arkadaslar okulda kablosuz baglantı k urmak istiyoruz. fakat access pointinde kablosuz olmasını istiyoruz boyle bir imkanımız varmı. yani özetle. ben 1 . kattaki kabloszu modemden şiikinici kata kurdugum access pointe interneti verecem. ama kablo olmadan . oda kablosuz yayın yapacak ust katlara boyle birsey mumkunmu birde hangi accees point tavsiye edersiniz
Böyle birşey mümkün , Airties.com da bu tür dökümanlar mevcuttu yanılmıyorsam . Bu işin duayenleri Airties - Zyxel ve US robotics . Benim tavsiyem Airties olur . Yalnız bu tür işlerde beklenmedik veya önceden tahmin edilemeyen sıkıntılar olabiliyor , veya çözülemeyen bir sorunun çok basit bir çözümü olabiliyor . Bu yüzden işi bilen birinden yardım almanızı önemle tavsiye ederim .
wireless modem'de WDS'yi aktif ediceksin .. AP'de de WDS'yi aktip edip gerekli sifreleri girdiginde sorunun cozulecek .
Herkesin üstün körü airties demesine aldanma.Ben dlink 2100ap derim.
quote:
Orijinalden alıntı: Pcbuilder
Herkesin üstün körü airties demesine aldanma.Ben dlink 2100ap derim.
Gerçekten de D-Link DWL-2100AP iyi bir kablosuz erişim noktası (=Access Point'dur). Ancak siz Kablosuz Internet Modeminizi Kablosuz AP'nize kabosuz olarak tanıtmak (WDS'yi kullanarak...) isterseniz her iki cihazın da aynı marka olma gibi pratik bir "teknik zorunluluk" var. Bunun nedeni de her 2 cihazda da kablosuz verici ve alıcı olark kullanılan chipsetlerin aynı üreticiden (chipset üreticisini kastediyorum...) olma zorunluğu.
IC intracom firması var manhattan markası getiriyorlar tavsiye ederim.