Şimdi Ara

Uydu Net'e geçtim, Adsl ile karşılaştırmalı güncel hız testleri içerde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
17.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kullandığım adsl internet aboneliğimi bugün iptal ettirerek ttnetin kendisinden kurtuluyorum hayırlısı ile.

bugün Online olarak ve telefonla Uydunete başvuru yaptım

3 gün içerisinde bağlanacak bakalım hayırlısı ile
    bu aralar kampanyaları var! benc ekaçırmayın derim!

Bağlantı ücreti + hiçbir abonelik kayıt vs şartı yok! aylık sadece 36 TL = 1mbps sınırsız!

+ biliyorsunuz kablonetin bant genişliği olayı en güzel tarafı!

ayrıca: ttnetin yaptığı gibi engellenen siteler ile karşılaşmıyorsunuz! demiştim

edit : bunu biryerlerden yanlış algılamışım şimdi düzeltiyorum bu ambargo uydunet içinde geçerliymiş

Arasıra online oyunlarda bulunuyorum ama işim gereği biryandan bilgisayarıma DL ve ara ara UP yapmak zorundayım.
    ve bu yüzden oyundaki pingim tavan yapıp 800 lere kadar çıkınca işkence çekiyordum..
    adsl hizmetinin olmadığı bir zamanlarda daha önceleri kablonet kullanmıştım 2 yıl!

şuna inanın o zamanlar kablonetin 256 bağlantısı ile online oyundayken aynı anda devamlı Flashget ile 3 dosya indiriyordum,
    biryandan download yaparken biryandan online oyunda çok iyi değerlerde 50 - 60 arası ping alıyordum, 100 ü bulmuyordu!
    ama dsl bağlantıda bu böyle değil! dsl 1 mbps bağlantıda bile aynı anda hem oyunda hem DL de işkence yaşıyorsunuz!
    oyundayken aynı anda rapidden 1 dosya indirmeye kalkınca ping tavan yapıyor

bu yüzden adsl gibi lanet bağlantıdan, ttnet gibi kazıkçı bir tekelden kurtulmak bana farz oldu..

bu konuyu açarken az önce tekrar uydu netten aradılar teyit için
    kayıt işlemleriniz tamam beyfendi yarın ekiplerimiz evinize gelip uydunet bağlantınızı gerçekleştirilecek ,
    evde bulunmalısınız mutlak! eyw dedim bende

daha önceleri kablonette kullandığım NET Master modemim vardı onu saklamıştım 1 mbps sınırsız bağlantı için bu masraftanda kurtuldum
    ama evin içinde wireles olayı olucak mecbur bu yüzden NET Masterin wireles kablo modemini almam gerekiyormuş !
    fiyatı biraz tuzlu ama yapılan yorumlar çok çok iyi

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=45&productid=bd99013#tablnk

yapılan bazı yorumlarda elemanın birisi tüm mahelleye wirelesini paylaştırıyromuş
    hatta bir diğer kişide aynı binada 5. kattan mükemmel sinyal alıyormuş
    beşinci katta oturuyorum yeğenlerim birinci katta onlarda wireless ten rahatlıkla internetime girebiliyorlar
    ki ben dsl wireles modemimin sinyalini aynı evde bulunan toshiba dizüztüne 2 yan odaya zor gönderiyorum

aradan 1 gün sonra

evet arkadaşlar,

bugün kurulum gerçekleşti ve aynı gün uydu Netim aktif oldu ve hayırlısı ile şuan kullanmaya başladım

daha önce bahsettiğim gibi elimde eski bir model NET Master tek port ve usb li bir modemim vardı..

daha wireles kablo modem almadım

ayrıca: şuan adsl bağlantımı mahsuz bu ay sonuna kadar kapattırmayacağım ki,

bir kaç gün boyunca her iki bağlantının ( dsl ve uydu netin ) hızlarını karşılaştırmak istedim ,,
    kısacası şu an evde görmemişin 2 tane internet bağlantısı var diyebilirim

neyse

şuan evimdeki her iki bağlantıda 1024 sınırsız

bu arada aylık ücretler! adsl 46 TL //// UyduNet 36 TL sınırsızdır duyrulur!!!

