Şimdi Ara

KabloNet FTTH'a geçecek mi? (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
9
Favori
27.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kürşattiğin77 kullanıcısına yanıt
    Bize de henüz kutu takılmadı ama binaya kutu koydurma taraftarıyım açıkçası diğer isslerin ne yapacağı belli olmaz, çeşitlilik ve rekabet iyidir diye düşünüyorum.

    Şahsen ilerde kutular değişirse kolayca g-pon'a geçiş yapılabilir diye düşünüyorum,Sonuçta bina kutusuna kadar fiber çekili. Ancak ne zaman getirirler,g-pon'a güncellerler muamma tabiki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 5 Ocak 2021; 21:22:13 >
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

    Bunlar anladıgım kadarıyla son dakika ortalıgı bulandırmamak adına ve herkes telefonla g pon olacakmı sorusuna muhattap olduklarından gizlemek adına kutu koymuyorlar komşuya arattırdım onada biz bilmiyoruz depodan malzame gelmesini bekliyoruz gibi bi şey demişler bence ellerindeki eskileri iteleyecekler son dakika elimize bunlar göndermişler ayagına eskileri iteleyecekler. Akdere konusunda foto atmıştım kutuları bahçeye koymuşlar sabahına kutuları toplamışlar kimi kandırıyorsunuz elimizde malzame yok diye .Görüşünüze saygı duyuyorum ama ben yöneticiyle konuştum ve binaca ya yenisini takarlar yada eski kutuyu taktırmayacagız o kabloyu boş boş beklesinler buna sebeb ellerindeki stogu eritikten sonra eninde sonunda o g pona gececeklerdir şimdi kutuyu koydurusanız o kutuyu sittin sene degiştirmezler bunu çok iyi biliyorum

  • Kürşattiğin77 kullanıcısına yanıt
    Fiber çekip eski sistem kablolarla eve getirmek tam anlamıyla insanları aptal yerine koymaktır, rezilliktir, kandırmacadır zaten. Şimdi her yere reklam basıyorlar fiber çekiyoruz diye.

    Herkes biliyor ki bu sistemde pingler yüksek olacak, eski rezil bir sürü sıkıntısı olan iade edilen modemler verilecek vs vs. bir sürü sıkıntısı çıkacak, madem fiber çekiyorsun tam çek. Yeni yatırım yapıyorsun ama binaya eski sistem döşüyorsun, eski modemleri veriyorsun, ee ben ne anladım bu işten ?

    Bizim binada Türk Telekom fiber kutusu var zaten, hali hazırda turknetten 100 mbit hız alıyorum. Neden geçeyim size ? Şubatta zaten zam koyacaklar tarifelere ? Senin ne farkın var ? Bana yeni sistem(GPON) getirmezsen neden seni tercih edeyim ki Turksat? E biraz mantık ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 5 Ocak 2021; 22:0:6 >
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

    hocam dediğinize katılıyorum insanları aptal gibi görmek kim ne yapıyor belli degil akdere konusunda knucker3 dedikleri dogruysa vahim binaya kablo çekilmiş adamlar altyapı için imzaya gelmişler yani neresinden tutsan çapsızlıgın zirvesi yav hiçmi projede çalışanlar biz şu mahaleye yada sokaga binalara koblo çektik şun binalara kutu taktık filan söylemiyorlarlar ekiplerin hiçbiri birbirinden haberi yok teleofonda konuştuklarımın zaten dünyadan haberi yok bileninde acziyet içerisinde kıvranması pişkin pişkin konuşmaları acaip irrite oldum bunlardan o kadar para verecegim en aktif oldugum zaman hızı 4 de 1 e düşürecekler oldu canım paramla ne diye rezil olacagım ki zaten şansınıza 100 mb alıyormuşsunuz ben kendi fikrimi söylüyorum sizdeki gibi 100 mb alsam kapıdan içeri sokmam senin hız düşürmene ne diye durduk yere muhatap olayımki zaten bu akıllı saat denen saçmalıgın izahati yok zaten

  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt
    Tespitiniz tamamen yanlış, kablo net iyi semtlere 90lı yıllarda ilk altyapıyı kurmuştur, neredeyse tamamı coaxional sistemdir, yeni yerlere yeni yatırımları fiber yapıyor, iyi semtlerden zaten mevcut şebekesi var, fiber yeni alt yapılar bilakis yeni gelişen semtler, tespitiniz tamamen ters yönde olmuş, ayrıca coaxional ile fiber alt yapısı tt deki DSL sistemler kadar fark yaratmaz, aradaki farkı normal bir kullanıcı fark edemez, max 10 ms Ping belki fark eder, kablodaki fiber seçimi abone ile ilgili bir husus olmayıp firmanın kendi alt yapı geliştirme stratejisi ile ilgilidir, sol fiberden sonra en güvenilir ve ekonomik bağlantıdır...
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Hocam Gpon çekilen arkadaşlarla da konuştum rahat olun hangi mevkiilerde ,nasıl yerlerde oturuyorlar,belli insanlar hepsi. Müşteri hizmetleri de tatlı konuşursanız size hangi semtlerde sitelerde yeni sistemlerin olduğunu söylüyor. Benim kanaatim bu yönde gelişti. Ve kimse kusura bakmasın sınıf farkını konuşmalardan sonra daha çok hissettim. İşin özü şudur binaya kadar fiber çekip eski sistem kurmak. İnsanları kandırmaktır başka birşey değildir.

