Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (3332. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
66.640
Cevap
445
Favori
3.681.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 33283329333033313332
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Allah Allah yıllardır bridge modda kullanıyorum infinity 401'i sadece arayüzde bridge moda tıklayarak bazılarında çalışmıyormuş demek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Benim cihazı zaten alalı birkaç ay oldu. Çok denedim bridge olmadı olmadı. Bir kere bridge oldu. Yıldırım dolayısıyle elektrikler kesilince sabaha kadar ne olduysa bozuldu. Bir daha da yapamadım. İşin ilginci hem normal arayüzden hem de bridge arayüzünden giriş yapılıyor. Kimse duymamış bugüne kadar. Bende normal routera döndüm dahada denemedim .
    Xiaomi ax3000t router. Neresine bakarsan bak yazılımda sizin dediğiniz şey yok. Mac clone var sadece uygula diye birşey yok. Bir de siz bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurttan -- 11 Aralık 2025; 13:39:0 >

Gercekten aydinlattiniz sayin hocam cok tesekkur ederim.

• Bir tane Netmaster CBW-383Z4 modem buldum. Musteri hizmetleri mac adresinin bosta oldugunu, alirsam kullanabilecegimi soyledi... Cok guzel. Ancak bu cihazin en fazla 50 mbps destekledigini de eklediler, neden bilmiyorum. Cunku cihazin kullanim klavuzu ve internetteki ozellikleri oyle demiyor. Bana 300`destekliyormus gibi geldi. WiFi`nin onemi yok. Ethernet hizi minimum 100 olsa yeter.

KABLONET [ANA KONU]

Bu modemi kullanan yada bilgisi olan var mi?

selam tekrar,

ax3000t için yaptığım araştırmada web arayüzüne 192.168.31.1 ip adresinden bağlandıktan sonra, ekranın en üstünde yer alan advanced> more settings>internet setting bölümü altında MAC adresi ile ilgili bölümlerin olduğunu düşünüyorum burada Clone Current Device MAC ve Custom MAC Address seçenekleri olması muhtemel..

eğer bu seçenekler var ise, öncelikle yapmanız gereken infinity 401 arabiriminden wan kiralamasını serbest bırak demek, uygula yaptığınızda bağlantınız kesilecek, modemi de kapatın artık.

kablo değişikliklerini yapıp router ve modemi başlatın, 401 online olacak ancak IP alamayacak, ax3000t nin arabirimine girip clone current device mac yapıp onaylarsanız bağlantıın gelmesi yüksek ihtimal..

işlemlere başlamadan önce mevcut ethernet kartınızın mac adresini not ederseniz Custom MAC Address seçeneği mevcut ise buraya yazabilirsiniz.. işelmlerden sonra yeniden başlatma gerekmiyor ama bağlantı gelmesse cihazları önce modem sonra router şeklinde yeniden başlatın bağlantı sağlanabilir.

umarım şansınız yolunda gider, ancak ax3000t kablonet ile çalışmayacak bir cihaz değil gibi göründü bana.

bu arada bunları yazarken ek yapmış olayım, kablonette wan ip kiralama süreleri bölgelere göre değişiyor sanırım, benim bölgemde 6 saat görünüyor, benim kullanımımda olan başka bir bölgedeki 2 modem de 2 saat görünüyor..

wan kiralamasını serbest bırakmadığınız taktirde kablonet'in serbest bırakması 6 saat sürüyor, tabi bu işlemi yaptığınız sırada IP kiralaması süresinin son 1 saatinde iseniz muhtemelen 1 saat sonra bağlantı geliyor olduğundan insanlar 30-60 dk bekleyince bağlantı gelebiliyor yazmışlar, 12 saat bekleyenler olmuş ben bu kadar uzun süreli kiralama süresi görmedim açıkcası..

bol şanslar, ek sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım.

• ExMilitary kullanıcısına yanıt

Aynen katılıyorum.Ucuz fiyata kiralama yapılabilirken başka yöntemler bana da mantıksız geldi.

• bunlar kablo tv bölümünün konusu ama, kablo tv de modül ile en yüksek kalitede izlersiniz, çünkü modül sadece televizyonun görüntü kartına doğru şifreyi gönderir, görüntü oluşmasını sağlar. decoder kullanırsanız, görüntü televizyonda değil o decoder üzerinde işlenir ve hdmi kablo aracılığı ile tv ye aktarılır, kablo tv nin heryerde hizmeti ise ayrı bir vaka zaten, 480p kalitesinde sıkıştırılmış görüntü gönderiyor, uzak durmak gerekir.

