Şimdi Ara

kablonet ip değişmesi için aklıma gelen yöntem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar daha önce hic sabit ip hizmeti almadım yada kullanmadım.

download yöneticisi olarak jdownloader isimli programı kullanıyorum.Bu programa betikler hazırlayarak adsl kullanıcıları modemi yeniden başlatarak ip değiştirebiliyorlar.Ancak ben kablonet kullanıcısı oldugumdan ip bu şekilde değiştiremiyorum.

Gelelim yöntemimize

2 adet ip adresi satın alsam birinden bir part download ettikten sonra diğer ip ye gecirsem ordan indirmeye devam etsem diyorum ancak bunu nasıl gerceklestirebilirim.

TCP/IP ayarlarını yapabilen bi dosyaya ihtiyacım var bu iş bu şekilde olur diyosanız yorumlarınızı ve neler yapmam gerektiğini anlatabilirseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dizemen -- 25 Ağustos 2011; 22:50:03 >

• zaten hali hazırda sana iki adet ip temin ediliyor. router dan bridge moda geçtiğin zaman ip adresin değişir. böyle bir betik yazabilirsin belki.
  • Arada router yoksa ve direkt modemi bilgisayarına bağladıysan bilgisayarının MAC adresini değiştirebiliyorsan uydunet sunucuları genellikle MAC adresine göre IP ataması yapıyor. MAC adresi değiştiren programlar var ama her ethernet kontrolcüde çalışmıyor

Bahsettiğin şekilde 2 adet sabit IP hizmeti alabilirsin ama her sabit IP 'yi farklı MAC adreslerine veriyorlar. Aynı MAC adresine 2 sabit IP alamazsın

Kablosuz router ile kullanıyorsan router MAC adresini değiştirmeye izin veriyorsa (benimkinde değiştirme seçeneği var) 2 farklı MAC için farklı IP almış olursun, sabit IP aboneliğine gerek kalmaz
  • Bende bu ip meselesini merak ediyorum. Uydunet sabit ip tarifelerinde 1 den fazla ip alabiliyorsun. İsterseniz bakın..
    http://www.kablonet.com.tr/sayfa-35-UyduNet-Uydunet%20Servisler.html

Peki birden fazla ip alanlar nasıl diğer ipleri kullanabilecekler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasanmt20 -- 22 Ağustos 2011; 2:36:40 >
  • arkadaşım ne indireksen söyle sana link atarız gerekirse hesap paylaşımı yaparız
  • birde kablo net ile ilgii sorularını zbu başlık altında sorunuz daha hızlı cevap alırsınız

http://forum.donanimhaber.com/m_6788284/mpage_348/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasanmt20

Bende bu ip meselesini merak ediyorum. Uydunet sabit ip tarifelerinde 1 den fazla ip alabiliyorsun. İsterseniz bakın..
    http://www.kablonet.com.tr/sayfa-35-UyduNet-Uydunet%20Servisler.html

Peki birden fazla ip alanlar nasıl diğer ipleri kullanabilecekler...

Daha önce de dediğim gibi farklı MAC adresleri için sabit IP alınabiliyor. Uydunet modeminiz router özelliğine sahip değilse modemin ethernet arayüzüne bağlanan her farklı PC, farklı MAC adresine sahip olacağından her PC için (farklı MAC için) sabit IP tanımlaması yaptırabilirsiniz. Her PC kendisine atanan sabit IP yi kullanacaktır. Eğer MAC adres değiştirici kullanıyorsanız tek bir PC ile tüm tanımlattığınız sabit IP leri kullanmanız da mümkün tabi

Eğer modem router özelliği barındırıyorsa veya siz modemden sonra router üzerinden interneti dağıtıyorsanız, router kendi MAC adresiyle bağlantı yapacağından ve interneti kendi üzerinden dağıtacağından (Turksat sunucuları sadece routerı ve onun MAC adresini görecektir) bu durumda 1 tane sabit IP almak mantıklıdır. Benim sabit IP aboneliğim var ve bu şekilde kullanıyorum. Eğer ben router ve bilgisayarları modeme birini söküp diğerini tak şeklinde bağlayıp 2 sabit IP kullanmak istiyorum kabloları sürekli sök-tak problem değil derseniz o ayrı tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 23 Ağustos 2011; 9:23:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.