Şimdi Ara

Kablonet teknik servisçilerle inanılmaz diyalog (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: engunaydin

quote:

Orjinalden alıntı: BrooklynZU
    Anlamayıp ta hala yerden yere vuracak olan varsa önce kullandığı diğer internet sağlayıcısını gözden geçirip öyle yerden yere vursun.

1) Diğer internet sağlayıcısı kötünün iyisidir. Yanlış başka bir yanlışla savunulmaz.
    2)
    ADSL kötü, stabiliteden yoksun ama kesintisizdir.

Ard arda iki cümleden ikincisi birincisinin zıttıdır. ADSL kesintisizse sizin bölgenizde kesintisizdir. Benim bağlantımda bile kesinti yaşanıyor ki burası iyi bir bölge. Lütfen bölgenizle alakalı konuşun, genelleme yapmayın. Zira bunu okuyan biri ADSL'de kesinlikle bir kesinti olmadığını zanneder.

Bir başka konu olduğunda da sataşmaktan vazgeçin, zira kimse size birşey söylemiyor. İlk mesajınızda kablo internet konusunda yaptığınız yanlış yorumlara karşı çıkanlara söylediğiniz tartışmaya çanak tutan mesajınız çok yanlış. Yukarıdaki tebessüm eden arkadaşa katılmamak elde değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 13 Aralık 2007; 21:12:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

quote:

quote:

Anlamayıp ta hala yerden yere vuracak olan varsa önce kullandığı diğer internet sağlayıcısını gözden geçirip öyle yerden yere vursun.

1) Diğer internet sağlayıcısı kötünün iyisidir. Yanlış başka bir yanlışla savunulmaz.
    2)

Ard arda iki cümleden ikincisi birincisinin zıttıdır.

Yanlışı yanlışla savunmuyorum. ADSL veya kablonet savunucusu değilim. Savunan arkadaşlar düşünecek onları. Zıttı dediğiniz cümlede de bir karşılaştırma yok, ADSL'in özellikleri var. Buyrun siz de kablonetin özelliklerini söyleyin. Bölgenizde arıza olmaması olmayacağı anlamına gelmez, sorunlu bir sistemdir, 24 saate varan bölgesel kesintiler olur gibi durumları ve yanısıra stabil olmasını, abone başına yurtdışı çıkış kapasitesinin daha yüksek olduğunu vs. vs..

Ben ADSL'i savunma pozisyonunda değilim. Yanlış konumlandırıyorsunuz kafanızda. Günü gelir Telekom ve ADSL için de olumsuz konuşurum....

• yarisini okuyabildim ama bu adami bogazini sikmak geldi bi an (daha başka bişelr geldide neyse)
    hem suclular üstelik terbiyesiz bunlar
  • quote:

quote:

quote:

quote:

2)

Ard arda iki cümleden ikincisi birincisinin zıttıdır.

ADSL'in özellikleri var. Buyrun siz de kablonetin özelliklerini söyleyin.

@Serdar arkadaşımızın bildiğim kadarıyla hem ADSL abonesi hem Kablo internet abonesi

Kablonun da ADSL nin de eğrilerini doğrularını, avantajlarını dez avantajlarını iyi biliyodur

Öyle demi Serdar

• quote:

Yanlışı yanlışla savunmuyorum. ADSL veya kablonet savunucusu değilim. Savunan arkadaşlar düşünecek onları. Zıttı dediğiniz cümlede de bir karşılaştırma yok, ADSL'in özellikleri var. Buyrun siz de kablonetin özelliklerini söyleyin. Bölgenizde arıza olmaması olmayacağı anlamına gelmez, sorunlu bir sistemdir, 24 saate varan bölgesel kesintiler olur gibi durumları ve yanısıra stabil olmasını, abone başına yurtdışı çıkış kapasitesinin daha yüksek olduğunu vs. vs..

Ben ADSL'i savunma pozisyonunda değilim. Yanlış konumlandırıyorsunuz kafanızda. Günü gelir Telekom ve ADSL için de olumsuz konuşurum....

quote:

Ben mi yanlış anlıyorum? Son alıntıdaki cümleyi okuyan arkadaşlar ne anladıklarını söyleybilirler mi? Ben bu cümleden ADSL'de kesinti olmadığını anlıyorum. Lütfen beni aydınlatın arkadaşlar.

@krm-iks

Bu karşılaştırmayı kablonet başlığında yaptım. Evet, iki bağlantıyı da kullanıyorum. Artılarını ve eksilerini kendi bölgeme göre biliyorum. Farklı bölgelerde iki bağlantı tipinde de çeşitli problemler olabileceğini, ancak bazı bölgelerde de genel anlamda sağlıklı çalışabildiklerini de okuyor, görüyoruz.

• quote:

Ben mi yanlış anlıyorum? Son alıntıdaki cümleyi okuyan arkadaşlar ne anladıklarını söyleybilirler mi? Ben bu cümleden ADSL'de kesinti olmadığını anlıyorum. Lütfen beni aydınlatın arkadaşlar.

"ADSL kötü, stabiliteden yoksun ama kesintisizdir." derken; "adsl kullananın baglantı hızınızda, ping değerlerinde ya da değişken olabilecek herhangi bir özelliğinde dalgalanma olur ama baglantısı hiç kesilmez, 7/24 baglı olur" anlamı cıkıyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sumak

quote:

"ADSL kötü, stabiliteden yoksun ama kesintisizdir." derken; "adsl kullananın baglantı hızınızda, ping değerlerinde ya da değişken olabilecek herhangi bir özelliğinde dalgalanma olur ama baglantısı hiç kesilmez, 7/24 baglı olur" anlamı cıkıyor..

