|
Merhabalar, infinity 401 sahibiyim, malum wi-fi kalitesi bezdirdi ve xiaomi'nin routerından satın aldım. Kurulumunu yaptım, cihazı bridge moduna aldım ancak cihaz router modunda iken sanki daha stabildi gibi bir hissiyata kapıldım, başka bir ayar yapmama gerek var mı? |
hangi modelini aldınız düşük modelini aldıysanız ap olarak ayarlayın aldığınız routeri |
Mi wifi 4a giga version satın aldım. Ethernet ile bağlantı sağladım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Modem router ve bilgisayarın hepsi birbirine kablolu bağlıysa sorun çıkmaması lazım. Modemin wirelessini kapattınız mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Evet kapattım hocam şuan bridge modunda, 5ghz'de istediğim ping stabilitesini elde edemedim ama genede kopmalarim ciddi derecede azaldı. Teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
denemeden bilemezsin. işin gerçeği bildiğim kadarıyla bazı modemlerde öyle bir sorun var evet ama bazılarında yok. Ben bridge moda alıp bilgisayarımı direk internete çıkarabiliyorum. Deneyin olmadı 192.168.100.1 adresinden geri router moduna alırsınız |
Sorun olursa boşuna satın almış olucam. Daha almadım o yüzden sorayım dedim. Eski yazılarda sorun olduğu yazılmış. Belki giderilmiştir dedim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ben de diyorum ki belki sizin modem bozuktur sağlamdır router almadan önce bridge modu deneyin. Bu yöntemden daha akıllıcası yok ama siz bilirsiniz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bana da benzer cevap göndermişlerdi. Amazon.com'da arayınca bunlara uyan kaliteli markalar var ama sorun destekte çıkıyor. Bunların firmware'ı diğer modem,router vs gibi kullanıcı tarafından güncellenememiyor. ISP'nin göndermesi gerekiyor. Onların da elinde bulunmuyor ilgili dosya. Şu anda 100mbit kullanıcısıyım. 8ds kullandığım modem. 24ds kullanan modem piyasada yok alınamıyor, kendileri de veremiyorlar. Bana da 100mbit 'i satmıyorlar bu modemler olmayınca. E nasıl olacak? 32ds modem deneyen olmuş . Bölgenize bağlı olarak 32 bağlanabiliyormuş. Riski göze alıp yurtdışından almayı düşünenler için bu daha avantajlı olabilir. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Son zamanlarda kiralamak isteseniz de ellerinde modem yok gibi mesaj vardı. O doğru değilse, uğraşmak yerine ayda 6₺ verip kiralamak daha mantıklı tabii. En azından çıkacak her türlü sorunda modem onların, değiştirmek vs durumundalar. 400₺lik bir model almak yerine 5-6 yılda veriyorsun o parayı, üstelik garantisi de devam etmiş gibi oluyor. Almak isteyen için Tp-Link'in modemlerinde baya indirim oluyor amazon'da. Sorun fiyattan çok burda ISP'nin bunlara destek vermemesi, firmware güncellemesi yapmaması. Bir diğer alternatif de Castlenet modemler. Bize verilen modemlerin bazıları aslında Castlenet üretimi. Bunlar yabancı sitelerde düşük fiyata bulunuyor. Riske girip bunlardan alınabilir gibi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HSeldon -- 2 Şubat 2021; 7:59:39 > |
|
kullandığınız tarife ne? 100mbit sınırsız olduğu yeni tarifelerde şu tv kutusunu istemesen de veriyorlarmış. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Kiralamaya öncelik verdiğimize göre o konuda biraz bilgi toplayalım. YAkın zamanda modem kiralayanlara hangi marka/modeller verildi? Bunların içinde bridge moduna geçirilemeyen var mı? Seçme şansı veriliyor mu? Seçebilirsek hangi model en iyisi? |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batboy178 -- 3 Şubat 2021; 18:2:18 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |