Bildirim
Kablosuz acces point varmı?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
access point'in özelliği zaten wirelless modemin wirelless'ını alıp dağıtmak,
yani modeme kablo ile bağlanmaz. -
Hub dan alıosan ama kabloyla almak zorundasın. Yani ap çalıştırmak için sadece elektrik mi gerekiyor modemle arasında birşey olmıyacaksa çok iyi -
quote:
Orjinalden alıntı: ninurta
Hub dan alıosan ama kabloyla almak zorundasın. Yani ap çalıştırmak için sadece elektrik mi gerekiyor modemle arasında birşey olmıyacaksa çok iyi
senin ordu evinde bağladığın modemin sanırım wirelless özelliği yoktu,
sen normal modeme access point bağlayıp wirelless özelliği kazandırdın.
normalde access point wirelless çekim alanını genişletmek için kullanılır,
yani wirelless modemin en son çektiği yere access point koyarsın,
onun sayesinde daha da uzağa gider çekim alanı.
yani access point ile wirelless modem arasında kablo bağlantısı olmaz. -
http://www.hepsibilgisayar.com/product_info.php/products_id/1182
mesela bu,
tekrarlayıcı özelliği benim anlattığım şey. -
quote:
Orjinalden alıntı: MAG
quote:
Hub dan alıosan ama kabloyla almak zorundasın. Yani ap çalıştırmak için sadece elektrik mi gerekiyor modemle arasında birşey olmıyacaksa çok iyi
yani access point ile wirelless modem arasında kablo bağlantısı olmaz.
Ewet aynen senin dediğin gibiydi saolasın hala düşünüorum ağı nasıl yapsam diye bide airteis rt 205 rt211 çekim gücü farkedermi sence
-
AP-300’ün en dikkat çekici özelliklerinden biri de, ethernet çıkışı olan cihazların, kablosuz ağa dahil edilebilmesini sağlayan “köprü(bridge)” fonksiyonudur. bu ne demek tam anlıyamadımda ?bide bu ağı 100 metre genişletiyor doğru mudur? -
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: MAG
quote:
yani access point ile wirelless modem arasında kablo bağlantısı olmaz.
Ewet aynen senin dediğin gibiydi saolasın hala düşünüorum ağı nasıl yapsam diye bide airteis rt 205 rt211 çekim gücü farkedermi sence
ben rt-211 kullanıyorum çok da memnunum,
7 gün 24 saat açıktır,
ayrıca bu tür ortak kullanımlarda apartmanca,
en önemli şey cihazın garantisidir,
bozulduğunda 30 gün beklemezsin eğer airties alırsan,
3-4 gün sürüyor ve genelde yenisini gönderiyorlar,
böylece apartman sakinleri 1 ay internetsiz kalmaz.
rt-205 ile rt-211 bildiğim kadarıyla tamamen aynı,
sadece birinde 1 diğerinde 4 ethernet portu var.
-
Çok saolasın çözümler içinde en mantıklısı seninkisi ama ondan mesel modemler hangi kata konulmalı bide ap a gerek kalırmı ki 2 ye bölersek gerçi mesajın yeride karıştı ama neyse -
quote:
Çok saolasın çözümler içinde en mantıklısı seninkisi ama ondan mesel modemler hangi kata konulmalı bide ap a gerek kalırmı ki 2 ye bölersek gerçi mesajın yeride karıştı ama neyse
walla bunun cevabını vermek zor,
binanın yapısı ve bilgisayarların nerede olduğu önemli,
ama en sağlıklısı 2 modem + 2 tane access point, 1 modem + 1 AP şeklinde,
nasılsa ortak fazla kişi başına fazla bişey düşmez. -
edimax-6216mg işini görürür.forum ana sayfasında incelemesi mevcut -
quote:
En son bi ordu evine ap takmıstım kabloluydu suan modemden kablo cekmemi gerektirmyecek ap lar varmı?
Modem'den (modem kablolu veya kablosuz olabilir) bir kablosuz erişim noktasına (=Access Point) iki türlü bağlantı sağlanabilir.
a) Kablolu olarak (yani modemin arkasındaki Ethernet çıkışından, AP'nin arkasındaki RJ-45 WAN girişine, heriki ucunda da RJ45 konektör çakılı olan Cat5 kabloyla...),
b) Kablosuz olarak. (Bu durumda, genelde modem ile AP'nin aynı markalı olması lazım gelecektir...)
1. kablosuz AP'u kullandıktan sonra, buna ilave etmek gerekirse tercihan yine aynı marka/model veya en azından aynı marka 2. veya 3. cihazlar kullanılacaktır. (Bridge veya repeater özelliği ile...)
Bu arada AirTies'da AP-300 üretimi sona ermiştir ama yakında yerine daha yeni bir model gelecektir.
-
Bende modem USR 9108 var wireless ve access point olarak D-Link DWL-G730 Ap (Ap,Router ve client özelliği var) pc için usb bağlantısı da var ben bu usb bağlantısı ile modemimden kablosuz iletişim sağlayabilir miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xorion -- 13 Mart 2007; 12:48:16 > -
üstat ben 5 adet acses point aldım us robotik marka modemle bir kablolu bağlantıya gerek varmı?
yok demişssin ama deniyorum deniyorum olmuyor. birde diğer acses pointler arası bağlantıyı nasıl kuracaz bilgi verirsen sevinirim. -
USR modeli ne?