    Ben neden +10ms fark isteyeyim ki ? Ben oyun oynuyorum, canlı derslere, toplantılara katılıyorum(upload yetersiz kalıyor bunlarda o da ayrı bir sorun) Zaten 100mbit alıyorum TT fiber kutudan ? Bana yeni sistem getirmezsen ben neden sana abone olayım ??

    İnanın günlerdir şikayet forumlarında sitelerinde şikayet okuyorum, eski sistemlerin sorunları o kadar fazla ki insanlar bıkmış, yılmış durumda. Ve bunları görüp altyapısı gelmiş potansiyel bir müşteri olarak tabiki GPON sistem talep edeceğim. Neden eski sistem istesin insanlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 5 Ocak 2021; 22:27:6 >
  • Bu konu çok karman çorman olmuş, kablo net dediğiniz sistem, kablo tv şebekesi üzerinden internet hizmetidir, size en iyi en hızlı bağlantıyı yada eve kadar fiber diye bir hedefi yok, ekonomik fiyata internet, analog tv, digital tv ve telefon gibi tüm hizmetleri bir arada sunan bir kamu firmasından bahsediyoruz, adamlar bölge alt yapısına göre çeşitli sistemler kuruyor, kimsenin özel ihtiyacına göre bir yere fiber bir yere coaxional fln kurulmuyor.

    Binanıza kutu kurulumu için sizden bir ücret talebide yok kimsenin, ister kullanın ister kullanmayın, ama unutmayın ki kablo alt yapısı olan apartmanlarda bir süre sonra ezici bir şekilde f/p oranının yüksekliği ile kablo tv extrem ihtiyaçları olmayan normal abonelerin abonelerin çoğunu topluyor...
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Hocam ben iki senedir belli aralıklarla bölgeme Turksat altyapısı gelmesi için dilekçeler yazan ve talep eden birisiyim.

    Yazdığım dilekçe sayısı 10'un üzerindedir. Çoğu dilekçeme cevap "altyapı yatırım bölgesinde olmadığnıız için" gibi gerekçelerle reddedildi şeklinde cevap geldi. Ancak yılmadan talep ettim ve son iki dilekçeye cevap gelmemişti ki sabah kazı sesiyle uyandım. Mahallede kablonet çalışanları gördüm.

    Demem o ki siz talep etmezseniz kimse sizin ayağınıza hiçbirşey getirmez. Bizim milletimiz (genelliyorum ama ) talep etmeyi bilmiyor maalesef.

    Şimdide iş işten geçmeden GPON talep ediyorum. Gelir gelmez orasını bilemem ama elimden geleni de yaparım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 5 Ocak 2021; 22:39:6 >
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt
    Ben müşteri hizmetleri ne der bilmem, kendi gözümle gördüğümü bilirim, İzmir’in hiç bir iyi semtinde fiber alt yapı yok, Bornova, mavişehir, Alsancak, Karşıyaka gibi tüm semtler coaxional sistem, Körfez mahallesi, Çiğli gibi yeni gelişen dandik muhitlerde dediğiniz gpon uygulaması var sadece, Alsancak ve Bornova da bulunan iki adresinde en az 20 hatta 25 yıldır önce docsis 2.0 günümüzde 3.0 ile kullanıyorum, hiç bir sorun yaşamadık bunca yıldır, bizde bu ara evde karı koca evden çalışıyor bir sürü toplantı yapıyoruz derse katılmıyor bizzat ders veriyoruz 25mbps/5 mbps bağlantı ile bu dedikleriniz çatır çatır yapılıyor.

    Bir önceki mesajda dediğim gibi kablo tv alt yapısı yeni değil ülkenin en eski omurgalarındandır, yeni olmak gibi bir hedefi yoktur, size ucuz fiyata 3-4 hizmeti birden sunmaktadır.

