Şimdi Ara

KabloNet FTTH'a geçecek mi? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
9
Favori
27.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tezkehan T kullanıcısına yanıt
    Bize daha kutu konulmadı hocam, ancak saha ekipleri saha dolabına cihaz bağlantılarını yapıyorlar, şu şekilde bina içine kadar koydular fiber kabloları, inşallah eski sistem kurmazlar, yeni sistem talep edicem, yoksa binaca abone olmamızın bir anlamı yok, TTNet fiber var zaten. KabloNet FTTH'a geçecek mi?
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

    İşi alan firma şartnamede belirtilen standartta işi teslim etmek zorundadır, sizin talep etmeniz bir şeyi değiştirmez diye tahmin ediyorum. İşin bir başka yönü de madem yeni bir altyapı çalışması yapılıyor bunu son teknoloji neyse ona göre yapmak lazım.


    Altyapıların da birleştirilmesi gerekiyor. Bunu devlet yapmalı herhalde çünkü firmalara bırakıldığında herkes kendi çöplüğünde horoz olmayı tercih ediyor. Aynı binaya farklı iki firmanın ayrı ayrı fiber çekmesinin mantığı nedir? Boşuna kaynak israfı. Altyapı bir olsun, tüketici hizmeti hangi firmadan istiyorsa alsın. Hizmet veren firma da devlete kullandığı altyapının kirasını versin. Bu kiralama kar amacı gütmeden sadece altyapı bakım, geliştirme ve büyütme çalışmalarına harcansın.

  • Tezkehan T kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam israftan başka birşey değil yemin ederim. Yazık günah oluyor bu milletin parasına.

    Neden eski sistemde ısrar ederler onu da anlamış değilim açıkçası zaten binaya fiberi çekmişsin sadece binaya yeni kutu ve daha kolayca dairelere ince kıl fiber çekilecek. Ama eski sistemde ısrar ediyorlar, ellerindeki eski malzemeleri tüketecekler sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 31 Aralık 2020; 12:10:11 >
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

    Zaten en fazla 100 mbit var neyin fiberini yapacak ?

  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Biraz ileri görüşlü olmak herkes için iyidir.

    Kablonet ana konu da bir arkadaşın paylaşımı:

    "Türksat’ın çıktığı ihalelere baktım.
    15 aralıkta yapılan ihalede Fttb Upgrade node alınmış Docsis 3,1 destekli. "

    Yani ileride artan internet ihtiyacı ve artacak 4K yayınlarıyla mevcutta sistemler yetersiz kalacaktır, güncellemelerle boğuşmak yerine yeni altyapılarında gpon fiber kullanmaları daha mantıklı.

    Bu arada çıkan ihalelerle ve altyapılarındaki donanımları güncellemeleriyle yani kısacası docsis 3.1'le 200-300mbit hızlar gündeme gelecektir. Teoride çok daha yüksek verebilirler 1000mbite kadar. Avrupa'da docsis 3.1 ile veriliyor bu hızlar çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 2 Ocak 2021; 21:56:11 >
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

    Telekom başvurdu diye biliyorum btk ya yüksek hızlar için aylar geçti ses yok hikaye geliyor bazı şeyler artık.

  • AMC A kullanıcısına yanıt
    O konuyu bilmiyorum ama Vodafone kendi fiber altyapısında hali hazırda 200mbit fiber paket satıyor.

    Yine aynı şekilde Turknet Gigafiber dedikleri yeni altyapılarında 1000 mbit veriyor. Üstelik upload hızları da oldukça yüksek.
  • Ben de Bursa Mudanya Guzelyalida oturuyorum, bize de gecen hafta tesisat geldi, muracaat ettim etmesine de bunlarin sacma AKN tarifesine ayar oldum,ortada bir adaletsizlik var benim almayi dusundugum paket 100mb olan, gunduz evde olmadigim saatlerde 100mb hiz var lakin tam bana lazim olan saatlerde hiz %75 dusecek. Suan aboneligim baslamadi basladigi gibi ilk itirazim buna olacak.




    KabloNet FTTH'a geçecek mi?

    AKN hizlarinda da kendi aralarinda bir oransizlik var, 100mb olandan %75 hiz dusururken digerlerinde bu oran daha farkli, ortalamaya bakiyorum %66, herkesten %50 dusurdum yada %60 dersin anlarim bir adalet olur ama ben 100 parasi oderken neden bu kadar cok kesintiye ugruyorum, kendi iclerinde celiskideler.


    Asagidaki taboda en ustteki mevcut durum ve oranlari, ortalamaya gore ve en dusuk/en yuksek oranlara gore olmasi gerekenler de asagidakiler.

    Dedigi gibi ilk isim buna itiraz etmek olacak, BTK/CIMER/Tuketici Hakem Heyeti artik hangisinden birsey cikarsa.


