Şimdi Ara

Kablonet modeme adsl router baglamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
12.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Netmaster cxc150 kablonet kablolu modemim var.Bunu beş aydır nette kullanıyorum. Bunun arayüzünehttp://192.168.100.1/ olarak ulaşıyorum.Birde elimde tplink tlwr841nd router var. Bununla kablosuz olarak kullanmak istiyorum.

İlk sorum cxc nin içine girdigimde resimdeki degerleri görüyorum ve bu degerleri degiştirmeye modem izin vermiyor. Ancak cmd ye girdigimde mac adresim resimde görünenden farklı başka bir deger çıkıyor.Sizdede buna benzer bir durum varmı?

Diger sorum ise modemi router ı baglamak için sagdece router arayüzüne girip oradaki
    yazılması gereken veri degerlerimi yazılacak.? Kablonette olupta başka model router kullansada router a netür veri degerlerini girerer sonuç aldıgını buraya döküm olarak yazabilirmi?

• hiçbirşey yapmana gerek yok ilk önce router'ı netmaster modemın ip aralığına al dağıttığı ip'leri de aynı şekilde aynı aralıkta olsun yani senin netmaster modem 192.168.100.1 tp_-link ayarlarından 192.168.100.200 yap dağıttıği ip'leri de 192.168.100.2 den başlayıp 192.168.100.254 olarak ayarla netmaster'dan gelen kabloyu roter2ın mavi girişine bağla
  • bu dediginiz degerleri router ın lan ayarları olan bölümünemi girecegim
  • evet router`a gireceksiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: scmscm

Netmaster cxc150 kablonet kablolu modemim var.Bunu beş aydır nette kullanıyorum. Bunun arayüzünehttp://192.168.100.1/ olarak ulaşıyorum.Birde elimde tplink tlwr841nd router var. Bununla kablosuz olarak kullanmak istiyorum.

İlk sorum cxc nin içine girdigimde resimdeki degerleri görüyorum ve bu degerleri degiştirmeye modem izin vermiyor. Ancak cmd ye girdigimde mac adresim resimde görünenden farklı başka bir deger çıkıyor.Sizdede buna benzer bir durum varmı?

Diger sorum ise modemi router ı baglamak için sagdece router arayüzüne girip oradaki
    yazılması gereken veri degerlerimi yazılacak.? Kablonette olupta başka model router kullansada router a netür veri degerlerini girerer sonuç aldıgını buraya döküm olarak yazabilirmi?

Sayın Kullanıcımız,

CXC-150 Bridge modunda çalışan bir modem olduğundan modem üzerinde herhangi bir ayar yapılamaz. Modemin arayüzünde internet sinyal seviyelerini görebilirsiniz. CMD konsolunda yapılan kontrolde modemin MAC adresini değil, kendi bilgisayarınızın Ethernet MACadresini görüyorsunuz. Modemin Router WAN portundan bağlantısı sağlandığında modem arayüz bilgilerinde görünen hiçbir bilgi Router tarafında girilmez, Router otomatik olarak modemi tanıyarak internet erişimini sağlar.

Tüm sorularınız için her gün 08:00 - 22:00 saatleri arasında NetMASTER Destek Hattı'nı arayabilirsiniz.

0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla,

• quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_
    Modemin Router WAN portundan bağlantısı sağlandığında modem arayüz bilgilerinde görünen hiçbir bilgi Router tarafında girilmez, Router otomatik olarak modemi tanıyarak internet erişimini sağlar.

router adsl dir. öneriniz uygulandıgında sonuç vermedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scmscm -- 18 Mart 2013; 15:23:02 >
  • Değerli Müşterimiz;

TL-WR841ND Router cihazımıza Netmaster Modeminizden gelen kabloyu MAVİ portuna taktığınızda Tp-Link TL-WR841ND cihazının üzerinden hiçbir ayar yapmadan bağlanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken TL-WR841ND router cihazının arkasındaki reset yazan deliğe 15 sn kadar basılı tutup . Cihazı fabrika ayarlarına getirdikten sonra Netmaster Modeminden gelen kabloyu Router cihazının mavi portuna takmanız gerekmektedir. Bu işlemde artık TL-WR841ND router cihazı üzerinden bağlanabilirsiniz. Kablosuz ağınıza şifre koymak yeni bir isim vermek içinde Router cihazının alt kısmındaki ip adresini kullanarak arayüzüne giriş yapın Daha sonrasında aşağıdaki adımları takip edin.

