Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (2212. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65.938
Cevap
428
Favori
3.556.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
65. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 22102211221222132214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu "AKN'li Eko sınırsız" olarak geçen tarifelerle ilgili olarak,

1) AKN'yi aşmışsak gece 02-08:00 arası hızımız düşüyor mu?
    2) AKN aşımı halinde GB başına ücret ödeniyor mu, ödenmiyor mu? (GB başına 0,5 lira olayı sadece "Kotalı" tarifelerde var, AKN'li tarifelerde yok gibi anladım ben. Doğru mudur?).

Bir de üstte ekran görüntüsünü paylaştığınız o AKN'li tarifeyi "Mevcut Müşteriye Özel Hepsi Bir Arada Kampanyası" bünyesinde niye 115,99'dan veriyorlar onu anlamadım. Aynı şey birinde 85 lira, ötekinde 115 lira...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edeligonul -- 23 Ekim 2018; 22:4:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kendine liberal

Merhaba arkadaşlar. Malesef modern çağın ilkel metropolünün göbeğinde yani istanbul kağıthanede halen internet denen olayla tanışamadık. Alt yapı olmadığindan 1 yıldır Superonline kullanıyorum 8 mbs lik tarifeye 80 lira vererek el mahkum. Bugün öğrendim ki kablonet alt yapısı gelmiş binamıza. Arayıp konustugumda binamiza fiber hizmet verebildiklerini söylediler . 50 gbs a kadar 100 gb akn li paket 129.99 TL imiş. Benim için cennet çünkü akn bitiminde bile 16 mbs veriyorlarmış. Acaba bunlar şehir efsanesi midir diye öğrenmek istiyorum. 50 mbs e kadar dedikleri mesela 49 mbs midir yoksa 20 filan mı ? Sizce geçilmeli mi Kablonete ? Superonline speedtest sonuçlarımı da atayım yılın her günü bu değerleri alıyorum superonlineda
    Şebeke yeni geldiyse yüzdeyüz binaya kadar fiber internettir hayırlı olsun. 50 ise 47-48mb rahat alırsın. 20 30 hızlar modeme uzak odalarda alacağın hızlardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: HeroTech

Kablonet taahhut edilen hızı %90 alırsın. 50mb benim tarifem ve şişlideyim 40-50 arası her hızı görüyorum.

Hızla alakalı sıkıntın olmaz olursa çözülür bir problemdir.

Karşılaşabileceğin tek prpblem; ev büyüktür çok odalıdır duvarlar kalındır vs evde wifi sorunu belki yaşarsın. Onuda access point ile çözmen mümkün.

Kimse kullanmıyor ama olaki kablolu cat5/6 kablonile bağlanırım dersen 50 hız tarifede 49-50 rahat alırsın..

Tv benim access point üzerinden kablo ile internete bağlı netflix servera 40-45mb ile bağlanıyorum
    ev çok odalı ama modem öyle bir yerde ki herkes faydalanabiliyor. tam ortada holde modem. sadece salonun kör noktasında wifi çekmiyor. onda da sıkıntı yok (hoş tv var orada ama tvye net gerekmiyor)

kablonet gözümü korkutuyor. 2000'lerden kalma fobi gibi bişey...

tam ismi ne sizin paketin?

adsl fiberler işe görür mü?

bir de sizdeki modemi kablonet mi verdi size?

• 1) Gece 2-8 arası hızınız düşmüyor. Akn'yi geçtiyseniz hızınız tarife hızına yükseltiliyor.
    2) Aynen dediğiniz gibi. Kotalı tarifelerde kotayı geçince gb başına 0.5 tl alıyorlar. Duran kotalı tarifelerde kotayı geçince internet erişiminiz kesiliyor. Akn'li tarifelerde ise sadece hız düşümü oluyor. Düşen hız ile sınırsız bir biçimde ay sonuna kadar ek bir ücret ödemeden kullanabiliyorsunuz.