    KabloNet FTTH'a geçecek mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agulec -- 3 Ocak 2021; 13:58:33 >




  • agulec kullanıcısına yanıt

    aralarında 5 lira fark olmasa ben 50 mbit alırdım herhalde bence de 25 mbit çok az kalıyor

  • gecen ankara cankayada 3gun ugrastilar bizim siteye kavunici kablolar dosediler. sorayim bakayim turksatmi geldi. superonline fiber vardi zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayfunak T kullanıcısına yanıt
    Telekomda olabilir
  • Bizde Fiber geliyor diye her tarafa afiş astı başkan ama binaya gelen kablo coax. Allah'tan Turknet var 100 mbit VDSL te bu lanet firmaya muhtaç değilim çok şükür.

    KabloNet FTTH'a geçecek mi?
    KabloNet FTTH'a geçecek mi?
    KabloNet FTTH'a geçecek mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fakasupi F kullanıcısına yanıt
    Hala yeni hatlara bu kabloyla internet mi çekiyorlar (?) Ayıp yaptıkları genelde hep turuncu kablo ile çekiyorlardı yeni internetleri size neden acaba Coax ile geldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orktas O kullanıcısına yanıt

    Ben işe giderken siyah kablo vardı dikkat etmedim..işten geldim siyah kabloyu coax olanı çekmişler binaya .. sarılı turuncu da vardı dışarıda coaxin yanında muhtemelen fiber kabloydu ama neye göre çekiyorlar hiç sormadım binaya girince coax olduğunu fark ettim sonra baktım elemanlar gitmiş :) sormaya fırsat bile olmadı maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 5 Ocak 2021; 17:34:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fakasupi F kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef fiberi binaya kadar çekip dairelere anten kablosu çekiyorlar, çok yeri aradım ,sordum soruşturdum ama anladığım,edindiğim izlenim şu ki zengin elit bir muhitte vs. Oturmuyorsanız sizin evinize kadar fiber çekmezler.. Gpon vermezler bunlar.

    Şu şekilde kutudan anten kablosu çekiyorlar adına da fiber ve yeni sistem diyorlar.. Sadece kandırmaca başka birşey değil. Ellerindeki eski sistemleri ve malzemeleri bu şekilde fakir bölgelere gönderiyorlar ve eritiyorlar kısacası... Sınıf farkını yüzlerimize vuran firma kendileri,benim gözümde artık.
    KabloNet FTTH'a geçecek mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 5 Ocak 2021; 17:3:39 >




  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

    Doğru tamam, ben ara sokak diye degerlendirdim durumu ama dediğiniz şekilde olabilir. Ben o kutunun geleceği yere güzel bir yazı yazayım da bari vaad edilen ile yapılan bağlantının ne olduğunu görsün millet. Sokagimizda fiber kablo ile bağlantı sözü var koskaca asılı afişle. Bi halt olacağından değil ama karınca misali tepkimizi koyalım gerekli mercilere yazılı ve sözlü iletelim durumu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fakasupi F kullanıcısına yanıt
    Yine de vaat edilen hızları alabilirsiniz, sadece ping yüksek şekilde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fakasupi F kullanıcısına yanıt
    Hocam müşteri hizmetlerini kaç kez aradım, şikayetvara yazdım, da, gruplarda vs yazdım, saha ekipleriyle konuştum ama nafile maalesef, fiber çektik diye reklam yapıyorlar sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 5 Ocak 2021; 17:9:20 >
  • orktas O kullanıcısına yanıt

    Kısa vadede hiç geçmeye niyetim yoktu zaten sadece ileriye dönük doğru düzgün bir alt yapı olsun belki ileride lazım olur düşüncesindeyim fiber sonuçta baya bir zaman fayda sağlardı. Ama 40 yıllık teknolojiyi yeni alt yapıya dahil etmenin ellerinde kalan malı kakalamaktan başka bir izahati olamaz. Hadi benim 100 mbit VDSL alabildiğim Turknet baglantim var ya adsl ile 8 veya 16 mbit ile fiber beklentim olsaydı tam bir hüsran olacaktı. Yazık ya ayıptır...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

    hocam size kutu takıldımı bize ne gelen var ne giden birde utanmadan mahallede her yere stiker gibi yapıştırmışlar mahallenize fiber geldi diye yöneticiyle konuştum yöneticeye eger g pon ankestere kutusu yerine gösterdiğin kutuyu takarlarsa sakın taktırmayın o kabloyuda münasip bir yerlerine çeksinler dedim bakalım görecegiz eski sistemi iteleyeceklerse kesinlikle binaya taktırmayacagız 100 mbt vercekler en aktif oldugumuz zaman 25 mb böylesi çakallıgın tarihte eşi benzeri yok paramla rezil olmaktansa hiç bulaşmam daha iyi

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.