Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (645. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
65.559
Cevap
418
Favori
3.531.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 643644645646647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Computeus

quote:

Orjinalden alıntı: saki3885

KARDEŞİM benim sorunum var yardımcı olurmusun modemim aynısı uydunet ... modemin içine girip reset atamıyorum modemin arkasındada rest tuşu yok ne saçma iş anlamadım ... rapid ve benzer sitelerden indirme yapcam yapamıyorum ....bide sınırsız internete geçtim bi işe yaramadı bu modem yüzünden netmaste cxc150...

Uydunet te modeme reset atmanız ip adresini değiştirmez. O nedenle modem resetleyerek rapid için avantaj sağlayamazsınız.

UyduNet'te İp Değiştirmek

Bu konuda biraz araştırma yapıp 1-2 kod sayesinde Kablonet kullanıcılarınında IP değiştirebilmesinin mümkün olduğunu anladım.
    İşte yapılması gerekenler…

Boş bir notepad belgesi açalım ve aşağıdaki kodları içine kopyalıyalım.Kaydederken uzantısını .txt değilde .bat olarak kaydedelim.

ipconfig
    ipconfig /release
    pause
    ipconfig /renew
    pause

Sonra oluşturduğumuz .bat uzantılı dosyaya tıklayalım ve tıklar tıklamaz internet bağlantımız kopacaktır.Sonra modemin elektrik kablosunu çıkartıp 10 saniye bekliyoruz ve yenide modeme takıyoruz.Status ışığı yanana kadar bekliyoruz.Ve .bat uzantılı dosyadayken SPACE tuşuna basıyoruz ve IP’miz değişiyor.

veya alternatif olarak şu işlemide yapabilirsiniz

Başlat Menüsünden Çalıştır Seçeneğine tıklayın

Karşımıza Gelen Ekrana cmd Yazın

Karşımıza Gelecek Olan Dos Ekranına ipconfig Yazarak kendi ip numaramıza bakın

Aynı Pencereye Bu Sefer ipconfig /release yazıyoruz. Ve Bağlantıyı Serbest Bırakın

Ardından Kablo Modemimizin Fişini Çekiyoruz Bi 10 Saniye Kadar Bekleyin
    10 Saniye Sonra Kablo Modemimizin Fişini Taktıktan Sonra Aynı MS-DOS Penceresine ipconfig /renew Yazın
    bu işlemlerin ardından size yeni bir ip numarası veriliyor.

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 26 Mart 2009; 3:29:04 >

• hocam bende her ihtiale karşı senin yaptığını yapacam
    bugun servıs elemanları gelecek onlar yanında modem bulunduruyorlarmış netmaster ama hangi modelini bilmiyorum
    bu iki modem arasnda ne gibi farklılıklar var ? 560 ile 700V arasında
    birde bu uydunetin kendi sattığı modem hangisi bilen var mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Realknight

şu an ankara çankaya dikmende kablo kullanıpta sorun yaşayan varmı acaba, sorun bendenmi yoksa turksattanmı onu bi anlayayım.

Ben sokulludayım problem yok
  • ip yi değiştiremiyorum dediklerini yaptım bu arada bağlantı düzeldi (Yer: Kocaeli/Merkez)
  • Arkadaşlar geri döndüm; yılların kablo internet kullanıcısı olarak taşınma yüzüden mecburen bir kaç ay ADSL kullandım ve nihayet kablo internete (uydunet) geri dönüş yaptım. Aşağıda sinyal değerlerim ve ADSL ile Uydunet karşılaştırmalı hız testlerim var.

KABLONET [ANA KONU]

Biri (Koç.net)
    KABLONET [ANA KONU]

KABLONET [ANA KONU]

Türksat Uydunet
    KABLONET [ANA KONU]

KABLONET [ANA KONU]

Yurtiçinde Uydunet çok iyi gözüküyor ama yurtdışında özellikle ping'ler oldukça kötü çıkıyor.

Sabah yüklüce bir download yaptım, download hızında problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 26 Mart 2009; 11:06:49 >

• skynet o6 ve civan arkadaşlar çokkkkk tşkkür ederim ilgilendiğiniz için allah arzı olsun... o dediklerinizi boş bi zamanımda uggulayacam umarım olur...
  • ttnetten 512 sınırsız uydunete geçecem acaba benden kablo tv parasında alacaklarmı mecburmuyum kablotv izlemeye vede bi çoklayıcı alsam kablotvde seyredebilirmiyim beleşten
  • quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

özellikleri

NetMASTER CBW-700V wireless kablo modem ile hem kablo internet şebekesine bağlanarak internet erişiminizi alabilir, cihaz üzerinde bulunan 4 LAN ve 1 USB portu ve ile eviniz/ofisinizdeki 5 bilgisayara kablolu paylaşım yapabilir, hem de kablosuz olarak 54 Mbps hızında istediğiniz sayıda bilgisayarla kablo internetinizi paylaştırabilirsiniz.