Kablonet tarifeleri o şekilde. Kablonet kampanyaları fiyatlandırırken fazla dikkat etmiyor. Bazı tarifeler bazı kampanyalarda farklı fiyatlarda bulunabiliyor. O yüzden kafanızdan bir tarife belirleyip bütün kampanyaları okuyup, en ucuz olana katılmanız gerekiyor. Örneğin 50 mbit 100 gb akn için en uygun olan kampanya mevcut müşteriler için 100 güldüren kampanyadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 23 Ekim 2018; 22:37:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    sonradan ücretlendirme sekmesi altında görünce mesajı sildim. eksik bakmışım. bilgilendirme doğrudur. teşekkürler uyarınız için.
  • bu arada halen daha router arıyorum. şöyle kaliteli bir şey ama kafa çok karıştırıyorlar. belirleyemedim bir türlü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karotcuabi

ev çok odalı ama modem öyle bir yerde ki herkes faydalanabiliyor. tam ortada holde modem. sadece salonun kör noktasında wifi çekmiyor. onda da sıkıntı yok (hoş tv var orada ama tvye net gerekmiyor)

kablonet gözümü korkutuyor. 2000'lerden kalma fobi gibi bişey...

tam ismi ne sizin paketin?

adsl fiberler işe görür mü?

bir de sizdeki modemi kablonet mi verdi size?

Alıntıları Göster
    Taahhutlü hizmet dolayısı ile almıştım modemi. Tarifem eski hepsi birarada gibi bişeydi. İlave kota artırmıştım 150 yada 250 gb kota var.

Şöyle söyleyeyim tt adsl de yaşadığın bir sorunda muhatap bulman mucize iken kablonette öyle bir derdin yok. Tt %100 fiber verse almam ben.

Eski evde 11 sene dsl karnım ağrımıştı. Modem kablo splitter vs ne arızalı dedilerse değiştim ama 3-4 mb geçmedi. Ens son iptal ettim superonline aynı hattan 25i dayadı hemen. Anladım ki tt port açmıyor mahfediyor aboneyi

• Ben de sildim hocam. Router konusunda forumda önerilen ve bütçenize uygun bir model alınabilir gibi geliyor bana. İki şekilde bakabilirsiniz:

1)Ya forumdan modelleri öğrenip, o modeller içinden az şikayeti çok memnuniyeti olan bütçenize uygun bir router bulacaksınız.
    2)Ya da alışveriş sitelerinden bütçenize uygun routerları seçip googledan forumdan şikayet memnuniyet durumuna bakacaksınız.

İki yol da uygun olur gibime geliyor.

https://forum.donanimhaber.com/forumid_388/tt.htm forumda böyle bir bölüm var, pek canlı değil ama routerlar ve modemler konusunda oldukça fazla kullanıcı ve konu var.

https://www.donanimhaber.com/videolar?arama=router Donanımhaber'deki router inceleme videolarını izleyip, routerların performansına bakıp, altlarına gelen yorumları inceleyip, forumda kullananlar varsa onların yorumlarına bakıp kafanızda bir model belirleyebilirsiniz.

• quote:

Ben de sildim hocam. Router konusunda forumda önerilen ve bütçenize uygun bir model alınabilir gibi geliyor bana. İki şekilde bakabilirsiniz:

1)Ya forumdan modelleri öğrenip, o modeller içinden az şikayeti çok memnuniyeti olan bütçenize uygun bir router bulacaksınız.
    2)Ya da alışveriş sitelerinden bütçenize uygun routerları seçip googledan forumdan şikayet memnuniyet durumuna bakacaksınız.

İki yol da uygun olur gibime geliyor.

https://forum.donanimhaber.com/forumid_388/tt.htm forumda böyle bir bölüm var, pek canlı değil ama routerlar ve modemler konusunda oldukça fazla kullanıcı ve konu var.

https://www.donanimhaber.com/videolar?arama=router Donanımhaber'deki router inceleme videolarını izleyip, routerların performansına bakıp, altlarına gelen yorumları inceleyip, forumda kullananlar varsa onların yorumlarına bakıp kafanızda bir model belirleyebilirsiniz.
    teşekkür ederim hocam. bende aslında altın sinema paketli bir tarifeye geçmek istiyorum şu an 64 ₺ ödüyorum.75-80 arası bir pakete geçip hem internet hemde sinema kanallarından faydalanmak istiyorum. öneriniz varsa alabilirim. ücretlendirme sekmesini gördüğüm de iyi oldu.

• Şuan ki hızınızı bilmiyorum ama, 50 mbit 100 gb akn için yukarıdaki paketten daha uygunu yok. Televizyon üst paket ve altın sinema paketi dahil 86 tl.