Kafa karıştıran mesele Netmaster bridge moda alındıktan sonra MAC adresi klonlama.

Tam çözemedim meseleyi.

Bridge moda alınca Netmaster sadece 1 cihaza ip veriyor yada wan yapıyor gibi birşey söylenmişti burda .

Wan kiralama serbest bırak diyerek Bridge mod sonrası ;

1.önceki Wan kiralama süresi 720 dakikadan geriye ne kadar kalmış önemli olan.

2.bir cihaza ip veriyorsa ben burada ilk Xiaomiye mi ethernet ile bağlamalıyım ? Xiaomi sıfırlanmış olmalı mı ? (Xiaomi sıfırlandıktan sonra hangi girişten bağlamalıyım hepsi otoda oluyor ve wan girişi seçilmemiş oluyor.)

yada pc ye mi ethernet ile bağlamalıyım ?

Düşünelim ; Pc ye bağlarsam Netmaster ilk bağlandığı cihaz olduğu için ona ip vericek bu durumda pc ethernet kartının MAC adresini Xiaomiye klonlamak mı ?

Netmasterı ethernet ile ilk defa Xiaomiye bağladığımda ona mı ip vericek onu mu wan yapacak? Bu durum da xiaominin MAC adresi ile pc nin MAC adresi farklı oluyor ? (konunun mantığına bakarsak )

Elimdeki bilgiye bakarak düşünüyorum yani konunun uzmanı değilim yanlış soru olursa kusura bakmayın.

KABLONET [ANA KONU]

• cetinodinson kullanıcısına yanıt

Birkaç aydır burda tartışılıyor konu zaten amaçları ellerindeki routerları kiralayıp para kazanmak.Cihazlar destekliyor ama onlar desteklemiyor diyor kasten.. infinity 401 için 100 mbps den fazla yok demişler ben 200/20 kullanıyorum. Yani yalan anlayacağınız..

Şu an Gpon bağladıkları yerlere takılan routerları çinde fason olarak yaptırıp burada kiralıyorlar. Çinli satıcının Türkçe yapılmış siteleri bile var , aylık 60 liraya kiraladığı modemi çinli site 10 dolar mı ne satıyordu hemde adetli isterseniz daha ucuz yaparız diye yazmışlar.Burada arkadaşlar routerı sorduklarında arattırmıştım şimdi fiyatları bilemiyeceğim değişmiş olabilir. Siz düşünün işte vatandaşı nasıl soyarız sorusunun cevabını anlamışsınızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurttan -- 11 Aralık 2025; 13:46:47 >

Beni aydınlatın o zaman. Saatlerce uğraştığım oldu çünkü. Nasıl yaptınız ? Belki kullandığınız diğer router kendisi yapıyordur bu işleri. Hangi cihazı kullanıyorsunuz ?

1. serbest bıraktığınızda IP boşa düşüyor kalan sürenin bir önemi yok.. herhangi 1 cihaza ip verdiği anda 720 dakika baştan başlıyor.. bu durumda serbest bırakmadan başka bir cihaz ile bağlantı yaparsanız 720 dk sonra o bağlantı aktif hale gelecek..
    2. serbest bıraktıktan sonra xiaomi üzerinde lan1 de 401 den gelen kablo takılı olsun, lan2 de pc takılı olsun, bu şekilde klonla yaptığınızda, xiaomi lan1'i otomatik olarak wan portu olarak belirleyecek, lan2 portuna da ip klonlama gerçekleşecek ve internet gelecek diye umuyorum :)

