Şimdi Ara

KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
772
Cevap
31
Favori
126.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kabloluda sorun yaşamıyorsanız kıyın biraz paraya wifi 6 router alın geçin. Vaktinize yazık. Belki daha iyileri vardır veya daha düşüğü işinizi çözer belki ama bu işinizi çözer. 380 metre kare evde 2 tane kullanıyorum. 40 tane cihaz bağlı en ufak yavaşlama tekleme yapmıyor. Aynı anda ağır yüke giren cihaz sayısı 2 ama telefonları da sayarsak toplam 4 ama pek aynı anda kullanılmıyor. AX6000 geliyor veya wifi6E modelleri de alabilirsiniz. Ama ben şahsen wifi 7 bekliyorum.

    Cin malı yeni kablonet modemin wifisi iyimiş ama coexsiel sinyal olayı iyi değilmiş. Teknik ekip öyle dedi. O yüzden en iyi çözüm. Netmaster 401 yanına router almak min ax destekli wifi6 mesh desteği olan bir router. Nvidia shield pro ile local 4k videoları wifi üzerinden takılmadan oynatabiliyorum. VR gözlüğümü kablosuz wifi üzerinden kullanabiliyorum. Bunlar çok güç isteyen şeyler. Streamerlar da max 100 mbit ile sınırlı olduğum için. Onu fazlası ile karşılıyor. Böyle bir cihaz aldıktan sonra sorun yaşıyorsanız. Kablonet ile çözmeniz lazım. wifi şu bu kablonet çözüm üretemez. Evdeki cihaz sayısı bile modemleri kilitleyebiliyor. netmaster broadcom cip olduğu için ben broadcom cipli router aldım.


    Yaz ayları geldi verdikleri modemler ısınacak. O yüzden birde fan üfletebilirsiniz. Ürün açılınca garanti dışı kalacağı için ben dışardan fan üfletiyorum. En azından bir serinlik veriyordur.





  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt

    Türksat cihaz kaydını yaptı mac adresini tanıdı. sadece internet gelmedi. ama tekrar bağlayıp Türksat a mail atacağım. Teşekkür ederim. olursa 1 ay içinde cevap veririm.


    mac adresini tanımamasının sebebi aldığınız arris firması ile iletişime geçip modem bilgilerini verdikten sonra internet sağlayıcınızın yani TÜRKSAT ın koaksiyel kablo kullandığını söylüyorsunuz ve ayarlanıyor.Daha sonra Tüksatı arayıp mac adresini tanımlatabiliyorsunuz.

  • Valla hocam bölgeden bölgeye upstream aralıkları değişiyor. Eskiden benim bölgemde 41 - 55 gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam. (Modem arayüzünden bakabilirsiniz.) Böyle durumlarda ikna edebilirseniz modem tek kanala (41 olana) bağlanıyor ama diğer kanal 5-45 aralığının dışında olduğu için (55 olan) ona bağlanamıyor. Forumda birisi bu şekilde tek upload kanalıyla 5-45 modem kullanabilmişti ama türksat bu duruma sıcak bakmıyor, altyapıyı etkilediğinden yeni 5-45 modem aktifleştirmiyor diyorlardı. Şu an modemden baktığımda 55 ve 61 gözüküyor mesela upstream kanalları, dolayısıyla ne yaparlarsa yapsınlar benim bölgemde 5-42 modemin çalışması mümkün değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt

    Yanıt için teşekkür ederim . Yanlız https://community.surfboard.com/ Forum sayfasından gelen yanıtı paylaşmak istiyorum. "Temel olarak modemdeki yazılımlar sadece İnternet servis sağlayıcısı tarafından güncellenecektir, bu nedenle yazılım aralığı hakkında bile onlar tarafından onaylanacak ve onaylanacaktır. Kablo Operatörleri (MSO'lar), hangi kablo modem/ağ geçidi donanımının kurulmasına izin verecekleri ve kullandığı bellenim üzerinde tam kontrole sahiptir, bunun nedeni, ARRIS modeline bağlı koaksiyel kabloya sahip olmalarıdır, çünkü Firmware güncellemeleri gönderilir onlar tarafından ve gerekli herhangi bir güncelleme de. İlişkili ürün yazılımı güncellemeleri, kablo operatörü tarafından otomatik olarak dağıtılır. Bu, yalnızca bir ARRIS uygulaması değil, herhangi bir kablo cihazı üreticisinin gerekli uygulamasıdır."





