Şimdi Ara

Ev için access point önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ev 5 odalı ve ortalama büyüklükte .Eve komşudan kablo ile internet çektim buna uygun sağlam bir cihaz almak istiyorum 400 TL ye kadar bütçem var bana cihaz oneribilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• www.hepsiburada.com
    Tenda AP5 300 Mbps Access Point Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/tenda-ap5-300-mbps-access-point-p-HBV00000BGRU7?magaza=senkronteknoloji

400TL'ye kadar çıkmana gerek yok daha aza uygun performanslı cihaz vaR...
  • 5 odalı ev baya geniştir bana kalırsa Keenetic giga yada viva modeline bak komşundan gelen kablonu WAn portuna tak Router gibi kullan adamlar güzel ürünler yapmışlar yazılım falan efsane şiddetle öneririm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Metrekare ne kadar? Eski bir modemi de access point olarak kullanabilirsin Yok dersen de Keenetic City veya Tenda AC5 ya da TP link Archer C60 öneririm.

• Evin ortasına koyacaksınız hepsi iş görür.

• Ben aktif olarak archer c60 evim de duvarlarımin %80 i perde duvar. Öncelikle ben bug6ne kadar birçok modem kullandım tp link vr1200 - ASUS DSL-AC51 - ASUS DSL-N16 vede süperonline dandik modemlerini en iyi çekim kalitesi c60 ta gördüm aynı zamanda hız olarak çok az daha yüksek aldım c60 a geçince. Ancak bu alet size yetmez bence siz evinize ya birden çok router kurucaksınız ve çekinine göre telefonunuzdan geçiş yapıcaksınız yada mesh sistemi kullanabilirsiniz ben sizin yerinizde olsam mesh alırdım size bunu önerebilirim TP-Link Deco E4 AC1200

• Tenda falan dandik markaları deneme. En doğru tavsiye mesh. Mesh sistem ile 5 odada güzel bağlantı yaparsın. TP-Link Deco E4 veya M4'e bakmanı öneririm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eskikasaroysroys kullanıcısına yanıt
    dandik dediğin markanın kullanıcı yorumları hep çok iyi ama + TP-LINK'ten farkıda yok ama sen dandik diyorsun ya...
  • Asus, TP-LINK, Zyxel, D-Link bu markalar dünya çapında belli bir kalitesi olan markalar. Tenda'nın yeri nerede? Çin dışında başarısı varmı? Kullanıcı yorumlarının hepsine bak. Servis şikayetlerine bak. Paralı yorumları değil gerçek kullananların yorumlarını dikkate alıyorum.

• eskikasaroysroys kullanıcısına yanıt
    çok kullanışlı ve performanslı ara yüzdede çok iyi... tenda kötü gözükmüyor... d-link nasıl ondada ara yüz vasat wifi performansı çok iyi...

@fatihdr bence antreden daha iyi olur... ortalarsın... kablosuz olarak çok fark eder...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi detanaoq -- 1 Mayıs 2020; 1:28:17 >
  • Merhabalar, hazır konu açılmışken sorayım, başlık açamadım 404 hatası verdi sürekli, başlık sahibinin affına sığınıyorum o yüzden, dilerse silerim mesajı

100 mbitlik fiber bağlantım var ama modemin gerek yapısı, gerek konumu gereki wifi dan istediğim verimi alamıyorum. Powerline adaptör denedim ama iyi bir cihaz kullanmama rağmen istediğim verimi alamadım.

ps için modemden salona giden bir ethernet kablosu çektirmiştim, diyorum ki o kabloyu ps den söksem, öyle bir cihaza bağlasam ki, kopma, sinyal kaybı, veri kaybı, ping? vs yaşamadan sorunsuzca kullanabileyim. bütçe 500 civarı. evin de kabataslak çizimini atıyorum yardımcı olması açısından, kısacası mesh, router, extender,access point, modem vs.. hiç birinin tam işlevini bilmiyorum, hangi cihazı almalıyım?

bir de bu routerlardaki ac1200, 1300, 2600 vs olayı nedir? bir ev kullanıcısı için önemli midir?