24 mbps için 150 gb akn ile birlikte:

Türksat Kablo
    Mevcut Müşteriye Özel Hayatı Yakala Kampanyası | Kablo
    https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,584,mevcut-musteriye-ozel-hayati-yakala-kampanyasi
    KabloTV Temel Paket + Vizioon Sinema Paketi ile 55,99 yapıyor. Altın sinema paket eklerseniz 5,99 üstüne ekliyor, 61,98 yapıyor. Toplamda temel paket + altın sinema paketine 61,98 ödüyorsunuz.

Türksat Kablo
    Mevcut Müşteriye Özel Hepsi Bir Arada Kampanyası | Kablo
    https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,583,mevcut-musteriye-ozel-hepsi-bir-arada-kampanyasi
    KabloTV Üst Paket + Altın Sinema Paketi ile 65,99 ödüyorsunuz.

Dolayısıyla üst paket ile beraber altın sinema isterseniz bu kampanyaya, temel paket ile beraber altın sinema isterseniz yukarıdaki kampanyaya geçebilirsiniz. Bunlar dışında daha ucuz kampanya yok maalesef. Bunlar mevcut müşterilere özel zaten, bunlar dışındakiler daha yüksek fiyatlı oluyor ya da yeni müşterilere özel oluyor/çok avantajlı olmuyor. (24 mbit 150 gb akn almak yerine 10 tl daha az verip 16 mbit 50 gb almak gibi. 24 mbit 150 gb akn ile 16 mbit 50 gb akn arasındaki fark uçurum. 10 tl fazla vermeye değer.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 23 Ekim 2018; 23:30:43 >

• quote:

Şuan ki hızınızı bilmiyorum ama, 50 mbit 100 gb akn için yukarıdaki paketten daha uygunu yok. Televizyon üst paket ve altın sinema paketi dahil 86 tl.

24 mbps için 150 gb akn ile birlikte:

https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,584,mevcut-musteriye-ozel-hayati-yakala-kampanyasi KabloTV Temel Paket + Vizioon Sinema Paketi ile 55,99 yapıyor. Altın sinema paket eklerseniz 5,99 üstüne ekliyor, 61,98 yapıyor. Toplamda temel paket + altın sinema paketine 61,98 ödüyorsunuz.

https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,583,mevcut-musteriye-ozel-hepsi-bir-arada-kampanyasi KabloTV Üst Paket + Altın Sinema Paketi ile 65,99 ödüyorsunuz.

Dolayısıyla üst paket ile beraber altın sinema isterseniz bu kampanyaya, temel paket ile beraber altın sinema isterseniz yukarıdaki kampanyaya geçebilirsiniz. Bunlar dışında daha ucuz kampanya yok maalesef. Bunlar mevcut müşterilere özel zaten, bunlar dışındakiler daha yüksek fiyatlı oluyor ya da yeni müşterilere özel oluyor/çok avantajlı olmuyor. (24 mbit 150 gb akn almak yerine 10 tl daha az verip 16 mbit 50 gb almak gibi. 24 mbit 150 gb akn ile 16 mbit 50 gb akn arasındaki fark uçurum. 10 tl fazla vermeye değer.)
    şu an 24 mb 75 akn li paketteyim. kablo tv üst paket. altın sinema olsun + 50 mb olsun 75 akn yeterli geliyordu. Muhtemelen o paket olacak 86 ₺ lik. modemleri hariç kablonetten memnunum. Yıllarca türk telekomun kısıtlı internetine mahkum kaldım, ondan sonra bu çok daha iyi geldi.

• HeroTech kullanıcısına yanıt
    Bağlanması gereken 2 bina var ve altyapısız bir şekilde bekliyor. yol hiç işlek değil ara sokak kazı yapıcak olsalar maksimum 3 .5 metre kazarlar. belediyeden izin alsak hangi sebeple reddedebilirki ?

• Arkadaşlar netmaster infinty modemi sadece modem olarak kullanıyorum uzun bir süredir.Router olarak Tplink vr 900 kullanıyorum ama artık gına geldi modem olarak bile sürünüyor netmaster cihaz performans olarak, merak ediyorum özellikle Almanyada çok tercih edilen bir kablo internet modemi var FRITZ!Box 6430 Cable diye, acaba bu modemi getirtsek burada kullanma imkanımız olabilir mi ? özellikle bu modemi tercih etmemin sebebi evde hem interneti hemde telefonu netmaster modem üzerinden kullanıyorum ve ikisini birlikte kullanabileceğim başka bir kablo modem bulamadım yurtdışında bilgisi olan var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakgoz79 -- 24 Ekim 2018; 9:57:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakgoz79