  • google translate ile beyin yakmana gerek yoktu ama neyse :) yazılım güncellemelerini isp dağıtır doğru, ama bu şartlarda motorola/arris ile bağlantılı ise dağıtır, yani kendi altyapısında destekli cihaz olarak satışını yapmıyor/yaptırmıyor ise güncelleme falan vermez. kablonet herhangi bir şekilde netgear, motorola, arris, hitron vs. gibi üreticilerle muhatap değil. dolayısıyla aldığın cihaz hangi firmware sürümüne sahipse modem ölene kadar o sürümde kalacaksın. ha bu bir problem mi, bazı durumlarda evet. örneğin senin modemin puma 6 chipset içeren sakat cihazlardan biri. bu cihazlar çok sayıda güncelleme aldı, yine de tam olarak düzelmedi. haliyle eski sürümlerden biriysen ve sıkıntı yaşarsan modem çöp olur. o yüzden amazon, newegg vs. alışverişi ise ve iade edebiliyorsan et, ilk ay içerisinde gümrük vergisini de geri alırsın malum. yerine router özelliği olmayan hitron falan gibi eşdeğer fiyatta olan bir docsis 3.1 modem al, türkiye'den de uygun fiyatlı keenetic, xiaomi vs. bir router alır mevzuyu kapatırsın.


    kablo modemlerin tamamı belli bir standarta sahip config dosyaları üzerinden çalışır, hız olsun bağlantı frekansları olsun bu dosyada cmts tarafından otomatik ayarlanır. teknik ekip bu tarz ekosistem dışı cihazlara elle config dosyası yazıp belli sabit değerler atayarak işlem yaparlar. haliyle modem de mac adresi üzerinden sisteme bağlantığı zaman cmts üzerinden bu config dosyasını çeker. yani kablonet provizyon vermeden modemi aldıktan sonra direkt arris ile iletişime geçmen de onlara herhangi bir şekilde cihaza erişim imkanı sağlamaz. sadece lokal olarak tftp sunucu kurarak bir config basıp yeni firmware atabilirsin, ama kablonet ağına ctms tarafında provizyon verilmediği için yine bağlanamazsın. kaldı ki üreticiler de zaten bu dosyaları güvenlik gerekçesiyle paylaşmıyor. eskiden netmaster cihazların firmware dosyaları ortalıkta dolaşırdı mesela teknotel'in sitesinde, sonradan onlar da uyandı mevzuya :)


    yukarıda bir arkadaş yazmış, 5-65mhz us cihaz gerekiyor diye ki onu alsan o da çalışmaz. o cihazlar eurodocsis 3 standardına sahip, ama kablonet altyapısında amerikan sistemini kullanıyor. dolayısıyla sorunsuz kullanmak için alacaksan ya docsis 3.1 ya da docsis 3 ama 5-85mhz us cihaz alacaksın. aşağıdaki linkte certified and qualified devices kısmına tıklarsan bir spreadsheet indirecek. orada hangi cihazın ne olduğu yazar. dediğim gibi iade imkanın varsa hiç düşünmeden gönder, artık yeni alacağın cihazı da buradan doğrulayarak al.


    https://www.cablelabs.com/certification





  • biliyorum aramizda öle dostlarimiz var ki standartlar cok yuksek 300 dolarlik modem de olsa alirlar ama nacizane tavsiyem ares, motorola ..vb modemleri yurtdisindan almamaniz ..buradaki H&D tarzi iyi modemleri alıp cok cok iyi bir router ile bridge moda alip ana modemi unutmaniz ..


    keza yurtdisi modemlerin firmware atilmasi ve hat degerlerinin turksata gore ayarlanmalari gerekiyor bu da 6 ay da bir yada yılda 1 cok uzun sureli internetsiz kalmaniza sebep verebiliyor .


    Keske turksat su H&D modemi satsa tabi yada daha guncel daha iyi modemleri tr 'ye getirse onlari satsa & kiralasa...nedir olaylari 10 yıldır anlamis degilim ..Netmaster de takılı kaldik ..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 10 Temmuz 2023; 18:33:10 >
  • Hocam arkadaş yanıtlamış ama tekrardan yazayım :) Cihaz 5-42 olarak üretildiği için, buna göre pazarlanıp sertifika aldığı için yazılımla bunun yükseltilmesi pek mümkün değil. (Donanımsal olarak 5-85 desteklese bile üreticinin kişiye özel böyle bir yazılım yazması pek mümkün gözükmüyor.) Forumda biri zoom modem almıştı. Özelliklerinde/sertifikasında 5-42 yazsa bile daha yüksek frekanslara bağlanabiliyordu. Muhtemelen cihaz donanımsal olarak daha yüksek frekansları destekliyor ama sertifikayı 5-42 olarak almışlar ve yazılımsal olarak bu frekanslara bağlanmasına bir engel koymamışlar. Bu durum istisna gibi bir şey. Normalde 5-42 diyorsa 5-42'dir, daha yüksek frekanslara bağlanmaz :)

