< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Hocam wifi6 bir router siparisi verdim ama telefonum iphone xr esimde de huawei p30 var. Telefonlarin wifi6 destegi yok. Evdeki tv de smart ama 8 senelik. Sorun olur mu? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Kapsama alani cok zayif. İnternet hizi ile alakali sorun yok. Eski evim ufakti sorunsuz kullandim. Yeni evin buyuk iki odada cekiyor. Diger iki odada kullanamiyorum. Router aldim ama wifi6 aldim. Telefonda wifi6 destegi yoksa kullanamazsin dedi bir arkadas. Baska cozum bulacagim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Wifi 6 çalışmaz diyen arkadaşınız kimse ondan bir daha teknoloji konusunda tavsiye almamanız yararınıza olur. Wifi 6 destekleyen cihazların olmayışı sadece Wifi 6'nın getirdiği olanaklardan yararlanmamanıza yol açar telefonlarızın Wifi 5 özelliklerine yani geriye doğru uyumludur. Sıkıntı yok yani... İleride Wifi 6 cihazlara sahip olduğunuzda da Wifi 6'dan yararlanırsınız. Turksat, kablonet (kablotv) altyapısı olmadığı yerlerde Türk Telekom'un altyapısını kiralama yoluyla müşterilerine teklif ediyor..( Özellikle nakil durumlarda müşteriyi kaybetmemek için ) Benim taahhütlü abone sözleşmem vardı. Yeni taşındığım yerde Kablonet altyapısı yok bana sözleşmeyi bozmamak için bunu önerdiler ama ben kabul etmedim ve sözleşme haklarımdan yararlanıp cayma bedeli ödemeden sözleşmeyi fesih ettim. Şimdi yeni taşındığınız yerde kablonet altyapısı yoksa kablonet'e hiç bulaşmayın. Öncelikle adresinizde hangi altyapı var bunu öğrenin (ADSL, VDSL ya da fiber ) Ona göre seçim yapın. Fiber'de modem kiralamak mecbur ama VDSL ve ADSL'de değil, kendi modeminizi kullanabiliyorsunuz. Kablonet altyapısı varsa kendi modeminizi kullanabilirsiniz. Kablonet'de kendi modeminiz varsa ya da 2.el olarak alacaksanız almadan önce modemin Mac adresini Turksat'dan kontrol ettirin üzerinde abonelik devam eden bir modem alırsanız kullanamazsınız. Aynı zamanda Türkcell ve Vodafone'a ayrılmış olan kablonet modemleri de Türksat kablonet için kullanamazsınız. |
|
|
Siz Wifi 6'yı yanlış anlamışsınız.. Wifi 6'nın Wifi 5'den daha iyi olmasının nedeni aktarım hızının daha fazla olması... Kapsamanın bununla alakası yok. Wifi ağını görmemek gibi bir durum olamaz zaten, bu Wifi 4, Wifi 5 veya Wifi 6 olsa da değişmez. |
|
Bu arıza ile ilgili Türk Telekom ile görüştünüz mü? Bende yeni taşındığım yerde Türk Telekom altyapısı kullanarak VDSL hizmetini Netspeed benzeri farklı firmadan taahhütsüz aboneliğimi başlatmıştım ama sürekli kopmalar olunca Türk Telekom ekibi onlara yer altı kablolarında arıza var kazı yapılacak 3-6 ay sürer diye rapor verince iptal ettim. Şüphelenip bu sefer Türk Telekom'a direk internet başvurusu yaptım ertesi gün gelip bağladılar. Ben hani yer altı kablosunda arıza var demiştiniz dedim. Ekip abi sana sağlam port buldum ona bağladım dedi. Demem o ki Türk Telekom bunun gibi arıza var deyip diğer firmalardan müşterileri kaçırıp kendine taahhütlü bağlıyor. bunu bir araştırın. Eğer gerçekten arıza varsa kablonetden başka çareniz yok. Kablonet'in verdiği modemi almak zorunda değilsiniz, siz 2.el bir docsis 3.0 modem alıp takabilirsiniz. Olumsuz yorum yapanları pek kaale almayın. Bölge bölge ping süreleri değişebiliyor. Ben Aksaray - Fatih -İstanbul bölgesinde kablonet kullandım ve çok memnundum. Bu yeni taşındığım yerde kablonet altyapısı olsaydı hiç düşünmez nakil yapıp devam ederdim. Müşteri hizmetlerinden de hiç sıkıntı yaşamadım. Modem konusuna gelince verdikleri netmaster modemler dandik. ancak şöyle kullananlar var. Netmaster modemin DHPC server'ını kapatıp interneti iyi bir router ile dağıtım yapanlar bundan genelde memnun. Ya da kablonet'in elinde Ubee marka modem varsa o da çok iyi kullanabilirsiniz. Bir başka modem de benim kullandığım Motorola SB6120e model modem çok iyi. Bu modeme çok iyi bir router ( Xiaomi Mi AX1800 Wifi 6 ) takıp kullandım 100mbit tarifede hiç kopmadan 92-95 mbit arası hız alıyordum. |
|
Öyleyse yapacak bir şey yok kablonet kullanmaktan başka çareniz yok gibi görünüyor... Modem konusunda dediğim gibi illa onların verdiği modemi kullanmak zorunda değilsiniz kendiniz 2.el bir docsis 3.0 modem alıp kullanabilirsiniz. Ben kendi modemimi kullandım başka bir çok kişi de 2. el modem alıp kullanıyor. |
|
|