işler yolunda gitmedi ve pc ye taktığınız için pc real ip aldı diyelim, bunun da çözümü cmd komut satırından ipconfig /release yapın bu şekilde wan kiralamasını serbest bırakabilirsiniz. sonrasında kabloyu ilk bağladığınız yer tekrar ıp / mac eşleştirmesini sağlayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaedHrOS -- 11 Aralık 2025; 14:10:33 >
  • docsis'te iki tane mac adres var: cm (cable modem) mac yani modemin mac adresi ve cpe (customer premises equipment) mac yani abonenin modeme bağladığı bilgisayar, router, vs.'nin mac adresi. cm mac zaten değişmiyor ama cpe mac değişebiliyor. Infinity 401 router modundayken cpe mac, 401'in wan mac'i. 401, cm modeme bağlı bir ip katman cihazı yani router olarak türksat'tan wan mac'i için ip talep ediyor ve alıyor. Infinity 401'i köprü moduna geçirip ona örneğin pc'nizi bağladığınızda cpe mac pc'nizin ethernet adresi oluyor ve türksat bu cpe mac adresinden gelen ip taleplerine cevap vermiyor. Bunun böyle olmaması gerek. Yani modeminize bağladığınız ip katman cihazını yani bilgisayar veya router'ı değştirdiğinizde ip alabilmeleri gerek ama alamıyorlar. Köprü modundaki 401'e bağladığınız router veya pc'nin ethernet adresini 401'in wan mac'i olarak değiştirdiğinizde ip alabilmeniz gerekiyor ama bu da nedense çalışmıyor. Başka bir şey daha anlatayım. 401'i köprü moduna sokup müşteri hizmetlerine mac adresini tanıttırdıktan sonra ilk bağladığım cihaz pc idi. PC'nin ethernet adresini router'ıma klonlayıp ip almayı başarmıştım. Geçen hafta router değiştirdim ve yeni router'a yine pc'nin ethernet adresini kopyaladım ama router ip alamadı. PC'yi 401'e bağladım, ip aldı, ipconfig /release yaptım ama yeni router yine ip alamadı. Gece modemi 9 saat kadar kapattım, sabah açınca router ip aldı. Bu durumu açıklayamıyorum.

• bparker B kullanıcısına yanıt

dün ben bu durumu epey bir denedim, release yapılan ip coax dan yeni bir sinyal almıyorsa mac adresi boşta kalıyor, hatta eğlence için 46.xx.77.77 veya 46.xx.66.66 gibi ip adreslerini aldım kullandım bir süre.. 10 sene öncesine kadar gateway girmeden bu ipleri tanımlayıp sonrasında gateway eklenince 1-2 ay böyle havalı bir ip adresi kullanabiliyordunuz "tam saldırıya açık :)"

işin içerisinde NAT yokken söylediğiniz şekilde oluyordu hangi bilgisayara bağlarsanız çat diye ip alabiliyorsunuz, başlarda bende afalladım, buraya birkaç post attım ama sonra eski bilgiler ile harmanlayınca mesele çıktı ortaya.

sizin pc aldığında /ipconfig /release yaptınız, sonra router'ın wan portuna bağladınız, LAN1 portunda da bir pc bağlı ise mutlaka ip alacaktır, ancak wan portu dolu lan portu boş ise ip adresi gelmez, ha bu durumda da yakışıklı herhangi bir mac adresi yazarsanız router'a o zaman ip gelecektir, mümkünse bilgisayarın mac id olmasın kendiniz üretin bir tane 82:FC:73:10:03:17 router da bunu paste etmeyin elinizle yazın ve uygula yapın, mutlaka internet gelmesi gerekir bunun başka bir çözümü yok çünkü.

• 8,5 yıllık Kablonet maceramın sonuna geldim. Elimde boşa çıkan Netmaster 401 (2 portlu) Docsis 3.0 modem ve Neta 8970 cihazlar var. İkisi de 8,5 senedir aralıksız kullanıldı ancak ikisi de sorunsuz çalışıyor. 8970'in orijinal kumandası da var ve onun da bir sorunu yok. Sanırım ikisi de tam set, kutuları kabloları her şeyleri var. Hatta 8970'i kutusunun içinde kullanılmamış bir start kablosu dahi var (artık kim scart kullanır o ayrı bir mesele)

Bu cihazların piyasası varsa satmak isterim, yoksa çöpe atacağım. Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

• Yakın zamanda taahhüt yeniledim. Hiç kullanmayacağım halde Kablo Bulut için de para ödüyorum. Gireyim bari bakayım dedim. Her defasında hata veriyor, kullanamıyorum. Online işlemlere girdiğimiz kullanıcı bilgileri ve şifre ile girmemiz gerekiyor. Ama olmuyor. Kullanabilen var mı?

TechniSat Conax Modül kullanıyorum ben.

http://buyukbang.blogspot.com
  • 
Sayfa: önceki 33283329333033313332
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.