Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (3021. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
63.417
Cevap
385
Favori
3.381.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30193020302130223023
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende superonline dan geçmeyi düşünüyorum. İçinde tv olan hangi paketi sevmeliyim acaba?
    Ve superonline bitmesine 3 ay kaldı. Cayma bedelini kablonet karşılıyor mu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • streamin S kullanıcısına yanıt

    İki yıldır aynı modemi kullanıyorum zaten. Şu İnfinity olanlar. TV+internet cihazları için kiralama bedlei 19 lira dediler.

    TV'siz internet daha pahalı idi.

    İlk defa yüz güldüren bağlattığımda TV sinema paketlerinin diğerlerini iptal ettirdim. Telefonu iptal ettirdim. Fatura 120'den 92'ye düşmüştü. Altın sinema paketi için iptal bedeli 600 lira istemişlerdi. Bağlatalı sadece bir ay geçmişti.

    O nedenle sormadım açıkçası. Dedim dolar bazında fatura 230 lira gibi bir yere gelirdi. Ki bu doların enflasyon karşısında ezildiği bir zamanda. O nedenle bana makul geldiği için kabul edip geçtim. Zaten ya Türk Telekom ya da Kablonet olacaktı. Yancı TTnet firmalarında muhatap bulmak zor. 100 liralık internete sahip olacağım derken başım ağrımasın dedim geçtim.

  • Arkadaşlar merhaba, ben gpon altyapısı ile Huawei EG8247W modem kullanıyorum. Bazen internet kesiliyor 10-15 dakika sonra kendi geliyor ya da reset atınca hemen geliyor. Bununla ilgili bi bilgisi olan var mı. Modemin fiber bağlantı noktasında temas vs gibi bi pronlem veya modem ayarlarıyla alakalı olabilir mi. Ama herhangi bi hareket falan yokken de gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aralık ayında zam gelirmi kablonete

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,


    KABLONET 100 Güldüren Kampanyası 100 Mbps Akıllı Sınırsız seçeneğiyle son 2 yıldır kullanım sağlıyorum. Netmaster CBW-383ZN Modem kurulu. Modem 2016 yılından bu yana sorunsuz çalışıyor. Speedtest gibi ortamlarda yaptığım testler genellikle 100 ' yakın bir değeri gösterebiliyor. Elbette zaman zaman kopmalar takılmalar yaşanıyor ve reset atılınca düzeliyor.


    21/11/2022 tarihinde taahhüdüm doluyor ve şu an Hızlı ve Net Kampanyası 12/24 Ay paketine geçiş yapmayı planlıyorum. Bu tarifenin kampanya detaylarında şöyle bir madde bulunuyor.


    "75 Mbps ve üzeri hızlar sadece 24 D/S kanal birleştirme, 8 U/S kanal birleştirme özelliklerine sahip modemlerle sunulabilmektedir."


    Kullandığım Modem olan Netmaster CBW-383ZN modeminin teknik özellikler aşağıdaki görseldeki gibi Türksat Kablo Sitesinde belirtiliyor. Göründüğü üzere yukarıdaki maddede 24 D/S kanal birliştirme, 8 U/S kanal birleştirme özellikleri ile 75 Mbps üzeri bağlantı alınabileceği ifade edilirken kullandığım modemin bu değeri 8 D/S ve 4 U/S kanal birleştirme özelliklerine sahip olduğu görülüyor. Hatta 300 Mbps değerine kadar hız desteği teknik özelliklerden görülebilmektedir.


    Sorum ise şu : Bu modemi uzun yıllardır 100 Mbps değerini görebilir bir vaziyette kullanıyorum. Şimdi modemin 100 Mbps değerini vermeyeceğini söylemek ne kadar doğru ?

    Bu, modem satmanın teknik anlamda bir yolunu bulmak mıdır ? İnsanları kandırmak mıdır ? Çağrı personeli bu konuda seçeceğiniz paket ile modeminiz uyumlu değilse sizi değiştirmeye sevk edecektir şeklinde açıklama yapmaktadır. Gerçekten bu modemi değiştirmeli miyim ? Bu anlamda desteğinizi bekliyorum.