1-) Sol kısımda bulunan menülerden Wireless Menüsüne tıklayın.
    2-) Daha sonrasında Wireless ağınıza SSID (Wireless Network Name ) bölümüne bir isim veriniz.
    3-) bir sonraki aşamada Wireless menüsünün altında bulunan wireless security kısmındada WPA-PSK , WPA2-PSK şifreleme türünü seçip PSK Password kutucuğuna şifremizi yazıyoruz. Şifremiz en az 8 karekterli ve türkçe karekter içermemelidir. (ı,ğ,ö,ü,ş) Kaydet butonuna bastıktan sonra önümüze gelen uyarıya tamam diyoruz.
    4-) Son olarak ta Sol kısımdaki menülerde bulunan SYSTEM TOOLS menüsüne tıklayıp Reboot seçeneğini seçiyoruz. ve bekliyoruz. işlem % 100 olduktan sonra artık router cihazı üzerinden bağlantınız sağlanmaktadır. İyi günler dileriz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KABLONET MODEM
    geçen yıl açıldı
    Zyxel VDSL Modem
    3 ay önce açıldı
    Modem Router
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • herkese selam bendede cxc-150 modem var ve bu modemi kablosuz yapmak için netmaster ın sitesinde tanıttığı netmaster wds-150 router ından satın aldım buraya kadar herşey güzel ama kurulumu yapınca ancak 5-10 dakika kablosuz neti kullanabiliyorum sonra ne oluyorsa net gidiyor kurulumu netmasterin verdiği klavuzdan yapıyorum yine aynı . banada bir yardım edebilirmisiniz lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

Değerli Müşterimiz;

TL-WR841ND Router cihazımıza Netmaster Modeminizden gelen kabloyu MAVİ portuna taktığınızda Tp-Link TL-WR841ND cihazının üzerinden hiçbir ayar yapmadan bağlanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken TL-WR841ND router cihazının arkasındaki reset yazan deliğe 15 sn kadar basılı tutup . Cihazı fabrika ayarlarına getirdikten sonra Netmaster Modeminden gelen kabloyu Router cihazının mavi portuna takmanız gerekmektedir. Bu işlemde artık TL-WR841ND router cihazı üzerinden bağlanabilirsiniz. Kablosuz ağınıza şifre koymak yeni bir isim vermek içinde Router cihazının alt kısmındaki ip adresini kullanarak arayüzüne giriş yapın Daha sonrasında aşağıdaki adımları takip edin.

1-) Sol kısımda bulunan menülerden Wireless Menüsüne tıklayın.
    2-) Daha sonrasında Wireless ağınıza SSID (Wireless Network Name ) bölümüne bir isim veriniz.
    3-) bir sonraki aşamada Wireless menüsünün altında bulunan wireless security kısmındada WPA-PSK , WPA2-PSK şifreleme türünü seçip PSK Password kutucuğuna şifremizi yazıyoruz. Şifremiz en az 8 karekterli ve türkçe karekter içermemelidir. (ı,ğ,ö,ü,ş) Kaydet butonuna bastıktan sonra önümüze gelen uyarıya tamam diyoruz.
    4-) Son olarak ta Sol kısımdaki menülerde bulunan SYSTEM TOOLS menüsüne tıklayıp Reboot seçeneğini seçiyoruz. ve bekliyoruz. işlem % 100 olduktan sonra artık router cihazı üzerinden bağlantınız sağlanmaktadır. İyi günler dileriz.

bu öneri vede yöntem yanlış vede hiçbir sonuç vermiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dento35

hiçbirşey yapmana gerek yok ilk önce router'ı netmaster modemın ip aralığına al dağıttığı ip'leri de aynı şekilde aynı aralıkta olsun yani senin netmaster modem 192.168.100.1 tp_-link ayarlarından 192.168.100.200 yap dağıttıği ip'leri de 192.168.100.2 den başlayıp 192.168.100.254 olarak ayarla netmaster'dan gelen kabloyu roter2ın mavi girişine bağla

yukarıda verdiginiz sayısal degerleri tp link ayar menüsünün hangi sekmesindeki vede ne ad taşıyan degerin karşılıgı olarak girecegim.
  • scmscm S kullanıcısına yanıt
    Sisteminizde olası bir problemde müdahale için açık bir şekilde çalışma prensibini bizlere iletirseniz. Gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