    Ayrıca son dönemlerde bazı firmalar zaten kullanılmadığı için çok extrem bağlantılar sunuyor, hiç ihtiyaç olmayacak bir 100 mbps ye 5x para vermektense ihtiyaç olacak 25 mbps ye 3x para vermek daha mantıklı bir seçim değilmidir, bir ev kullanıcısı 100 mbps hızı asla etkin bir şekilde kullanamaz, iş yerimde 100 mbps bağlantımız var yaklaşık 30 bilgisayar vpn üzerinden merkeze bağlı çalışıyor, hat kapasitesi %50 ye ulaşmıyor bile, bu sistemde tüm telefon, yazıcı ve tarayıcı ve kameralar bağlı onları saymıyorum bile...
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt
    O hizmet siz talep ettiğiniz için gelmiyor, bölgesel genişleme planı yapıyorlar, bazen kamu kuruluşlarına hat çekerken güzergahtaki yerleri besliyorlar, benim 15 yıldır etrafında tüm binalarda hizmet olan bölgede hizmet alamadığım adresim var, yazıyı bırak fiziki olarak defalarca gittim görüştüm yine olmuyor, bir kamu kurumu gelen on dilekçeye göre işlem yapmaz...
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin taleplerinizin gerçekleşmemesine üzüldüm, umarım bir gün gerçekleşir ancak dediğiniz gibi eski altyapılarda çok zor. Demem o ki vazgeçmeyin.
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt
    Abi bölge müdürlüğü baş mühendisi bölgesel ihaleye çıkıyoruz, böyle yazıyla çiziyle yapılacak işlem yok diyor, daha neyine başvurayım sol fiber var adreste, gelirse ucuz diye kullanırız getirmezse keyfi bilir, defalarca gittim aylık 30 TL ucuz olacak diye dahada uğraşmam.
    Tek bina için kazı izni alamam diyorlar, birde zengin muhit fln diyorsunuz ya 3 milyonluk evlerin olduğu 3 blok 24 daireli site burası...
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Hocam benim bu kadar mücadele vermem neden sizi bu kadar rahatsız etti anlamıyorum.

    Taleplerinizi iletmeye devam edin pes etmeyin, gerekirse araya adam sokun herşeyi usulüne uygun olarak yapamazsınız, ülke de işler nasıl yapılır az çok bilen insanlarız sonuçta. Her zaman daha üst bir mercii vardır. Demek ki yeterince mücadele verememişsiniz. Bunları da biz mi söyleyeliyim Allah aşkına !

    Yazacaklarım bu kadar. Hayırlı akşamlar. Bildirim giden (varsa rahatsız olan) şimdiden kusura bakmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 5 Ocak 2021; 23:12:4 >
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt
    Abim beni niye rahatsız etsin, ayağına kadar ülkenin en f/p iss si gelmiş hayırlı olsun, ben bu dediğin süreçleri yaptım 7-8 yıl defalarca yazdım, görüştüm, gittim geldim, makamımı kullandım o tip şeylerde yaptım, ama artık yeter, heriflerlin umrunda değil, seni beni takan yok, adam para kazanacak ben 30 TL az ödeyeceğim diye uğraşamam daha fazla, benim için bulunmaz hint kumaşı değiller...
  • İstanbul Sultangazi uğur mumcu mahallesi yeni döşendi hatlar kutular yeni takıldı turuncu kablolar sokaktan binanın girişine ve kutuya da turuncu kablo bağlandı altyapı sorgulama da hala gözükmüyor herhalde test yapıyorlar daha sadece bir tane sokakta gözüküyor işin ilnginci bazı apartmana gpon test yaziyor bazı daireye sadece test yaziyor

    Bakıp göreceğiz artık de daireye kablo çekince gpon mi normalmo anlarız
  • Tezkehan T kullanıcısına yanıt
    Sultangazi ye takılan kutu da böyle turuncu kablo
    Beni güldüren yıl 2021 biz fiber gelecek diye seviniriz

    6 MB adsl 72 TL vermek ağrıma gidiyor.ona da 15 ay taahhüt var Vodafone nasıl cayma bedeli vermeden yırtarım diye araştırıyorum bilen varsa yardımcı olsun arkadaşlar
  • Wakanda W kullanıcısına yanıt

    Bize de Şahin kutudan koymuşlar, sözde 2021 Gpon yeni sistem olacaktı. Bi yol olmaz bu Uydunetten. 10 sene daha akıllı sınırsız tarifeleri satarlar millete eski sistemleriyle.


    KabloNet FTTH'a geçecek mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KabloNet FTTH'a geçecek mi? KabloNet FTTH'a geçecek mi?
    Arkadaşlar bize konulan kutu bu. M.h. gpon değil diyor. Yapan elemanlar gpon diyor. Vodafone saha satış ekibi grldi onlarda gpon dedi. Ne bu kutu hiç kimse de böyle kutu görmedim. Forum da.
  • Hocam kablonun üstünde yazanları atarmısınız
  • Furbil1596 F kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi çıkamam zaten yüksekte ama şöyle yazıyordu. Türksat fiber optical cable
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.