Evet, benim anladığım da bu. Peki öyle mi? Yoksa yanlış bir bilgi doğru gibi mi veriliyor?
  • @engunaydin

Önce kendinle çelişme sonra burada birşeyler söyle.Bir dediğin bir dediğini tutmuyor.Ve sana ne desek boş.Artık yeter ama yani.ADSL kesintisizmiş.Bunu derken forumdaki yazılanlara biraz bak sonra gel.Sonra neymiş kesinti yada arıza olmayacağının garantisi yokmuş(DSL de varya ondan herhalde).Bence çok daha fazla komik duruma düşme
  • Peki forumda açılan başlıklardan da yola çıktığımızda ADSL in kesintisiz olduğunu hangi mantıkla söylüyoruz.Yani söyleyen kişi neye dayanarak söylüyor.Bir şahıs başlık açıyor ve başlıkta yazan "ADSL bugün sürekli kesiliyor,5dk da bir bağlantı gidiyor....vs" şeklinde sıralayabiliriz.Demekki ADSL kesintisiz değilmiş ki 4 yıl ADSL kullanmış biri olarak ADSL kesintilidir diyebilirim çok rahat bir şekilde.Evet kablo internet bağlantısı gittiği zaman kolay gelmiyor ama bağlandımı da kolay kolay kopmuyor.GÜn içinde ADSL de sürekli kopma yaşanırken kablo da bu uzun aralıklarda olur gün boyu aynı sorun yaşanmaz.
    Burda bazı arkadaşlar bizi kablo internet savunucusu olarak görüyor halbuki alakası yok."Kablo internetten memnunuz,süperdir,kopmaz,ADSL e 5 basar" şeklinde bir açıklamamız olmadı.Sadece bu kadar yerden yere vurulmasına anlam veremiyorum.Bölgenizde sorunlar vardır ama o sizin bölgenizle alakalıdır.Başkaları aynı şeyleri yaşamazken sanki kablo internet her yerde kötüymüş gibi bir gidişat var ortada.Şu an bağlantım 512 sınırsız.1mbit ADSL e her yönüyle tercih ederim(bölgeme göre).Bulunduğum bölgedeki ADSL de iyidir.2 sinin performansını karşılaştırınca Kablo internet önde benim için ama benim bölgemde."ADSL kesintisizdir" i inandırıcı kılacak hiçbirşey yok çünkü öyle bir altyapı yok.

• quote:

Peki forumda açılan başlıklardan da yola çıktığımızda ADSL in kesintisiz olduğunu hangi mantıkla söylüyoruz.Yani söyleyen kişi neye dayanarak söylüyor.Bir şahıs başlık açıyor ve başlıkta yazan "ADSL bugün sürekli kesiliyor,5dk da bir bağlantı gidiyor....vs" şeklinde sıralayabiliriz.Demekki ADSL kesintisiz değilmiş ki 4 yıl ADSL kullanmış biri olarak ADSL kesintilidir diyebilirim çok rahat bir şekilde.Evet kablo internet bağlantısı gittiği zaman kolay gelmiyor ama bağlandımı da kolay kolay kopmuyor.GÜn içinde ADSL de sürekli kopma yaşanırken kablo da bu uzun aralıklarda olur gün boyu aynı sorun yaşanmaz.
    Burda bazı arkadaşlar bizi kablo internet savunucusu olarak görüyor halbuki alakası yok."Kablo internetten memnunuz,süperdir,kopmaz,ADSL e 5 basar" şeklinde bir açıklamamız olmadı.Sadece bu kadar yerden yere vurulmasına anlam veremiyorum.Bölgenizde sorunlar vardır ama o sizin bölgenizle alakalıdır.Başkaları aynı şeyleri yaşamazken sanki kablo internet her yerde kötüymüş gibi bir gidişat var ortada.Şu an bağlantım 512 sınırsız.1mbit ADSL e her yönüyle tercih ederim(bölgeme göre).Bulunduğum bölgedeki ADSL de iyidir.2 sinin performansını karşılaştırınca Kablo internet önde benim için ama benim bölgemde."ADSL kesintisizdir" i inandırıcı kılacak hiçbirşey yok çünkü öyle bir altyapı yok.

Garantisi yok dostum garantisi yok.Malesef

• Sizin söylediklerinizi bir milyon defa anlatmaya çalıştım değerli arkadaşımıza @relo ve @brooklynzu, ancak malesef her defasında çelişkilerle ve saçmalıklarla dolu antitezlerle, farklı başlıklarda sataşmalarla karşılaştım. Nasıl olduysa olay beni aştı artık savaş halini aldı arkadaşımızın zihninde. O kadar içerlemiş ki ve kablodan o kadar nefret etmiş ki birileriyle tartışma ihtiyacı hissediyor. İlginç tabii.

Ne kadar anlatırsanız anlatın, anlattığınızla kalacaksınız. Ben mesleğim icabı hastalarıma bile laf anlatıyorum. Arkadaşa anlatmayı başaramadım bir türlü...
  • kardeş bende eskiden 2,5 sene kadar kablonet kullandım. son 1 yıldır adsl kullanıyorum suanda.

kablonette teknik servis çok iyiydi ama ben direk eve gelen teknik servisi arıyodum. 444 lü yada başka numarayla uğraşmazdm. adamlar aramamdan 2 saat sonra falan gelirlerdi ve gayet uzmanlardı işlerini bitirip giderlerdi
  • Bakın, yeni açılan bir ADSL sorun başlığı.

http://forum.donanimhaber.com/m_19648216/tm.htm

Arkadaşımız hızını yükselttirmiş ve haftalardır kesikmiş. Daha güncel bir örnek bulamadığım için "kesintisizdir" diyen arkadaşımızdan özür dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 14 Aralık 2007; 0:04:45 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.