL ADSL alanıdna 5 farklı en zengin model ile sunuluyor. P630 USB ,P660R 1 port Ethernet ,P661H ,4 port artı VPN SPI firewall Trendmicro antivirus system ,P661HW P661H'ın tüm özelliklerine ek olarak super speed 125Mbps wireless teknolojisis var. P662HW ise harika nitelikleriyel kaloy anlatılacak bir ürün değil. benzer bir ürün ve teknoloji hiçbir rakip firmada yok. P661 serisis içinde geçerli bu.

2.Turk Telekom akreditasynu eksik olduğu için eleştriliyor. bu konuda haklısınız yalız çok abartmamak gerekir. akreditasyonda eksik olan tek unsurumuz Turkce Kurulum CD'si ,ZyXEL'in Global sitesine bakarsanız MAP dediğimiz Multimedia Auto previsioning denilen harka bir yazılım var. sadece kurmak değil.hata kontrol ve birçok görsel yönüyle telekomdan da aldığım feedback'ler çerçevesinde benzeri yine kimsede yok. iligli CD Turkceye cevrildi. gerekli bsvurular yapıldı.Telekom'daki akreditasyon sadece 1-2 modle için değil Tüm ürünlerde birkaç gün içinde çıkacak.

3.Voltaj konusunda rakip bazı firmaların avantajlı olduğu belirtiliyor 150-230 çalışıyormuş. ZyXEL tğm ADSL ürünler 2005 yılı itibariyle 100-240 volt aralığında çalışıyor. özellikle kış aylarından bazı bolgelrde voltj düşüşü oluyor. voltaj ADSL performansını doğrudan etkiliyor.

4.ZyXEL Teknik destek konusunda, öncelikle ZyXEL ürün dizayn olarak Avrupa standartlarına gore yapılıyor satışlarının %70'i avrupa ülkelerine gidiyor. "zero config" teknolojisine sahip ayrıca tüm led port renk opsiyonalrıyula en kolay uzaktan yardım alınabilir bir ürün. hem dokumantasyon olarak sıkı çalışıyor hem personel olarak onemli bir kadroya sahip. ayrıca e-mail ile sorulan her konu aynı gün içerisinde çözülüyor. bu mailelr şirket genel müdürüne kadar gidiyor. cözümleri takip ediliyor. yine de her problemi yazmanızda çok büyük fayda var. iyileştirme için gereken yapılacaktır. ZyXEL basit bir modme olmadığı için temel internet erişimi dışındaki ek konfigurasyonlar biraz profesyonellik gerektiriyor.Bununla daha iyi nasıl olur için, ZyXEL ve Datateknik 400 bayisini Netron üzerinden 5 günlük eğitimden geçiriyor. boyle bir kapsamlı network eğitimi Turkiyede ilk olarak yapılmakta. ZyXEL üst seviye ürünlerini retail shop yerine Bayilerden alırsanız çok daha başarılı destek alacaksınız.

5.ZyXEL suan Gartner 2004 raporuna gore en çok satılan ADSL router. Dunyada Telekom operatorleri ADSL modemi ücretsiz verdikleri için aldıkları ürünlerde ilerideki vercekleri servisleri desteklemesi için çok nitelik arıyorlar. ZyXEL Avrupa ADSL pazarı %50 ile %80 arasında ülkeden ülkeye değişiyor. Alman DT İsoanya Telefonica ZyXEL P662HW serisi ürün veriyor. Turkiye bazı yonlerle modme çöplüğü oluyor. bir ölçüde bilinçsiz modem alımı var. Voice servisi video servisi bazı QoS nitelikler gerektiriyor. ADSL modem 'in router özellikleri çok anahtar görev üstlenmekte. ZyXEL'teki Multimeda bandwith tanımlama gibi QoS nitelikelr çok öenm kazanıyor.

6.ZyXEL ürün Portfoyu bildiğiniz gibi sadece ADSL değil , Firewall ,profesyonel kablosus ürünler Voice over IP ürünleri Profesyonel switchler , Telekom tarafı DSL şaseler , oldukça ciddi bir network firması. yakın zamanda ZyXEL Turkiye ortak şirketi devreye girecek. sadece Turkiyeye değil Ortadoğu'ya çözüm sunacak. Yerel firma olmak illede Turkiye şapkasını taşımak olmamalı işbirliktelikleri ve dışa açılım en büyük kazanım. hedef olarak Turkiyede Ar-Ge yatırmı da yapmak.

Herkese Selamlar.

• Selamlar,
    Kullandığın hizmet programı eski sürümdür (snmp'den haberleşiyordur) bundan dolayı bunu uninstall edip yeni sürümünü yüklersen sorunun düzelecektir. Yeni sürüm Univesal Plug and Play kullanarak bağlanıyor şak diye bulur modemi.

www.airties.com dan download edebilirsin.

Orjinalden alıntı: padre

Selamlar,
    Kullandığın hizmet programı eski sürümdür (snmp'den haberleşiyordur) bundan dolayı bunu uninstall edip yeni sürümünü yüklersen sorunun düzelecektir. Yeni sürüm Univesal Plug and Play kullanarak bağlanıyor şak diye bulur modemi.

www.airties.com dan download edebilirsin.

ben daha yeni bunu aldım yeni derken 6 gün oldu

modemin çok çok kaliteli olduğu belli

ama sorunum tel gelince bağlantımın kopması direk wireless ağ kopuyo bunu 10 gün önce alıp sonra hemen iade ettiğim zoom x6 da yaptı enterasan

ama bu zyxel gerçekten çok kaliteli cd içeriği bile bu kanıya varmıza yeter

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

Sivil dünya'mıza (Forum aracılığı ile de olsa) HOŞ GELDİN kafeinn. Uzun zamandır senden ses seda çıkmıyordu. Malum, askerlik hali; halden anlarız... Sesini duyup (pardon, mesajını görüp) iyi olduğuna sevindik.

Esenlikler dileği ile!...

Teşekkürler. İnternet cafeden arada bir foruma katkıda bulunmaya çalışıyorum. 63 gün sonra aranızdayım. U.S.Robotics modemimi yeni serisiyle değiştireceğim. Şu print server özelliği çok hoşuma gitti.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.