Şimdi Ara

Kablonet mi Adsl mi? Lütfen yorum yapın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eve internet bağlatacağım. 2 mbit limitsiz bağlantı almayı düşünüyorum. Sizce adsl 2 mbit mi yoksa kablonet 2 mbit mi almalıyım? Kablonet düşünüyorum okuduğum birkaç yorum sonrası. Kablonet kullanan arkadaşlar özellikle yorum yapabilir mi? Bu konu ile ilgili buraya topic açmadan evvel birçok sitede araştırdım fakat girilen mesajlar çok eski 2001-2005 tarihleri arasında. Sağlıklı yorumlar okuyamadım. Lütfen yardımcı olun bu konuda bana.

• kablonet almadım almadığıma bin pişmanım
    emin olki adslden stabilite konusunda 5 kat iyidir
    hiçdüşünmeden kablonet al, yoksa adsl ile kafayı yersin
  • kablonet kullanıcısıyım ınternetten kopma gıbı sorun yasamıyorum ama soylede bır sorun var kablotv ye abone olmadan kablo ınternet alamıyorsun kablo tv aylık ucretı 7 ytl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur-d -- 2 Eylül 2008; 13:33:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur-d

kablonet kullanıcısıyım ınternetten kopma gıbı sorun yasamıyorum ama soylede bır sorun var kablotv ye abone olmadan kablo ınternet alamıyorsun kablo tv aylık ucretı 7 ytl

2mbit limitsiz alirsan 1ytl oluor kablo tv ücreti....kampanya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 2 Eylül 2008; 13:44:15 >
  • kablonet.... hem daha hızlı hem daha ucuz hemde daha az problemli...
  • kablonet al sonra bize dua aedersin
  • Kablo Net
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kablonet imkanın varsa Kablonet tabiki.

ADSL'e başvurmak gibi bir hata yapma, hele hele Smile ADSL'e asla..
  • Kesinlikle Kablo İnternet. Erişim hızı sayesinde ping bir hayli düşecektir. Ayrıca bağlantı da kayıpsız oluyor. Daha stabil ve daha iyi bir teknoloji kablo internet. Ben çok eskiden kullanırdım, çok memnundum.
  • İstanbul Beylikdüzünde oturuyorum. Evimde Kablo İnternet kullanıyorum. Genel sorunlar hariç genelde sıkıntı ile karşılaşmadım ve gayet memnunum.
    Artı yönleri ; Eğer online oyun oynuyorsanız ping değerleri adsl'e göre yüksek. Download yaparken tüm internet trafiğiniz tıkanmıyor. Son hızda download yapsam bile bir başka siteyi gezebiliyorum. Elbette downolad hızı bir miktar düşüyor ama dediğim gibi internet kilitlenmiyor. Bir de, bir arkadaşım kurmuştu Emulede direkt Hi ID almıştım. Yani port açma vs. gibi işlemler yapmıyorsunuz. Eksi yönü ( bana göre ) modem alternatifiniz fazla yok( genel olarak kablo modemlerde yapılacak ince ayarlar ya çok az var ya da hiç yok ). Ip adresi çok uzun zaman sabit kalabiliyor ( bu kimine göre artı kimine göre eksi bir özellik ). Ip adresini elle resetleyebilirsiniz. Bir de geçen gün başıma geldi, farklı bir bilgisayar kullanacağınız zaman internete bağlanmak istediğinizde merkezden modeme reset atılması gerekiyor. Aynı anda birden fazla internete girecek bilgisayarınız varsa tek bir modemden adsl deki gibi direkt çıkış alamıyorsunuz ( router ekleyip vs. ) biraz uğraştırıcı yöntem gerekiyor ( ki ben denemedim ) . Tüm bu eksiler sizin için önemli değilse ve bulunduğunuz bölgede kronik bir sorun yoksa bence kablo internete geçmek daha mantıklı. Bu arada adsl ile download hızında ( 1 MB için konuşuyorum ) en az 7-8 kb daha fazla hızlı.