Saygılarımızla
    TP-LINK TÜRKİYE
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucahit94

herkese selam bendede cxc-150 modem var ve bu modemi kablosuz yapmak için netmaster ın sitesinde tanıttığı netmaster wds-150 router ından satın aldım buraya kadar herşey güzel ama kurulumu yapınca ancak 5-10 dakika kablosuz neti kullanabiliyorum sonra ne oluyorsa net gidiyor kurulumu netmasterin verdiği klavuzdan yapıyorum yine aynı . banada bir yardım edebilirmisiniz lütfen

Sayın Kullanıcımız,

Konuyla ilgili yardımcı olmak isteriz: Mesajınızda WDS-150 ürününe bağlantı sağladıktan bir süre sonra internetin kesildiğini söylemişsiniz. Kablosuz bağlantı varken internete mi girmiyorsunuz, yoksa kablosuz bağlantısı mı kesiliyor?

Kablosuz bağlantı varken internet bağlantısı kesiliyorsa CXC-150 Kablo Modem'in üzerindeki LED göstergelerinin durumunu gözlemlemenizi rica ederiz: Yanıp sönme var ise hat kaynaklı bir problem söz konusudur.

WDS-150 ile bağlı cihazlar arasında kablosuz yayını kesilmesi yaşanıyorsa, kanal numarası değiştirerek deneme yapılmalı; çevrenizdeki en temiz yayın kanalı bulunmalıdır.

0216 366 66 96 numaralı NetMASTER Destek Hattı ile iletişime geçerseniz danışmanlarımız ayrıntılı teknik yönlendirme ve destek sağlayacaktır.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

• quote:

quote:

hiçbirşey yapmana gerek yok ilk önce router'ı netmaster modemın ip aralığına al dağıttığı ip'leri de aynı şekilde aynı aralıkta olsun yani senin netmaster modem 192.168.100.1 tp_-link ayarlarından 192.168.100.200 yap dağıttıği ip'leri de 192.168.100.2 den başlayıp 192.168.100.254 olarak ayarla netmaster'dan gelen kabloyu roter2ın mavi girişine bağla

yukarıda verdiginiz sayısal degerleri tp link ayar menüsünün hangi sekmesindeki vede ne ad taşıyan degerin karşılıgı olarak girecegim.

arayip bulacaksin yada tp-link ip degistirme gibi internette aratirsan bulursun
  • En basit kurulum tp link routerlerde bana gore
    Lan kablosuyla routeri pc ye lan portundan ucunda net olan kabloyu wana baglayip arayuze girip wan bolumde detect yaptiginiz zaman cihaz dhpc den otomatik ip alip kendi dhpc si ile ip dagitir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: connaught

En basit kurulum tp link routerlerde bana gore
    Lan kablosuyla routeri pc ye lan portundan ucunda net olan kabloyu wana baglayip arayuze girip wan bolumde detect yaptiginiz zaman cihaz dhpc den otomatik ip alip kendi dhpc si ile ip dagitir

yanlış olan ve denemediginiz bilgiyi önermeyin
  • quote:

arayip bulacaksin yada tp-link ip degistirme gibi internette aratirsan bulursun

uyguladıgınızı açıklayamadıgınıza göre demekki verdiginiz bilgi üfürükten vede sallama bir bilgi.
    nette aradım ve bulabilseydim zaten size sormama ne gerek vardı
  • quote:

quote:

En basit kurulum tp link routerlerde bana gore

yanlış olan ve denemediginiz bilgiyi önermeyin

Denemedıgımı ve yanlıs oldugunu nerden bılıyorsun

• quote:

söylediginiz öneriyi denedim ama sonuç vermedide ondan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scmscm -- 5 Haziran 2014; 21:12:44 >
  • quote:

quote:

söylediginiz öneriyi denedim ama sonuç vermedide ondan

Belkı kacırdıgınız bıseyler vardır neden hemen yalan yanlıs dıyorsunuz
    Bu sekılde cok router kurdum sızı bılmem

• quote:

Belkı kacırdıgınız bıseyler vardır neden hemen yalan yanlıs dıyorsunuz
    Bu sekılde cok router kurdum sızı bılmem

yukarıda tp link nikli sanırım yetkili kişide öneride bulunmuş. O yöntemde sonuç vermedi.
    Sanırım net e baglantı adsl dürünerek öneriler getirildiginden bu önerilerde sonuç vermiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.