Teknik Özellikler
    Docsis/EuroDocsis 2.0
    WPS (Wireless Protection Setup) desteği
    4 adet RJ-45 Ethernet Portu (10/100 Mbps BaseT MDIX)
    1 adet USB Portu (USB 1.1 12 Mbps)
    2 adet RJ-11 (FXS) portu
    WEP şifreleme
    WPA/WPA2 şifreleme
    MAC adres filtreleme
    Downstream frekans set edebilme özelliği
    MSO SNMPv3 uzak network yönetimi
    Docsis 1.0/1.1 için MIB sağlar
    Çoklu SSID desteği
    QoS (Quality of Service) desteği
    Web tabanlı yönetim
    VPN geçiş desteği
    Ebeveyn kontrolü
    IEEE 802.11g
    14 ışıklı LED ön panel
    Packet Cable 1.5 uyumlu
    PacketCable MCGP (Media Gateway Control Protokol) destekler
    SIP (Session Initiation Protocol) uyumlu
    Simültane ses ve veri bağlantılarını destekler
    Yankı giderme
    Web tarayıcı yönetimi
    VAD
    CNG

Şu downstream frekans set edebilme olayı nasıl bişeydir merak ediyorum. denediniz mi size ayar imkanı sağlıyor mu gerçketen ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Computeus

quote:

KARDEŞİM benim sorunum var yardımcı olurmusun modemim aynısı uydunet ... modemin içine girip reset atamıyorum modemin arkasındada rest tuşu yok ne saçma iş anlamadım ... rapid ve benzer sitelerden indirme yapcam yapamıyorum ....bide sınırsız internete geçtim bi işe yaramadı bu modem yüzünden netmaste cxc150...

Uydunet te modeme reset atmanız ip adresini değiştirmez. O nedenle modem resetleyerek rapid için avantaj sağlayamazsınız.

başlat/cmd
    ipconfig /release
    (modemin elektrik kablosunu çekip 5sn bekleyip takın)
    ipconfig /renew
    (bekleyin ip'niz değişecek)

rapidten devam istediginiz gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolkytur -- 26 Mart 2009; 18:38:54 >

• evet arkadaşlar oldu gibi saolun...
  • offf bizim buraya kablo tv gelmiyor yıllardır gelmeyecekte galiba. ttnet e mahkumum
  • quote:

evet arkadaşlar oldu gibi saolun...

rapid IPremium
  • bendeki modem(ttnet in verdiği adsl modem) ile uydunet in modemi farklı sanırım.
    bi de kablo yu getirip ortada bırakıyolar dimi, ya da duvardan bağlanıcak yere götürüyolar. evde her oda da kablo tv var(duvarın içinden), acaba bunu da öyle götürme imkanı var mı? yani kablo tv hattını kullanabilirmiyim? bi de kalitesi ne olur? valla kafam çok karıştı.
    benimde ttnet sözleşmem bitti, kotalıyım sadece sörf yapıyorum, fatura 45-46-50tl falan geliyo kafama yatarsa uydunet e geçicem.
  • Abone merkezini araştırdım mavibilgisayar çıktı karşıma gittim yakınımdaydı.
    Geç kalmışım ; iyi ki de geç kalmışım yarın fiyatlar değişecek dedi ordaki arkadaş alacağım modem 78 lira idi düşecek yarın.Başvuru kağıdı istedim olmaz dediler evde doldursam olmuyormuş.Yarın kayıt yaptıracağım sonunda.
    Şimdi bir sorum var yarın başvuruyu yapacağım peki bunlar ne zaman gelir haftasonu da çalışıyor mu bu kurum ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fguner88

bendeki modem(ttnet in verdiği adsl modem) ile uydunet in modemi farklı sanırım.
    bi de kablo yu getirip ortada bırakıyolar dimi, ya da duvardan bağlanıcak yere götürüyolar. evde her oda da kablo tv var(duvarın içinden), acaba bunu da öyle götürme imkanı var mı? yani kablo tv hattını kullanabilirmiyim? bi de kalitesi ne olur? valla kafam çok karıştı.
    benimde ttnet sözleşmem bitti, kotalıyım sadece sörf yapıyorum, fatura 45-46-50tl falan geliyo kafama yatarsa uydunet e geçicem.