Bulunduğunuz bölgeyi de yazarsanız en azından o bölgede bulunan arkadaşlar her hangi bir sıkıntı olup olmadığı konusunda size bilgi verebilirler.

Selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: adamin1i

Merhaba saygıdeğer arkadaşlar,

Eve internet bağlatacağım. 2 mbit limitsiz bağlantı almayı düşünüyorum. Sizce adsl 2 mbit mi yoksa kablonet 2 mbit mi almalıyım? Kablonet düşünüyorum okuduğum birkaç yorum sonrası. Kablonet kullanan arkadaşlar özellikle yorum yapabilir mi? Bu konu ile ilgili buraya topic açmadan evvel birçok sitede araştırdım fakat girilen mesajlar çok eski 2001-2005 tarihleri arasında. Sağlıklı yorumlar okuyamadım. Lütfen yardımcı olun bu konuda bana.

• Cevap yazma nezaketinde bulunan tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler. İnternet bağlantısı konusundaki soru işaretlerini giderdiniz aklımdaki.

Bu arada onur arkadaşım için, evimde şuan kablo tv mevcut. senelerdir bu hizmeti alıyorum.

Qube arkadaşım için ise, haklısın teşekkür ederim yol gösterişin için. Bulunduğum bölge Ankara/Gaziosmanpaşa

Saygılar dilerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: adamin1i

Cevap yazma nezaketinde bulunan tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler. İnternet bağlantısı konusundaki soru işaretlerini giderdiniz aklımdaki.

Bu arada onur arkadaşım için, evimde şuan kablo tv mevcut. senelerdir bu hizmeti alıyorum.

Qube arkadaşım için ise, haklısın teşekkür ederim yol gösterişin için. Bulunduğum bölge Ankara/Gaziosmanpaşa

Saygılar dilerim.

ben ankara dikmenden kullanıyorum müthiş memnunum normalden hızlı çalışıyor kopma olmadı hiç zannediyorum gaziosmanpaşada da sıkıntı olmaz
  • 1024 ADSL'de 107 civarı download hızınız olurken aynı hızda kablo internet ile 125 falan görmeniz mümkün. Kablo TV şebekeleri çok eski Ankara'da ve diğer birçok yerde. Bazen hız düşüşleri olabiliyor. İnterneti aldığınızda adamlar hat çekmeye gelecekler. Adamlarla konuşun, evinize Kablo TV kutusundan özel bir hat çeksinler. Bunun farkı çok büyük oluyor. Normalde kabul etmezler böyle birşeyi ama ben zorla yaptırmıştım. Biraz konuşmak gerekiyor Maksimum verim almak için gerekli. Ayrıca kablo internet için de çeşitli modem seçenekleriniz var. Kablosuz modem, 4 portlu modem gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.

Kesinlikle Kablo İnternet. Erişim hızı sayesinde ping bir hayli düşecektir. Ayrıca bağlantı da kayıpsız oluyor. Daha stabil ve daha iyi bir teknoloji kablo internet. Ben çok eskiden kullanırdım, çok memnundum.

Tecrübeniz heralde çok eskiye dayanıyor. İsterseniz şöyle tablo çizeyim.
    2003 ve öncesi
    ADSL de ping 90 civarı iken
    Kablo internet 15
    2005-2007 yılı
    ADSL de ping 25-30 civarı iken
    Kablo internet 15
    Yıl 2008
    ADSLde ping 14 iken
    Kablo internet 15.

Heralde bu herşeyi anlatıyor. Yapılan yatırımlar sayesinde adsl hep gelişti ama kablo internet olduğu yerde saydı sadece hızları arttı...

Yani adsl de alsan kablo internet te alsan aynı pingin olur. Zeus un söylediği bu durumda yalana kaçıyor.