    Onun dışında en az 5-65 derken türksat'ın dediğini söylüyordum ha :) Eurodocsis olmayan, en az 5-65 upstream aralığını destekleyen diyor türksat. Amerikan docsis standartında 5-42 ve 5-85 var. 5-65 eurodocsis'te kullanılıyor. Eurodocsis bizde çalışmıyor. Dolayısıyla 5-85 mhz'lik docsis cihaz almak lazım. Aman standardına bakmadan 5-65'i görüp eurodocsis cihaz almayın sonra :)

    Onun dışında dikkat edilecek diğer bir şey sertifika listesinde bazı cihazlar 5-42/5-85 mhz olarak gözüküyor. Bunlar çift mod cihaz olarak geçiyor. Bunlardan koşarak uzaklaşmak lazım :) Bu cihazlar yazılıma göre 5-42 ya da 5-85 olarak, iki şekilde çalışabiliyor. Forumda biri almıştı ve üzerinde 5-42 yazılımı ile gelmiş cihaz. Bir türlü bağlantı kuramıyordu. 5-85'lik yazılımı attırıp kullanana kadar modem üreticisi - türksat arasında mekik döşeyip bayağı uğraşmıştı. (Türksat modem üreticisi ile görüşün diyor, modem üreticisi servis sağlayıcınız ile görüşün diyor. Yazılımı da bir tek servis sağlayıcı atabildiğinden, zar zor uğraşıp türksat'ı ikna edip modem üreticisinden yazılımı almasını sağlayarak 5-85 yazılımını attırıp kullanabilmişti cihazı.) Dolayısıyla tek başına 5-85 mhz yazan cihaz almak en temizi :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • moonstar22 M kullanıcısına yanıt
    Durum nasıl hocam? Geçenlerde bir arkadaş ta yurtdışından Fritzbox 6660 almış onda da benzer durum oluşmuştu. Sonra modem yurtdışına değişime göndermişti.
    Fritzbox 6490 Türkiyede sorunsuz çalışıyor. Mac adresi bildirmebniz yeterli.
    Aslında birçok kablo modemde bahsettiğiniz konu var. Servis sağlayıcılar bazı ayarları yapıyor ve başka servis sağlayıcıda çalışmıyor. Ama mağazadan alınan versiyonların çalışması gerekir.
    İade etme imkanı yok mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 6 Ağustos 2023; 7:50:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eskiden bir uygulama vardı, Türksat sabaha karşı 4 gibi modemi yeniden başlatırdı. Bilgisi olan var mı bu uygulamanın devam edip etmediği hakkında? Netmaster'ı aradım ama pek bir şey hatırlamıyorlar gibi konuyla ilgili olarak KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? 

  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    Malesef her türlü uğraşa rağmen durum çözülmedi. Dediğiniz gibi bazı frekans aralıkları çalışmıyor. TÜRKSAT'ın Yazılım olarak üretici firma ile görüşmesi gerekiyor. Yurt dışındaki forum sayfasında da net şekilde ifade ediyorlar ama TÜRKSAT bunu tercih etmiyor diye düşünüyorum. Gerçi Türksattan bir arkadaş fiber kablo olursa sanki kullanılabilir gibi ifade de bulundu. Bölgemde fiber kablo yok.Sanırım 2. el yurt dışına satmam gerkecek yada çöp.

  • Dracos D kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim. Çok açıklayıcı yazmışsınız. Her şey dediğiniz gibi. İş işten geçtikten sonra anladım. Cihazı 2. el olarak ebuy üzerinden satmayı deneyeceğim.


    Özellikle modem alacak arkadaşlar için verdiğiniz linkteki https://www.cablelabs.com/certification

    (5-85mhz us cihaz alacaksın. aşağıdaki linkte certified and qualified devices kısmına tıklarsan bir spreadsheet indirecek.)

    excell dosyası çok kullanışlı. Çok teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonstar22 -- 20 Eylül 2023; 7:10:13 >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.