    Şunu da ilave etmek isterim: 2 sene önce çalışan modemim için, kurukuma gelen ekiplerce bağlantı kurulamadığı gibi basit ve doğru olmayan bir tutum sergilenmiş, psikolojik anlamda modem değişikliği için baskı yapılmış ama modem çalışıyor ve hiç bir sorunu olmadığından emin olarak karşı duruş gösterdikten sonra ikna olmayacağımı anladıktan sonra tamam bağlantı geldi demek suretiyle kurulumu tamamlamışlardı. Kısacası modem satmak için çok uğraşıyorlar.


    Baktığımda yeni modemler kiralık ve hepsi de 10 TL gibi bir aylık fatura ödemesine karşılık geliyor. Ben bu modemi satın almıştım hatırlarsınız o vakitler kiralama yoktu.

    Bu modemi değiştirmeli miyim ?


    Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



    KABLONET [ANA KONU]




  • KaytunAlp K kullanıcısına yanıt

    bende de CBW-383Z4 modeli var ..zannedersem malesef modem degistirmemiz gerekecek ki bu modemle nitro ve dogumgunlerimde 100 mbit sınırsız alabilmistim ..Sorunsuz du ..modem ucreti de alabilmek icin yapiyorlarsa ayiptır hakkaten ..


    bir de benimde 31 ocak 23 de biityor bir an evvel yeni bir tarifeye gecip su zam meselesinden yirtmak lazim ..acaba ne zaman geceyim dersiniz ..Zammin duyumunu alaniniz yada tarih ongorusunu olananiz var mi ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 7 Kasım 2022; 11:49:24 >
  • Resurrectionn R kullanıcısına yanıt

    Şu akıllı kutu olayı var ya oda mecburi diyorlar ama değilmiş. Biz geçerken Tv için akıllı kutu verdiler. Mecburi dediler ama sonra öğrendik mecburiyet filan yokmuş. Mecburiyet olmadığını öğrenince iade ettik o kutuyu tekrardan normal teledünya kutusu verdiler.


    Pakete geçerken akıllı kutu mecbur gibi hatalı bilgi verebiliyorlar herkesin haberi olsun. O kutu mecburi değilmiş.

  • firefoxx F kullanıcısına yanıt

    Kaçtan kaça çıkmış?

    Bu "Sınırsız Eğlence" paketinin upload'u 5 Mbps mi arkadaşlar? Eski cbw 383z4 modemimle kullanacağım. 100/5 yerine 50/20 mi almalı?

  • Kablo net ne yapmaya çalışıyor.


    Mevcut Müşterilere Özel Sınırsız Full Paket - 24 Ay Paketi kullanıyoruz. 11 oldu. İlk ay akıllı kutu verdiler o sebeple o ay fazla ödedik sonra kutuyu iade ettik ve sonraki ay ücreti düşürdüler. 7 ay 199 TL ödedik ama bu senenin son 3 ayıdır fiyat yükseltip duruyorlar. Eylül ayında 203 TL aldılar. Ekim ayında 226 TL aldılar. Kasım ayı içinse 229 TL çıkarmışlar.


    Yaptıkları resmen suç.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 7 Kasım 2022; 13:57:47 >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Taahhütlü olmasına rağmen mi sürekli fiyatı değişiyor?

    Fatura detayında ne yazıyor

  • streamin S kullanıcısına yanıt

    Fiyatların yeni yıla kadar değişmeyeceğini, 6 ayda bir değişim olduğunu en son Ağustos 2022 döneminde fiyatların artırılmış olduğunu çağrı görevlisi 5-10 gün evvel görüştüm. Dolayısıyla Ocak 2023 itibariyle yeni fiyat olacağı kuvvetle muhtemel.

  • samtual kullanıcısına yanıt

    Evet taahütlü. Faturaya bakınca kablo tv yayın ücretinin arttığı görülüyor. Kablo Tv yayın ücretinin 3 aydır sürekli değişmesi bir garip ve onunda bildiğim kadarıyla sabit olması gerekir.