• Tecrübem daha da eskilere dayanıyor da, son birkaç mesajını inceledim, muhalefette bir numarasın Neden herkesi yalancı çıkartmak gibi bir çaba içerisindesin bilmiyorum ama bence böyle yapma Tellcom hakkında bilgi veren arkadaşı da yalancı çıkartmaya çalışmışsın, bence hoş bir davranış değil.

Konuya dönersek, kablo internetin her zaman ping'leri ADSL'den daha iyidir. Eskiden de böyle idi, şu anda da böyle. Bunu çoğu kişi kabul ediyor zaten. Türkiye'de ilk ADSL denemeleri yapıldığı zamanlar, ben de deneme yapan kişilerden biriyim. ADSL denemeleri yaptığımız sıralarda, kablo internet de kullanıyordum (64Kb). O zaman bile pingler iyiydi. Şu anda da öyle. İsteyen deneyebilir, test sonuçlarını da yazabilir.

• quote:

Tecrübem daha da eskilere dayanıyor da, son birkaç mesajını inceledim, muhalefette bir numarasın Neden herkesi yalancı çıkartmak gibi bir çaba içerisindesin bilmiyorum ama bence böyle yapma Tellcom hakkında bilgi veren arkadaşı da yalancı çıkartmaya çalışmışsın, bence hoş bir davranış değil.

Konuya dönersek, kablo internetin her zaman ping'leri ADSL'den daha iyidir. Eskiden de böyle idi, şu anda da böyle. Bunu çoğu kişi kabul ediyor zaten. Türkiye'de ilk ADSL denemeleri yapıldığı zamanlar, ben de deneme yapan kişilerden biriyim. ADSL denemeleri yaptığımız sıralarda, kablo internet de kullanıyordum (64Kb). O zaman bile pingler iyiydi. Şu anda da öyle. İsteyen deneyebilir, test sonuçlarını da yazabilir.

Kanıtlanır elbette. İzmir'de adsl kullanan arkadaşlardan biri ping hostcini.com yazsın ping sonucu ne olacak? Cevap veriyorum, 5-6 ms.
    Kablo internet kullanan atsın, ping sonucu ne olacak 6-7 belki 8 ya da çok daha üstünde...

• speedtest.net sitesini kullansınlar, daha düzgün bir cevap alacaklardır büyük ihtimalle. Birkaç server'dan yapsınlar testleri. En iyi ping ortalaması kablo internette çıkacaktır, hem de uluslararası alanda.
  • quote:

speedtest.net sitesini kullansınlar, daha düzgün bir cevap alacaklardır büyük ihtimalle. Birkaç server'dan yapsınlar testleri. En iyi ping ortalaması kablo internette çıkacaktır, hem de uluslararası alanda.

speedtest.net flash kullanıyor. Pingi daha bilgisayarın donanım özellikleri bile etkiliyor. Çünkü flash kastırabiliyor. Sorun çıkabiliyor. En temiz yol, başlat-çalıştır-cmd. Bunu herkes böyle kabul ediyor ilk defa sizden duydum, speedtest in ping sürelerinin düzgün olduğunu. Ki herkesin kabul ettiği sorunsuz ping yolu ile adsl daha iyi...
  • İki deneme de aynı siteden yapılırsa, ikisini de etkileyecek demektir. Bu durumda sorun olmaz. Ha, ADSL'i speedtest.net sitesinde, kablo interneti de sizin dediğiniz yöntemle yapsınlar deseydim haklıydınız. Ama ikisini de aynı platformda yapınca, sorun olmaz. Çünkü iki bağlantının testi de etkilenmesi muhtemel faktörlerden aynı oranda etkileneceklerdir. Önemli olan en az pingi çıkaracak olanı bulmak değil, iki bağlantı şekli arasındaki ping farkını görmektir. Bu yüzden speedtest.net en iyi seçim olacaktır.
  • @adamin1i

hocam forum içinde aynı konu 2-3 ayda bir açılır ve tartışılır. Özellikle tarife öncesi ve sonrası.

Forumda arama yaparsanız gerekli yanıtı bulacaksınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.