Ben de AP-301 sipariş ettim, kablosuz tekrarlayıcı işlevi var. İzlenimlerimi yazarım hafta sonunda. -
US Robotic 5463 model dostum -
yeni aldım ap-301 kablosun access point. yalnız bunda tek port çıkışı var. ve bana 2 port gerekli. bunu nasil yapabilirim? splitter ile falan olabilir mi? -
quote:
Orjinalden alıntı: Ewren
yeni aldım ap-301 kablosun access point. yalnız bunda tek port çıkışı var. ve bana 2 port gerekli. bunu nasil yapabilirim? splitter ile falan olabilir mi?
AP-301'in arkasında bir adet var olan RJ-45 soketi "çıkış" değil "giriş" bağlantısıdır. İlk kurulum için bilgisayarınızın Ethernet (Kablolu Ağ) portuna bağlar gerekli ayarları yaparsınız. Sonra da, örneğin kablolu bir modemin (ADSL modem veya Kablointernet modem)'in çıkışı ile AP-301'in arkasındaki bu girişi yine "düz" bir Ethernet kablosuyla bağladığınızda, modemleri "kablosuz" hale çevirmiş olursunuz. Yani AP-301'in "çıkışı" kablolu değil sadece "kablosuz"dur...
Sizin eğer ENet çıkışı da olan kablosuz routera ihtiyacınız varsa, korkarım ki yanlış bir ürün seçiminde bulundunuz.
Belki uygulamanızın ne olduğunu söylerseniz daha fazla yardımcı olabiliriz...
-
quote:
Orjinalden alıntı: mafaky
quote:
yeni aldım ap-301 kablosun access point. yalnız bunda tek port çıkışı var. ve bana 2 port gerekli. bunu nasil yapabilirim? splitter ile falan olabilir mi?
AP-301'in arkasında bir adet var olan RJ-45 soketi "çıkış" değil "giriş" bağlantısıdır. İlk kurulum için bilgisayarınızın Ethernet (Kablolu Ağ) portuna bağlar gerekli ayarları yaparsınız. Sonra da, örneğin kablolu bir modemin (ADSL modem veya Kablointernet modem)'in çıkışı ile AP-301'in arkasındaki bu girişi yine "düz" bir Ethernet kablosuyla bağladığınızda, modemleri "kablosuz" hale çevirmiş olursunuz. Yani AP-301'in "çıkışı" kablolu değil sadece "kablosuz"dur...
Sizin eğer ENet çıkışı da olan kablosuz routera ihtiyacınız varsa, korkarım ki yanlış bir ürün seçiminde bulundunuz.
Belki uygulamanızın ne olduğunu söylerseniz daha fazla yardımcı olabiliriz...
mafaky bana boyle bisey lazim. bunun 4 lüsü var ise isime yarar.
adsl den gelen kabloyu modeme takiyorum. ondan sonrada bir girişte uydu kutusuna yapiorum.şifreli kanallari otomatik olarak çözüyor modül var içinde. yani o şekil bi ayar yapiorum .. :)
-
quote:
mafaky bana boyle bisey lazim. bunun 4 lüsü var ise isime yarar.
adsl den gelen kabloyu modeme takiyorum. ondan sonrada bir girişte uydu kutusuna yapiorum.şifreli kanallari otomatik olarak çözüyor modül var içinde. yani o şekil bi ayar yapiorum .. :)
Tam olarak anlayamadım. Ama arkasında "4 lü ENet (Ethernet) çıkışı" olan Router'lar var. Bu tür cihazlarda kablosuz erişim noktası özelliği dışında, repeater/bridge gibi özellikler, WEP/WPA/WPA2 şifreleme vs. hepsi bulunuyor... Bunların arkasında 1 adet RJ-45 LAN girişi (aynen AP-301'in arkasında olandan) ve 4 adet RJ-45 ENet çıkışı bukunur. Örneğin, bu 4 çıkışa 4 ayrı bilgisayarı kabloyla bağlayabilirsiniz. Veya LAN girişine sahip 4 ayrı cihaz takabilirsiniz. Switch'ler (8-16 portluk) kullanarak bu tür bağlanabilecek cihazların sayısını daha da arttırabilirsiniz.
AirTies'a kısa bir süre sonra AP-400 modeli olarak bu cihazdan gelecek; fiyatını tam kestirememekle birlikte $ 75~90+KDV arasında olacağını tahmin ediyorum. Piyasada halen US Robotics'in USR-5461 diye böyle bir cihazı var ama pahalıca ($ 90~95+KDV civarı). Vatan veya Gold PC'lerde bulunuyor...
Daha ucuz birşeyler için aşağıdaki linkleri inceleyiniz ltf.:
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=410&productid=bd82009
(Bu Netmaster modelinin "Access Point" olarak tanıtılmasına aldanmayın, kesinlikle router özelliklidir.. Bir "garip özelliği" arkasında 4 değil de 3 ENet çıkışının bulunması...)
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=2696&productid=bd93267
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=2696&productid=bd82039
(resme aldanmayın; hatalıdır: bu alet üzerinde takılı ancak sökülemeyen 2 dBi'lık bir harici antenle geliyor...)
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=2696&productid=bd700634
Kolay gelsin!...
Benzer içerikler
- zte zxhn h1601
- bilgisayarda internet çok yavaş
- wds nedir
- mobil etkin noktayı ayarlayamıyoruz
- re.tenda.cn açılmıyor
- hotspot ne demek
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X