ve sırayla

ilk olarak yurt dışı Avrupa ve Türkiye içi hız testlerimi testlerimi yaptım ve sonuçlara bakabilirsiniz

bulunduğum il ve semt Ankara, Çankaya

şuna inanın ohhhh be dünya varmış dedirtti bana,,,,, 1024 bağlantıyı sonuna kadar kullanıyor maşallah

yurt içi genel bağlantı testi

üsteki SS uydunet >> << alttaki SS adsl

aradan 3 gün sonra...

tekrar olarak
    1 mbps sınırsız adsl ve 1 mbps sınırsız uyduNet son karşılaştırmalı bağlantı testlerime emin olup aldıktan sonra,

uyduNetin bağlantı değerleri adsl ye göre daha iyi + fiyatıda uygun olduğu için,
    artık gönül rahatlığıyla dsl bağlantımı bu pazartesi günü gidip dilekçe vererek kesin kapattırarak inşallah sonsuza dek ttnet'in kendisinden kurtuluyorum..

1 mbps sınırsız uyduNet ile aldığım genel yurt dışı sonuçları

1 mbps sınırsız uyduNet yurt içi sonuçları

1 mbps sınırsız adsl yurt içi sonuçları

umarım ilerdeki günlerde Türksat biraz daha kampanya yapabilirse 2 mbps < geçebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 23 Mart 2009; 1:51:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

ttnetin yaptığı gibi engellenen siteler ile karşılaşmıyorsunuz!

alacağım modem

Hayırlı olsun. O yasaklı sitelerin Ttnet ya da Türksat ile ilgisi yok. ADSL abonelerinin giremediği (mahkeme kararıyla yasaklanmıştır ibaresi gördükleri) sayfalara biz de giremiyoruz.

Şuan evden çıkmak zorunda olduğum için uzun uzun sebeplerini yazamayacağım ama yetkilendirme, port blocklama, ağdaki diğer bilgisayarların bazı şeyleri yapmasını engelleme gibi işlerle uğraşıyorsanız o modemi kesinlikle tavsiye etmem. Size çok az müdahele şansı veriyor. Ama böyle şeylerle ilgilenmiyorum, ben kurayım modeme sorunsuz bağlanalım dersen alabilirsin, uzun zaman olmadı ben alalı ama bağlantıda bir sorununu görmedim. Stabil çalışıyor.

• O modemin aynısı bende var bende bir kablonet kullacısıyım. Kablonete geçerek çok iyi etmişsiniz. Ben herkese kabloneti öneriyorum gerçekten çok güzel hizmetleri var ve internet 24 saat boyunca açık hiç bir zaman gitmiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: vozer

quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

ttnetin yaptığı gibi engellenen siteler ile karşılaşmıyorsunuz!

Hayırlı olsun. O yasaklı sitelerin Ttnet ya da Türksat ile ilgisi yok. ADSL abonelerinin giremediği (mahkeme kararıyla yasaklanmıştır ibaresi gördükleri) sayfalara biz de giremiyoruz.

Şuan evden çıkmak zorunda olduğum için uzun uzun sebeplerini yazamayacağım ama yetkilendirme, port blocklama, ağdaki diğer bilgisayarların bazı şeyleri yapmasını engelleme gibi işlerle uğraşıyorsanız o modemi kesinlikle tavsiye etmem. Size çok az müdahele şansı veriyor. Ama böyle şeylerle ilgilenmiyorum, ben kurayım modeme sorunsuz bağlanalım dersen alabilirsin, uzun zaman olmadı ben alalı ama bağlantıda bir sorununu görmedim. Stabil çalışıyor.

port blocklama, ağdaki diğer bilgisayarların bazı şeyleri yapmasını engelleme gibi işlerle uğraşıyorsanız

yok, normal olarak kullanacağım zaten

• Bende US ROBOTICS 4 portlu kablolu modem var. Uydu'ya geçsem bunu kullanabilir miyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: RevidaL

O modemin aynısı bende var bende bir kablonet kullacısıyım. Kablonete geçerek çok iyi etmişsiniz. Ben herkese kabloneti öneriyorum gerçekten çok güzel hizmetleri var ve internet 24 saat boyunca açık hiç bir zaman gitmiyor

haklısınız!
    işte, bunu bildiğim için dsl den kurtulmak istemiştim, ve kurtuldumda
  • quote:

Orjinalden alıntı: nkA

Bende US ROBOTICS 4 portlu kablolu modem var. Uydu'ya geçsem bunu kullanabilir miyim?

zaten, bağlantınız uydu net + kablonet = aynı bağlantı türü oluyor! bu durumda modeminizi kablonet için tabiki kullanabilirsiniz...

ama wireles olayı olmaz!

wireles özelliği olan kablo modem almalısınız! yukarıdaki örnek SS deki modem gibi

yada alternatif olarak modeminize router bağlamalısınız

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=410&productId=bd82039

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 17 Mart 2009; 23:39:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konu güncellenmiştir duyrulur
  • quote:

Orjinalden alıntı: vozer

hmmm

demekki bu yasaklı sitelere girememe olayı uydu net içinde geçerliymiş anlaşıldı

ben yanlış algılamışım o zaman,,, bilgilendirdiğiniz için tşkler
  • ttnet ne kadar müşteri kaybederse o kadar iyi imkanı olan herkes geçmeli bence
  • pekı ne kadar surecek bu ucret 1-2 ay sonra 59 demesınlerde
  • quote:

Orjinalden alıntı: new._life

pekı ne kadar surecek bu ucret 1-2 ay sonra 59 demesınlerde

hayır, aksine fiyatlar dahada yükselmez kesinlikle! 3 - 4 yıl önce kablonet kullandığım için iyi biliyorum ki bu zamana kadar,
    kablonette asla fiyat artışı görmedim ben!

belki daha ucuzlayabilir + uydunetin kaliteside artacaktır buna emin olabilirsiniz
  • arkadaşım UYDU net yazmışsın bu bildimiz kablonet değilmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

arkadaşım UYDU net yazmışsın bu bildimiz kablonet değilmi?

kablonet in adı değişti uydu net oldu bildiğim kadarıyla
  • Hayırlı olsun dostum bence en iyisini yapmışsın; ttnet e sömürülmekten iyidir.
    kablonet olsa bende geçmeyi düşünüyorum istanbul' da sariyere gelene kadar bekleyeceğiz anlaşılan Yasak siteler için öm atın bana hallederiz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rajeesh

quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

arkadaşım UYDU net yazmışsın bu bildimiz kablonet değilmi?

kablonet in adı değişti uydu net oldu bildiğim kadarıyla

EVET,

eskiden kablo net adı altındaydı

şimdi başka firma Türksat aldığı için internetini Uydu net diye adlandırdı

ama bir yandan altyapısı yenilenmiş bilginiz olsun
  • 2 günde bağlamışlar bayağı iyiymiş güzel anlatımla güzel şeyler paylaşmışsın.
    Bende yarın iptal ettiriyorum inş. 2 günde benim de artık sınırsız netim olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: YANKILAR

Hayırlı olsun dostum bence en iyisini yapmışsın; ttnet e sömürülmekten iyidir.
    kablonet olsa bende geçmeyi düşünüyorum istanbul' da sariyere gelene kadar bekleyeceğiz anlaşılan Yasak siteler için öm atın bana hallederiz...

İnşallah darısı hepinizede olur sağolun...

gerçekten ne iyi oldu kurtuldum şu ttnetten inanın,, 36 TL ye sınırsız uyduNet olayı süper oldu benim için !

bugün öğle vakitlerinden beri sömürüyorum tabiri caizze ) , uydunet bağlantı banamısın demiyor

• quote:

Orjinalden alıntı: aigdeli

2 günde bağlamışlar bayağı iyiymiş güzel anlatımla güzel şeyler paylaşmışsın.
    Bende yarın iptal ettiriyorum inş. 2 günde benim de artık sınırsız netim olacak.

İnşallah

17 Mart akşama doğru telefon ile başvuru yapmıştım

ertesi gün 18 Mart günü öğlen kurulum + 1 saat içindede bağlantı gerçekleşti

bu işlemler 1 gün 24 saat sürmedi diyebilirim
  • Ttnet de dns değiştirilince yasaklanmış sitelere giriliyor aynı şey kablo nette de var mı dns değişikliği yapmak gibi mesela hiç bilmediğim için soruyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.