    Normal de pakette kablo tv yok biz eklettik ama onunda ücreti sabit oluyordu. Bu pakete geçmeden önceki eski pakette de kablo tv ekletmiştik o pakette hiç fiyat değişmiyordu. Teledünya dan söz etmiyorum. Kablo TV var estradan bizim eklettiğimiz.

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Bence sizin kablo tv paketi taahhütsuz / net paketi taahhütlü olmuş. Bir karışıklık var muhakkak 126 dan bilgi alın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KaytunAlp K kullanıcısına yanıt
    Ortak kullanılan bir sistem olduğu icin sizin 8/4 kanalla alacağınız 100mbps hız diğer 24/8 kanal kullananlarını cok daha fazla meşgul eder, bu tip sistemlerde bir besleme bölgesinin özellikle yüksek hızlarda aynı tip modemler be standartlar olması gerekir, bu tip durumlarda modem sahipleri ile uğraşmamak icin sanırım satış kalktı kiralamaya dönüldü

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, kablonet altyapısı bulunan eve taşınıyorum en son 9 yıl önce Uydunet kullanmıştım. CBW 383Z4 modemim tozlu kutusunda duruyor. Öncelikle benim zamanımdan beri yeni modemler çıkmış, düşük kira bedelleri ile alabildiğimizi görüyorum. Bu modemlerden hangisi çekim gücü ve nas (ev server) bağlantısı için en uygundur? En düşük 100 mbps sınırsız download ve 20 mbps sınırsız upload hız gerekli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KaytunAlp K kullanıcısına yanıt

    Aynı modeme sahibiz. Türksat bunu belli aralıklarla yapıyor bunu, ben de zorla para almak için diye düşünüyorum ama teknoloji güncellemesi yapmak için tavsiye ediyor da olabilirler. Tavsiye normaldir, önerebilirler ama cebren değiştirtmek kabul edilemez. Ben de bu modemle doğum günleri 100Mbps hızı almaktaydım, yeni binaya geçtikten sonra hiç veremediler bu hızı, belki isteyerek belki istemeyerek seviye 60-80 arası oldu son yıllarda. Zaten yüksek hızlı bir paket tercih etmeyeceğim için önemsemedim. Ama yüksek hız lazım olsaydı belki düşünebilirdim.



    Bu arada;

    Türksat 25 sınırsız 122.5TL/ay 2 yıl sabit(kablo)

    Poyraznet 24 sınırsız 80TL/ay + Kurulum, fiyat garantisi yok(vdsl)

    Görüldüğü üzere Turksat'ta düşük hızlı tarifeler %50 daha pahalı giriş olarak ama enflasyon rüzgarı da dinecek gibi durmuyor. Ney yapacağız bilmiyorum.

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Evet hocam modem ve uydu cihazı zorunlu değil elinizde varsa kullanabilirsiniz.


    ben paketten sadece nat geo now üyelğini çıakrttırabildim diğerleri zorunlu dedi.


    Aslıdna kabloses kablo bulut ve premium spor paketini kullanmıyorum onlarıda çıkartabilsem baya iyi olabilirdi ama çıkarılmıyor dediler.

  • GPON alt yapısını sadece yeni inşaatlara yapıyorlar sanırım. Defalarca sordum ancak maalesef bize gelmiyor. İzlenmesi gereken yol hakkında önerisi olan var mı?

  • projist kullanıcısına yanıt

    Bende var ve çok memnunum. GPON altyapısı varsa 1000 DL / 100 UL veriyorlar. Benimki max 100 / 20 destekli.

  • maaart M kullanıcısına yanıt

    Doğrusu 24/8 ve 8/4 gibi teknik konularda yeterli bilgim yok ama gelinen durum söylediğiniz gibi olsa dahi bu değişikliğe gidilirken benim sağlam olan ve çalışır durumdaki modemimin ya ücretsiz değiştirilmesi gerektiğini veya bir şekilde yeni bir maliyete maruz bırakılmadan işlem yapılması gerektiğini düşünüyorum.

    En azından modemin çalışır durumda olduğu sürede ve aynı modemin kuruluş sitesinde satışına/kiralanmasına devam ediyorken.


    KABLONET [ANA KONU]
  • 
Sayfa: önceki 30193020302130223023
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.