Ev için access point önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihdr -- 1 Mayıs 2020; 1:28:8 >

• detanaoq kullanıcısına yanıt
    alacağım cihazdan ps, tv, uydu alıcısına bağlantı kuracağım için cihazın yeri orda olmalı :/
  • Merhaba, 5 odalı bir alan oldukça geniş bir alan hangi cihazı alırsan al işini görmeme ihtimali yüksektir ama duvarlar beton değil alçıdan bölünmüş duvarlar işe işini görme ihtimali vardır. ben zyxel 6615 veya zyxel 6604 modelini öneririm ikisi arsındaki fark 6615 modelinde port çıkışları gigabittir. sinyal gücü olarak alabileceğin en iyi cihazlardan biridir.
    www.hepsiburada.com
    Zyxel NBG6604 AC1200 Dualband Kablosuz 4 Antenli Router Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/zyxel-nbg6604-ac1200-dualband-kablosuz-4-antenli-router-p-HBV00000C347S

www.hepsiburada.com
    ZyXEL NBG6615 AC1200 MU-MIMO Dual-Band Wireless Gigabit Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/zyxel-nbg6615-ac1200-mu-mimo-dual-band-wireless-gigabit-router-p-HBV00000NLP6T

• fatihdr kullanıcısına yanıt
    Merhaba, genel olarak senin işini powerline çözüyor olması gerekiyordu. çözmemesinin sebebi evinin elektrik alt yapısının kablolarıyla alakalıdır.

ping düşsün istiyorsan 5Ghz destekli bir cihaz kullanman gerekli frekans aralığı yoğun olmadığından interneti daha sağlıklı alacaksın buda ping değerlerinin düşmesini sağlar. Sende aynı şekilde zyxel 6604 veya 6615 modelini kullanabilirsin. hız kaybı veya sinyal düşüklüğü sorunu yaşamazsın bu cihazlarda.

www.hepsiburada.com
    ZyXEL NBG6615 AC1200 MU-MIMO Dual-Band Wireless Gigabit Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/zyxel-nbg6615-ac1200-mu-mimo-dual-band-wireless-gigabit-router-p-HBV00000NLP6T

www.hepsiburada.com
    Zyxel NBG6604 AC1200 Dualband Kablosuz 4 Antenli Router Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/zyxel-nbg6604-ac1200-dualband-kablosuz-4-antenli-router-p-HBV00000C347S

• fatihdr bütçen varsa mesh sistemlere bak. ethernet kablosuna bir cihaz takmayı planlıyorsan router olmalı. AC1200 vb nedir demişsin. AC kodu WI-FI standardını belirtiyor, sayılar ise hızı. Hız tabii toplam hız olarak veriliyor. yani çift bantlı bir cihazda 2.4 ve 5 GHz kanallarının toplam en yüksek WI-FI hızını. 2.4'de 300, 5 GHz'de 867 ise toplamda 1200 Mbps diyorlar.
    Sadece kablo ile bağlantı veren powerline aslında sorununu çözerdi ama başka bir arkadaşın söylediği gibi elektrik hattında sorun olabilir. onun için en kesin ve garanti çözüm mesh. Powerline ile mesh'i birleştiren ürünler de var:
    www.hepsiburada.com
    TP-Link Deco P9 AV1000 & AC 1200 Mbps Mesh Tüm Ev 2'li Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/tp-link-deco-p9-av1000-ac-1200-mbps-mesh-tum-ev-2-li-powerline-wifi-sistemi-p-HBV00000SICY9

Powerline olmasın dersen şu modele bakmanı öneririm:
    www.hepsiburada.com
    TP-Link Deco M4 AC 1200 Tüm Ev Mesh Wi-Fi Sistemi ( 2 Adet ) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/tp-link-deco-m4-ac-1200-tum-ev-mesh-wi-fi-sistemi-2-adet-p-HBV00000JUXFW

• fatihdr kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam sıkıntı yok

• Alan çok geniş keenetic cihazlarını incele bence tüm modeller kendi aralarında mesh yapıyor bu kasar geniş alan için en iyi çözüm mesh Wi-Fi sistem kurman

• "TP-LINK TL-WR940N 450 Mbps N Kablosuz 4 Portlu 3x5dBi" bu model cihazdan aldım konum olarak evin ortasında bir yere kurdum şuan bütün odalardan full çekiyor yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.