2001de oldum kablotv abonesi ama hatırladıgım kadarıyla...

geliyorlar televizyonun yerini gosteriosun oraya hattı çekiyorlar...
    ister extra para verip 2.3.4.tv için hat çektir ister sen kablo al çek. ben kendim çekmiştim en ufak bir problem yok.

internet içinde aynen bir aparat takıolar ordan kabloyla modeme giriş yapıolar...

• quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

Downstream frekans set edebilme özelliği

Şu downstream frekans set edebilme olayı nasıl bişeydir merak ediyorum. denediniz mi size ayar imkanı sağlıyor mu gerçketen ?

downstream frekans set edebilme olayını denemedim.

daha doğrusu kullandığım bu modemin web arayüzü adsl modemlerden çok farklı olduğu için biraz fransız kaldım
    anlamadığım bir sürü detaylar ve incelikler var !
    bazı özelliklerin tam ne işe yaradığını bilmediğim için ayarları karıştırmak ve sizlere yanlış bilgi vermek istemiyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: aigdeli
    Şimdi bir sorum var yarın başvuruyu yapacağım peki bunlar ne zaman gelir haftasonu da çalışıyor mu bu kurum ?

hafta sonunu bilmiyorum onu öğrenmelisiniz. sonuçta kurulum yapanlar yan bayi firmadır...

ama
    geçen hafta içi çarşamba başvuru yapmıştım , ertesi gün perşembe gelip kurulumu anında yaptılar
    1 gün
  • quote:

Orjinalden alıntı: hatipoglu

Arkadaşlar geri döndüm; yılların kablo internet kullanıcısı olarak taşınma yüzüden mecburen bir kaç ay ADSL kullandım ve nihayet kablo internete (uydunet) geri dönüş yaptım. Aşağıda sinyal değerlerim ve ADSL ile Uydunet karşılaştırmalı hız testlerim var.

KABLONET [ANA KONU]

Biri (Koç.net)
    KABLONET [ANA KONU]

KABLONET [ANA KONU]

Türksat Uydunet
    KABLONET [ANA KONU]

KABLONET [ANA KONU]

Yurtiçinde Uydunet çok iyi gözüküyor ama yurtdışında özellikle ping'ler oldukça kötü çıkıyor.

Sabah yüklüce bir download yaptım, download hızında problem yok.

çok güzel değerler

açıkcası yurt dışı ping olayını o kadar dert etmemek gerekiyor ..sonuçta amerikalılarla avrupalılarla hergün online oyun oynamıyoruz

önemli olan, genel download +upload hızlarımızdır ! ki sizin testleri görüyorum çok çok iyi seviyedeler
    aynı şekilde benimde geçen hafta ve bu hafta güncel download ve upload testlerim olmuştu
    sonuç> adsl den kat kat daha iyi...

yaptığım uydunet vs adsl güncel hız testlerimi görebilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_30470297/tm.htm

bu arada, linkte açtığım konuyu kitlemişler buna bir türlü anlam veremedim!!!
    herneyse,

sonuç itibarı ile şuan,
    uyduNetin adsl 'ye göre hem maddi hem hız avantajı var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 27 Mart 2009; 1:12:14 >

• Merhaba, bu akşam kabloneti paylaştırmak için bir linksys wrt54gc aldım.
    Bağlantıyı bütün bilgisayarlarıma güzelce paylaştırdı. Ancak sorun şu ki örneğin
    cod4 oynarken aynı server a iki bilgisayar birden giremiyor. Bu konuda yardımlarınızı
    rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mac -- 27 Mart 2009; 1:12:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: pes4 hamachi

ttnetten 512 sınırsız uydunete geçecem acaba benden kablo tv parasında alacaklarmı mecburmuyum kablotv izlemeye vede bi çoklayıcı alsam kablotvde seyredebilirmiyim beleşten

evet kablo tv yayınları izlemeye mecbursun + bunun aylık sadece 7 tl ücret alıyorlar

+ sınırsız 36 tl ye 1bps internetin olacak toplamda 43 tl
    internet parası ayda bir
    tv yayın parası 2 ayda bir 14 tl olarak geliyor!

ayrıca: kablo tv yayınlarını evin içinde 2 - 3 televizyona veya daha fazlasına paylaştırabilirsiniz

nasılmı _?

detaylı anlatımlar için

aşağıdaki linke girip alt mesajlara göz atın

http://forum.donanimhaber.com/m_30470297/mpage_2/key_/tm.htm

• 
Sayfa: önceki 643644645646647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.