Arkadaşlar netmaster infinty modemi sadece modem olarak kullanıyorum uzun bir süredir.Router olarak Tplink vr 900 kullanıyorum ama artık gına geldi modem olarak bile sürünüyor netmaster cihaz performans olarak, merak ediyorum özellikle Almanyada çok tercih edilen bir kablo internet modemi var FRITZ!Box 6430 Cable diye, acaba bu modemi getirtsek burada kullanma imkanımız olabilir mi ? özellikle bu modemi tercih etmemin sebebi evde hem interneti hemde telefonu netmaster modem üzerinden kullanıyorum ve ikisini birlikte kullanabileceğim başka bir kablo modem bulamadım yurtdışında bilgisi olan var mı acaba?

Bir kaç sayfa geride yurtdışından modem getirmek isteyen bir arkadaşa yorum yazmıştım. Onu da size gönderiyorum. Yardımcı olabilir:

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=135466586

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler üstadım cevap için ben Almanyadan fritz box düşüüyordum ama sanırım Almanya altyapısı bizden farklı olduğundan mümkün olmayacak. Vodafone da 100mb hız veremiyor kablonet altyapısından max 50 verebiliyor yine kaldık bu heriflere ve bunların çöp tenekesi kıvamında ki modemlerine anlaşılan...
  • Biz 50 mbps 100 gb AKN'li ile 24 mbps 250 gb AKN'li arasında gidip geliyoruz. Karar verememedik bir türlü. Birinde hız iyi, ötekinde AKN iyi. Çıkamadık işin içinden.

Bu BTK 2019 başından itibaren AKN'nin kalkacağını ilan etmemiş miydi? Öyle bir şey olursa biz ne olacağız acaba? "Taahhüdünüz var deyip" 2 sene boyunca AKN'li mi devam ettirecekler bizi? AKN kalkacaksa 50'liği almak daha mantıklı olur galiba. Öyle bir durumda 250 gb AKN'nin bir anlamı kalmamış olacak çünkü.
  • arkadaşlar kablonete geçmeye karar verdim. paket olarak 24 hepsibiarada ansıldır aslında 50mb arıyorum ama aknli olanlar fiyat çok yüksek diğerleride kotalı malesef.

bir diğer konu da modem ve tv kutusu. en sournsuz docsis 3.0 modem hangisidir? tv kutu olarak da kutu mu yoksa conax modülmü dahai iyidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: edeligonul

Biz 50 mbps 100 gb AKN'li ile 24 mbps 250 gb AKN'li arasında gidip geliyoruz. Karar verememedik bir türlü. Birinde hız iyi, ötekinde AKN iyi. Çıkamadık işin içinden.

Bu BTK 2019 başından itibaren AKN'nin kalkacağını ilan etmemiş miydi? Öyle bir şey olursa biz ne olacağız acaba? "Taahhüdünüz var deyip" 2 sene boyunca AKN'li mi devam ettirecekler bizi? AKN kalkacaksa 50'liği almak daha mantıklı olur galiba. Öyle bir durumda 250 gb AKN'nin bir anlamı kalmamış olacak çünkü.
    Bence taahhütlü paketlerde de akn kalkacaktır, mesala benim paketimde 2 yıl önce AKN 5 mb e düşüyordu, sonra AKN kalkacak dendi kalkmadı ama iyileştirme geldi. benim 5 yerine 16 mb oldu AKN sonrası. 24 ve altını kullananlara da 8 oldu.

Birde 250 gb almak yerine düşük paket paket alıp üstüne her ay ihtiyacınıza göre AKN satın alabilirsiniz, 100 gb 20 lira olması lazım. buda farklı bir yol, ihtiyaca göre siz seçmelisiniz.

• Yurt dışı çıkışlarında bir sorun var sanırım. Doğru düzgün hiçbir servisi kullanamıyorum şu anda.
  • Derken komple gitti, arızayla ilgili çalışma varmış. İzmir Karşıyaka'daki arkadaşların bilgisine...

Ekleme: Çalışmanın bu işe yarayacağını bilseydim hiç mızmızlanmazdım. IP aynı fakat aylar sonra eski yurt dışı çıkış omurgasına(Türk Telekom) geçtim tekrar. Pinglerde fark edilir düşüş var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrecoB -- 24 Ekim 2018; 16:47:33 >
  • 
Sayfa: önceki 22102211221222132214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.